Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li na SBB-ov wi-fi modem koji dolazi uz D3 paket može da se poveže wifi ruter, konkretno imam Dlink. Treba mi da pokrijem prizemlje kuće, a modem mi je na spratu pa signal nije baš najbolji.

ako mislis na ubee ruter ili cisco ruter koji dolazi kao oprema kad si na sbb netu,mozes povezati ruter dlink,samo sto mora da ide lan kabal,od sbb rutera do tvog dlinka,i onda se tamo igras ili ga stavis na 192.168.0.254 a dhcp iskljucis i to je to.Ili kupis onaj pojacivac za wifi,to se sada pojavilo samo ga ubodes u struju i on pokupi slab wifi signal,a valjda tebi tu pojaca.

Kod mene su pre par dana postavili ormariće i kablove u hodniku zgrade, kod mene nisu svraćali, moguće samo kod onih koji su ih zvali.
Ne vidim viseće kablove do zgrade.

Sent from my x600 using Tapatalk

Treba da se zna da je soros dobio od drzave besplatno koriscenje svih resursa za postavljanje kablova besplatno, zahvaljujuci njegovoj ulozi u potplacivanju nase revolucionarne elite ! Sve tako je preuzeo ,,bivsi'' cijas (dobar vic) sa svim beneficijama. Zato ni jedna druga co. nemoze ni da opepeli sbb,u!
Mi na Dorcolu imamo jeziv protok i posto su imali podstanicu kod nas, zahtevali smo da nam smanje pretplatu, nisu hteli i mi smo im dali sut kartu, te su morali da sklone instalacije.

ako mislis na ubee ruter ili cisco ruter koji dolazi kao oprema kad si na sbb netu,mozes povezati ruter dlink,samo sto mora da ide lan kabal,od sbb rutera do tvog dlinka,i onda se tamo igras ili ga stavis na 192.168.0.254 a dhcp iskljucis i to je to.Ili kupis onaj pojacivac za wifi,to se sada pojavilo samo ga ubodes u struju i on pokupi slab wifi signal,a valjda tebi tu pojaca.

Nisam baš stručan u ovome... Lan kabel shvatam, tako sam i mislio da ih povežem, e sad nisam baš najbolje razumeo ovaj drugi deo"... ili ga stavis na 192.168.0.254 a dhcp iskljucis i to je to". Meni treba da oba rutera (i SBB-ov i moj DLink) rade u isto vreme i bacaju SBB-ov internet kao wifi. Valjda sam dobro objasnio....

Pozdrav ,

Da li neko ima info kako sbb menja IP adrese pri restartu modema, koliko se zadrzava ista ?

tnx

Zadržava se više od 2-3h, manje od 12h - onako odokativno. Nadam se da neko ima tačnu info.

Koji je motiv SBB-a i Telenora da ponude Superset promociju?

U čemu je "kvaka", mora negde postojati neka začkoljica?

Recimo da oni koji koriste SBB koriste i Telenor i obratno, ako već nisu na jednom od ova dva. Telekom ima box, SBB i Telenor ne mogu samostalno da ponude nešto slično ali mogu zajednički - oni koji su kod oba operatera su tu, ali neko ko je npr koristio RV ili VIP možda pređe kod nekog od ova dva.

Poslednja izmena:
I Vip ima neki dil sa Orionom i popustima, svi se nešto kombinuju u poslednje vreme, može da sačuva neku kintu godišnje što nije loše na ovu skupoću...

sent from plastique

A i Vip našao sa kim da se udruži...:smash:

Sent from my Laptop HP

Koji je motiv SBB-a i Telenora da ponude Superset promociju?

U čemu je "kvaka", mora negde postojati neka začkoljica?
Pa ništa ih ne košta, a može da privuče nove korisnike ili da zadrži postojeće. Uz to, neki korisnici će se odreći popusta zarad benefita koje nudi superset. Eto je kvaka.

NEM-L21

Poslednja izmena:
Na fejsu gomila korisnika pita SBB kada će neki popust za dugogodišnje korisnike i uvek SBB odgovara sa robotizovanim odgovorom:

Prilozi

• 2016-11-19_12-25-55.png
    2016-11-19_12-25-55.png
    35.5 KB · Pregleda: 257
Pa ništa ih ne košta, a može da privuče nove korisnike ili da zadrži postojeće. Uz to, neki korisnici će se odreći popusta zarad benefita koje nudi superset. Eto je kvaka.
Kostaju 50% vise minuta Telenor, ako se zovu van mreze.

Meni traže priključnu taksu i mesečnu rentu D3 Cam modula. Poslao im mail danas,ali do sad niko ne odgovara.
Meni su rekli samo da to kosta 2000 i nista vise. Nisam uzeo za sad jer gubim vracanje unazad, a znaci mi kad ne stignem da gledam moto gp.

Ово је послао 6п!

Da l js neko ima problem kad zeli da vrati nesto unazad,i izbaci mu neku s error gresku,stremang 20451 tako nesto ?? Prvi put mi se ovo javlja.

Послато са L-EMENT501 уз помоћ Тапатока

Cisto informativno, rekose mi da mi je prejak signal u stanu i da mi je to nesto smetalo. Ima li logike da signal bude prejak?

Ово је послао 6п!

Uskoro SBB postavlja svoju opremu i u mojoj zgradi( mirijevo ). Citam vase komentare i odgovore, pa me zanima da li ima neko uopste da je zadovoljan internetom i da dobije tih Do 50mbs ?

Ima, paket 50/3, Žarkovo, upravo ovo vreme (uvek je isto, ujutru, popodne i uveče):

Na fejsu gomila korisnika pita SBB kada će neki popust za dugogodišnje korisnike i uvek SBB odgovara sa robotizovanim odgovorom:

Trebali bi svi odavde da im bar po jedan komentar na FBi bacimo.

Poslednja izmena:
Ima, sto rece @Ivan I. , kod mene je nezavisno od doba dana uvek isto, 100/5 paket a mereno uvek oko 97 i vise / 5 i nesto malo vise.

Danas mereno.png

Pozdrav!

Danas mereno2.png

UP je manji od uobicajenog, neznatno, jer je aktivan a mrzi me da pauziram...

Poslednja izmena:
Ne mogu da se setim i da mi je nekad pukao net, čak ni to, brzina uvek ista u svako doba dana. Sa sbb nisam zadovoljan iz aspekta brzina, konkurencija je ubrzala, oni nisu. I nemaju respekt/povoljnosti za stare korisnike. I pored toga ne bih menjao za MTS, jer MTS ne može da obezbedi ono što reklamira paket 50 (zgrada mi nije u dvorištu MTS, udaljena je 800m od njihove centrale).

Poslednja izmena:
Mozda bi i radio na 800m, ako je parica dobra. Ali, problem je sto nece da puste...

To sto je konkurencija ubrzala, odavno i primetno, ni po' jada. Meni je veci problem poredjenje sa Telemach Slovenija - ista firma a vece brzine...

O UL-u je potpuno besmisleno govoriti bilo sta. Sve ispod 30Mbps je bukvalno sramota u danasnje vreme cak i za daleko manjeg provajdera od SBB-a.

Pozdrav!

Pozdrav,

Za moje hoću da uzmem SBB Duo TV + TEL (imaju samo analognu TV). Moji su stari, i pomalo im je komlikovano sa dva daljinska, ali mnogo više komplikavno što nije moguće podesiti kanele da idu željenim redoslednom, na primer: 1 - RTS1, 2 - RTS2, 3 - ... i tako jedinih 15 kanala koji ih zanimaju, koje mogu da "šaltaju", umesto 101 - RTS, recimo 234 - B92, 567 - N1 i slično. Zezao sam se sa My Favorites i nisam uspeo to da podesim kao što je nekada bilo kod analogne TV. I to je veliki problem.

Za to su mi u kol centru rekli da ima leka, da oni besplatno daju neki mali priključak koji se zakači za TV (nisi znali da kažu koju ulaz) i onda se koristi samo jedan daljinski i na njemu mogu da se podese kanali da idu željenim redoslednom. Ali onda nema 72 sata unazad, snimanja i drugih naprednih usluga.

Šta vi mislite? :) Any hint? U krajnjem, moji mogu da ostanu na analognoj TV (imaju 2 flat TV u kući). Hvala!

U njihovom box-u ne mozes da redjas kanale po tvom izboru. Taj prikljucak je modul CAM, koji ide u smart televizore sa mogucnosti dodavanjem i ubacivanjem tog SBB CAm modula. Takodje taj televizor mora da ima u sebi DVB-c tuner

Pozdrav,

Za moje hoću da uzmem SBB Duo TV + TEL (imaju samo analognu TV). Moji su stari, i pomalo im je komlikovano sa dva daljinska, ali mnogo više komplikavno što nije moguće podesiti kanele da idu željenim redoslednom, na primer: 1 - RTS1, 2 - RTS2, 3 - ... i tako jedinih 15 kanala koji ih zanimaju, koje mogu da "šaltaju", umesto 101 - RTS, recimo 234 - B92, 567 - N1 i slično. Zezao sam se sa My Favorites i nisam uspeo to da podesim kao što je nekada bilo kod analogne TV. I to je veliki problem.

Za to su mi u kol centru rekli da ima leka, da oni besplatno daju neki mali priključak koji se zakači za TV (nisi znali da kažu koju ulaz) i onda se koristi samo jedan daljinski i na njemu mogu da se podese kanali da idu željenim redoslednom. Ali onda nema 72 sata unazad, snimanja i drugih naprednih usluga.

Šta vi mislite? :) Any hint? U krajnjem, moji mogu da ostanu na analognoj TV (imaju 2 flat TV u kući). Hvala!

Na D3 risiveru je moguce namesti svoju listu. Ja imam listu od dvadesetak kanala i bas je rts1 na 1 rts2 na 2... ides menu>podesavanja>moje liste>tu udaris nova lista, das jos ime koje zelis i naredjas kanele redom kojim hoces. Posle na Fav izaberes listu koji su napravio i to je to.

Pored favorite liste koji ima skoro svaki novi box sto koriste nasi kab. Operateri, od 10 do 20 kanala..ne mozes da menjas redosled programa u glavnoj listi kanala.

Ne može da se menja lista kanala na d3mini, a na druge risivere može bez problema.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno