Hvala Vam 👍Posto si pametan, doosta ti je i 80/48.
Ja nemam pravo nikog da zadržavam , ako instalater kaže da žuri .Pa ne znam sta da ti kazem,zoves onda njih.Kako mi da ti pomognemo? Druga stvar je ko ne ume sam ,to je normalno ali onda se zovu oni da to resavaju. Ko ume,zavrssi to sam jer cekajuci njih,to ce potrajati.
Prva stvar koju sam uradio ,kad sam uveo optiku pre 2 meseca je da testiram brzinu. Ne bi mi izasli iz stana dok to nije to i to ne na kablu nego wifi .
Ovo nije prvi put .Nekoliko puta do sada tokom proteklih godina su instalateri dolazili kod mene i nijednom nisu odlazili bez merenja signala tj. utvrdjivanja kvaliteta istog. Jednom je bio slucaj da covek nije znao da resi problem i sutradan je dosao njegov kolega .
ZNaci ako imas lose rezultate merenja, ping, brzina, bilo sta, telefon u ruke i pozoves ih.
Nije njima u interesu da imas bilo kakav problem .
E sad ako je zurio pa ti nije postavio opremu kako treba, reci njihovoj podrsci.
Krajnji cilj je da korisnik bude zadovoljan uslugom koju placa.
Mozda ne ide uvek sve kako treba prilikom instalacije ali ako podrsci ne skrenes paznju na problematicnu situaciju, nece ti ni resiti problem posto nisu svesni da postoji.
Ili to ili nek proveri da nema CAT5 mrezni kabal ( koji daje max 100 Mbps brzinu ) stavljen greskom umesto 5e. ( koji podrzava do 1000 Mbps brzine )Plot twist - ima mrežnu karticu koja je 100mbps.
Pisao i ne obaziru se oni preterano .Saglasna sam sa @srki018 , da uslugu koju placa treba i da dobije. Mozda neko ne barata najbolje sa ovim stvarima.
Moj ti je neki savet da im pises mejl i da ukazes na sve probleme i da zahtevas da ti to poprave.
Ako i to ne da rezultata, probaj da raskines ugovor.
Ne da neću ne mogu više .Džabe mi pričamo i rešavamo kad je on odlučio da neće da se bakće time više.
Onaj kabl koji je stavljen taj koristim .Ili to ili nek proveri da nema CAT5 mrezni kabal stavljen greskom umesto 5e.
Grubost kod mene nije opcija 👍Ako je necija podrska vrhunska,onda je to njihova.(bar u NS). Ja imam samo reci hvale za njih. jednom sam ih zvao,kukao i za 45min je njihov covek bio na vratima i resio. Nisam siguran da li instalater ima obavezu da meri brzinu,njegova dobra volja ali svakako bi bilo normalno da se to uradi. Deluje kao osnovna stvar. Ako je on promasio,onda tehnicka podrska resava i mora da resi. Meni su menjali SDMC za Ubee,koji nemaju na stanju ali sam morao biti malo grublji. Na zalost,uvek moras djonom ako zelis da se nesto resi. Ne znam zasto to tako mora kod nas.
Na LAN kabulu je ta brzina.Nisam bas najbolje razumeo. Na kablu imas full brzinu ili tih 80/48?
Ako imas tu brzinu na wifi da li je u pitanju 2.4 ili 5Ghz?
Onda ili ti mrezna kartica ne podrzava brzine preko 100Mb ili ti je los kabal. Koliku brzinu imas preko wifia?Pisao i ne obaziru se oni preterano .
Imaju o sebi i kompaniju koji predstavljaju isuviše uzvišeno mišljenje .
Ne da neću ne mogu više .
Za mesec dana dva modema i preko deset reklamacija .
Onaj kabl koji je stavljen taj koristim .
Grubost kod mene nije opcija 👍
Na LAN kabulu je ta brzina.
Tako je mrežna je samo 1Gb .Onda ili ti mrezna kartica ne podrzava brzine preko 100Mb ili ti je los kabal. Koliku brzinu imas preko wifia?
Garant je LAN kabl ali mi ne pada na pamet da ja dodatno kupujem kablove .to ti je onda najverovatnije do lan kabla procitaj opet moj prethodni post na ovoj stranici.
Danas me zvali i nude neke nebuloze.
ali su me ovim definitivno ubedili da nas sve smatraju neobaveštenim i primitivnim
pitaju da mi nude promocije neke
Šta vam je tačno tako loše ponuđeno, pa da ste negativno iznenađeni?Ali dobro, gotovo sad, jos mesec i to je to.
a za WiFi treba da menjas tkzv radio kanale u podesavanjima dok ne nadjes odgovarajuci , pa ce ti biti bolja brzina i signal, ja na 5 Ghz drzim na kanalu 36 , pogotovo je to sve bitno ako zivis u zgradi i okruzen si komsijskim wifi mrezama. a za lan kabal , ma imas to da nadjes jeftino gde hoces , kupio ja skoro u netiksu cat6 kabal i radi sve ok.Garant je LAN kabl ali mi ne pada na pamet da ja dodatno kupujem kablove .
Isto tako što se tiče WiFi konekcije prethodna je bila 600 /60 a sad jedva 200 , garant trebam i telefon da promenim . 😃
A gledano mogao bi da promenim i stan da kupim kuću ali da gledam da prilikom kupovine iste ne budu ometači signala i zidovi kao prepreke pa ću stim uzeti kuću na dva nivoa sa što manje pregradnih zidova .😀👍
Bilo bi lepo da konacno prestane ovaj monopol MTS-a. Jesu ti rekli ista konkretno sto se infrastrukture tice? Meni je jos pre nekoliko godina receno da se pocinje s optikom u Aradcu cim se Zrenjanin zavrsi, ali od tad je uradjeno samo nekoliko isturenih stepena da se svima poveca brzina na min. 30Mbps i to je to.Pozdrav,
Danas su me zvali iz SBB i rekli da će biti dostupan u Aradcu za 3 meseca. Jel to realno ili neko "peca" informacije od ljudi? Jer sam čuo da se SBB mreža jako slabo širi poslednjih godina.
Apsolutno ste u pravu .a za WiFi treba da menjas tkzv radio kanale u podesavanjima dok ne nadjes odgovarajuci , pa ce ti biti bolja brzina i signal, ja na 5 Ghz drzim na kanalu 36 , pogotovo je to sve bitno ako zivis u zgradi i okruzen si komsijskim wifi mrezama. a za lan kabal , ma imas to da nadjes jeftino gde hoces , kupio ja skoro u netiksu cat6 kabal i radi sve ok.
Pa ja imam vezu .😀Ko ti je stavio taj uredjaj u Bridge mode pod broj jedan to proveri, stavi ga u klasican Router mode pa probaj opet.
Nisam znao ni da moze Bridge na SBB-u, molio sam ih 40 puta i nikad nisu izasli u susret oko toga , show![]()
Sve je to lepo i jako korisno zvuči ali kako da ja to namestim !?a bas lepo, ruter taj njihov ako ti je u bridgeu onda on ne radi nista, nego sve ide preko nekog tvog dalje rutera, onda se skoncentrisi na wifi podesavanja na tom tvom dodatnom ruteru i to je to. ; )
Nisam ni saslusao sta nude za ostanak, vec sam resio da raskidam ugovor, prelazim za sad u yettel.Šta vam je tačno tako loše ponuđeno, pa da ste negativno iznenađeni?
Sa SBB-a na Yettel? PA to je isto, hahaha..Nisam ni saslusao sta nude za ostanak, vec sam resio da raskidam ugovor, prelazim za sad u yettel.
Pitao sam na 19900 nisam na tom Bridgue modu .Sve je to lepo i jako korisno zvuči ali kako da ja to namestim !?
nije... još uvek. a kad će, i da li će, ne zna se. no, da ne idemo u off-topicSa SBB-a na Yettel? PA to je isto,
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari