Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Мене кад су звали и договорили се за прелазак на трио голд, дошли су за четири сата, а звали су ујутру у 8:30 да пређемо и после у 9h да кажу да долазе у 13h. Нисам их очекивао тако брзо.

Послато са Xiaomi MI 5 уз помоћ Тапатока

A Orion kakva je opcija?

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk
Davno sam ih koristio neke 2 godine... Telefon i internet, bio je blagi ocaj od tehnike preko cene do usluge. Sad ne znam... ja sam ih koristio jer drugo nije bilo u opciji.

Poslato sa RNE-L01 uz pomoć Tapatoka

I jos jednom da pitam dali je neko WDS mostom povezao SBB-ov EPC 3928 modem sa Tenda ruterom kako to uraditi

SBB mi je bez mog znanja ponovo aktivirao Unifi koji sam od ranije deaktivirao.

A Orion kakva je opcija?

Generalno, optika je uglavnom dobra, sve ostalo (adsl, wifi) uglavnom loše. Za više detalja pogledaj Orion temu. Ja zadovoljan optikom, ali TV će ostati na sbb, najviše zbog SK.

necete se sigurno dogovoriti. imam ikom flat2, u poslovnici mi nudi duo silver, bolje da uzmem sa akcijom, posle je nece biti... kazem da nemam nameru da skuplje placam slabiju uslugu natovane adrese i verovatnocu da ne mogu da pridjem komp. na poslu, fakultetskom serveru... moodlu, na sta oni odgovaraju - da, to je tacno al je tako kod svih a mi cemo jednom ugasiti ikom internet i moracete da uzmete duo.
kako ti rece- srecom ima jos opcija prezivelih, nije sbb jedini
Ja sam isto pitao podrsku u telekomu, oni su vise za saradnju, ne garantuju da se neces naci iza cg nat-a ali otvaraju portove za sta god hoces. Ovi iz SBB imaju zaista uzasan odnos prema starim korisnicima, sa zadovoljstvom sam ih otkacio. Taktika im je da ,ako ih nesto pitas, idbiju na prvu. E kada ima kazes da raskidas ugovor onda bi da razgovaraju, ja nisam hteo ni da saslusam ponudu, samo sam im se zahvalio. Dizu molim te brzine samo korisnicima trio paketa, hoce zorom da ti uvale ono sto ti ne treba.

Sent from my Cool S1 using Tapatalk

Од петка сам на трио голд пакету.
Занима ме да ли се уместо сата се приказује на рисиверу може да се приказује број канала.
Да ли се преко рисивера могу пуштати филмови са USB меморије.
На Икомовим рисиверима је могло.
Колико кошта други Д3 уређај, односно враћање на још једном телевизору.

Дечко који ми је монтирао рисивере није спојио Д3 са рутером па нисам имао 72сата уназад, звао сам подршку где су ми рекли да Д3 није он-лине. Доћи ће сутра. Умеђувремену сам нашао мој лан кабал, спојио и сада ради.

Prikazuje broj kanala dok se menjaju kanali, svo ostalo vreme samo sat ili neke statusne simbole kada radi update ili restart. Preko USB-a može da pušta samo materjale koje si snimio na D3 risiveru. Trebalo bi da možeš da dobiješ još jedan pds2100 i da ga spojiš LAN kablom na ruter jer ionako ima konfigurisano dva LAN porta za računare i dva LAN porta za D3. To bi te koštalo jednokratno 3000din, ili 5000din da ti daju pds3121 koji ne mora da se spaja LAN kablom na ruter.

Jel ova akcija sto nude 4 i 6 meseci ,vazi samo za nove korisnike ,mi stari bez ugovora ,tu ne spadamo.

Mi stari koji smo placali ko budale 2 godine redovno mozemo samo da se slikamo. Nude samo pink i cinestar pakete besplatno.

U tih 3389 je uključeno održavanje, ne plaćaš 1395. Osim ako nemaš četiri+ televizora, onda ide poseban ugovor za četvrti (kao novi korisnik).
Ovo svakako ne menja činjenicu da su cene bezobrazne i način na koji tretiraju ikom korisnike takav da zaslužuju da svi pređu kod konkurencije.

Povodom digitalizacije Čukarice ih pozovem da vidim šta i kako i kažu mi pošto imam 4 televizora da moram za 4-ti da potpišen novi ugovor. Moje pitanje nije da li je ovo istina pošto je nebuloza i pre ću jedan TV da prekrstim u monitor nego da im plaćam 2 pretplate, nego pitam da li je neko uspeo i na koju foru da ih natera da mu 4 TVa budu funkcionalna u digitali kod SBB. Ovo je apsolutni bezobrazluk, zašto bi im plaćao 2 ugovora kada mi je račun za struju, infostan na po jednom po ugovoru. Ko su sad pa oni da imam 2 ugovora.

Drugo pitanje da li ima ikakve prednosti mini uredjaj nad kartica opcijom? Ja mislim da nema ali aj da pitam.

Poslednja izmena:
Uzmi za četvrti Android Box I stavi EoN i reši to tako mnogo je jeftinije.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Povodom digitalizacije Čukarice ih pozovem da vidim šta i kako i kažu mi pošto imam 4 televizora da moram za 4-ti da potpišen novi ugovor. Moje pitanje nije da li je ovo istina pošto je nebuloza i pre ću jedan TV da prekrstim u monitor nego da im plaćam 2 pretplate, nego pitam da li je neko uspeo i na koju foru da ih natera da mu 4 TVa budu funkcionalna u digitali kod SBB. Ovo je apsolutni bezobrazluk, zašto bi im plaćao 2 ugovora kada mi je račun za struju, infostan na po jednom po ugovoru. Ko su sad pa oni da imam 2 ugovora.

Drugo pitanje da li ima ikakve prednosti mini uredjaj nad kartica opcijom? Ja mislim da nema ali aj da pitam.

„Re: Četvrti televizor u digitali - dupla pretplata
od SBB korisnički servis 1 » Danas, , 13:50
Poštovani,
Broj TV aparata koje korisnici mogu priključiti je definisan Ponudom sa cenovnikom i Opštim uslovima ugovora, član 38, kojima je utvrđeno da se po jednom ugovoru može priključiti najviše tri prijemnika. Ukoliko, Pretplatnik želi da uslugu koristi na četiri do šest prijemnika, isti se obavezuje da plaća dvostruki iznos navedene mesečne naknade, odnosno ukoliko želi da uslugu koristi na sedam do devet prijemnika, isti se obavezuje da plaća trostruki iznos navedene mesečne naknade, i dalje, po istom principu se vrši obračun navedene mesečne naknade za više prijemnika.”

Zvanicni odgovor.

Pozdrav!

Jeste ali u clanu 38. stoji analogna kablovska ponuda a ne digitalna, sto ne stoji u odgovoru sa sbb foruma.

P.S. nemam nameru da se ganjam sa njima ionako taj 4ti se slabo gleda. Taman cu box da stavim kako Kepa predlozi i gotovo.

Poslednja izmena:
Jedini razlog ovakve prakse je alavost SBB-a. Pričaće oni kako garantuju dobar signal za ta tri TV-a a kao četvrti ne mogu (osim ako ne doplatite). Šta ćemo sa gomilom domaćinstava gde je priključen po jedan ili dva uređaja? Oni po toj logici manje opterećuju mrežu pa nek daju onda makar neki popust. Neko koliko toliko prihvatljivo rešenje bi bila doplata tog četvrtog uređaja ali ne po punoj ceni, nego recimo 150-200 din. Niko i ne očekuje da će kablovski operater davati neograničen broj besplatnih risivera prilikom digitalizacije.

Upravo tako, nije mi jasno da nema opcija da doplacujes dodatni TV nego naplacuju kompletnu novu uslugu odrzavanja sistema. Nidje veze.

Uzmeš Gold extra paket i imaš Eon smart tv uslugu u okviru paketa. To je četvrti uređaj. Smart tv-u je potreban samo net. Razlika je manja nego još jedan ugovor. Ja koristim , a nisam digitalizovan.Imam PDS 3121, stari V2 i cam modul + Eon na 4-vrtom smartu.

Poslednja izmena:
Онда испада да можеш да користиш девет уређаја.[emoji3]
3 телевизора, eon на смарт телевизору и још 5 телефона, таблета, компјутера.

Naravno. Eon aplikacija na LG-u radi ok. Ima i HBO koji nije u paketu.

Kablovski operater United Group pregovara sa potencijalnim kupcima

PPF Grupa, koja je nedavno preuzela kompaniju Telenor, najozbiljniji je potencijalni kupac United Group, u okviru koje su SBB i regionalna televizija N1, navode izvori BIRN-a.

Dva izvora upoznata sa pregovorima tvrde da će ove nedelje biti obavljena serija sastanaka sa potencijalnim kupcima, a da bi potpisivanje ugovora moglo da se očekuje u septembru.

Osim već pomenute PPF Grupe, među zainteresovanim kupcima su i privatni akcionarski fondovi Cinven i BC Partners, o čemu je ranije izvestila novinska agencija Reuters.

Predstavnici PPF Grupe, kao i United Group rekli su za BIRN da neće komentarisati tržišne špekulacije.

United Group, čiji je većinski vlasnik američka investiciona firma KKR, posluje u šest balkanskih zemalja pružajući medijske, mobilne i kablovske usluge. U Srbiji u okviru United Group posluju kablovski operateri SBB i IKOM, Sport Klub, Total TV, kao i televizija N1 i produkcija GRAND.

Izvori BIRN-a smatraju da bi vrednost ove transakcije mogla da dostigne tri milijarde evra.

PPF grupa preuzela je kompaniju Telenor u Srbiji, Crnoj Gori, Bugarskoj i Mađarskoj u martu 2018. godine. Ukupna cena za preuzete kompanije bila je 2,8 milijardi evra, navodi N1. Ova multinacionalna kompanija u vlasništvu je češkog biznismena i milionera Petra Kelera.

Uzmeš Gold extra paket i imaš Eon smart tv uslugu u okviru paketa. To je četvrti uređaj. Smart tv-u je potreban samo net. Razlika je manja nego još jedan ugovor. Ja koristim , a nisam digitalizovan.Imam PDS 3121, stari V2 i cam modul + Eon na 4-vrtom smartu.
110 din me kosta EON za BOX koji je ionako planiran za taj TV. 10 x jeftinije nego novi ugovor. Samo da na androidu radi krsteno.

Gledam sad Gold Extra nije losa prica pogotovo sto sadrzi HD paket koji je meni bitan i koji od starta placam odvojeno. Def. cu razmismiti ako na Boxu bude radila aplikacija kako valja. Za smart tv me ne interesuje EON, na tim TV mi treba da kanali odmah budu dostupni.

Poslednja izmena:
Jel ima neki paket ili varijanta da imam samo net i kablovsku kod sbb-a, a da fiksni ostane na mtsu?

Jel ima neki paket ili varijanta da imam samo net i kablovsku kod sbb-a, a da fiksni ostane na mtsu?

Duo Silver najklot paket zavrsava posao. Jedino ako zelis neke opcije moras dodatno da placas mada i tako ispadne povoljnije nego skupkli paketi sa milion gluposti i svetlosnobrzim netom koji mi realnu u zivotu ne treba. 40 Mb sasvim dovoljno...

Potreban mi je savet. Da li postoji mogućnost da se teletext pusti preko celog ekrana preko D3 , kao što je moglo preko analogne televizije? Razmišljam da odem u poslovnicu i tražim D3 cam. Pre nego što dođu bih rastavio d3 mini uređaj i sklonio bih ga u regal. Zanima me da li će biti problema ako tamo neko preko ekrana vidi da jedan uređaj ne šalje signal? Ja nemam moj SBB nalog da li se tamo može videti da li uređaj šalje signal kada je na stand by ( crvena lampica) i kada je isključen iz struje.?Imam televizor VOX 24s900 i muti titlove.

Zagubio sam daljinski negde mrzi me da ga tražim , da li će mi u poslovnici dati i da li se potpisuje nešto kao npr. kod priključenja uređaja i da li jednog dana ako budem vraćao opremu , moram da vratim taj dodatni daljinac ili ga mogu zadržati za sebe u suštini?

Dali neko zna u cemu je tajna tako niskog uploada kod SBB-a? Ne postoje tehnickie mogucnosti ili...?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno