Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imao sam Box i sa njihovim izborom kanala (pun qrac pink kanala bez SK, Fox kanala etc.) i fantastičnom brzinom od 10/1 i to sa FTTH ne mogu da opišem koliko mi je drago što sam pobegao od njih pa makar i kod ovih derikoža.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Ti si dobro prošao :)

Ali nema toga za stare korisnike i to je velika greška sbb-a.
Btw box ima vraćanje unazad, ima arene u osnovnom paketu, brzina 20mbit/s.
Sve u svemu korektno za daleko manje para.

Ja sam gledao da prodjem što bolje kada sam birao. Kada mi istekne ovaj ugovor onda ću opet da vidim ko šta nudi i da biram. Nisam od onih koji se vežu za nekog operatera i ne gledaju dalje.
Box ima uslugu "gledaj unazad" koja je u osnovnom paketu i sa njom mislim da možeš da vratiš samo sat-dva unazad, a 72sata unazad se plaća.

Ti si dobro prošao :)

Ali nema toga za stare korisnike i to je velika greška sbb-a.
Btw box ima vraćanje unazad, ima arene u osnovnom paketu, brzina 20mbit/s.
Sve u svemu korektno za daleko manje para.
Na stranu kvalitet mts platforme (probao sam i to), zašto poredis neki paket SBB od 4400 i mts od 2200 kad nisu ni nalik? Duo gold je 3100 i po svemu je bolji od bilo kog boxa. Ako uzmeš trio gold za 3500, imaš i fixni (meni npr ne treba). Arene su jedino što na SBB nema (a pogledaj sta nema na iptv a ima na SBB).

SBB 24 meseca : 24 x 4458 rsd = 106992 rsd (3799 sbb+659 fiksni)
BOX 24 meseca : 24 x 2240 rsd = 53760 rsd - 2240 rsd x 2 = 49280 rsd (2899 box - 659 fiksni, prve dve pretplate gratis)

Dobro Internet je kod sbb-a brži, ali meni je to ovde nebitna stavka koja ne opravdava ovoliku razliku u ceni.
Ovo poređenje i nije dobro. Sa jedne strane Duo Net Gold Extra (plus mts fiksni), a sa druge Box 2 (telefon i net sa 20mbps)?

Treba porediti slične usluge.
Npr. Trio Silver (tv+net+fiksni) koji košta 3189 din i Box3 (20mbps) koji košta 2899 din.

Poslednja izmena:
Imao sam Box i sa njihovim izborom kanala (pun qrac pink kanala bez SK, Fox kanala etc.) i fantastičnom brzinom od 10/1 i to sa FTTH ne mogu da opišem koliko mi je drago što sam pobegao od njih pa makar i kod ovih derikoža.
Tada su + u Boxu bili neograniceni razgovori u MTS fixnoj (nekima je bas znacilo, sto se vidi i na forumu)
Sada moze i 50/2 da se uzme uz Box, gde je fizicki moguce (tek od ovog leta otprilike)

Ali za TV - ono je gore od SBBa u svakom pogledu.

Ovde poredim trenutno stanje koliko me košta sbb+mts fiksni 4458 rsd.
Prelaskom na box3 odmah dva meseca gratis. Ušteda u startu 8916 rsd.
Posle toga umesto 4458, plaćam box3 pretplatu 2899 rsd.
Jeste malo sam se zaračunao gore ;)
Mesečno manje 4458-2899=1559.

E, sada ako sbb ponudi neki popust za stare korisnike, ja tu ništa ne bih menjao. Ali ovako baš hoću. Šteta što imam izbor samo sbb ili mts, nema neke treće varijante u opticaju.

Što se tiče tv sadržaja osnovni paket mi je sasvim ok. Za ostalo tu je android box.
Fiksni u sbb ne bih prebacivao.

Ok, ti za sebe odlučuješ kako ćeš i gde, nego ovde porediš skoro najjači paket sa jedne strane (sa gomilom dodatnih tv kanala i 70/4 net) i osnovni sa druge strane (osnovni tv paket i 20/2 net)

Kao što već rekoh pored android boxa ne treba mi ništa više od osnovne ponude tv kanala.
Tako da SBB tu nema šta da traži zbog HD kanala, nekih premijera filmova i slično.
A plus sve te dodatne kanale naplaćuju papreno.
Dugogodišnji sam korisnik SBBa, silnih problema su imali u početku sa internetom, sa d3 uređajem, sa daljinskim.
To je eto sve sada ok, radi odlično, ali sada se i Box paket popravio, tako da ukoliko se neko iz menadžmenta ne zabrine za stare korisnike i kako ih zadržati, imaće blagi pad zarade...
Evo šta nude starim korisnicima (kao specijalnu ponudu) koja je blago rečeno smešna :
TV+NET "Plaćaš 6 meseci po ceni kao i do sada" Uz ugovor na 24 meseca. Znači dobijaš NIŠTA ;)

Tada su + u Boxu bili neograniceni razgovori u MTS fixnoj (nekima je bas znacilo, sto se vidi i na forumu)
Sada moze i 50/2 da se uzme uz Box, gde je fizicki moguce (tek od ovog leta otprilike)

Ali za TV - ono je gore od SBBa u svakom pogledu.
Sve to stoji ali kad se setim da su više od dve godine vukli 10/1 i da su tek nakon što sam otišao uveli taj 50/2 paket - hvala ali neka hvala, tim pre što mi mobilni broj ništa nije značio jer na njemu nisam ni minut potrošio.

Ja sam na IKOMu koga je SBB kupio, pokušavam da vidim šta me čeka ali ne uspevam da sebi protumačim kako se kombinuju trio paketi sa dodatnim televizorima? Sada imam ukupno tri TV-a, na jednom skoro sve kanale sa CAM modulom i karticom, na jednom nešto malo doplaćujem za neke dodatne kanale (isto imam CAM i karticu), a na trećem imam kanale iz osnovne pretplate bez CAM-a i kartice. Kako to funkcioniše u SBB-u sa više TV-a?

2 CAM=2x1900 instalacija+ 2x290din svakog meseca, na trecem imas 15-ak kanala.

Ja sam na IKOMu koga je SBB kupio, pokušavam da vidim šta me čeka ali ne uspevam da sebi protumačim kako se kombinuju trio paketi sa dodatnim televizorima? Sada imam ukupno tri TV-a, na jednom skoro sve kanale sa CAM modulom i karticom, na jednom nešto malo doplaćujem za neke dodatne kanale (isto imam CAM i karticu), a na trećem imam kanale iz osnovne pretplate bez CAM-a i kartice. Kako to funkcioniše u SBB-u sa više TV-a?
Ako si zadovoljan sa IKOM-om zasto bi prelazio na SBB?

Sudeci po onome sto se desavalo do sada nista se nece promeniti za korisnike IKOM-a, ni ime ni ponuda. Sa Beogrid-om je tako bilo.

Pozdrav!

Ako si zadovoljan sa IKOM-om zasto bi prelazio na SBB?

Sudeci po onome sto se desavalo do sada nista se nece promeniti za korisnike IKOM-a, ni ime ni ponuda. Sa Beogrid-om je tako bilo.

Mi smo već dobili potvrdu da će i nama ponuda biti identična kao i na SBB.
Znači, nema ništa od ostanka na starim paketima.

Neko je pisao SBB-u i dobio sledeći odgovor od United Group:
http://sbbmembers.blogspot.rs/

Pazite ovako:
Početkom juna pošaljem SBB-u mejl da me interesuje koje mi pogodnosti nude za ostanak u SBB mreži, pošto razmišljam da ne produžim ugovor.

Sutradan dobijem kao i svi ostali GENERIČKI odgovor: Uvidom u sistem, na Vašem ugovoru su aktivne usluge Gold Duo TV+NET paketa. Prelaskom na Gold Extra Duo ili Gold Premium Duo, ostvarujete akciju 6 meseci stara cena. Prelaskom na neki od Trio paketa ostvarujete pogodnost 12 meseci stara cena.

Zahvalim se i poručim da za mesec dana, po isteku postojećeg raskidam ugovor. Dobijam odmah odgovor: Poštovani, Ovim putem želimo da Vas obavestimo da je zahtev prosleđen nadležnom sektoru, kako bi Vas kolege kontaktirale i dogovorile sa Vama dalje aktivnosti.
Hvala Vam na strpljenju.

Sutradan me zove čovek i kaže da ima informaciju da hoću da raskinem ugovor. Posle razgovora od nekih 10-15 minuta dobijam ono što mi je odgovaralo. Dobio sam veći paket po ceni starog ali 24 meseca.

Dakle, naravno da oni "zatežu" svima, i normalno je da neće ponuditi nikome bolje uslove sami. Pa ni majka bebu ne uzme dok beba ne zaplače.

Poslednja izmena:
Ti si jedan od retkih, ali bas retkih, srecnika koji je dobio tako nesto. SBB uglavnom nikome ne nudi nikakvu pogodnost radi potpisivanja/nastavljanja koriscenja SBB usluga. Presedan koji bi u nekim zemljama mogao da se koristi (ako se ima tacno ime i prezime, datum, uslovi... podaci) ali kod nas ni to ne pije vodu.

U ovo doba godine se uopste ne isplati potpisivanje novog ugovora, pa bar to je poznato odavno (trebalo bi da bude poznato?!). U ovo doba godine je najprakticnije ostati na dosadasnjem paketu i cekati "rasplet dogadjaja", ko ima zivaca da ceka do kraja januara sledece godine jer se tek tada moze razmisljati o nekom ppotpisivanju UO, tada je sve jasno pa se moze kalkulisati...

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Лако је њему, добио пакет по цени нижег и плус му додали интернет од 200+ па сад све пршти. А када сам ја најавио да раскидам јер ми је прескупо, предложили су ми да сачекам пола године па се пријавим као нов корисник и добијем неколико месеци фрај. How yes no.

Nas smo dvojica u razmaku od 10 dana isto uradili i isto dobili. Doduše, prijatelj ima trio gold. :D
A to za internet je "nezvanično". Ja i dalje koristim zvanično 70/4, s tim da aploud nikako da dobaci do 4 - tu negde 3,4/3,6.

Poslednja izmena:
Ajde molim te, skeniraj lepo račun i okači ovde.Pošto je račun zvaničan.

Što se tiče pogodnosti za nove korisnike koje daje SBB, do njih vrlo lako mogu doći i stari korisnici. Naime sačekate da vam istekne ugovor i naravno pre toga najavite da ga nećete produžavati, kada istekne odete i razdužite opremu. Sutradan zovete i kažete da hoćete da postanete korisnik SBB-a odnosno njihovih usluga. Bitno je da imate još jednog člana porodice koji je prijavljen na toj adresi i sada će on potpisati novi ugovor. Dobra stvar je što van signal sa analogne nije prekinut jer oni to moraju fizički uraditi a nisu baš toliko ažurni pa dok čekate 2-3 dana da vam dođe ekipa za instaliranje nove opreme i potpisivanje novog ugovora imate barem analogni tv signal. Ne mogu da tvrdim jer to nisam uradio, ali mislim da bi mogla čak i ista osoba koja je raskinula ugovor da potpiše novi i tretira se kao novi korisnik, ne vidim nikakva pravna ograničenja za tako nešto.

Mora da prodje 6 meseci od otkazivanja da bi se vodili kao nov korisnik

Sent from ass

Да, све је то лепо теоретски обрађено али у пракси тешко да ће да прође. До скоро је за сваког корисника и сваку адресу важило правило ... једном корисник, увек стари корисник. По томе нису давали попусте негде где је икада постојао СББ корисник са пакетима нити некоме ко им је у бази. Када сам прошле јесени раскидао уговор, рекли су ми да се као променило и да после 6 месеци могу да будем нови корисник са попустима. Срећом, нисам изабрао тај начин па сада имам бољи интернет за упола пара. ;)

Да је тако, онда би се у некој фамилији ређали сви чланови и СББ губио сваки пут по пола године пара а то би им претешко пало јер су прилично алави.

Koliko kosta najjeftiniji kablovski digitalni Tv paket(Cam modul) sa sk klubovima i sa uračunatim skrivenim troskovima?

Zadnji deo posta mi je možda malo nejasan, kada sam rekao da ne mogu da tvrdim i da to nisam uradio mislim da isti korisnik raskine ugovor i posle par dana potpiše novi. Inače u mom slučaju ugovor je bio na ćaleta, kada je istekla ugovorna obaveza on ga je raskinuo a ja sam na istoj adresi potpisao novi ugovor kao novi korisnik. Možda je sve to samo propust SBB-a u mom gradu ali tako sam uradio u prvoj polovini septembra.

Ovo poceli da daju tv-e i ps4 uz ugovor? Nema na sajtu ,ali poceli sa flajerima..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno