Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
jel ima neki bolji modem/ruter koji bih mogao da zahtevam da dodju da mi zamene.

Da naravno, verujem da nisi čitao ni par zadnjih strana...
Ubee i Technicolor (ali CGA2121) koji imaju i 5GHz, što očito EPC3928S nikada nije imao (i još je ograničen na max. 340Mbps jer ima samo 8 kanala).

Poslednja izmena:
MA citao sam nego sam se nesto pogubio, neko je napisao da sa 8 Down kaana nije moguce izvlaciti tih 300 Mbps-a koliko bi ja trebalo da imam. Onda ovo znaci da ja ne mogu da idem na raskid ugovora jer teoretski ovaj krs od uredjaj koji su mi dali zadovoljava tehnicku specifikaciju za Eon Premium paket. Znaci samo mogu da trazim bolji uredjaj?

MA citao sam nego sam se nesto pogubio, neko je napisao da sa 8 Down kaana nije moguce izvlaciti tih 300 Mbps-a koliko bi ja trebalo da imam. Onda ovo znaci da ja ne mogu da idem na raskid ugovora jer teoretski ovaj krs od uredjaj koji su mi dali zadovoljava tehnicku specifikaciju za Eon Premium paket. Znaci samo mogu da trazim bolji uredjaj?

Da. I traži drugi noviji router.

Mada Eon Premium paket je 500/50, osim ako nisi u Giga gradu...

OK trazicu noviji ruter. Beograd. Kada sam potpisivao ugovor, Beograd jos uvek nije bio "Giga grad" i milim da je tada limit bio 300Mbps.

Hvala na informacijama.

I ja imam isti ruter, takođe zagušen etar, mislio sam da tražim noviji ruter ali me brine ono što čitam, da Ubee i TC imaju slabiji signal od ovog Cisco. Stan je dupleks, koristim ripiter i sve je nategnuto, cisco jedva probija do sprata zbog položaja i konfiguracije stana, bojim se da signala 5GHz mreže neće biti nikako, rizikujem da ne bude ni 2.4GHz sa novijim ruterom, tek onda ništa nisam uradio.

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Kod mene Ubee na 5GHz ima bolje pokrivanje nego što je Cisco imao na 2.4.
Mada, moram da priznam, primećujem da se Wifi gubi povremeno, na par sekundi ali dovoljno da se klijenti otkače i da pukne konekcija ka spolja. U istom momentu LAN deluje OK.
Pozdrav

Posle više od decenije na Telekomovom xDSL-u prelazim na optiku kod SBB-a, uzeću Eon Full. Eon box ću iskoristiti da opametim plazmu u spavaćoj sobi, a zanime me šta mi savetujete da uzmem za još 2 TV-a, D3 Mini ili D3 CAM? Na jednom od ta dva TV-a vraćanje programa nije bitno, a drugi je Samsung Smart pa bih za vraćanje koristio Eon app. I još jedno pitanje, radi li SK 4K preko Cam modula?

Uzmi CAM, jer onda mozes da povezes HDD na TV i da snimis/pauziras.

Radi SK 4K preko Cama, ne znam samo da li je dostupan u EON Light, u ostalim paketima ide.

Kod mene Ubee na 5GHz ima bolje pokrivanje nego što je Cisco imao na 2.4.
Mada, moram da priznam, primećujem da se Wifi gubi povremeno, na par sekundi ali dovoljno da se klijenti otkače i da pukne konekcija ka spolja. U istom momentu LAN deluje OK.
Pozdrav
Korisna informacija, hvala na odgovoru. Mnogi su se žalili na Ubee, sad TC ispade još gori. Rizikovaću jer mi ni ovo nije rešenje.

Još jedno pitanje, pre godinu dana sam produžio ugovor i prešao na eon duo full paket uz odlične pogodnosti nakon "cenkanja", dugo sam bio bez ugovorne obaveze, zvali nekoliko puta i bio sam na granici da pređem kod drugog operatera, popustili su na kraju i ponudili uslove koje nisam mogao da odbijem. Jedan od uslova je bio da izbegnem NAT što su ispoštovali do sada, koliko sam shvatio, ako nisam pogrešno protumačio, samom zamenom rutera rizikujem i NAT iz nekog razloga, po nekim iskustvima pojedinih članova?
To bih svakako da izbegnem ako postoji mogućnost

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Pozdrav, imam jedan čudan problem. Skoro sam odvoji 2.4hGhz i 5Ghz da budu dva razlicita SSID to jest promenio ima za 5Ghz mreži, i od tad imam problem na laptopu koji nema opciju za povezivanje na 5Ghz mrežu, da je internet nekad jedva do 1Mbps i ping je ogroman. Inače na drugom laptopu koji takođe nema opciju za povezivanje na 5Ghz mrežu brzina je standardna. Prvi je na spratu i dalje, dok je ovaj drugi pored samog rutera. Činimi se da dok su oba povezana u isto vreme da tada dobijam manju brzinu na ovom prvom. Inače uradjaji koji su povezani na 5Ghz mrežu imaju maksimalnu brzinu koja je u paketu 250/25. Jel možda neko ima savet za neka podešavanja. Ruter je CGA2121.

ima mogucnost za podesavanje 2.4 i 5ghz nezavisno 2wifi mreze
problem je sto ni 2.4 ni 5ghz na dodnjem spratu manje od 10m udaljenosti od njega nema signala
znaci dnevna soba ispod modema ima signal ali dve sobe koje imam na donjem spratu ne hvataju ili jedva hvataju signal

crveni X je mesto modema na gornjem spratu srveno obelezeno otprilike ono sto nije pokriveno signalom na donjem spratu identican raspored ....leve sobe 4x4m hodnik centralni 2m sirine

u samom dvoristu recimo 20desetak metara plafon razdaljina jedva hvatam signal ....ima li neko slicnih problema Pogledajte prilog 283892

ne pokusavajte promenu firmware na CGA2121.... na poljskom firmware moze da se podesava bridge ali je sistem tako brzo puknuo update da sam samo toliko uspeo da vidim ...znaci u roku od minut dva resetovao se i vratio svoj firmware....kako u svojoj kuci na donjem spratu nisam imao 2.4 wifi normalan a zalio se par puta izasli su na teren i zamenili mi technicolor za ubee ...javicu utiske tj razliku u signalu

EDIT:ispred kuce 60m od kuce imam upotrebljivu wifi konekciju 7-8/5-6 merim .....
za razliku od cga 2121 gde sam pored kuce 10m vazdusna linija od modema jedva hvatao 2.4ghz signal

iza kuce nisam imao signal uopste... na 20desetak metara hvata signal ne sjajno ali hvata sad
u sobama na donjem spratu se gubio signal stalno....keva morala da menja raspored po sobi
da okrece krevet da lezi na drugu stranu :) da bi hvatala bar malo signal kolko tolko...sad problema dole nema
ostale stvari jos nisam cackao ovo mi je bio najveci problem

Poslednja izmena:
Tc je super uredjaj, ali sto rece neko, unisten zadnjim firmware-om..

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

Pozdrav svima, ruter sam zbog gejminga i velikog pinga preko wifija stavio pored kompa u svoju sobu, zanima me kako sada da "nabudžim" lan kabal u dnevnoj za EON box.

Pored tv imam coax kabal, jedan ide u eon a drugi je išao u ruter, da li postoji uređaj u koji bih ubacio taj coax kabal i onda iz njega lan za eon box. Ili postoji neki drugi način za to?

Sent from my MI 8 using Tapatalk

ne pokusavajte promenu firmware na CGA2121.... na poljskom firmware moze da se podesava bridge ali je sistem tako brzo puknuo update da sam samo toliko uspeo da vidim ...znaci u roku od minut dva resetovao se i vratio svoj firmware....kako u svojoj kuci na donjem spratu nisam imao 2.4 wifi normalan a zalio se par puta izasli su na teren i zamenili mi technicolor za ubee ...javicu utiske tj razliku u signalu

EDIT:ispred kuce 60m od kuce imam upotrebljivu wifi konekciju 7-8/5-6 merim .....
za razliku od cga 2121 gde sam pored kuce 10m vazdusna linija od modema jedva hvatao 2.4ghz signal

iza kuce nisam imao signal uopste... na 20desetak metara hvata signal ne sjajno ali hvata sad
u sobama na donjem spratu se gubio signal stalno....keva morala da menja raspored po sobi
da okrece krevet da lezi na drugu stranu :) da bi hvatala bar malo signal kolko tolko...sad problema dole nema
ostale stvari jos nisam cackao ovo mi je bio najveci problem

Zanima me, poredio si sa istim podešavanjima na istom kanalu?

imam dve jedva vidljive mreze nema ometanja kod mene ...ni sam neznam sta sve nisam probao i koje kanale al znam da nista nije pomoglo sa tc da povecam domet

Poslednja izmena:
Ubili ga u FW, samo da vam to ne urade i sa Ubee-om... :d

Niko ne sme da ubije Ubee-ja! Branićemo ga svojim telima, ako treba! :D

Žena muku muci sa SAP programom. Laptop nema 5ghz. Pola dana koči. Zovem ih. Kaže lik, ne može na 2.4 presporo je za SAP! Čekaj, rekoh, 40mbps sporo. Pa do juče smo bili na 10mbps. I inače nisam znao a on tvrdi da preko 45mbps ne može na 2.4ghz. Čak i on kući kupovao neke cyber rutere i izvlačio 48. Jel to stvarno? Pitam , koja svrha 250,500, 1000.koliko ljudi koristi 5ghz? Kaze pa nema svrhe. 10-15% ide koristi 5ghz.
Kako se mlate pare...

Edit: btw upravo merim 52/24 mbps [emoji1787][emoji23][emoji1787]

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ček, pa nije SBB kriv što tvoj laptop ne podržava 5GHz WiFi.
A to za SAP i 2.4 ne vredi ni komentarisati. Nije ni čudo što ne radi ako su takvi administratori...
Pozdrav

Nisu krivi samo ne verujem da mu je malo 50mbps. Moraće kabl

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Žena muku muci sa SAP programom. Laptop nema 5ghz. Pola dana koči. Zovem ih. Kaže lik, ne može na 2.4 presporo je za SAP! Čekaj, rekoh, 40mbps sporo. Pa do juče smo bili na 10mbps. I inače nisam znao a on tvrdi da preko 45mbps ne može na 2.4ghz. Čak i on kući kupovao neke cyber rutere i izvlačio 48. Jel to stvarno?

Kao i @rafiki nemam komentara za VELIKE brzinske potrebe SAP-a! :d

A taj što je imao "cyber" rutere nek ne lupa, nije video bolji ruter u životu...
Pa ja na 2.4Ghz na mom ruteru imam preko 200Mbps!! I to na starom Windows Phone 950!!! :D

Koliko nas ima svoj ruter pored SBB-ovog? Sigurno 95% korisnika ne koristi pun kapacitet interneta na paketu koji plaćaju.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

To je sigurno, ali taj iz podrške i njegova trvrdnja su... :whip: :smash:

Od njihove podrske mi je prekipelo...

Zavisi od uredjaja ali bi trebalo bar do 70Mbps da isporuci preko wifi na 2.4Ghz. Ako ne moze onda kabl, zasto se cimati...

Dobio sam potvrdu da je problem do njih i u koliko se racun za mart ne ispravi sa pune cene pretplate (sto su i trebali da odrade), pozdravicemo se.

Rok za odgovor istice za 2 dana pa cemo da vidimo sta ce da bude! Ocekujem da cemo se ipak pozdraviti...

WiFi brzinu ne garantuje niko, ne samo kod nas nego svuda u svetu jer mnogo ovisi i od zagušenja to je priroda wireless-a, već samo brzinu preko LAN-a.
Evo ja sa mojim jakim signalom sam sasvim sigurno ubio protok celokupnom komšiluku u vrlo širokom krugu! :D

Kome treba jači i bolji signal prosto uzme sebi ruter, što većina u inostranstvu i radi, iako i oni dobiju neki HG.
Čak i u EU i USA dobijaš slab uređaj, niko ne daje nešto moćno (osim kod nekih na zahtev i doplatu, ali tada je bolje opet uzeti svoj uređaj)...

Da, ali u inostranstvu dogovoriš bridge mode, i koristiš pun potencijal svog rutera.

Jasno zato sam i napisao, kabl i zasto se cimati.

Moj problem je upravo preko tog kabla, velik ping i brzine daleko ispod 200 od maximalnih 300! Sve sam probao, promenio, radi dobro 2 dana nakon 10 restarta i onda opet isto.

Dobio sam odgovor da mi ne treba za moj posao nista vise od 150 (citaj manje od 50 u vreme krize), kad vec znaju koliko mi treba onda nema nista od premium paketa, jer tako izgleda kad sam sebi pucas u nogu...

Da, ali u inostranstvu dogovoriš bridge mode, i koristiš pun potencijal svog rutera.

Ne baš svuda...
Vidim kako se žale na SNB iz mnogih zemalja sa raznim provajderima, u EU, USA, Kanadi da im ne daju bridge-mod, već da imaju samo DMZ...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno