Na osnovu toga sto mi je sestra u call centru Intese [emoji1787]. Firsira je država ali nije nizašta. Reklamacija bilion. Razni problemi.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Samo kazem. Dešavaju joj se problemi koji se kod drugih ne dešavaju. I procentualno se to gleda. Na broj izdatih ogroman broj reklamacija
Mislim da u ovom slučaju to i nije toliko bitno... u pitanju je 2.4 ghz. [emoji1]Čisto jedan očigledan i logičan savet, kada pišete brzine napomenite od - max. brzine paketa
Jer 100/500 i 100/120 očito nije isto...![]()
Ma 2.4 je uvek kilav. Meni je enigma od samog starta 5ghz ( u mom slučaju ). Na mom paketu 500/50 lan radi savršeno čak i sada kada je net preopterećen retko se desi neko veće odstupanje i to uglavnom na uploadu. Ali 5ghz varira, najčešći rezultati su oko 400…nekada, retko, ide do 480 a češće padne na oko 300. Merenja su na 2 metra od rutera. U drugoj imam konstantni pad, ali ne preveliki cca 10%. Sve vreme razmišljam da li mu nešto smeta jer i ako je TC2121 smeće ovo mi je čudno ponašanje. A analiza wifi okruženja pokazuje da od 36-48 imam potpuno prazan prostor, jedino je moja mreža na njemu.Moj paket 250/25.
A sta da uradim/podesim da pojacam 2.4ghz. Bas je slabo. I na TC je bilo kilavo. Uglavnom zbog ukućana pitam. Ja sam sa 5ghz zadovoljan
Nešto ti nije u redu...kod mene nije tako...Znaci toliko je *ranje ovaj TC da nemam reci.
Wifi signal radi samo u sobi gde je ruter, sve jedno 2.4 ili 5 Ghz
Unfi signal tri puta jaci od rutera i ima ga svuda po stanu.
Alal vera SBB-u na ovom smecu..:smash:
Nešto ti nije u redu...kod mene nije tako...
Sent from my Pixel 3 using Tapatalk
Nije bas da nema uopste signal u drugoj sobi, ali od punog signala cim odem 6-7m od rutera, izmedju su dva, tanka, pregradna zida , signal odmah padne na minimum.
Zovi odma. Dosli sutradan. Nose masku i rukavice [emoji23]
Ma ja to onako, retoricki..
Jedino da probam da zamenim uredjaj, ali kad prodje ova nesreca..
Uđeš preko chroma na telefonu u ruter, imaš ceo tutorijal na google i YT, i samo cepaj, al pazi šta klikćeš da ne zabraniš, kao ja npr, svima u kući pristup vajarlesu pa i sebiVidim mnogo se piše o setovanju rutera zbog što boljeg signala.
Ja nisam mnogo stručan ali nisam baš prezadovoljan signalom u mom stanu. Stan ima 100m2 a koristim Technicolor CGA2121.
Kako da vidim da li sam na 2.4 ili 5Ghz? Kako da promenim to i da li moram da menjam naziv mreže i pass ako menjam Ghz?
Ima li neki kratki tutorial?
P.S. Pitaću drugara gugla ako se ne snađem![]()
U odabiru uređaja [emoji854]Ušao sam u podešavanja rutera preko http://192.168.0.1/
Isključio sam 2.4 i uključio 5ghz
Ni jedan uređaj u stanu sada ne vidi mrežu...kad vratim na 2.4 sve bude OK.
Gde grešim?
U odabiru uređaja [emoji854]
Uređaji ne podržavaju 5GHz WiFi mreže.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Ako podržava da li ste dobro aktivirali 5Ghz na routeru.Ne razumem.
Ja imam Samsung A7...
On ne podržava 5Ghz?
Stavi neki kanal u opsegu 36-48. Ostalo stavi na autoNe razumem.
Ja imam Samsung A7...
On ne podržava 5Ghz?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari