ŠtiklaUAjvaru
Zapažen
- Učlanjen(a)
- 21.08.2023
- Poena
- 20
Da li neko zna na sta se tacno odnose giga gradovi? Da li je to optika do kuce u tim gradovima ili je optika samo de nekih delova, a onda do korisnika ide koaksijalni kabel?
Preko lan-a može, preko wi fi ne može ima samo 2.4ghzZna li iko da li u praksi ovaj Cisco EPC3928S modem moze da izvuce tih 200Mbps iz EON Light-a?
Ja sam odustao od bilo kakvih podesavanja na njemu, cak je i lokalni dhcp zakljucan. Ubacio sam mikrotik ruter a na nokiji sam ugasio wifi i stavio dmz na adresu mikrotik-a.Dok ja docekam ove iz tehnicke podrske da mi nesto podese na Nokia G-2425G-A gponu, zna li neko alternativne pristupne parametre? Sa "userAdmin" je gomila opcija siva/zakljucana. Treba mi GOD mod![]()
Koliko sam upucen samo MTS televizija ide preko LAN kabla. Mozda ide i Orion ali nisam siguranPozdrav svima,
Da li neko ima informacije o SBB optičkom Internetu? Da li oni uopšte imaju IPTV ili je i dalje i za optiku potreban i coax za TV signal?
Tj. da li postoji neki SBB TV uređaj u okviru paketa koji radi samo preko Interneta?
Ja uveo pre par dana SBB gpon kao backup link za firmu. Dobio sam stb koji se vezuje na lan i radi dokle god si na sbb mrezi (citaj: vpn). Ima na sebi coax prikljucak, ali izgleda da je to za dvb-t2. Nisam se mnogo igrao sa njim.Pozdrav svima,
Da li neko ima informacije o SBB optičkom Internetu? Da li oni uopšte imaju IPTV ili je i dalje i za optiku potreban i coax za TV signal?
Tj. da li postoji neki SBB TV uređaj u okviru paketa koji radi samo preko Interneta?
Ma isto sam i ja uradio, ali cak ni dhcp rezervaciju ne mozes da uradis na modemu. Danas su mi napokon posle jedno 10ak mailova prebacili u bridge.Ja sam odustao od bilo kakvih podesavanja na njemu, cak je i lokalni dhcp zakljucan. Ubacio sam mikrotik ruter a na nokiji sam ugasio wifi i stavio dmz na adresu mikrotik-a.
E pa to mi je i bila ideja, pošto je objekat veliki a nije svuda razvučen coax, ali LAN jeste, da može uređaj samo preko mreže da radi.Ja uveo pre par dana SBB gpon kao backup link za firmu. Dobio sam stb koji se vezuje na lan i radi dokle god si na sbb mrezi (citaj: vpn). Ima na sebi coax prikljucak, ali izgleda da je to za dvb-t2. Nisam se mnogo igrao sa njim.
Ma isto sam i ja uradio, ali cak ni dhcp rezervaciju ne mozes da uradis na modemu. Danas su mi napokon posle jedno 10ak mailova prebacili u bridge.
Da, ja imam optiku, razvučenu direktno od kutije na spratu. Kroz stan ide jedino optički kabl do Huawei rutera, koji je spojen mrežnim kablom sa EON boxom. U pitanju je "četvrtasti" model (nije onaj klasičan zaobljen s jedne strane), tv signal malo kasni u odnosu na kablovsku ali mi to ne smeta. Instalacija je vrlo uredna, uz minimum kablova. U mom ulazu je razvučena optička vertikala, nikad kablovsku SBBa nismo ni imali. Ne postoji coax, osim Supernovin.Pozdrav svima,
Dobio si odgovor, a svakako se od provajdera dobije mršav wifi uređaj najčešće, pa je odlična investicija neki dobar kućni ruter ili ap. On je tvoj bez obzira ko ti je provajder, a od njih jedino što treba da gledaš je da njihov uređaj ima gigabitni LAN priključak, makar jedan.Zna li iko da li u praksi ovaj Cisco EPC3928S modem moze da izvuce tih 200Mbps iz EON Light-a?
Samo onda imam još jedno pitanje:Da, ja imam optiku, razvučenu direktno od kutije na spratu. Kroz stan ide jedino optički kabl do Huawei rutera, koji je spojen mrežnim kablom sa EON boxom. U pitanju je "četvrtasti" model (nije onaj klasičan zaobljen s jedne strane), tv signal malo kasni u odnosu na kablovsku ali mi to ne smeta. Instalacija je vrlo uredna, uz minimum kablova. U mom ulazu je razvučena optička vertikala, nikad kablovsku SBBa nismo ni imali. Ne postoji coax, osim Supernovin.
Da, na LAN sam i mislio. Drugi ruter za WiFi vec imam, posto je na ovom WiFi nikakav.Dobio si odgovor, a svakako se od provajdera dobije mršav wifi uređaj najčešće, pa je odlična investicija neki dobar kućni ruter ili ap. On je tvoj bez obzira ko ti je provajder, a od njih jedino što treba da gledaš je da njihov uređaj ima gigabitni LAN priključak, makar jedan.
Eon box ott koristi internet, znaci povezuje se na internet port rutera. Ne trebaju dupli kablovi i moze preko switcha.Samo onda imam još jedno pitanje:
Da li taj Box ide na bilo koji mrežni priključak? Ili je kao na Mts gde su 1 i 4 za Internet a 2 i 3 za IPTV. Meni je cilj da sa jednog izlaza to ide u switch pa iz njega dalje po objektu, ali da ne moraju dupli kablovi, jedan za net a drugi za IPTV.
Radi normalno na Voždovcu.Jos nekome od jutros ne radi sbb? Tj puca ko lud svakih 10-20min? Od 4 jutros.
A ono imaš i korisnički servis pa možeš i da ih pitašIma neko problem da nema interneta u Nisu (i to bas u zgradi gde je SBB)?
Ili sam samo ja. Svakako cu da se pustim dole, da vidim jel globalno nesto u zgradi ili sam izolovan slucaj.
Koji deo grada?Ima neko problem da nema interneta u Nisu (i to bas u zgradi gde je SBB)?
Ili sam samo ja. Svakako cu da se pustim dole, da vidim jel globalno nesto u zgradi ili sam izolovan slucaj.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari