Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovi su gori nego mobilna im bratija.

Kakva smo smejurija od drzave tj. naroda, ovde sve prolazi, cutimo na sve.

Sad se javljas? A ja pricam vec 7+ godina da ne cute ljudi - kasno je sada :)

^
p.s. Da napomenem, za kupovinu PS4 preko njih traže potpisivanje nove UO od 24 meseca, što nigde ne stoji na njihovom sajtu!!! To se zove lažno oglašavanje.

To postoji i kod Telekoma. Ako imaš, na primer, neki Box paket i želiš da kupiš neki od uređaja, moraš da potpišeš novu UO na 24 meseca. Bar je bilo tako donedavno.

Nemozes otici iz Sbb pa se vratiti kao novi korisnik... Jedino ako ide ugovor na nekog drugog i to pod drugim prezimenom... Ja sam pre neki dan uzeo samo kablovsku, a pre 5-6 god sam bio korisnik Kds-a koji su oni potom kupili i kaze mi lik sto sam zvao bez obzira na to sto je cale imao ugovor sa kds, a ja sada hocu na istoj adresi sa sbb, posto je isto prezime to se ne racuna kao novi korisnik... Koja glupost, pa reko jel moze na suprugu ona ima '' duplo'' prezime kaze nece proci, oni to po jmbg proveravaju, pa ce im opet izaci moje prezime... Rekoh ajd vidi, napravi nesto... Na kraju ipak donesose ugovor na moje ime i 3 predplata po 1 din....Al koja je to glupost, em bio ugovor sa drugom firmom, em druga osoba, oni to opet ne smatraju kao nov korisnik... Tako da nemojte se zavaravati sa tim, oticicu pa cu se vratiti i opet uzeti promociji!

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Verovatno te tretiraju tako ako kod tebe nema alternativa?
Tamo gde mogu preci kod drugog je bilo boljih ishoda.

Nemozes otici iz Sbb pa se vratiti kao novi korisnik... Jedino ako ide ugovor na nekog drugog i to pod drugim prezimenom... Ja sam pre neki dan uzeo samo kablovsku, a pre 5-6 god sam bio korisnik Kds-a koji su oni potom kupili i kaze mi lik sto sam zvao bez obzira na to sto je cale imao ugovor sa kds, a ja sada hocu na istoj adresi sa sbb, posto je isto prezime to se ne racuna kao novi korisnik... Koja glupost, pa reko jel moze na suprugu ona ima '' duplo'' prezime kaze nece proci, oni to po jmbg proveravaju, pa ce im opet izaci moje prezime... Rekoh ajd vidi, napravi nesto... Na kraju ipak donesose ugovor na moje ime i 3 predplata po 1 din....Al koja je to glupost, em bio ugovor sa drugom firmom, em druga osoba, oni to opet ne smatraju kao nov korisnik... Tako da nemojte se zavaravati sa tim, oticicu pa cu se vratiti i opet uzeti promociji!

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Covek je ovde na forumu tvrdio da se (cini mi se vise puta) prijavljivao kao novi korisnik, tj. odjavio sebe, a prijavio zenu kao novog korisnika. To sto je ista adresa ne bi trebalo da znaci puno, cak ni isto prezime, de iure i de facto to je novi korisnik.

Izvinite ako idem u offtopic, ali da li postoji neki link do spiska kanala u SBB-ovom tzv. osnovnom paketu koji može da se gleda na svim dodatnim tv uređajima u kući? Ne uspevam da nađem na njihovom sajtu.

Da, imaš nekih 60-ak analognih kanala... mislim da je ta osnovna ponuda ista za sve gradove...

Ja sam dobio 3 meseca da placam osnovnu neku pretplatu, oko 1000 i kusuru dinara umesto trio silver paketa. Obnovio sam ugovor na 2god.

Čekaj, kad daju mesec za 1 dinar jel to stvarno i bruto za 1 dinar ili se uz to još naknadno računa i održavanje od hiljadu i kusur dinara?

MIsim da je samo 1din. Ja sam tako imao pre par godina kada sam potpisao ugovor.

Čekaj, kad daju mesec za 1 dinar jel to stvarno i bruto za 1 dinar ili se uz to još naknadno računa i održavanje od hiljadu i kusur dinara?

Zavisi, imas 3 razlicite ponude. Jedna je standardna sa SBB sajta, jedna sa KPa, prva nije dinar vec 1000, druga je bas dinar. I imas ono sto SBB promoteri "daju". Mislim da je ista kao KP ponuda, osim po trajanju.
Pise sitnim slovima "mesecno odrzavanje nije ukljuceno u cenu" kada je pilicarska promocija, pa cak i da uzimas Duo/Trio, placas mesecno odrzavanje (1000din), konkretno u SBBovoj ponudi...

СББ одавно постао пијаца "Хајде мајсторе да ти продам ове паприке, морам да идем кући, ево у пола цене", другим речима мали је проценат људи на укупан број корисника СББ-а који ће остварити погодности тј. тражити више за свој новац (већи пакет по цени старог), а поготово старија генерација која је слабо информисана о својим правима (не баш буквално) али зависи од пословнице до пословнице "Господине, три месеца за динар па то је одлична понуда, траје до краја месеца", потпис и готово, а уговор и услове ма ко то чита...

Тако да СББ може слободно да калкулише и нуди разне шеме и комбинације, јер је то "занемарљив број корисника", да сад нпр. тражи 30 000 корисника исте услове, певали би они другу песму, тако да и ово око уговора на истој адреси је могуће, није то масовна потражња... а исто тако зависи и од пословнице колико су спремни и флексибилни...

Poslednja izmena:
Ja sam pre godinu dana postao korisnik SBB. Uzeo trio gold na 2god, od toga 6 meseci za 1din. Zaista 1din, nije bilo prevare.

Nisu iste svuda ponude...

Znači kako se dogovoriš...Model kao kod Telenora, pilićarenje na kvadrat. Lepo će oni raditi ako se merdžuju kao što se priča

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zavisi, imas 3 razlicite ponude. Jedna je standardna sa SBB sajta, jedna sa KPa, prva nije dinar vec 1000, druga je bas dinar. I imas ono sto SBB promoteri "daju". Mislim da je ista kao KP ponuda, osim po trajanju.
Pise sitnim slovima "mesecno odrzavanje nije ukljuceno u cenu" kada je pilicarska promocija, pa cak i da uzimas Duo/Trio, placas mesecno odrzavanje (1000din), konkretno u SBBovoj ponudi...

Da i ja sam primetio ovu "pilićarsku promociju" u poslednje vreme. Neki ljudi dobijaju sve za 1 din, dok drugima naplaćuju tzv. mesečno održavanje... ne znam da li to ima neke veze sa starim i novim korisnicima, ali u svakom slučaju nije fer...
Čini mi se da održavanje plaćaju stari korisnici koji su navučeni na neki jači paket, a potpuno novi SBB korisnici imaju sve za 1 din. :trust:

Koliko se ceka da postar donese na potpis novi ugovor?
Danas se cuo sa SBB i dogovorili trio gold eksta po ceni trio golda, 2 godine.

Koliko sam video, sve je samo za nove korisnike, i zavisi gde vidis i upecas se ;)

Hvala na odgovoru. Meni nisu spominjali da mi sleduje UBEE. Za sada neka promene paket, a za UBEE cu kasnije da ih jurim.

A sta taj Ubee je kao dobar uredjaj ? Ja koliko sam shvatio ni jedan uredjaj kod sbb-a nije cak ni mid range a premium da ne govorimo. Ista stvar i kod ostalih provajdera, dok korisnik sam ne kupi nesto kvalitetniji uredjaj i prikaci isti na obican modem, ne HG do tad ce i zalbe na link a pogotovo na wifi biti jako ceste.

Ja sam.vratio 2 UBEE katastrofa uredjaj. Slab wifi i greje kao lud.

Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk

A koji je bolji (ili manje loš) Cisco EPC 3925 ili EPC 3928?

Нема неке посебне разлике, оба су HG уређаји (HG - скраћеница од Home Gateway), најбоља солуција је Cisco EPC 3208 (модем), и купити неки крштени рутер, због боље покривености WiFi сигналом... Углавном код ових HG главна замерка је на јачини WiFi сигнал, док у погледу СББ интернета било који ради одлично, ту нема неке претеране замерке... :)

Poslednja izmena:
Hvala za info. Verovatno smaram sa stvarima koje su odavno poznate korisnicima SBB, ali ja ću (a biće još puno ljudi u istoj situaciji) tek da postanem korisnik SBB (kao stari korisnik IKOM-a) pa se tek upoznajem sa čarima SBB ponude i interneta. :)

Shvatio sam da modeme ne daju ili jako teško daju, a da njihovi HG uređaji ne mogu da rade u pravom bridge mod-u? Onda, eventualno, da se problem slabijeg signala na njihovim HG rešava nekim range extender-om.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno