D
Ja imam ovaj Calix ONT i radi ok, baca wi-fi kroz ceo stan iako je armiranog betona koliko hoces, moja soba je toliko zeznuta da je signal mobilne telefonije uzasan, pomerim se u drugu sobu signal mobilne ok, suvise armature:Zavisi od modela, za Cisco je admin, bez lozinke, kod Ubee nemam pojma koja je kombinacija, a za Calix ONT pise na uredjaju user/pass.
Bas htedoh da pitam isto, ruter se koči skoro svakoga dana.. Imam Ubee evw32c, ne znam da li se isto desava i na Ubee evw327?
Napredna podrška mi je dala jednu soluciju, 2.4 i 5ghz mreže treba da imaju isto ime, i onda ne baguje.. Ali onda imam problem da mi se neki uređaji povezuju na sporiju mrezu umesto na 5ghz
Još neka solucija?
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Ovo je takvo sludjivanje da covek tresne daljinac, nema teorije da vratim nijednu emisiju, sve sam pokusao kako ljudi pisu ali preko daljinca nema teorije, nijedan program, nijedna emisija nema oznaku da moze da se vrati unazad. Ovo je prodavanje magle, promenjen software, vise vrsta risivera pa sad ubodi dobitnu kombinaciju ako to uopste radi. Meni i ne treba 72 sta unazad ali zena oce nesto da vidi sto je propustila. Sve ko usporen film, zovem podrsku, najmanje pola sata dok sam dobio one koje trebam, te moj nalog nije jos azuriran, za telefon sludjivanje, cak jedna od operatorki i ne zna da postoje ovi paketi i te brzine. Nista mi nije jasno u doba kad sve radi preko kompjutera treba da prodju dani da se nalog azurira, zamislite kad bi banke tako radile, dignes lovu na karticu odmah stize izvestaj na SMS i stanje a ne zadrska od 5 dana.....Digitalni kanali gledani preko STB-a se vraćaju 36 sati, ali samo oni koji imaju kvadratnu plavu ikonu i beli krug sa strelicom unutar kvadrata. Recimo stisnes info taster i vidiš ili epg, ili ok. Itd. Ukoliko ubacis prazan flash ili hd u usb, možeš da vraćaš one kanale koje gledaš, unazad recimo pola sata ili više; zaustavis gledanje stiskom na pauzu, premotas, vratiš itd. [emoji2]
Послато са HTC Desire 610 уз помоћ Тапатока
@lega Koji risiver imas?
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Problem je sto je risiver povezan koaksijalnim kablom koji ide iz rutera. Koaksijalni ulazi u risiver a iz risivera ide i koaksijalni i HDMI u TV. Po ko zna koji put se pitam zasto dva kabla, ako udje koaksijalac kroz njega ide sve u risiver, ako je risiver povezan sa HDMI sta ce mu i koaksjalac da ga povezuje sa TV.Taj risiver bi trebao da bude povezan lan kablom za ont u lan 3 ili 4, 1 i 2 nece raditi. Nema svoj modem unutra i koristi hgw/ont. Ako ti nije povezan sa ont-om, tu je problem. Ako jeste, probaj da udjes u podesavanja >tehnicka podesavanja >sistem info >tv vodic i potvrdi detaljne info sa slikama na OK.
Ako nakon toga ne proradi, onda ih zovi i kazi da ne radi. Za taj paket to mora da sljaka
Sad sam zvao podrsku, ne mogu da verujem, lepo mi pises lan kabl a majstor je povezao koaksijalac. Koaksijalac ide u ostale TV koji nemaju PDS2120 risiver. Sad ispada da ni telefon nisu podneli zahtev za prenos, imaju samo neki papair za jedan broj a ja ko ****** svima objasnjavam imam ISDN liniju 2 broja, zelim da se to prenese. Ko ****** ponovio sam to 100x promoterki, majstorima...Zalosno je sto sad ja mator moram da premeravam koliko metara lan kabla mi treba, treba da se pentram i sam sve montiram, ne pada im na pamet da posalju majstora da to odradi. Posle ako nesto ne valja onda ce da kazu sto sam cackao. E to je Srbija, mesecima jurim da se provuce vertikala, kad je provucena onda nije bila spojena, jurim da spoje i da me povezu, iz tih razloga dvoje stanara je odustalo.Bas to, koajsijalca koji ide iz rf out u tv nozes da skines slobodno, preko njega imas "analognu" tv ali ako ti to ne treba, mozes da ga skines slobodno i ostavis samo onaj koji ide iz calixa, on ti je obavezan. Medjutim, potrebno je da risiver bude povezan sa ont LAN kablom i to iskljucivo port 3 ili 4. To ti omogucava premotavanje itd
Ovo je takvo sludjivanje da covek tresne daljinac, nema teorije da vratim nijednu emisiju, sve sam pokusao kako ljudi pisu ali preko daljinca nema teorije, nijedan program, nijedna emisija nema oznaku da moze da se vrati unazad. Ovo je prodavanje magle, promenjen software, vise vrsta risivera pa sad ubodi dobitnu kombinaciju ako to uopste radi. Meni i ne treba 72 sta unazad ali zena oce nesto da vidi sto je propustila. ...
Sad sam zvao podrsku, ne mogu da verujem, lepo mi pises lan kabl a majstor je povezao koaksijalac.
Najcrnje je sto obecavaju kao ovo za teleofon, 100x ponovim ISDN linija 2 broja jedna parica, imam ISDN kutiju u sobi, sve kao oni prenose za telefon, potpisivao da na kraju mi danas kazu iz podrske da nije ni podnet zahtev za prenos.
Normalno da nisam bio kad sam verovao promoteru i majstorima, sta cu ja u poslovnici ako sam kuci potpisivao predugovor i ugovor kako to vazi a ovo ne vazi, nema logike, prave budalu od mene. Niko mi od njih nije saopstio da treba da idem u poslovnicu, uvek je bila prica mi sve radimo za vas sto se tice telefona. Ma vise nije ni bitno toliko sam pobesneo sa ovakvim vozanjima da ne zelim vise da ugrozavam svoje zdravlje.Ako nisi bio u poslovnici da potpišeš zahtev za prenos broja - neće ni biti prenosa.
Coax od stb-a do tv-a u njegovom slucaju nema smisla posto verovatno nema uopste analogni tv signal.
Ček, zar i taj model STB ne koristi koaksijalni kabl za DVB-C (znači digitalni, ne analog) live TV program? A ethernet za VoD i 72h usluge.
Zahtev za prenos telefonski broja sam i ja potpisao u svom stanu, pred SBB prodavcem. Obična linija je u pitanju.Normalno da nisam bio kad sam verovao promoteru i majstorima, sta cu ja u poslovnici ako sam kuci potpisivao predugovor i ugovor kako to vazi a ovo ne vazi, nema logike, prave budalu od mene. Niko mi od njih nije saopstio da treba da idem u poslovnicu, uvek je bila prica mi sve radimo za vas sto se tice telefona. Ma vise nije ni bitno toliko sam pobesneo sa ovakvim vozanjima da ne zelim vise da ugrozavam svoje zdravlje.
Sad sam pregledao papire, zahtev za prenos telefonskog broja potpisao sam jos kad sam potpisao predugovor, poseban obrazac i sad kad je uveden trio paket oni kazu nemaju zahtev, pitam se gde je nestao taj dokument, vajda je to neko trebao da cuva kod sebe i aktivira ga kad potpisem ugovor za trio paket.Zahtev za prenos telefonski broja sam i ja potpisao u svom stanu, pred SBB prodavcem. Obična linija je u pitanju.
Digitalni kanali gledani preko STB-a se vraćaju 36 sati, ali samo oni koji imaju kvadratnu plavu ikonu i beli krug sa strelicom unutar kvadrata. Recimo stisnes info taster i vidiš ili epg, ili ok. Itd. Ukoliko ubacis prazan flash ili hd u usb, možeš da vraćaš one kanale koje gledaš, unazad recimo pola sata ili više; zaustavis gledanje stiskom na pauzu, premotas, vratiš itd. [emoji2]
Da je kablic nego treba kabl, ruter se nalazi pored kompa na visini od 1m, znaci treba mi do visine plafona pa plus metraza za sirunu sobe i spustanje do patosa i 1.5m do risivera. Na to sve treba da se pentram sa 65 god. polucorav i bolestan da to lepim za plafon. Alal im vera...Da je samo to, sad ako citas ugovor trio paket sa telefonom, saglasnost pojela maca, juce pogledam kod mene u ladici stoji potpisana saglasnost a original jekod njih. Brzina 60Mb/s a treba 200Mb/s majstor navodno nije predao gotove naloge u firmu pa ne mogu da mi puste pravu brzinu. I sad ja treba u to sve da poverujem i cekam. Vec sam potrosio para i para zivkajuci tehnicku podrsku i cekajuci da dobijem neki odgovor, kad dobijem odgoovr dodje mi da sve razlupam jer me neko pravi budalom. Kome da se zalim? Svetom Petru, sav sistem je osmisljen tako da ti mozes samo da stupis u kontakt sa podrskom i nista vise, to sto je nesto trulo u drzavi Danskoj nemas kome da se pozalis.@lega99
Isti sam problem imao sa VOD i 72h unazad. Nisu mi stavili eternet kablic. Pa su mi objasnili na 19900
Hvala za ovo, mada sam znao za ovaj deo sa plavom ikonicom. Naravno da nema plave ikonice na NickJr. Ovo sa praznim fleshom cu probati, to bi mi resilo trenutni "problem" sa NickJr i patrolnim sapama. Kad se ne ukljucimo na pocetak onda da vratimo nazad tih 10-tak min
Mada je izrazito glupo da ne radi 72h unazad na daljinskom a radi na EON-u na racunaru ili telefonu. Isti kanal
@lega99
Isti sam problem imao sa VOD i 72h unazad. Nisu mi stavili eternet kablic. Pa su mi objasnili na 19900
Pa cemu onda sluzi 72 sata unazad, treba da drzim uvek na istom kanalu i onda moze, nema mi logike, to je van pameti. To je onda kao i Unifi moze al ako te neko pusti u stan ko ima Unifi. Kad pogledam mozda je i tako samo navlakusa za placanje, opcije koje nicemu ne sluze. Kao sto je napiso covek oce nesto da smini i da pusti ocu u selo to ne moze, moze samo da se pusti na istom uredjaju. Sto bi pustao i snimao kad ce se taj film ili emisija ponoviti vec sutra ili u toku istog dana samo je pitanje da li ce bili na Z1, Z2 il Z3 kanala istog emitera.To premotavanje unazad funkcioniše samo ako je risiver već uključen na datom kanalu tj. može da se premotava samo do momenta kada je prebačen na taj kanal a ne na sam početak emisije. Takvo premotavanje (timeshifting) je ograničeno na 2h i vreme briše od nazad dodajući novo.
USB-ovi, čak i 3.1, nisu dovoljno brzi i umeju da baguju kompletan rad risivera. Čak i moj stari HDD iz 2006 se pokazao u praksi kao bolje rešenje, za novi 3.0 nije potreban komentar.
Pa cemu onda sluzi 72 sata unazad, treba da drzim uvek na istom kanalu i onda moze, nema mi logike, to je van pameti. To je onda kao i Unifi moze al ako te neko pusti u stan ko ima Unifi. Kad pogledam mozda je i tako samo navlakusa za placanje, opcije koje nicemu ne sluze. Kao sto je napiso covek oce nesto da smini i da pusti ocu u selo to ne moze, moze samo da se pusti na istom uredjaju. Sto bi pustao i snimao kad ce se taj film ili emisija ponoviti vec sutra ili u toku istog dana samo je pitanje da li ce bili na Z1, Z2 il Z3 kanala istog emitera.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari