Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

Pa sigurno ga nisu kupili da bi ga ugasili. Nastavice da rade. Pitanje je samo kakve promene slede. Ako uspeju da dogovore da Arena bude u ponudi to bi bilo sjajno. Toliko sam jedva cekao nove sezone F1 i MotoGP-a da cu tacno poludeti ako ih ne budem mogao normalno gledati.

Da sumiramo ako dobro tumacim ovaj PR tekst "vodece" kompanije bla bla:

• SBB prodat Arapima preko ceskog fonda, aka sve sad ide Yettelu kod nas. To pretpostavljam podrazumeva infrastrukturu, optika+coax, zaposlene, zgrade i sl.
  • Sav sport prelazi Telekomu i kako ce oni dalje raditi cemo tek videti, ali sumnjam dobro za nas korisnike, ovde je jedino nejasno da li su uzeli i EON platformu.
  • Svi medijski kanali ostaju deo UM grupe, koja zbog privida demokratije, ostaju da rade i eventualno ce moci Yettel korisnici da ih uzmu uz verovatno neku nadoknadu.

Nisu kupili da ugase naravno ali mislim da pošto sav sport ide u ruke telekoma da će biti evo yetelu arene ali n1 i nova da budu neki tipa euronews kanali.
Možda u početku ne bude nekih većih promena ali vremenom teško da neće.
Nije svakako ovo dobro za korisnike, i zbog cena i zbog informisanosti.

za samo 652 miliona nasis novcanica :ROFLMAO:

koliko sam video sa objave telekoma sport klub ce ostati kao kanal i imace u telekomovoj ponudi pored arene,samo mi nije jasno ovo od united grupe da prave sportklub platformu
ali ovo sasvim sigurno znaci da ce zbog monopola sve ici telekomu i da ce zbog toga i telekom i yettel povecati cene i da vise nema borbe za free mesece i popuste jer jednostavno nema konkurencije

Da li se zna kad stupa na snagu,kad krece SK na telekom i gašenje na sbb-u?

E sad ce vidimo monopol i cifre kako lete u nebo,kad god im se cefne.

Nista vracamo se na antene 10 kanala puna kapa , tranzistorce i pesma :D

Nedostatak konkurencije je ozb stvar, sledi verovatno poskupljenje usluga, bice luksuz imati ovo sto smo imali, investicija mora da se vrati.
Već je bilo za januar 2025. i sbb i telekom

A N1 i Nova ostaju u vlasništvu United Media...

Verujem da ce i kod yettela i ts praviti poseban sportski paket sa premium sadrzajem koji ce posebno da se placa.

Jeste neko daje milijarde da bi bio trn u oku sa n1 i novom , stvarno naivno

Uskoro treba da predjem u novi stan, a posto mi je ugovor istekao prosle godine.

Zvao sam agenta ciji je broj ostavljen na zgradi i ponudio mi je ugovor na 24 meseca, od tih 2 godine, 12 meseci po 1 din.

Kad sam otisao u poslovnicu da raskinem ugovor tj otkazni rok da najavim, nista mi nisu ponudili.

I sve se ovo svelo na to da je sve skuplje i skuplje, a svi daju identicne uslove

MTS mi je ponudio 14 meseci po 1 din, ali nisam pitao da li ke ugovor na 2 godine ili vise
Kako si dobio ponudu od mts-a, 14 meseci po 1 din? Zvao si call centar ili..?

Poslednja izmena:
ja sam napisao i ranije da je moguće da evropa ne dozvoli gašenje n1 i nove pa mi je obrisan post i tako je bilo, sad je vervoatno to i potpisano u ovoj transakciji tako da ti kanali ostaju kakvi jesu.
konkurencije će biti, i do sada se dobijalo 50% kada se traži idp za prelazak sa mts-a na jetel. još ulazi a1 kao treći operater

što se tiče sporta verovatno da će biti poseban paket i to ne valja, mogu da lupe koju hoće cenu

Sad ozb yettel kupuje sbb, as kupuje sk
Ne znam sta je dogovoreno za n1 i novu kako ostaju kao deo ponude na sbb-u kada je to sad yettel

N1 i Nova S nisu prodate. Ostaju pod okriljem United Media.

SK kanali se gase, kao i portal. Prestaju da postoje.

Da li će Arene biti na SBB (Yettel) kablovskoj? Skoro sigurno. Ne vidim drugu varijantu.

N1 i Nova S nisu prodate. Ostaju pod okriljem United Media.

SK kanali se gase, kao i portal. Prestaju da postoje.

Da li će Arene biti na SBB (Yettel) kablovskoj? Skoro sigurno. Ne vidim drugu varijantu.

Portal sportklub ostaje u vlasnistvu UM i nastavlja sa radom.

A sta ce da bude sa eon platformom ,jel kanali sa yettela prelaze na eon sa sve arenom

Telekom uzima EON platformu

Ne uzima, čitaj pažljivo, uzima kompaniju koja je nazvana Eon TV International, a koja drži NetTV plus i nema veze s platformom. Naravno da će platformu Junajted grupa zadržati, jer joj treba za tržišta EU na kojima nastavlja da posluje (SLO, HR, GR i BG).

Dakle, perspektiva je da će Eon postati nedostupan korisnicima u Srbiji, tj. da će kupci Yettel (SBB) i Telekom (NetTVplus i Total) Eon za korisnike zameniti svojim rešenjima.

Telekom Srbija grupa („Telekom Srbija“) postigla je sporazum o kupovini 100% udela u kompaniji Eon TV International Ltd (holding kompanija NetTV Plus preduzeća), direct-to-home (DTH) poslovanja u okviru EoNSat i Total TV u Srbiji i Severnoj Makedoniji, kao i o kupovini određenih prava, licenci i ostale imovine povezane sa Sport klub kanalima za Zapadni Balkan (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija i Srbija), direktno ili indirektno, od kompanije United Group B.V. (“Junajted grupa”) za naknadu u iznosu od 652 miliona evra bez gotovine i bez dugova.

Moguce da um zadrzava eon van srbije , a da eon nece biti dostupan u srbiji i da ce yettel ( ex sbb ) zameniti svojim resiverima a telekom total i net tv

Mkzd a jedino dobro sto ce pogasiti koaksijalnu mrežu. Tj nadam se. Tv i onako ne gledam.

Izjava generalnog direktora Telekoma Srbija Vladimira Lučića iz saopštenja te firme:

Od sada će naši pretplatnici moći da gledaju i uživaju u kanalima kako Arene Sport tako i Sport kluba.

Mkzd a jedino dobro sto ce pogasiti koaksijalnu mrežu. Tj nadam se. Tv i onako ne gledam.
Kako misliš da pogase koaksijalnu mrežu kad je ona mnogo rasprostranjenija od optičke? Pogotovo jer Yettel ni nema svoju optičku mrežu.

Nazad
Vrh Dno