Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Raskinuo sam ugovor pre nekih nedelju dana,danss nesto slucajno probam eon i radi, jos uvek mi aktivan nalog. Bas cudno da me nisu izbrisali jos uvek.

Sent from my Cool S1 using Tapatalk

Imam prijatelja koji radi u SBB-u. Pošalji mi podatke na PM i srediću da ti ugase nalog u najkraće vreme.

Procitao sam poslednjih 20-ak strana ali nisam naisao ni na jedan odgovor koji mi je pomogao. Bivsi sam Ikom korisnik, sada novi Trio Gold Extra korisnik.

Televizor je Panasonic Viera (nije mi pri ruci tacna oznaka, ali Led recimo 2012-13 godiste). S njim je postojao problem i sa Ikom-om sa CAM modulom. Jedan od njihovih servisera je pre 4-5 godina dosao sa 3-4 razlicita cam modula i nekoliko kartica i par sati smo se igrali dok nismo nasli kombinaciju koja najbolje radi. Cak i sa ovim s kojim je najbolje radio desavalo se da jednom u par meseci vise ne vidi cam modul, iscupam modul, izvadim karticu, ugasim tv na par minuta i to proradi. Posle digitalizacije je dosao novi D3 CAM modul sa svojom karticom. Sa njim se desava zanimljiva stvar, na odabranim kanalima kvalitet signala opada na 85%, 70% (pojavljuju se artefakti), 40% (gubi se signal), 10% (i dalje nema signala), 95% (ima slike). Ovakvi ciklusi se ponavljaju u neko neodredjeno doba dana i kada se desavaju, desavaju se na svakih 10ak sekundi i traju 2-3s. Meren signal njihovom opremom, njihova oprema ne detektuje probleme, signal odlican. Predlog resenja D3 periferija. Drugi zanimljiv problem, cam modul nece da otkljuca pojedine kanale, recimo isti kanal u hd kvalitetu otkljucava, a u sd kvalitetu prijavljuje gresku (6), tehnicar ne zna uzrok. Predlog resenja D3 periferija. Pokusali reset televizora na fabricka podesavanja uz moj protest da to nista nece resiti, restovali kljuceve za cam modul, nema promene. Korisnik televizora (nisam ja) ne zeli dva daljinska upravljaca i kutijicu pored televizora.

Bilo kakav komentar je dobrodosao. Ako ipak budem primoran da uzmem D3 periferni uredjaj kao jedino resenje, koji uredjaj je bolje/loseije uzeti (nece se na njemu nikad koristiti napredne funkcije, vise me zanima da bude stabilan u radu i jednostavan za rukovanje, za seniora)?

Drugi problem mene nervira. Modem je EPC3208 (moj uslov je bio da se modem ne dira i ako bude ikad trebao da se zameni zbog kvara da se zameni modemom ponovo). Konekcija je 150/8, 8 sam odmah dobio, 150 ne mogu da dobijem. Uredjaj posle njega Netgear WNDR4000 ima gigabitni wan port, kabl je cat6. Njihov predlog je bio da povezem racunar direktno na modem, da bih video da li direktno s modema mogu da dobijem 150mbit (jer je "pusteno i mora da radi", da proverim uredjaje, racunare i sl., ali taj deo price nema smisla kod mene jer je sve gigabit odavno), ali se u tom delu nisam snasao. Zakacio sam laptop na port modema, pokusao sam da postavim dinamicku adresu na adapteru, pokusao sam da podesim adresu iz domena 192.168.100.x (obzirom da je modem 192.168.100.1), pokusao sam u obe varijante da kreiram pppoe konekciju bez logovanja korisnika. Ni u jednom od pokusaja nisam uspeo da ostavim pristup netu, tako da ne znam kako da povezem da radi net bez rutera u lancu. Prateci uputstvo za EPC3208 treba mi user i sifra, ali ruter se kaci bez tih podataka. Za malu pomoc po tom osnovu bih bio zahvalan. Ja predpostavljam da je moj Netgear problem (imao sam nameru nezavisno od toga uskoro da ga menjam za Netgear R7000 ili za Linksys WRT1900ACS), ali zeleo bih da budem siguran da nije do modema.

Inace dobio sam varijantu 3275din narednih 12 meseci, a posle 4389din za trio paket, s cime bih bio zadovoljan da sve to stvarno radi.

Poslednja izmena:
Par kratkih komentara, ne znam da li će ti uopšte biti od pomoći.
Imam SBB 110/8 konekciju, isti Cisco 3208 modem i CAM modul + karticu.
TV je Panasonic Viera P50ST60 iz 2014. Pretpostavljam da moj I tvoj TV imaju isti/sličan hw za CAM kartice, ali o detaljima nemam pojma.

TV radi bez greške, problemi koje opisuješ nikada nisu manifestovani. Dešava se povremeno nešto sporije menjanje kanala, ali to je poznata boljka, i koliko razumem, nema veze sa modelom TV-a. Pre nekih godinu dana su počeli problemi sa artefaktima u TV slici, nevezano za kanal. Ovde sam okačio SS nivoa signala sa modema, ljudi mi rekli da se obratim SBB-u. Došli, sredili na čvorištu, premerili kod mene, i od tada sve ok, svi digitalni signali konstantno na 100%.
Koristim svoj ruter, imam i 5GHz mrežu. Sa telefona merim 95-100 dl, sa desktopa priključenim na LAN rutera nikada manje od 108.
U tehničkom smislu, nemam ni jedan problem sa SBB, sve uvek radi na max.

@SaleB Isključi kabl od rutera iz modema. Onda isključi (iz mreže) modem na bar pola sata-sat. Uključi modem, uključi kabl od laptopa do modema. Na mrežnoj karti laptopa nemoj da podešavaš IP adresu (ostavi na automatski).

E sad to nije kraj pošto sad sa koleginicom moram da izboksujem da mi da 12 meseci po 1999 a ostatak redovna cena, pošto se drugačije više isplati redovna cena Gold extra paketa i to za priličnu sumu, muljare su strašne...daju kao veći paket za istu cenu a realno ga više platiš. Videćemo dalje

U koju si powlovnicu išao?
U svakom slučaju javi sta si uradio.

Kod mene bi to bilo da plaćam

12 x 2299 i 12 x 4389 odnosno 80256 za 2 godine.

Taman onih 20000 što tvrde da može da se uštedi. ;)

Ostaje posle da se "dogovorimo" za IP adresu i meni taman.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Drugari mala pomoc. Nov sam korisnik sbb i dobio sam 6 meseci po 1 din. Prvi racun kada sam placao uplatii sam 20din racunajucu da se sledecih 6 meseci necimam za dinar. Gledam u aplikaciji da sam u pretplati 18 dinara i da dugujem za juli 2 dinara. Zvao korisnicki servis i oni mi nesto izmumlali i nemam pojma sta su mi rekli. Da li treba svaki mesec ici i uplacivati dinar ili ce oni skinuti sa te moje pretplate ?

Mojsbb kaze u plusu 18 dinara i da nije placen julski racun. Mozda imaju neki datum za presek stanja pa onda odrade prenos.

Idi na moje uplate i pogledaj kakvo ti je tamo stanje.
Moguće da ti ovo još nisu rasknjižili pa je zato problem.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Имам проблем на једном мини Д3 уређају, немам Прва ТВ. Кад притиснем тастер 6, пише канал не постоји. Све остале канале имам. Јуче сам прешао на трио голд. На друга два рисивера имам све канале.

Послато са Xiaomi MI 5 уз помоћ Тапатока

Pretpostavljam da na D3 miniju mogu gornje levo power dugme da namestim za TV off/on, je l moze mala pomoc kako se ovo radi?

Мислим да не може, бар сам ја тако разумео јуче кад су наместили.
И мене занима ако може.
На Cisco 2100 је по дифолту намештено на Самсунг, што мени одговара [emoji3].

Послато са Xiaomi MI 5 уз помоћ Тапатока

Imaš u uputstvu od uređaja koji dugmići mogu da uče i kako.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslovnica Zemun kod Muhara... Na kraju sam dobio 6 meseci 1999 a ostatak cena Trio Gold paketa za Gold Extra. U principu stari korisnici su u zapecku, moglo bi i bolje ali i ovo je nesto. Za sad je ok... jedino sto je agonija to su d3 mini uredjaji. Makar kod mene...

Poslato sa RNE-L01 uz pomoć Tapatoka

podeli s nama tajnu ``dogovaranja za IP adresu``!!! osim - evo vam javna al za jos 600din!

Nema tajne.

Planiram da tražim da neću ići iza cgnat, a da to ne znači 600 kinti za statički adresu.

To mi je deal breaker. Realno, velika je verovatnoća da se nećemo dogovoriti.

Srećom imam druge opcije u zgradi.

Poslednja izmena:
necete se sigurno dogovoriti. imam ikom flat2, u poslovnici mi nudi duo silver, bolje da uzmem sa akcijom, posle je nece biti... kazem da nemam nameru da skuplje placam slabiju uslugu natovane adrese i verovatnocu da ne mogu da pridjem komp. na poslu, fakultetskom serveru... moodlu, na sta oni odgovaraju - da, to je tacno al je tako kod svih a mi cemo jednom ugasiti ikom internet i moracete da uzmete duo.
kako ti rece- srecom ima jos opcija prezivelih, nije sbb jedini

Poslednja izmena:
po cenu da placam nekom koliko god, sbbu nema sanse da cu dati novce koji oni zamisljaju za uslugu koju sam imala...
od 2075din, koliko sam placala oni traze vise nego dvostruko vise, tj 1395 + 3389... mogu samo da se nasmejem i da cekam da me iskljuce...

U tih 3389 je uključeno održavanje, ne plaćaš 1395. Osim ako nemaš četiri+ televizora, onda ide poseban ugovor za četvrti (kao novi korisnik).
Ovo svakako ne menja činjenicu da su cene bezobrazne i način na koji tretiraju ikom korisnike takav da zaslužuju da svi pređu kod konkurencije.

U tih 3389 je uključeno održavanje, ne plaćaš 1395. Osim ako nemaš četiri+ televizora, onda ide poseban ugovor za četvrti (kao novi korisnik).
Ovo svakako ne menja činjenicu da su cene bezobrazne i način na koji tretiraju ikom korisnike takav da zaslužuju da svi pređu kod konkurencije.
Ko je sad prava konkurencija..

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

Pozdrav svima. Imam jedno pitanjce. Imam D3 na jednom TVu i Duo Net Gold paket. Ostala 2 TVa su i dalje na analognom signalu. Vec mesec dana me zivkaju iz SBBa da dodju da digitalizuju i ta dva TVa, da donesu 2 D3 mini uredjaja. Svaki put se poklapalo vreme kada oni mogu da dodju i kada sam ja bio na poslu. Posto sam na odmoru nedelju dana odlucio sam da ih zovem danas/sutra. Jel postoji neka zackoljica u ovome? Jel se placaju ti D3 mini uredjaji ili je free za do 3 TVa? Racun ostaje isti? Hvala

Pozdrav svima. Imam jedno pitanjce. Imam D3 na jednom TVu i Duo Net Gold paket. Ostala 2 TVa su i dalje na analognom signalu. Vec mesec dana me zivkaju iz SBBa da dodju da digitalizuju i ta dva TVa, da donesu 2 D3 mini uredjaja. Svaki put se poklapalo vreme kada oni mogu da dodju i kada sam ja bio na poslu. Posto sam na odmoru nedelju dana odlucio sam da ih zovem danas/sutra. Jel postoji neka zackoljica u ovome? Jel se placaju ti D3 mini uredjaji ili je free za do 3 TVa? Racun ostaje isti? Hvala
Nista se ne placa...

Poslato sa RNE-L01 uz pomoć Tapatoka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno