Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto se digitalizacije tice d3mini ili d3cam se daje korisnicima koji nemaju ugovore tj pakete koje nudi SBB. Mogucnost vracanja 7 dana unazad imaju samo resiveri D3 . Ono sto je ponudjeno u poslovnici je resivier PDS 3121 koji u sebi ima modem i ne mora da se povezuje mreznim kablom kako bi se omogucila funkcija 7 dana unazad . PDS 3121 se jednokratno placa 5000 dinara . Sto se tice daljinskog od pds2100 moguce je koristiti kao sto kaze nagard .

Zvali me danas iz SBB-a da pitaju imam li drugi tv (besplatna digitalizacija). Da li se zna okvirno koliko im treba od poziva do realizacije?
U pitanju je Cukarica (Zarkovo).

^ Kod mene je bilo par dana na više lokacija. Vrlo brzo. Monter početnik kaže da gase analognu mrežu 1.sept ili 1.okt.

Kod mene pre mesec dana zvali, pitali i od tada nista. Kaluđerica

Poslato sa NEM-L21 uz pomoć Tapatoka

@ninja

Nisi u pravu sto se tice kome daju d3 mini. Kod keve na Slaviji bez ugovorne obaveze dobila je jos 2 uredjaja ukupno 3 (paket je 6/1 + TV standard). Kod mene na paliluli 2g ugovorne obaveze duo silver dobio sam jos jedan d3 mini (nije mi potrebno vise). Tako da iz mog slucaja daju svima bez dodatne nadoknade.

@owim

Meni su rekli do kraja godine. Izgleda da ni oni sami nemaju pojma.

Poslednja izmena:
Pri obnovi ugovora ujak prelazi na trio gold (po ceni silvera, pisao sam o tome) da li ima pravo da dobije ovaj pds 2100 stb i ubee ruter posto vidim da sad to daju uz trio gold, a ove 4-5 godina stare skalamerije da spakuje i da vrati?

Послато са Tab2A7-10F уз помоћ Тапатока

Ako mu je risiver cisco 4682, bolje da zadrži taj. Ne mora da ga poveže na ruter da bi imao sve napredne funkcije. To što je mator (kod mene je uređaj od 2014. a ne mogu da tvrdim da pre toga nije već bio kod nekog korisnika) ne znači da neće raditi bolje od nekog novog.

Ubee verovatno neće dobiti bez doplate. On je bez doplate valjda nemenjen ovima sa premium paketom.

D3 mini / D3cam se daje besplatno do max 3 uredjaja ukoliko kod korisnika postoji samo analogni signal .U drugim varijantama ako korisnik ima samo d3 resiver ili uzima neki od paketa dobija d3 resiver i jos 1 ili 2 d3mini/d3cam u zavisnosti koliko ima tv aparata . Ukoliko nema vise od jednog a poseduje d3 resiver ili ce ga dobiti prelaskom na neki paket D3mini /D3Cam nema pravo da dobije sve dok ne obezbedi jos jedan ili dva tv aparata .
Digitalizacija je pocela 14 maja i u planu je da traje godinu/godinu ipo dana tj. treba digitalizovati oko 300000 korisnika po proceni menadzmenta SBB .Oko gasenja analognog signala jos se ne zna da li ce gasiti selektivno kako koja opstina bude digitalizovana ili kada se zavrsi kompletna digitalizacija .Kaludjerica se radi od pocetka digitalizacije ali je stvar zakazivaca kada ce zakazati odredjenog korisnika .Da ne bude zabune postoje zaposleni koji zovu korisnike kako bi saznali koliko tv aparata imaju i tu informaciju prenose zakazivacu koji pravi plan rada u dogovoru sa kordinatorom .

"... па процени менаџмента СББ-а" они као не знају колико имају корисника!?
Смешно!

Ево још нешто смешно, имам два D3 mini уређаја и хтео би један d3cam модул да заменим за један њихов D3 mini модул. Звао подршку, и девојка са подршке ми рекла може, али да се плати једнократно 1900 динара! "У *mjau**mjau**mjau* зашто да вам платим кад вам враћам уређај назад и узимам други уређај сличних карактеристика (ништа бољи од претходног)?"
Она ми каже да је таква политика фирме.

Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka

Mene su prvo zvali da pitaju koliko mi uredjaja treba, i posle nedelju dana dosao monter. Na jednom tv-u sam hteo karticu, on reče da trenutno nema i stavio d3 mini. Kaze da zovem za mesec dana, pa ce zameniti ako dobiju.

.

Ajd' još jednom da budem siguran, za drugi televizor potpuno je ista funkcija D3 mini i one kartice za TV?
Računam, ako je tako, radije bih uzeo nju. Koristim jedan daljinski (samo od TV) + manje žica (HDMI, napajanje...).
Ima li nekih mana u odnosu na D3 mini ili je baš isto?

Poslednja izmena:
D3 Cam je konforniji za koriscenje i nema mana . Salekojd pozivi ti njih i samo ostro jer je cilj SBB da daju sto vise D3 cam kartica nego d3mini uredjaja. Sto se tice procene ni oni jadni ne zanju ko koiko ima televizora i ko hoce a ko nece da se digatalizuje. Digitalizacija je u potpunom haosu . Mislili su da ce to ici kao u NS ali tu su presli jer ne mozes uporedjivati NS i BGD ,razlika samo u broju stanovnika je ogromna.

Na boljim televizorima je vidljiva osetna razlika u kvalitetu slike na D3 Cam u odnosu na Mini.

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Cam i kartica - bolja slika i sporije menjanje kanala. D3mini - lošija slika i brže menjanje kanala.

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Zbog cega I u cemu je losija slika sa D3mini od kartice?

Pozdrav!

Krajem meseca mi ističe UO od 24h meseca, pa planiram da uđem u pregovore sa SBBom za naredni ugovor.

Koliko sam shvatio, ako si dovoljno uporan, može da se dobije veći paket po ceni prvog nižeg paketa za ukupno vreme nove UO.

Pošto trenutno koristim Trio Gold, plan mi je da tražim Gold Premium a da plaćam Gold Extra.

Ono što me tu buni je da ne vidim neki veliki benefit.

Po cenovniku ako mi usvoje molbu mogao bih da plaćam:

Kod:
Opcija 1

Paket       Br. meseci     Mesečna cena       Ukupno
Gofd Extra          24         4.389,00   105.336,00 

Opcija 2

Gofd Premium        12         2.999,00    35,988,00
                    12         5.789,00    69.468,00
UKUPNO                                    105.456,00

Ukupna razlika je minimalna, odnosno tačno 120 din na 24 meseca. Šta SBB tu izlazi u susret kada se na kraju plati isto?

Možda Opcija 2 i nije opcija kada ste stari korisnik, pa se samo pregovara da li može da se dobije Opcija 1.

Koji je najbolji kanal da se krene u "pregovore"?

Zbog cega I u cemu je losija slika sa D3mini od kartice?

Pozdrav!

Slika na miniju generalno nije uopste losa ali ima par problema pa je to mozda razlog zasto nekim ljudima izgleda losije.

Prvi je da mini izbacuje full-range levels umesto limited/TV range (16-235) koji je standard za televiziju pa je tako crna malo previse crna tj prezasicena i to ubija neke fine detalje u senkama.

Drugi je da reprodukcija boja nije 100 posto precizna tj nijansa u odnosu na izvorno enkodovani video naginje na zelenkastu dok dekoder u tv-u novije proizvodnje verovatno preciznije prikazuje boje.

Osim toga mini uopste ne radi nikakvo peglanje slike i post-processing i sto se tice ostrine ona je identicna izvornom videu ali je zbog toga prisutno i blago kockanje i banding dok TV bolje reprodukuje izvorni video i verovatno i blago pegla sliku u zavisnosti da li je ukljucen neki od filtera na tv-u.

Sa druge strane slika na njihovom kao naprednom box-u pds 2100 koji imam je odlican vic kada bi uporedili sa izvornim videom. Naime taj box ima ugradjen neki ocajan filter koji kao "pegla" sliku, doduse tacno je da on blago poboljsa ivice (edge enhancement) i ukloni poneki makroblok ali isto tako i unisti originalnu ostrinu koja je bolja na miniju. Isto tako ima i neki problem sa samom geometrijom slike pa dok mini i primi, dekodira i vrati nazad izvornih 1920x1080 kao sto bi i trebalo, 2100 primi 1080, obradi samu sliku sa pomenutim filterom i renderuje 1920x1077 (ili 1078) a na dnu slike doda ili kopira zadnjih par linija tj prekopira postojece da bi dosao do izvorne rezolucije. Pre je umesto toga bio 2-3 piksela visok crni border. Ne znam da li ovo ima veze sa tim procesiranjem slike ali je vidljivo u dnu ekrana kad god ima brzi pokret preko neke linije (npr. bocna linija teniskog ili fudbalskog terena i slicno).

Ne znam da li je tako i kod ovog skupljeg 3121 jer sam ga trazio par puta i svaki put ga nisu imali na stanju.

Poslednja izmena:
Ja imam pds3121 i mini, a imao sam i pds2100. Čini mi se da je slika na 3ci malo bolja.
Nesto drugo sam primetio kod mini. Kada mini radi a slika na tvu dugo vremena nije na njemu to jest na hdmi portu, mini udje kao u neki standby mode iako je on u podedavanjima iskljucen, display sve vreme pokazuje da radi. Kada se posle nekog vremena, recimo sat, pusti tv na hdmi ulaz, isprva je crn ekran a kad se promeni kanal na miniju onda se slika tek prikaže. Ovo sam primetio zato sto mi slika ide preko hdmi switchera 3 u 1 koji je 100% ispravan ali se u tim situacijama zbuni posto on automatski prebacuje tamo gde ima izvor.

U cemu je razlika izmedju ova dva risivera- 3121 i 2100? Razlika je u ceni 2000d posto nemamo internet. Jednom ponude jedan, drugi put drugi risiver posto zelimo napredne funkcije a mini ih ne obezbedjuje. Zato me zanima razlika izmedju ova dva

2100 moraš da povežeš na ruter da bi imao napredne funkcije (video klub, gledanje unazad itd). 3100 ne mora da se poveže na ruter.

Jel zna neko sta je sa Ikom korisnicima? Zvali su mi ćaleta da pitaju koliko ima TV-a, da donesu bokseve. Čovek na analogiji, kaže ostaće mu ista cena a preći će na digitalnu.

Znaci koliko sam razumeo pds2100 mora da se poveze sa ruterom za dodatne f-je dok onaj 6-7 god star stb (ne znam sad koja je oznaka, nije mi tu da progerim, pise u uglu D3) nije morao. Pa onda da kazem coveku da ne menja ako pds 2100 ne donosi nista pozitivno u odnosu na njega.

Ако је у питању 4682, он је ваљда најбољи од свих.

Sad sam malo trazio slike po netu i cini mi se da je taj. Znaci da ga nikako ne mjenja...

pds2100 mora da se poveze sa ruterom za dodatne f-je
Da, a ako ti internet štuca na ruteru funkcije se izgube pa ga treba restartovati da se opet poveže sa servisima.
Sa 4682 sam progledao mada laguje po neku sekundu kada treba nešto da izvrši.

Pre par dana su me zvali iz njihovog call centra zbog digitalizacije. Pitao sam ljubaznu devojku da li mogu da zadržim D3 Cisco 4682 koji već imam i da dobijem još 2 D3cam kartice iako imam trenutno ukupno 2 tv-a. Odgovorila je da mogu da dobijem ukupno do 3 uredjaja. Na tv-u koji je prikačen za Cisca bi stavio i karticu da probam brzinu D3cam-a pa ako je brz, gledao bih samo preko njega a ako ne nastavio bi sa Ciscom. Višak bi im vratio.
Danas sam svratio u njihovu poslovnicu da porazgovaram o prelasku na trio paket a tamo mi je dosta nadrndana devojka rekla kako ne mogu da dobijem 2 kartice već samo jednu jer imam risiver. Dakle ukupno 2 "uredjaja" jer imam 2 tv-a. Pokušao sam joj da objasnim da hoću jednostavno da isprobam opremu koja mi više odgovara i da ću ako su zapeli, da im vratim risiver ili jednu karticu ali ne vredi, počela je da se inati i da mi diže pritisak.
Neko od njih opet laže, ta nadrndana iz poslovnice ili ova iz call centra. Uvek neke igre sa tim SBB-om. Ispada da je zaduživanje opreme po nekom random principu pa šta ti zapadne. Posle isteruj pravdu i maltretiraj se.
Inače za produženje ugovora mi je rekla da mogu da dobijem trio gold extra (bio sam na duo gold extra) i to jednu godinu po ceni koju sada plaćam a druga godina bi bila po redovnoj ceni koja je negde oko 4400 dinara. To nisu neke bogzna kakve pogodnosti obzirom da sam njihov korisnik od 2004 godine.

Interesuje me kakva su vaša iskustva, mogu li imati 3 uredjaja ili ne?

Krajem meseca mi ističe UO od 24h meseca, pa planiram da uđem u pregovore sa SBBom za naredni ugovor.

Koliko sam shvatio, ako si dovoljno uporan, može da se dobije veći paket po ceni prvog nižeg paketa za ukupno vreme nove UO.

Pošto trenutno koristim Trio Gold, plan mi je da tražim Gold Premium a da plaćam Gold Extra.

Ono što me tu buni je da ne vidim neki veliki benefit.

Po cenovniku ako mi usvoje molbu mogao bih da plaćam:

Kod:
Opcija 1

Gofd Extra          24         4.389,00   105.336,00 

Opcija 2

Gofd Premium        12         2.999,00    35,988,00
                    12         5.789,00    69.468,00
UKUPNO                                    105.456,00

Ukupna razlika je minimalna, odnosno tačno 120 din na 24 meseca. Šta SBB tu izlazi u susret kada se na kraju plati isto?

Možda Opcija 2 i nije opcija kada ste stari korisnik, pa se samo pregovara da li može da se dobije Opcija 1.

Koji je najbolji kanal da se krene u "pregovore"?

Meni su prošle nedelje uveli D3 mini na jedan TV na drugi nije hteo da stavi dekoder već me je uputio na call centar i na zahtev za dodeljivanje kartice za TV. Mini je pukao odmah po izlasku servisera iz stana, daljinac ne radi,prebacivanje kanala traje čitavu večnost i td...pozovem, reklamiram, pitam za karticu a curica sa druge strane tajac. Ispostvi se da su to dve različite firme u SBB-u i da sistem SBB-a nema još integrisane podatke. Tako sam dobio informaciju da ne mogu nikako da kontaktiram ljude iz dela digitalizacije a ne može ni call cenrar.
Nakon toga odem lično u poslovnicu gde mi potvrde priču i deo gde se kartice čekaju po nekoliko meseci....kažem ok nije mi hitno sačekaću.Pri tome mi pomenu isticanje ugovora u Septembru i postave pitanje oko obnove ugovora.

Ja im kažem samo ako nude nešto pristojno...naravno krene priča za stare korisnike 6 meseci smanjena cena i td... Prekinem čoveka i kažem...potpisujem odmah ugovor ako mi ponudite cenu sadašnjeg paketa(Trio Gold) za Trio Gold extra.Čovek ode do šefa kao nešto se došapću i kao može javiće vam se koleginica za koji dan.

E sad to nije kraj pošto sad sa koleginicom moram da izboksujem da mi da 12 meseci po 1999 a ostatak redovna cena, pošto se drugačije više isplati redovna cena Gold extra paketa i to za priličnu sumu, muljare su strašne...daju kao veći paket za istu cenu a realno ga više platiš. Videćemo dalje..

A što se tiče D3mini... serviser danas došao,zamenio uređaj i sad radi kako treba.Odmah potom zove drugi serviser iz digitalizacije najavljuje sutra instaliranje kartice koja se čeka inače 3 meseca....lud zbunjenog :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno