Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na osnovu toga sto mi je sestra u call centru Intese [emoji1787]. Firsira je država ali nije nizašta. Reklamacija bilion. Razni problemi.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Na osnovu toga sto mi je sestra u call centru Intese [emoji1787]. Firsira je država ali nije nizašta. Reklamacija bilion. Razni problemi.

A visa i master nemaju reklamacije? Sta bi rekao da ih imaju više od Dine?...ali ne vredi...na kraju svako koristi ono što misli da treba...a o pričama pa mogao bih da pričam razne...

Poslednja izmena:
Samo kazem. Dešavaju joj se problemi koji se kod drugih ne dešavaju. I procentualno se to gleda. Na broj izdatih ogroman broj reklamacija

Posle 4 dana na Ubee ruteru, mogu reci, prezadovoljan. Wifi prilicno jak i potpuno stabilan. Nikakav problem nemam.
Kanale bira bolje od mene [emoji4].
Na 2.4 kroz zid ne može da prebaci 30mbps dok na 5ghz ide na 200mbps. Pričam, kroz zid. Kod rutera imam 220mbps.

Koliko vama na 2.4ghz ide net u sobi gde je ruter a koliko u susednoj?

3b9961706b971513f8a5b4e51c245798.jpg

Poslednja izmena:
Evo sad sam probao, u sobi 100mbps a u susednoj 70mbps sa TC2121 i na Pixel3......2.4ghz

Čisto jedan očigledan i logičan savet, kada pišete brzine napomenite od - max. brzine paketa ;)
Jer 100/500 i 100/120 očito nije isto... :)

Čisto jedan očigledan i logičan savet, kada pišete brzine napomenite od - max. brzine paketa ;)
Jer 100/500 i 100/120 očito nije isto... :)
Mislim da u ovom slučaju to i nije toliko bitno... u pitanju je 2.4 ghz. [emoji1]

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk

Moj paket 250/25.
A sta da uradim/podesim da pojacam 2.4ghz. Bas je slabo. I na TC je bilo kilavo. Uglavnom zbog ukućana pitam. Ja sam sa 5ghz zadovoljan

Samo da kuiš svoj ruter.
Ali 2.4 će uvek biti kilav kad je gužva u komšiluku, samo manje ili više...

Moj paket 250/25.
A sta da uradim/podesim da pojacam 2.4ghz. Bas je slabo. I na TC je bilo kilavo. Uglavnom zbog ukućana pitam. Ja sam sa 5ghz zadovoljan

Ma 2.4 je uvek kilav. Meni je enigma od samog starta 5ghz ( u mom slučaju ). Na mom paketu 500/50 lan radi savršeno čak i sada kada je net preopterećen retko se desi neko veće odstupanje i to uglavnom na uploadu. Ali 5ghz varira, najčešći rezultati su oko 400…nekada, retko, ide do 480 a češće padne na oko 300. Merenja su na 2 metra od rutera. U drugoj imam konstantni pad, ali ne preveliki cca 10%. Sve vreme razmišljam da li mu nešto smeta jer i ako je TC2121 smeće ovo mi je čudno ponašanje. A analiza wifi okruženja pokazuje da od 36-48 imam potpuno prazan prostor, jedino je moja mreža na njemu.

Znaci toliko je *ranje ovaj TC da nemam reci.
Wifi signal radi samo u sobi gde je ruter, sve jedno 2.4 ili 5 Ghz
Unfi signal tri puta jaci od rutera i ima ga svuda po stanu.
Alal vera SBB-u na ovom smecu..:smash:

Znaci toliko je *ranje ovaj TC da nemam reci.
Wifi signal radi samo u sobi gde je ruter, sve jedno 2.4 ili 5 Ghz
Unfi signal tri puta jaci od rutera i ima ga svuda po stanu.
Alal vera SBB-u na ovom smecu..:smash:
Nešto ti nije u redu...kod mene nije tako...

Meni je odlican signal sa TC ruterom, cak i u skroz drugom delu stana (10m od rutera sigurno, kroz jedan pregradni zid). Brzina wifi u tom delu je okvirno 240/50 (od 500/50), dok je u sobi gde je ruter 480/50, na 5Ghz. Samo sam na ruteru presaltao na kanale koje niko ne koristi u zgradi i sve radi odlicno. Sa druge strane, Ubee me zezao samo tako. Izgleda da nema pravila, ili zavisi od serije do serije primerka.

Nešto ti nije u redu...kod mene nije tako...

Sta ? Podesavao po savetima odavde, probao 2.4 i 5 GHz, menjao mesto ruteru, uvek isto.
Nije bas da nema uopste signal u drugoj sobi, ali od punog signala cim odem 6-7m od rutera, izmedju su dva, tanka, pregradna zida , signal odmah padne na minimum.
Naravno moja mreza se odmah gasi i mob se pregbacuje na unifi. Sa svim uredjajima isto.

Ja da znam šta nije u redu odmah bih ti rekao[emoji6] Možda je problem do uređaja.

Poslednja izmena:
:):);)
Ma ja to onako, retoricki..
Jedino da probam da zamenim uredjaj, ali kad prodje ova nesreca..

Nije bas da nema uopste signal u drugoj sobi, ali od punog signala cim odem 6-7m od rutera, izmedju su dva, tanka, pregradna zida , signal odmah padne na minimum.

Meni je cak i u hodniku ispred stana pun signal (to je isto 10m i vise od rutera), pa cak sam probao i u ostavi, pun je signal u celom stanu. U dvoristu zgrade imam dve crte (na prvom sam spratu). Pa cak hvata 5G i na cosku ulice, jedno 30-40 m vazdusnom linijom od gajbe.

Moguce da ti je zapao los primerak, ili imas preveliko zagadjenje od okolnih signala.

Vidim mnogo se piše o setovanju rutera zbog što boljeg signala.
Ja nisam mnogo stručan ali nisam baš prezadovoljan signalom u mom stanu. Stan ima 100m2 a koristim Technicolor CGA2121.
Kako da vidim da li sam na 2.4 ili 5Ghz? Kako da promenim to i da li moram da menjam naziv mreže i pass ako menjam Ghz?
Ima li neki kratki tutorial? :)

P.S. Pitaću drugara gugla ako se ne snađem :)

Poslednja izmena:
Vidim mnogo se piše o setovanju rutera zbog što boljeg signala.
Ja nisam mnogo stručan ali nisam baš prezadovoljan signalom u mom stanu. Stan ima 100m2 a koristim Technicolor CGA2121.
Kako da vidim da li sam na 2.4 ili 5Ghz? Kako da promenim to i da li moram da menjam naziv mreže i pass ako menjam Ghz?
Ima li neki kratki tutorial? :)

P.S. Pitaću drugara gugla ako se ne snađem :)
Uđeš preko chroma na telefonu u ruter, imaš ceo tutorijal na google i YT, i samo cepaj, al pazi šta klikćeš da ne zabraniš, kao ja npr, svima u kući pristup vajarlesu pa i sebi
;)

Poslato sa POT-LX1 pomoću Tapatoka

Meni je crkao d3 mini. Rekose da ce tehnicar doci u roku od 72h. Dosao sutradan pre podne :) Zamenio uredjaj. Nosi masku i rukavice :) Prijatno sam iznenadjen azurnoscu s obzirom na situaciju.

Ušao sam u podešavanja rutera preko http://192.168.0.1/
Isključio sam 2.4 i uključio 5ghz
Ni jedan uređaj u stanu sada ne vidi mrežu...kad vratim na 2.4 sve bude OK.
Gde grešim?

Podržava, ali moraš i posebne kanale da namestis.

Stavi 40hz i stavi kanal tipa 48.

Jel ima nekih informacija u vezi tzv digitalizacije, da li je stala zbog ove situacije?

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

Imam jedno pitanje. Pre godinu dana sam se preselio u novi stan, SBB je vec usao u zgradu, tako da sam se odlucio za njihovu uslogu. I izabrao sam Eon Premium paket. U pocetku je radilo OK, medjutim poslednjih 4-5 meseci u pojedinim sobama u stanu net postaje jako slab ili ga uopste nema. PRetpostavljam da ima veze sa time da su se ljudi useljavali u okolne stanove, da ima vise interferencije itd... Na kraju sam popizdeo, ulogavao se, promenio kanal i sada je bolje. ali nemam npr mogucnost da izaberem 5GHz mrezu, sirina kanala je zakucana na Auto (20 or 40MHz) ali je uvek 20MHz itd...

sbb_sredjena.png

Ovo je raspored downstream i upstream kanala i u pitanju je techicolor EPC3928S.
Imam utisak da su ovi iz SBB-a izciganisali iako sam uzeo prilicno skup paket.

Hteo bih, ukoliko neko zna da mi kaze, da li je ovo OK, imam li pravo na zalbu i raskid ugovora, jer mislim da mi nisu pruzili uslugu koju placam. I ukoliko ipak se odlucim da ostanem kod njih, nisam siguran da li mogu da koristim nekog drugog provajdera trenutno u zgradi, jel ima neki bolji modem/ruter koji bih mogao da zahtevam da dodju da mi zamene.

Hvala unapred.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno