Hm, hm, znam da to VoIP, dakle ipak se oseti razlika. Jao meni, ako mojima to bude "neprihvatljivo" velika razlika!
U KC su mi rekli da na modem može da se priključi jedan telefon, ali taj jedan port na modemu može da se spoji sa postojećom bakarnom paricom koja se sporovedena po celom stanu i onda da se koriste svi telefoni koji su na toj parici. Da li je to tačno? Ima li neko to ovako izvedeno?
Međutim, ako je snaga mala, kao što kažeš, kako bi onda 3-4 telefona u stanu radila? Možda ne bi bilo snage ni svi da zvone? Sad čujem i da spikerfon ne radi. Jedan telefon u stanu (bežični DECT) ima spikerfon.
Oni su mi rekli da ne može na bilo koji od priključaka u stanu (!), već da baš mora na "dolaznu paricu pre mojh utičnica", to je ono što ja zovem ulaznom doznom u stan?! Dobar je savet da otkačim u TK ormanu Telekom paricu.
Napomenuli su da oni ništa ne asistiraju oko uvođenja i postavljanja i da za to mogu da angažujem druga lica.
Pa toliko imas mogucih komplikacija, da ti se uopste ne isplati menjati provajdera fiksne. Neka uzmu lepo DUO paket i resen problem.
Međutim, ako je snaga mala, kao što kažeš, kako bi onda 3-4 telefona u stanu radila? Možda ne bi bilo snage ni svi da zvone? Sad čujem i da spikerfon ne radi. Jedan telefon u stanu (bežični DECT) ima spikerfon.
Upravo to bih i ja želeo da uradim! Koliko je to koplikovano? treba li mi majstor? Zašto su mi u SBB KC napomenuli da upravu tu može da bude problema i da ne radi?ja sam tako sebi napravio, nije nikakav problem; iz modema pustiš paricu do tvog mesta gde ti je bila priključena telekomova parica, izbaciš nju, ubaciš ovu koju si pustio iz modema, a postojeće razvode za tel koristiš i dalje
Tako je, moj bežični ima 220V napajanje za bazu i ima bateriju na koju radi spikerfon, kada baterija oslabi spikerfon ne radi. Ostali telefoni u stanu su standardni telefoni, najobičniji, nisu mehanički, nemaju implusno biranje i mehanička zvonca.Bežični telefoni se ne napajaju sa telefonske parice, spikerfon radi na baterije iz slušalice. Cenim da nećeš imati problema, osim ako zvona na ostala dva telefona nisu ona stara - mehanička![]()
Upravo to bih i ja želeo da uradim! Koliko je to koplikovano? treba li mi majstor? Zašto su mi u SBB KC napomenuli da upravu tu može da bude problema i da ne radi?
Tako je, moj bežični ima 220V napajanje za bazu i ima bateriju na koju radi spikerfon, kada baterija oslabi spikerfon ne radi. Ostali telefoni u stanu su standardni telefoni, najobičniji, nisu mehanički, nemaju implusno biranje i mehanička zvonca.
Strah me je, zaista, da pređem na SBB (fiskni) i da onda fiskni počne da zeza, i ostajem 6 meseci prikovan sa brojem i 24 meseca sa ugovorom.
Jericho smatra da ima "toliko komplikacija" da to ne vredi raditi.
Koji telefon se sada dobija uz SBB tel? Isto bežični?
Grrr, ne mogu da se odlučim, ima toliko argumenata za i protiv. :wall:
Inače, sve u svemu, čini mi se da je SBB ponuda (malo) jeftinija a bolji TV, brži net, kada se podvuče crta. Negde bih pre da sve prebacim na SBB Trio.![]()
+1Ako nestane struje nece vam fiksni raditi svakako osim ako nemate zicane telefone ili pak i baze s baterijama.
Naravno da ce da radi. Tu bar nema nauke. To moze. Svako da uradi. Otkaci telekomove parice i na postojecu instalaciju nakaci parice iz modema.ne znam da li ti treba majstor, opisao sam ti šta sam uradio kod sebe, dakle u zidu imam najobičniji (paralelni) priključak za tri telefona, sa druge strane (kada se skine priključak) otkačio sam telekomove parice, vratio priključak i na mesto trećeg telefona (pošto koristim samo dva) sam uštekao modem (obična telefonska žica sa žabicama na kraju - jedan kraj u tel. priklj., drugi u modem).
oba tel. mi odlično rade.
Jedino sto ako planira da se vrati mora da plati telefonski prikljucak ko Telekoma.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari