Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
mistericni, ti su u Srbiji tj. na srpskom sajtu, idi u kinu ili u jameriku pa pricaj na njihovom, ovde u Srbiji jos uvek govorimo srpski mi Srbi, bar koji se jos uvek osecamo tako !
Gde su ti?

Pa i ja sam za to da se govori Srpski, samo što sam ja za to da se govori gramatički ispravno a ne da o srpskom jeziku trube oni koji u stvari ne znaju njegov pravopis...

A pošto si već na tehničkom forumu, trebao bi bar da znaš da se neki tehnički izrazi ne mogu prevesti potpuno tačno pa je potrebno koristiti i te "jamerikanske" izraze. Ja se recimo naježim kad čujem tvrdi disk i za mene će to uvek da bude hard disk i slično, a ti možeš da nas teraš u Kinu (na srpskom se piše sa velikim početnim slovom) ili "jameriku" (ne piše se sa velikim j, u stvari ne piše se uopšte sa j...).

@lust: Obradoviću ti li si? Još jedan najveći Srbin ***...
Kad počneš da pišeš svim slovima srpskog jezika (a ne da koristiš ošišanu latinicu) onda možeš da dođeš ovde da pametuješ i kritikuješ.

Gde su ti?

Pa i ja sam za to da se govori Srpski, samo što sam ja za to da se govori gramatički ispravno a ne da o srpskom jeziku trube oni koji u stvari ne znaju njegov pravopis...

A pošto si već na tehničkom forumu, trebao bi bar da znaš da se neki tehnički izrazi ne mogu prevesti potpuno tačno pa je potrebno koristiti i te "jamerikanske" izraze. Ja se recimo naježim kad čujem tvrdi disk i za mene će to uvek da bude hard disk i slično, a ti možeš da nas teraš u Kinu (na srpskom se piše sa velikim početnim slovom) ili "jameriku" (ne piše se sa velikim j, u stvari ne piše se uopšte sa j...).

Pa uredu, svi koji su zombirani, a i njihovi potomci, tamo nekih 60tih sa hrvatsko-srpskom gramatikom i pravilima (koja su nam tudjini sastavljali) su danas nosioci svih naprednih ideja, pocevs od ove napredne demonkratije. Vidis i to vase pravilo kaze da se samo licne imenice pisu na originalnom jeziku, sve ostalo na sprskom. Ti si se vec deklarisao svojim nikom i sve nam je jasno ! Ja cu i dalje biti i ostati Srbin, a ti budi sta god hoces. Uostalom, poznato mi je da svi koji nemaju sta pametno da kazu, pozivaju se na gramatiku, ciju ?
A posto si tako zaneo u objasnjavanje, mozda bi bio dobar za vaspitaca, tamo negde, ili pisi sustinski i budi Srbin !

Budi Srbin i budi nepismen...
Možda za tebe to lepo zvuči, ja mogu da budem i Srbin širih, svetskih shvatanja a ne "Srbin" zarobljen na relaciji 1389 - Naši.

Inače verujem da se i u "tvojoj" gramatici, kao i u mojoj, piše ne znam a ne neznam, ne mogu a ne nemogu i tako dalje - jedino što ja ispravno koristim "moju" gramatiku za razliku od nekih prisutnih (nazočnih) koji se pozivaju na srpski jezik i prvi kritikuju druge a opet su među prvima koji ga ne znaju (neznaju?) niti primenjuju!

Jednom si se već debelo izblamirao i bio predmet sprdnje kada si u komentaru u kom si kritikovao nekoga za način na koji je nešto napisao sam napravio more grešaka na nivou đaka mlađih razreda osnovne škole. Zato neću da ti kažem give up, već ću ti reći odustani, nemoj da se blamiraš...

Ili bar za početak počni da pišeš kao pravi Srbin - znaš, srpski jezik ima mnogo lepih slova poput č, ć, đ, dž, š...

A ako nisi do sada uspeo da shvatiš, na ovom forumu, hvala Bogu, piše i dosta ljudi koji nisu Srbi tako da je pozivanje na to da se piše srpskim jezikom sa tvoje strane i pomalo degutantno...

Poslednja izmena:
Ne hranite trolove, pobogu.

@lust: Obradoviću ti li si? Još jedan najveći Srbin ***...

Mislim da je n-ta reinkarnacija damirbaja, mog komse forumske legende. U svakom slucaju nije "Novajlija" u pitanju vec neko ko je x puta banovan.

Moze neko da proveri frekvencije 714 i 722, na prvoj su Eurosportovi (obicni ne hd), kod mene od jutros te dve ne rade?

Bar 10 mega minimum su trebali da stave UL za osnovne pakete.

Poslednja izmena od urednika:
Odakle taj info za povećanje brzina? :)

I ne nameravaju da povećaju upload 2/1 (odnos dl/ul), da se korisnici osećaju ko ljudi?

Ако је повећање 50% од пакета који се користи, како си добио да је брзина за основни пакет (силвер) 40/2? Онда то није повећање од 50%. него мање (чак ни уплоад неће бити повећан), основни пакет треба да буде 45/3 (или ако се заокружује на 50 или на 40), следећи пакет такође није 50% повећање....

Citat korisnika: Zivorad Pogledaj poruku - Od 01.02.2017. brzine svih paketa ide 50% i Dl i U.l

Мени овде ништа није јасно, јер на пример Голд пакет са повећањем од 50%, треба да буде до 75/4, а наводи се 60/4?

Poslednja izmena:
Nije uopšte značajno povećanje ako je tako. Čak su navedene brzine niže od recimo ponude koju telemach.ba ima...

Sent from my Nexus 5X

A sada jedno pitanje kakva je razlika između 70/4 i 100/6 sem ako možda ne lansirate raketu na mesec....ja bih mnogo više voleo da uvedu neku dodatnu uslugu...

10mbit veći download, upload ostaje isti. Povećanje isto kao i svake godine.
Moraću da vijam ove iz NS-a što rade neku optiku da vidim kako bi to kod mene bilo.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Cek onda, pa koliko je to povecanje? Ako je 10mbit onda nije 50% povecanje. I ja imam onaj 50/3.

Eto, povećanje DL-a 20% u UL-a 30% je ukupno povećanje od 50% :d

Opa, otvorio se sbb.. Dl naravno nema poente da povecavaju..

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Opa, otvorio se sbb..
:) Sta se otvorio? Pa ako je tacno to je u najmanju ruku nebuloza. Otvorio se tako sto ce tek da bude losiji od IKOM-a koji je kupio a koji vec godinu dana u ponudi ima 200Mbps? :) Nadam se da si ironican, mnogo ironican.

Mada, obzirom na to kako je plasirano ne verujem u te podatke. Nebulozni su sami po sebi a i svakako drugacije. Prvo 50% i za DL i za UL pa onda neka besmislena racunica... verovatno samo trolovanje...

Kako god, sve sto je manje od ponude IKOM-a i manje od Telemach Slovenija je los potez i opet ce da se potvrdi kako imaju potpuno nesposobne one koji o tim stvarima odlucuju.

Dl naravno nema poente da povecavaju..
Realno nema potrebe jer to bilo kakvo povecanje ispod razlike od 30Mbps je skoro pa neosetno (sto je veca bazna brzina sve je neosetnije...). Ali je potrebno jer se povecavaju i propusne moci u svetu i sve Internet se ubrzava globalno, na tome se mnogo i prioritetno radi u svetu vec neko vreme, pa je svako kaksanje za tom lose, veoma lose. U sustini mi ovde imamo prilicno pristojne brzine u odnosu na Evropu (molim bez upadica neozbiljnim primerima Seula, negde u rusiju, Rumunije...) ali svako kasnjenj ce ubrzo biti „opet smo u zapecku”. A ne mora tako da bude.

UL kod SBB a je - nema ga. Velika mana, greska, sramota... za tako veliku firmu. Ali dzabe kad imaju pogresne ljude na mestima na kojima se o tome odlucuje. Slede, slepo, neke direktiva ko zna odakle (pretpostavlja se ali se ipak ne zna) a to je lose.

Pozdrav!

Naravno da sam 101% ironican..

Него, од ових силних "инсајдерских" информација, хоће СББ поново ићи на ону фору "Веће брзине уз потписивање новог уговора", мислим ред би био, нису дуго то радили :D

Мени се све чини да на крају ова информација "можда" и буде тачна, никада се СББ није баш претерано отворио за брзине, оно да каже човек "Ваууууу, види СББ се променио"... али хајде да сачекамо и тај први, није далеко :)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno