Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne moze ako ne uzmes barem jedan box. Imas prava na samo jednu smart aplikaciju. Ako uzmes box onda imas prava na jos jednu koju mozes da koristis na mi boxu. Ja imam odavno dva Eon boxa(za drugi placam rentu 290d) i tu jednu app koristim na Mi boxu tako da imam pokrivena 3televizora. Inace sam stari korisnik d3i usluge a sad imam Eon light paket.

Kao neko nov na sbb mogu kazati da mu nista ne fali.
Odlican smart box (eon smart box), salta perfektno, ja se joj malo privikavam na komande, sta koje dugme radi i kako uraditi da gledas, vidis, uradis nesto.
CAM u televizorima isto radi odlicno.
Eon box mi se nekoliko puta palio sam od sebe, a kad se box upali onda prebacuje sliku na box umesto, prakticno menja kanal koji sam gledao na tv preko cam sto me malko "iznerviralo".
Net radi odlicno.
Juce radio ponovnu instalaciju WOT-a, nesto mi je pobrljavio pa sam morao iz pocetka.
Kad krene da čupa gigabajte ide punom brzinom, vuče sa svih 73,5MBps (zakucano u roku od 4-5 sekundi) ili ti 588Mbps.
Jedino sto sam bio primetio da je nekolike noci, malo iza ponoci dolazilo do prekida neta, a do kad je trajalao ne bi znao, odlazio sam spavati...
Inace MTS-ov Huawei HG8235Q2 ont-ruter je bolji, jaci, od SBB-ovog Huawei HG8145V5 mada meni i on pokriva stan i nije mi problem sem sto mi se telefon sam cesce kaci na 2,4GHz mrezu umesto na 5GHz (a zasto ne bi znao).
Potrajalo je i prebacivanje fiksnog broja, prvo zbog uslovljavanja i sporetanja mts-a a posle ni sbb nije bio brz previse, mada evo i fiksni radi.
E sad ce neko pitati "A šta će ti fiksni uopšte?", a odgovor je da bi net bio brzi, da bude 600/60 umesto 400/40. ;)
Ostalo još da se u sistem upiše 14m po1 dinar, tu su mi svi nešto ne samo spori i tromi već pomalo i "šuntavi", sve se svodi da to mora provesti i izgurati promoter s kojim je dogovoreno, on kaze da je preneo nadleznoj instanci, cudi se sto vec nije upisano, na telefon u k.c. kazu to mora neko, neka sluzba da odobri... valjda ce i to biti ispunjeno... a meni neprijatno da smaram promotera, pogotovo ako je on svoj deo posla obavio i prosledio papirologiju, kao da nije samo do njega.

A i nije da mu ne fali nesto, evo nema ujutru Jovane na K1. :p

obicno ljudi ne koriste i stb i cam na istom tv-u

Jel uspeo neko da natera ovo cudo da radi na LG televizoru (webos) novije generacije?
Skenirao sam kanale nalazi ih ali nece da ih "otvori" ili pise skremblovano ili izbacuje crnu sliku. Kartica je ova sa slike, uredno je prepoznaje (moze da se udje u nju kroz meni) ali nece da baci sliku. Bio je serviser probao 2 cam i nije umeo da napravi da radi ..

Prilozi

• kartica.png
    kartica.png
    197.5 KB · Pregleda: 46
obicno ljudi ne koriste i stb i cam na istom tv-u
Tv iskljucivo gledam preko cam i koristim daljinski od tv.
Eon smart box ili ti ott uredjaj (nek ga zove ko kako hoce), korsitim samo za vracanje tv programa, mada sasvim dobro radi da bi bio vrlo dobra zamena za cam.
A i ja nisam čovek. :)

Jel uspeo neko da natera ovo cudo da radi na LG televizoru (webos) novije generacije?
Skenirao sam kanale nalazi ih ali nece da ih "otvori" ili pise skremblovano ili izbacuje crnu sliku. Kartica je ova sa slike, uredno je prepoznaje (moze da se udje u nju kroz meni) ali nece da baci sliku. Bio je serviser probao 2 cam i nije umeo da napravi da radi ..
Stavi u podešavanjima TV na Nemačku.

Tv iskljucivo gledam preko cam i koristim daljinski od tv.
Eon smart box ili ti ott uredjaj (nek ga zove ko kako hoce), korsitim samo za vracanje tv programa, mada sasvim dobro radi da bi bio vrlo dobra zamena za cam.
A i ja nisam čovek. :)
pa mozes da iskljucis hdmi-cec, ali ne mozes podesiti settopbox da se pali na kanalu na kom je tv ugasen.

Dok je na Nemačkoj, ponovo preskeniraj kanale, ali ovako:
Na televizoru je potrebno pronaći meni za pretragu kanala i izabrati sledeće opcije: • • • • • Za prijem signala potrebno je odabrati „Cable“ Za tip signala odabrati „Digital“ Za izbor zemlje odabrati „Other“ Za režim pretrage izabrati “Quick”, a u polja za frekvenciju, modulaciju i simbolsku brzinu uneti: 610000kHz, 256QAM, 6956KS/s (polja za početnu i krajnju frekvenciju su opciona i ne moraju biti popunjena) Poželjno je uključiti opciju za automatsko ažuriranje informacija, ukoliko postoji.

PS
Ovo u zagradi zanemari, tj. ipak unesi sve parametre.

Zna li se ko su dobitinici nagradne igre? Nisu me zvali :D

Очито нема резултата, иначе не би могло да се живи од њих.

Nešto ovakvog tipa. Mogu se naći po spratovima, možda ne na svim a u podrumu svakako.
SBB kutija2.jpg
Tu smeštaju kablove, tap splitere i sl. a lako ih je uočiti, prati ih ruglo od kanalica.
I drugi provajderi imaju isto samo sa svojim logom.
Ako ih nema u zgradi gotovo sigurno nemaju svoje instalacije tu, osim ako nisu zaostali pa još furaju kablove sa spoljne strane niz fasadu.:giggle:

Cisto da napisem svoje iskustvo, posto sam davno napisao kakva je situacija oko preseljenja ugovora na drugu lokaciju.

Dakle, preselio sam se samo u drugu zgradu u istoj ulici... u prethodnom sam imao optiku, sto znaci da postoji infrastruktura u ulici. Medjutim u novoj zgradi postoji samo Telekomov prikljucak, tako da se iscimam ja oko dobijanja prikljucka u novoj zgradi.
Da bi to bilo moguce treba skupiti potpise stanara, sto je trajalo nekih 10-14 dana. Na kraju je decko iz SBBa pokupio to i rekao da ce se javiti neko od tehnicara da dodju da provere sta i kako oko prikljucka samog i onda do stana.

Evo proslo dve nedelje, niko se javio nije... iscimao istog decka iz SBB, kaze proverice sta se desava pa javlja.

Tako da vrlo neozbiljno, vec mesec i po dana gledam da to resim a radim iz home office-a... sreca pa imam NEO NEO Max paket u A1 pa koristim to kao hotspot mada i to nije idealno resenje s obzirom da signal nije najjaci u stanu.
A meni ugovor tece, ajde jos uvek je 1RSD mesecno ali ovo vec postaje bezobrazluk. Po ovom tempu, cini mi se da cu dobiti prikljucak tek za jedno mesec dana.

Ne znam kakva prava imam, ali se vec lagano razmisljam da se raspitam oko raskida ugovora jer je doslo dotle da ja njih moram da jurim, a pritom sam se i sam "iscimao" da dobiju novu zgradu gde mogu da pruze svoje usluge.

Cisto da napisem svoje iskustvo, posto sam davno napisao kakva je situacija oko preseljenja ugovora na drugu lokaciju.

Dakle, preselio sam se samo u drugu zgradu u istoj ulici... u prethodnom sam imao optiku, sto znaci da postoji infrastruktura u ulici. Medjutim u novoj zgradi postoji samo Telekomov prikljucak, tako da se iscimam ja oko dobijanja prikljucka u novoj zgradi.
Da bi to bilo moguce treba skupiti potpise stanara, sto je trajalo nekih 10-14 dana. Na kraju je decko iz SBBa pokupio to i rekao da ce se javiti neko od tehnicara da dodju da provere sta i kako oko prikljucka samog i onda do stana.

Evo proslo dve nedelje, niko se javio nije... iscimao istog decka iz SBB, kaze proverice sta se desava pa javlja.

Tako da vrlo neozbiljno, vec mesec i po dana gledam da to resim a radim iz home office-a... sreca pa imam NEO NEO Max paket u A1 pa koristim to kao hotspot mada i to nije idealno resenje s obzirom da signal nije najjaci u stanu.
A meni ugovor tece, ajde jos uvek je 1RSD mesecno ali ovo vec postaje bezobrazluk. Po ovom tempu, cini mi se da cu dobiti prikljucak tek za jedno mesec dana.

Ne znam kakva prava imam, ali se vec lagano razmisljam da se raspitam oko raskida ugovora jer je doslo dotle da ja njih moram da jurim, a pritom sam se i sam "iscimao" da dobiju novu zgradu gde mogu da pruze svoje usluge.
Ako nema infrastrukture na novoj adresi, onda ide "automatski" raskid bez penala, njihov problem...

Ako nema infrastrukture na novoj adresi, onda ide "automatski" raskid bez penala, njihov problem...
Nisam detaljno proucio to, isto sam izjavio to kada sam bio u poslovnici da trazim preseljenje. Isto sam bio u fazonu, ako ne postoji i ne mozete da mi isporucite uslugu ide raskid, radnica je izjavila da to ne ide tako i da onda mogu da mi ponude neku drugu vrstu usluge preko Total TVa i sl... nisam ni obracao paznju.

Ja i zelim da imam SBB jer sam zadovoljan brzinom interneta za tu cenu koju placam, ali ovo sad predugo traje.

Razumem zasto hoces sbb. To sto ti je rekla u poslovnici je njihov standarni bezobrazni pristup da ti ne dopuste da odes. A na ovo sto sam napisao svakako imas pravo.

Zovi ih opet, pisi, smaraj, nema ti druge ako si resio da ostanes…

Pozdrav. Da nema neko iskustvo sa d3mini da mu crkne tv od njega. Pregori izlaz za sliku a zvuk ostane. Dva komada za 7 dana isti slucaj i isti d3mini.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno