Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A sto najgore, pre potpisivanja ugovora ne moze ni da se testira brzina Interneta koja je veca od 24Mb/s. 24Mb/s je maksimum sto nude bez ugovorne obaveze: http://sbb.rs/Binary/347/sbb_cenovnik_20161101_v1.pdf .

Tako da ljudi ne znaju ni sta uzimaju zapravo. Jedino ako neki komsija ima neki veci paket koji ima brzinu Interneta 70Mb/s ili 100Mb/s pa da se kod njega isproba, narocito u kasnim popodnevnim i vecernjim satima.

Zasto ne daju DUO i TRIO pakete bez UO, makar kostali 50% vise? Zasto ne daju velike brzine Interneta bez UO? Bilo bi dobro da daju bez UO uz naravno vecu cenu, cisto da ljudi mogu da testiraju uslugu pre nego sto potpisu UO.

Jos prosle godine rekoh da SBB ima ili ce imati velike probleme sa agregacijom ( da li je imao ili ce imati zavisi od konkretnot cvorista). Zasto li mi ljudi ne veruju za predvidjanja oko telekomunikacije :)
Wakizashi, pozvao sam Orion, nema optika blizu mene:) Verovatno je to neka navlakusa sto se cene tice, ali optika verovatno nece imati ozbiljna zagusenja.

*** nisam bio tu :) Gledam a ne čujem valjda. Zvaću ga sutra da proverim, jer mi je upravo net 14mbit tako da ne planiram duže zadržavanje ovde što se tiče interneta...

A sto najgore, pre potpisivanja ugovora ne moze ni da se testira brzina Interneta koja je veca od 24Mb/s. 24Mb/s je maksimum sto nude bez ugovorne obaveze: http://sbb.rs/Binary/347/sbb_cenovnik_20161101_v1.pdf .

Tako da ljudi ne znaju ni sta uzimaju zapravo. Jedino ako neki komsija ima neki veci paket koji ima brzinu Interneta 70Mb/s ili 100Mb/s pa da se kod njega isproba, narocito u kasnim popodnevnim i vecernjim satima.

Zasto ne daju DUO i TRIO pakete bez UO, makar kostali 50% vise? Zasto ne daju velike brzine Interneta bez UO? Bilo bi dobro da daju bez UO uz naravno vecu cenu, cisto da ljudi mogu da testiraju uslugu pre nego sto potpisu UO.

Upravo to, jer su u zgradu ušli pre 15 dana. Što se televizije tiče, to me manje ili više ne zanima kao ni telefon. Komplet paket je u stvari uzet zbog 100Mbit. A sutra ću da zovem i gospodina koji je bio da prikuplja potpise i ugovore pa da vidim šta će biti i na koji će se način to razrešiti...

Speaking of which, jel ima neko iskustva sa Ratelom, kome, gde, šta, kako?

Poslednja izmena:
*** nisam bio tu :) Gledam a ne čujem valjda. Zvaću ga sutra da proverim, jer mi je upravo net 14mbit tako da ne planiram duže zadržavanje ovde što se tiče interneta...

Upravo to, jer su u zgradu ušli pre 15 dana. Što se televizije tiče, to me manje ili više ne zanima kao ni telefon. Komplet paket je u stvari uzet zbog 100Mbit. A sutra ću da zovem i gospodina koji je bio da prikuplja potpise i ugovore pa da vidim šta će biti i na koji će se način to razrešiti...

Speaking of which, jel ima neko iskustva sa Ratelom, kome, gde, šta, kako?

Posalji ovde prigovor: http://portal.ratel.rs/sr/complaint

Detaljno opisi problem i gananjanje sa naprednom podrskom.

^Pa recimo da ne. Ako preusmeriš dolazne pozive (napredne funkcije) sa svog SBB broja ka bilo kojem broju u inostranstvu, a imaš taj SBB paket 200min onda itekako ima smisla da te neko zove u lokalu za dž a ti mu se javljaš npr u Hong Kongu isto za dž. Na fiksni, mobilni, pratiš tabelu, cene...

@djordjesl: Treba ti komercijalni VPN koji ima iznajmljene servere u Srbiji i to baš kod SBB-a. I onda gledaš Evroligu na SK1 gde god da si :)
Pustim ti PM sa detaljima.
Ako imas sbb-ov net mozes instalirati i podesiti vpn na svom racunaru ( koji onda mora biti upalljen kada se koristi vpn ) ili preko raspberry-ja. Ja tako koristim i nista ne placam dodatno.
U svakom slucaju ako imas varijantu sa komercijalnim vpn resenjima posalji i meni na pm.

Pisao sam o tome baš u ovoj temi problem sa SBB-om, svako popodne- veče od 18h pa do nekih 01h net je bio katastrofa. Za 24 meseca ekipa je kod mene dolazila 31 put, menjali su razdelnike itd. I na kraju kada sam potpisao novu UO na 24 meseca raskinuo sam bez penala jer nisu bili u mogućnosti da reše problem na čvorištu :D Progledao sam sa VDSL-om, optika je optika. Do duše jeste FTTB, ali je optika.

Pa tako nešto će da bude i kod mene izgleda... A ne da neću da izdržim 24 meseca, nego neću izdržati ni 24 dana :D

Bio sam sa ljudima iz sbb-a na krovu dok su prenosili crnim koaksijalnim kablom iz susedne zgrade u moju i rekose da ima pojacavac (mada sam nesto ubedjen da se kaze pojacivac, ukoliko ne gresim) odakle vuku i postavili su (valjda, tad sam sisao) i na mojoj zgradi jedan pojacivac. Osim sto sam saznao od njih da je bivsi direktor cia kupio sbb, rekose mi da nece biti problema sa signalom. Bas jedva cekam da mi dodje i proverim. Videli smo da iz te zgrade iz koje je povucen kabal, da se vuce u barem jos 2. Kakav je ono haos, kaze na jednu su morali gadjati teniskom lopticom i samostrelom :D

Ово је послао 6п!

Tako cu i uraditi cim mi dodje. Postavili su instalacije u zgradi danas, u narednih nekoliko dana idu po stanovima, ne znam kada ce kod mene.

Ово је послао 6п!
Kod mene su pre par dana postavili ormariće i kablove u hodniku zgrade, kod mene nisu svraćali, moguće samo kod onih koji su ih zvali.
Ne vidim viseće kablove do zgrade.

Sent from my x600 using Tapatalk

Kod mene su pre par dana postavili ormariće i kablove u hodniku zgrade, kod mene nisu svraćali, moguće samo kod onih koji su ih zvali.
Ne vidim viseće kablove do zgrade.

Mozda nisu iz susedne zgrade nego na drugi nacin. Jesi se prijavio negde za sbb?

Ово је послао 6п!

Nisam zainteresovan.

Pa tako nešto će da bude i kod mene izgleda... A ne da neću da izdržim 24 meseca, nego neću izdržati ni 24 dana :D

Po važećem Zakonu o zaštiti potrošača imate pravo na raskid ugovora sklopljenog na daljinu (van poslovnice) u roku od 14 dana od sklapanja bez ikakvog obrazloženja. Ugovor sa SBB-om se potpisuje nakon instalacije opreme, dakle na lokaciji korisnika, pa spada u ovu kategoriju. Ako tih 14 dana nije prošlo, možete da birate hoćete li ili ne da ostanete korisnik SBB-a. Možda postoji mogućnost da se raskine i posle 14 dana, ako niste obavešteni od strane pružaoca usluge/trgovca o mogućnosti odustanka od ugovora u navedenom roku. Ljudi veruju da većinu prava iz ZZP-a ne mogu ostvariti, ali imam iskustva da je ponekad i moguće. Nadam se da ćete se izboriti za ono što je za vas najbolje.

Uskoro SBB postavlja svoju opremu i u mojoj zgradi( mirijevo ). Citam vase komentare i odgovore, pa me zanima da li ima neko uopste da je zadovoljan internetom i da dobije tih Do 50mbs ?

Uskoro SBB postavlja svoju opremu i u mojoj zgradi( mirijevo ). Citam vase komentare i odgovore, pa me zanima da li ima neko uopste da je zadovoljan internetom i da dobije tih Do 50mbs ?

Najbolje da isprobas kod nekog u komsililu, ako je moguce. Nazalost, nije moguce uzeti brzinu vecu od 24Mb/s bez UO i isprobati uslugu pre potpisivanja UO. :(

Paket 60/3
0f25ac5d08f46e44a8fa2c142eb28384.jpg

Послато са NEM-L21 уз помоћ Тапатока

U pravu si .Nema svrhe išta pisati ovde. Izvinjavam se!

Ja isto imam ovu brzinu,samo sto kod mene ne pada nikad ispod 57,uglavnom je oko 58,a upl. Je uvek oko 2,98 do 3,02 ;) ja prezadovoljan ;) i ping mi je cini mi se uvek jednocifren.
Jel to na kompu ili telefonu?

Ne, ovo na slici su merenja na telefonu, preko WiFi-a. Mada i na kompu preko kabla su slični rezultati. Retko kad ping bude jednocifren.

Ne, ovo na slici su merenja na telefonu, preko WiFi-a. Mada i na kompu preko kabla su slični rezultati. Retko kad ping bude jednocifren.

Na zalost ja to nema svrhe da proveravam jer imam onaj njihov tp link,a on ne moze puno da izgura,bar moj nije nikad ;)
A za ping mislim kod mene da je uvdk negde oko 8,bas cu proveriti sutra ako se setim

50/3 merenja preko mobilnog.

13245cd5eb9c30a544643292c974177e.jpg

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Sad izmerio i to preko moba. Down je oko 40-41,upl oko 3,10-3,20,a ping je uglavnom 7
Mislim da down i ne moze vise sa onim njihovim krsem od rutera,mozda gresim

Послато са KIW-L21 уз помоћ Тапатока

Kada se piše SBB-u molba/zahtev (na primer plaćanje računa na više mesečnih rata, oslobađanje dela plaćanja KDS-a... a ne želim da čekam u poslovnici) na internetu sam našao da je adresa Bulevar Zorana Đinđića na Novom Beogradu a postoji i mail: [email protected]. Gde je bolje uputiti zahtev (ili to sve dobija jedna služba bilo kako da se uputi)?

Nešto pokušavam, pa ako uspem javljam ;)

KDS je oko 1200 din?

Pokusavaj koliko hoces ali se pokazalo da je najbolje kad se ode u poslovnicu. Mail je bolji od telefoniranja ali nije dobar jer se na Mail uglavnom odgovara po difoltu, provereno.

Pozdrav!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno