Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,205
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Poslednja izmena:
Evo i strih da ima da se uporedi

EONvanMreze.JPG

EON.JPG

Jos ne znamo da li ce menjati cene i postojecim korisniocima sa ugovornom obavezom... Ili mozda neko ima info?

Bio jutros u poslovnici da raskinem ugovor zbog poskupljenje. Nista nisu zatezali sem sto ide trenutni prekid i podrazumeva donosenje opreme a ja dosao praznih ruku. U svakom slucaju,rece djevojka da moze do 31.1 bilo koji dan,samo ponesem opremu i zavrsavamo.

Srećna Nova godina! Eon sat poskupljuje za 100 dinara takođe, dobio obaveštenje na računu za decembar da se povećava cena od 1.januara 2025. Nešto mi ovo nije baš 30 dana unapred obaveštenje... Svakako ću ih posetiti.

Prilozi

• Screenshot_2025-01-04-10-44-35-557_cn.wps.moffice_eng-edit.jpg
    Screenshot_2025-01-04-10-44-35-557_cn.wps.moffice_eng-edit.jpg
    158.7 KB · Pregleda: 100
Ako se ne varam, tehnicolor im je najbolji ruter/modem koji imaju, zna li neko odobravaju li kad se traži baš taj pre potpisivanja ugovora i koji im je najbolji smart box. U suštini mi treba samo zbog WiFi-a.

Takođe, ima li neko na coax da ima veći upload od standardnog 10:1?

Ovo za Tehnicolor moze da bude tacno a i ne mora. Ubee je alternativa i bolji,po meni. Ne moze dobiti ni jedan ni drugi,kazu da ih nema na lageru.

Znači sad dele samo onaj sdmc sa kojim ljudi imaju problema?

Da ,ako ne potplatis instalatera ili ne pretis raskidom. Ja vracam Ubee za koji dan pa ti mogu poslati 😉

Meni poskupljenje od 100di ne smeta, ne bih raskidao ugovor iz tog razloga…

Meni poskupljuje za 150d. Eon light van mreze. Svasta nesto ne placam a imam od njih u okviru paketa tako da nije strasno.

Ma nije poenta u cifri poskupljenja,ne gledam njihove kanale,koristim samo internet a da za to placam 4000,puno je.

Poslednja izmena:
@DGoran to se slazem, pogotovo sto ne moze da se predje na manji paket (ako se ne varam) i na taj nacin uzmes samo internet kod njih

Jel bio neko da ga nisu zvali iz "službe" posle podnošenja zahteva za raskid? Koji je prosek zvanja? 29. sam podneo ali niko još nije zvao. U suštini **** mi se oće neće al kontao sam da su azurniji

Računaj da je od tada pola dana bilo neradno 🙄

Prošli ugovor na optici u paketu Full Trio promotivno sam imao 500/250 brzinu interneta, da li još uvek povećavaju brzinu, ili je to bila neka trenutna akcija? 30.12. sam potpisao novu UO (na drugo ime), brzina je 300/30. Za down manje više, ali up je bilo lepo imati 250Mbps.

Zato i ja pitah gore, ima li neko da je dobio veći upload (mene zanima coax doduše) od 10:1?

Moze li ovaj SBBov Ubee(EVW32C) modem/ruter da bude nekompatibilan ili iz nekog drugog razloga brljavi, ali samo na novom kompjuteru?
Speedtest mi pokazuje normalnu brzinu i ping, ali ni na jednom browseru najosnovnije stvari ne moze lepo da ucita, Youtube mi prebacuje na 144p a i to dok ne pusti treba mu dosta vremena da ucita osnovne stvari, speedtest takodje, 5 sekundi da udje na sajt, pa kada kliknem da ga testiram Connecting se vrti u krug 15 sekundi dok zapravo ne krene da meri brzinu. Sa softverske strane sam sve zivo probao, kupio sam za svaki slucaj i novi cat6a kabl, nista ne pomaze OSIM vadjenja rutera iz struje, tako kada ga resetujem sve proradi kako treba, ali opet pocne da brljavi posle nekoliko sati do sledeceg cupanja iz struje...

Ali u cemu je poenta raskidati saradnju sa njima zbog ove premenbe cena?
Treba izboksovati da nam na primer, ukinu ugovornu obavezu i ostave ovu cenu, ili da nam daju 6 meseci po 1 dinar da kao ne bismo otisli ili nesto na tu foru.

Jer nema gde da se ode.
Svi drugi su Telekom podprovajderi i kao takvi su losiji od Telekoma a i zavise od njega. A kad kod Telekoma nesto prestane da radi, e onda krece horor.

Poslednja izmena:
Jel bio neko da ga nisu zvali iz "službe" posle podnošenja zahteva za raskid? Koji je prosek zvanja? 29. sam podneo ali niko još nije zvao. U suštini **** mi se oće neće al kontao sam da su azurniji
Mene jos nisu zvali, a podneo sam zahtev 14. decembra.

02.01. su mi bili da donesu opremu, dobio sam crni uspravni modem (mada imam i nekoliko belih u steku od pre, sa KP).

Doneli jedan EON box i jedan D3 mini. Mislio sam da ce dati dva EON boxa. Paket sam uzeo EON FULL na 2 god, 12+12 meseci.
Nikakav poklon za 1 dinar nisam dobio, mislim da su nesto pominjali. Pre su i tel uredjaj davali. A sada polovnu opremu.

Internet je 300/30, da li je bar to moguce ubrzati nekom zalbom ? UL najpre.

Pokusao sam preko SBB chat box-a da dobijem neke odgovore, ali ono je uzaludno, korisniji je onaj chatbot nego agenti.

Ja plaćao do sada EON light ott 1650 din. na računu najavili poskupljenje za 150 din. a u novom cenovniku stoji da će cena biti 1900 din. to je onda povećanje od 250 din.

Sto se mene tice, ne moraju ni da zovu, vec sam dogovorio sa Telekomom 14 meseci za dinar, ali bih pre ostao u SBB-u ako ponude nesto normalno.
Isti ti je djavo, cak mozda jos i bolje kod telekoma. Koristim oba, nekad paralelno nekad naizmenicno, svaki brljvai, sbb sigurno vise.

Nazad
Vrh Dno