Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pomaže li da se odjavi usluga pa da se ponovo uvede na nekog člana porodice, ili se vezuje za adresu?

Mislim da moras bar 3 meseca da nisi njihov korisnik da bi ti posle racunali da si novi.
I ajde majke ti javi sta su ti rekli ako te okrenu,ako sta ponude ok da i ja obnovim ugovor,mada cisto sumnjam ;) i koji si paket?
Imam Duo gold paket.
Zvali su me malopre i nude Duo Gold extra od 3700 din mesečno po ceni Duo gold 3100 din.
Nešto malo više kanala, HD kanali, 70 mbs Internet. 600 din X 24 meseca, kao ušteda 14 400din.
Druga opcija mi je samo MTS, ali imam loša iskustva sa njima, plus gubim Sport klub.
Mislim da ću sačekati sa potpisom novog ugovora, ništa mi ne znače ti dodatni kanali.

Nisam znao, meni su drugačije rekli kada sam se raspitivao pre 2 godine. Moguće da osoba koja mi je rekla da nema tog minimalnog perioda nije baš upućena.
Pre dve godine je kod SBB-a vazilo pravilo "ko postane korisnik nikada vise ne moze da se tretira kao novi korisnik, koliko god pauzirao u medjuvremenu", parafraziram naravno ali su tako radili. Onda se nasao neko ko je imao volje i vremena da se angazuje po tom pitanju i izborio se za svoj status i dobio te neke tadasnje pogodnosti. Nije usamljen slucaj i nema mnogo takvih ali ih je najverovatnije bilo dovoljan broj da cele ove godine "spuste lestvicu" kao i da sporadicno pocinju da daju nagovestaje neke promene u smislu da pojedincima na licni zahtev odobre neke stvari koje su cak i van zvanicne ponude. Sve to je za sada jako malo sli "bolje ista nego nista".

Poenta je da se zanemare svi razgovori sa onim zenskim svetom koji se javlja na telefon, bilo da se zove ili se biva pozvan, i da se umesto toga ide u poslovnicu, zakaze razgovor sa odgovarajucim pa u tom razgovoru nesto uradi a svakako dobiju jedino validne informacije.

Pozdrav!

Mislim da ću sačekati sa potpisom novog ugovora, ništa mi ne znače ti dodatni kanali.
Sacekaj u svakom slucaju jer nista ne gubis a mozda dobijes.

Dokle ce ljudi po svaku cenu da pri kraju ugovora prave frku oko nastavka istog, potpisivanja UO generalno? Ovo je najgore vreme za potpisivanje UO u svakom slucaju. Ako bude nekih promena bice ih bas u ovo vreme i malo posle Nove Godine. Zasto je tesko sacekati toliko i imati cistu situaciju?

Treba razlikovati ugovor i ugovornu obavezu. Ugovor se potpisuje jednom, prvi put kad se pristupi SBB-u kao provajderu i kad se dobije, odnosno zaduzi oprema, razvuku kablovi, spliteri... i pocne koriscenje. Ugovorna obaveza je aneks ugovora koji se potpisuje naknadno a moze da bude vise puta u okviru trajanja ugovora.

Znaci - ne produzava se ugovor jer nije ni raskinut dok god se ne vrati oprema i prseatane (fizicki!) koriscenje. Cak se ni UO ne produzava nego se potpisuje nova UO, novi aneks ugovora. Prestaje, odnosno istekne vreme na koje se korisnik obavezao aneksom/ugovornom obavezom.

Niko ne tera nikoga da potpise novu UO. SBB nastoji, kao i svaki drugi trgovac, da proda svoju robu/uslugu - sto bi se reklo u narodu "da uvali naivnim". Pa zasto se mora biti naivan po svaku cenu, a primetna je euforija svaki put kad se nekome priblizi rok isteka UO.

Ne treba potpisivati nista jer niko to ne zahteva. Nista se ne desava ako se ne potpise. Cak je, prakticno, najbolje biti bez ugovorne obaveze jer se ima ono sto se koristi, paket nije jeftiniji ako se ne potpise UO a dobija se sve sto se uvede kao novo u paket. Tolika je halabuka oko vemenskog perioda a to svako sebi svojevoljno nametne! Ja licno mislim da je to zarad nekih relativno malih novaca koje se kao ustede tim nekim akcijama - pa zar je to tolika suma da je vredno vezivanja od 24 meseca potpisivanjem UO?

Pozdrav!

Pa i jeste. Zamisli da plaćaš trio gold 1000 umesto 3500, 6 meseci. 6x2500 = 15000. U sbb sam 7 godina, u zgradi nemam alternativu osim telekoma, i isto mi je potpisao ugovor na 1, 2, 3 ili više godina. Evo i sad mi je isteklo pa plaćam i ne menjam. Dve godine prođe brzo.

Ja sam potpisao ugovor kao stari korisnik ali plaćam prvih šest meseci samo održavanje, a fiksni plaćam posle 12.meseca. Kad mi je istekao stari duo ugovor vratio sam opremu, presao na pripejd net i dobio digitalnu besplatno pa sam pre mesec dana potpisao novi ugovor trio gold.

Ja sam sa duo gold prešao na trio gold i 12 meseci plaćam kao da i dalje imam duo gold. Uzeo i superset akciju gde sam dobio skoro sve HD kanale i još gomilu drugih dodataka, tako da mi je to sve ok.

Svaki aneks, je nov UGOVOR!Kada se prelazi na veći paket, me potpisuje se nov OPŠTI UGOVOR ,jer je jedinstven za sve,i podazumeva se aneksom.Aneks UGOVOR je jedino validan i za opremu ,a i za uslugu koju pružaju i koristimo!
Šta bi sa onim od pre par godina, kad nikom nisu povećavali brzine bez potpisivanja ANEKSA!Mogu da rade kako i šta hoće, jer nema konkurencije za njih.

Sve to stoji, i ja sam imao razne povlastice, prvo kad sam prelazio na d3, pa onda sa duo na trio, ali sve to prođe i vreme za novi anex dođe, a popusta nigde. Ali opet su oni na dobitku, jaka stvar što se nisam obavezao kad nemam alternativu, tj. imam TS ali to je kao da nemam.

Isti slučaj i kod mene. Bez UO , ali isto je i sa.Ja ću im uskoro tražiti treći risiver, bez doplate.Ako ne pristanu idem na najmanji paket.

Poslednja izmena:
Kratko i jasno, moze li da se uzme neki paket bez ugovorne obaveze uz vec postojecu analognu televiziju ? Flathome M+ na primer ?

Poslednja izmena:
U Galenici je od danas trajno isključen analogni signal i sada se program može pratiti isključivo putem D3 risivera ili D3 kartice. Dodatni prijemnici/kartice se mogu dobiti bez nadoknade.

http://www.rtvforum.net/thread-298-post-187575.html#pid187575

Занимљиво... интересује ме хоће ли се ово убрзо пренети на остатак Србије и како се регулише плаћање, рента и сл. тј. да ли су бесплатни само рисивери без напредних функција.

Modul je uparen sa karticom. Na samom modulu piše:'Chipset Pairing'. Modul ima ChipID, kao i SN, a kartica 'Card number'. Modul sa karticom nije moguće uzeti u poslovnici, pa kod kuće samostalno instalirati, tako da vaša ideja nije izvodljiva. Da nema 'Chipset Pairing' kartica bi se mogla samostalno koristiti, ali to je i uvedeno kao dodatna zaštita.
Zaboravih da pitam,da li jednom upareni modul,može da se premesti na drugi TV?

Svaki aneks, je nov UGOVOR!Kada se prelazi na veći paket, me potpisuje se nov OPŠTI UGOVOR ,jer je jedinstven za sve,i podazumeva se aneksom.Aneks UGOVOR je jedino validan i za opremu ,a i za uslugu koju pružaju i koristimo!
Pogresno. Oprema se izdaje na revers koji korisnik potpisuje i nema veze sa aneksom. Aneks je dodatak ugovoru i u njemu moze biti/i jeste precizirano sve sto ugovor ne obuhvata u trenutku potpisivanja ugovora. Aneks koji korisnici "odomaceno" zovu ugovor je ugovorma obaveza na odredjeni vremenski period. Prestankom (istekom navedenog vremenskog perioda koji je naznacen) UO prestaju sve obaveze korisnika obihvacene konkretnim aneksom.

Nakon prestanka vazenja UO korisnik i dalje koristi i placa paket koji je do tada koristio (po autpmatizmu, sve dok ne javi SBB-u da zeli promenu!), moze da predje na bilo koji drugi paket (skuplji ili jeftiniji, po svjoj volji), moze da odluci da ne koristi ni jedan paket. A moze i da raskine Ugovor i prestane sa koriscenjem SBB usluga, bez ikakvih penala i u trenutku kad god hoce.

Da ponovim - oprema se zaduzuje na revers posebnim dokumentom i nema nikakve veze sa aneksom.

Pozdrav!

http://www.rtvforum.net/thread-298-post-187575.html#pid187575

Занимљиво... интересује ме хоће ли се ово убрзо пренети на остатак Србије и како се регулише плаћање, рента и сл. тј. да ли су бесплатни само рисивери без напредних функција.
Da besplatni su samo risiveri ili cam moduli ali bez naprednih funkcija.Inace dobija se d3mini risiver.Mislim da je galenika probni balon cisto da vide kako ce biti obzirom da ima dosta divljih prikljucaka u zgradama.Kod mene u zgradi od 54 stana sigurno jedno 20-25 su bili nakaceni na divlje,ono imali analogni signal jer im ostalo i nije trebalo sto se tice neta i svega drugog.
Ja imam kod sebe 4682 a za druga dva tv-a su mi doneli d3mini dva risivera bez ikakve nadoknade.Oni iskljucivo pustaju one kanale koji su bili u analognoj ponudi.
Ako slucajno pozelim d3 kucu onda se to dodatno placa renta za risiver plus mesecno iznajmljivanje risivera.
Tako mi je rekao sbb serviser koji je i doneo risivere.

Ja imam kod sebe 4682 a za druga dva tv-a su mi doneli d3mini dva risivera bez ikakve nadoknade.Oni iskljucivo pustaju one kanale koji su bili u analognoj ponudi.
Kako su postigli to da na tim D3 mini risiverima ostaju samo kanali iz analogne ponude? Šta ako neko hoće i tu da gleda svih 90+ kanala iz osnovnog digitalnog paketa? Uostalom, u analognoj su bili i neki programi koji nisu imali digitalnu verziju, najčešće lokalni.

Poslednja izmena:
Okačili kod mene u zgradi onaj plakat SBB je stigao i u vaš kraj, a SBB je u susednoj zgradi već godinama :D Pošto imam AV com kablovsku pozovem ja tog predstavnika prodaje sa plakata pošto piše da je njihova osnovna sa više od 60 kanala itd. On mi kaže znate pa to je analogna a za digitalnu treba cam modul ili risiver. Rekoh ja trenutno imam bez cam modula risivera itd preko 100 DVB-C kanala za manje para, tako da doviđenja :D I to 20ak HD kanala. Oni su monopolisti, ali zašto ne uvedu npr da ja u zgradi mogu da biram aha hoću radijus ok, hoću ikom itd. A ne e samo smo mi tu i ćao. Zanimljivo je da nema one ponude 6 meseci za dinar itd.

Poslednja izmena:
I Beotelov ADSL 20Mb/s ima bolji ping od SBB-a! A o rutiranju ka inostranstvu da ne pricam.

Beotelov ADSL kod ortaka:

beotel.jpg

SBB:

sbb.jpeg

Oni su monopolisti, ali zašto ne uvedu npr da ja u zgradi mogu da biram aha hoću radijus ok, hoću ikom itd. A ne e samo smo mi tu i ćao. Zanimljivo je da nema one ponude 6 meseci za dinar itd.
Bilo je price na RV temi valjda, mozes. RV i SBB ipak ulaze u tudje zgrade, samo mora da se slozi 51% stanara zgrade da se i njihova "vertikala" uvede.
Bilo bi lepo da ne mora da se povlaci svacija vertikala, naravno ;)

Pogresno. Oprema se izdaje na revers koji korisnik potpisuje i nema veze sa aneksom. Aneks je dodatak ugovoru i u njemu moze biti/i jeste precizirano sve sto ugovor ne obuhvata u trenutku potpisivanja ugovora. Aneks koji korisnici "odomaceno" zovu ugovor je ugovorma obaveza na odredjeni vremenski period. Prestankom (istekom navedenog vremenskog perioda koji je naznacen) UO prestaju sve obaveze korisnika obihvacene konkretnim aneksom.

Nakon prestanka vazenja UO korisnik i dalje koristi i placa paket koji je do tada koristio (po autpmatizmu, sve dok ne javi SBB-u da zeli promenu!), moze da predje na bilo koji drugi paket (skuplji ili jeftiniji, po svjoj volji), moze da odluci da ne koristi ni jedan paket. A moze i da raskine Ugovor i prestane sa koriscenjem SBB usluga, bez ikakvih penala i u trenutku kad god hoce.

Da ponovim - oprema se zaduzuje na revers posebnim dokumentom i nema nikakve veze sa aneksom.

Pozdrav!

Moj predlog je da pod HITNO odeš kod nekog advokata,da te uputi u osnove!Pošto si bez UO ti nisi u obavezi da po poslednjem aneksu (UGOVORU - za nas seljake) plaćaš iznos poslednjeg aneksa za uslugu koju koristiš. Nemaš UO ,zar ne? Aneks je dopona ugovora koji si potpisao i direktno je vezan za uslugu i opremu koja se koristi,a izdata je kako god bilo!

Pozdrav :D

Poslednja izmena:
Bilo je price na RV temi valjda, mozes. RV i SBB ipak ulaze u tudje zgrade, samo mora da se slozi 51% stanara zgrade da se i njihova "vertikala" uvede.
Bilo bi lepo da ne mora da se povlaci svacija vertikala, naravno ;)

Ovde su ušli u zgradu gde je AV com tj SBB ima u prvom delu zgrade a AV com u drugom delu. Meni vdsl i AV com sa preko 140 kanala savršeno odgovara pogotovo što imaju sve u free dvb-c formatu. O tome ja pričam, bilo bi idealno kada bi išlo kroz istu vertikalu samo drugi provajder. Npr Radijus je u Borči i na Nbgd-u, a kada bi neko hteo da uzme npr na Vidikovcu ne bi mogao jer možda taj deo drži SBB ili posta, a RV npr najbližu infrastrukturu ima u Žarkovu.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno