Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kome nije problem da izdvoji za sopstveni ruter uvek preporučujem da od provajdera traži (ili zadrži) modem.

Odavno oni nemaju modeme, samo polovne za koje trebaš baš da ih maltretiraš. Osim ako su me slagali prošle godine.

Lažu da nemaju, izvesno je da ih nemaju dovoljno za sve ali ih svakako imaju. Za nekoliko firmi sam bez problema dobio modem, čak su i pitali šta nam više odgovara. Ali mora da se naglasi (više puta) šta hoćeš i da te nov ugovor zanima samo ukoliko dobiješ opremu koju želiš, ništa više. Tako sam dobio epc3208 i kod moje kuće i kod još par poznanika kojima je modem više odgovarao.

A nov/polovan modem meni ne znači ništa, dokle god je ispravan.

Evo i ja da potvrdim
Imaju sigurno, samo traži.
Skoro su mi zamenili 3208 sa 3212
Generalno isto samo je 3212 noviji firmware iz 2016 godine

Evo i ja da potvrdim
Imaju sigurno, samo traži.
Skoro su mi zamenili 3208 sa 3212
Generalno isto samo je 3212 noviji firmware iz 2016 godine
Kako si to zamenio? Trazio im samo,jel to isto samo modem,jel?
Meni je ugovor istekao pre 2-3 meseca i nisam se novim vezao,samo koristim trio gold pa reko stk da ne uzmem noviji ako moze ;)

Samo sam tražio.
I pre toga sam imao 3208 koji je došao u paketu sa TP-Link 740N ali je TP-link ispustio dušu pa su mi zamenili i doneli 3925 ali posle par dana korišćenja sam im objasnio da je to nešto neupotrebljivo i da pošto imam svoj router mi daju samo modem.
Doneli su mi taj 3208 ali sa novim firmware-om koji njihov sistem prepoznaje kao 3212 i sve naravno radi bez greške.
Isto je u pitanju Trio Gold i ugovor koji je istekao odavno, pa čekam neku dobru ponudu ove trenutne ...

... ugovor koji je istekao odavno, pa čekam neku dobru ponudu ove trenutne ...
E fala q da ima neko ko normalno i logicno razmislja i postupa. Pa zar je tesko sacekati, zar mora da se po svaku cenu obnavlja / potpisuje nova UO ne prekidajuci, na kraju postojece? Zar je tesko shvatiti?

Pozdrav!

He, he, he... dal' je moguce da se samo pise da bi se nabila cifra poruka. Doduse 4.871 poruka nije ni blizu onog nesretnika sto ima 24k poruka ali ipak...? :)

@The Stig - jel' stvarno ne razumes ili imas vec steceni impuls/naviku? Ako ne razumes rad sam da ti objasnim, mozda bi ti koristilo (kao sto koristi drugima koji na keca razumese o cemu se radi, a takvih je pa skoro svi) ako shvatis te dve toliko proste stvari.

1. Ono sto sam citirao a rekao @kepa

2. Smisao mog komentara

Reci iskreno.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
@The Stig - jel' stvarno ne razumes ili imas vec steceni impuls/naviku? Ako ne razumes rad sam da ti objasnim...

Reci iskreno.

Pozdrav!

Iskreno, nisam ni citao, usao sam da vidim ima li sta novo, kad ono ti opet s nekim vjetrenjacama.

Mozes da objasnis, svejedno mi je, mozda neko neiskusan dodje i procita.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Stig, šta si se nakačio na Šćeku kad je čovek u pravu 100%?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Наравно да је у праву када је на СББ платном списку. ;)

Iskreno, nisam ni citao, usao sam da vidim ima li sta novo, kad ono ti opet s nekim vjetrenjacama.

Mozes da objasnis, svejedno mi je, mozda neko neiskusan dodje i procita.
Nisi ni citao a predubedjenje ti dozvoljava da ipak nesto napises? :) Tebi licno sam mislio da objasnim ali nema potrebe jer ti je svejedno, ostalima je savrseno jasno - a vrlo korisno, i ono sto je @kepa napisao i u vezi mog komentara. Poenta foruma i jeste da se nesto korisno nadje kada se cita ali jako je tesko naci korisno kad je sve zatrpano šumom tipa ovog sto si napisao u citatu.

Наравно да је у праву када је на СББ платном списку. ;)
Dobar dan bivsi kolega. Ti ode a ja ostah kao dezurni na platnom spisku SBB-a, 'ti krivo? :)

Pozdrav!

Помало, беше добра плата али тежак посао. ;)

U novom akcijskom cenovniku koji važi do kraja godine ponovo se nudi besplatna digitalizacija umesto slične akcije sa Sport klub HD paketom:
Svi novi i postojeći pretplatnici kablovske televizije koji se
opredele da besplatno digitalizuju prvi TV uređaj,
oslobođeni su plaćanja priključne takse i mesečne rente za
uređaje D3mini ili D3cam.
Ponuda važi uz minimalno korišćenje usluga 24 meseca.

http://sbb.rs/Binary/342/sbb_cenovnik_akcijski_09_2016.pdf

Šta znači ovo da "besplatno digitalizuju prvi uređaj"? Šta ako neko od postojećih korisnika ima D3 uslgu i dva TV-a od kojih je jedan stari, analogni? Onda se mora doplatiti za njega za D3 mini i ne važi ova akcija?

Okačen je reklamni pakat za SBB kod mene na ulazu u zgradu. Takođe piše i ime i broj telefona agenta.

Gledam ja taj plakat i lepo piše: 6 meseci po 1 dinar za NOVE korisnike.

Dobro, gledam dalje i tu piše ovako:

5 meseci po 1 dinar za NOVE KORISNIKE TRIO PAKETA.

I šta ću, pomislim to što piše, pokupim broj i ime agenta, skupi se porodica, porazgovaramo i odlučimo da zovemo, pa da pređemo na TRIO paket. 300 din skuplji, 5 meseci po dinar, isplati nam se.

Kad ono, prc. To je samo za NOVE korisnike... A lepo piše da je za NOVE korisnike TRIO PAKETA. Mi smo trenutno na fiber duo, pošto će skoro godinu dana kako nismo obnovili ugovor zbog tih pogodnosti za nove korisnike, a starima peršun...

Išao ja pre neki dan, kao novi potencijalni korisnik. Dinar prvih 6 meseci, ali plaća se održavanje u tom periodu. Ja kažem pa onda nije dinar, već preko hiljadu dinara, devojka kaže: pa jeste, ali ne može drugačije. Zahvalio se i izašao...

sent from plastique

To je onda lazno oglasavanje i treba prijaviti trzisnoj inspekciji.

Veliki samar dugogodisnjim korisnicima. Ionako su preskupi. Deru sa cenama Internet paketa, deru!

MTS:

NET 50Mb/s (UO 2 godine, sa pretplatom za fiksni, 5 meseci za 1 din.) = 2458 RSD
NET 100Mb/s (UO 2 godine, sa pretplatom za fiksni) = 3058 RSD

SBB:

SBB Internet 50Mb/s (UO 2 godine, sa mesecnim odrzavanjem) = 3435 RSD
SBB Internet 100Mb/s (UO 2 godine, sa mesecnim odrzavanjem) = 5235 RSD

Kad bi Telekom imao FTTB na vecem delu teritorije sto drzi SBB, druga pesma bi se pevala!

Ništa se drugačije ne bi pevalo jer i tamo gde ima FTTH su uspeli da use#u motku. Jedino ako im otprilike hiljadu korisnika koje su izgubili i koji su prešli kod drugih, mahom kod SBB nije loše.

Не разумем се толико у тематику али зар улагање у фиксну мрежу има смисла у ово доба?

sent from plastique

Ima smisla u smislu zamene bakra za optiku mozda (na duze staze manje kosta?). Nisam siguran uopste u ovo, samo pretpostavljam.
A taman uz to se dobija i optika za net.

Sta ce biti u Aleksincu, tamo je bese zavrsena modernizacija ? :D

Treba od svih kombinovati najbolje. Naravno ako je to izvodljivo na lokaciji. Ja recimo imam MTS box 3( fiksni, vdsl 50mb,mobilni mix XL) za 3299 i sbb d3i za 1260(dva uredjaja). Kad sve to saberem povoljnije je od recimo ponude vektora(koji je jedini provajder kod mene, ako ne racunam propali ptt kds). Svaku uslugu koristim, cak i fiksni(150m besplatno). Opet kad pogledam nije mala svota novca, ali da se placa pojedinacno, bilo bi mnogo skuplje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno