Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2024) [nije tema za EON box i aplikacije]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sada prelazim u drugu kuću.

Elem, zbog arene i sport kluba, osudjen sam na dva provajdera.

Mogu imati i ilegal iptv listu ali tu kasni signal i po minut i ponekad šteka.

Treba mi svakako internet, bez fiksnog telefona, znači dual opcija.

Jedna opcija da uzmem sbb internet i dvc kablovsku a da za arene uzmem mts sat.

Druga opcija je samo obrnuto

Dobra varijanta je SBB net i televizija, a uzeti "Orion" aplikaciju za "Arena kanale". Orion mozes da podelis na tri televizora, tj sa jos dvoje i podelite mesecnu pretplatu od 1050rsd.
Ja imam tu kombinaciju skoro dve godine. Aplikacija moze da se instalira na EON box-u ili smart TV-u.

Dobra varijanta je SBB net i televizija, a uzeti "Orion" aplikaciju za "Arena kanale". Orion mozes da podelis na tri televizora, tj sa jos dvoje i podelite mesecnu pretplatu od 1050rsd.
Ja imam tu kombinaciju skoro dve godine. Aplikacija moze da se instalira na EON box-u ili smart TV-u.
Dok nadješ kom još treba i ko bi želeo da učestvuje u pretplati , jeftinije ispadne da račun sam platiš .😀

U svakom slučaju jeftinije nego mts sat ili neki drugi njihov servis

Izbegao sam ja sve orrakluke oko plaćanja i najbolje je a da bi imao sve ali baš sve uzeo sam Eon premium i naravno Supernova 2L paket i sad imam sve kada se na to doda i aplikacija onda se savršenstvo .

Izbegao sam ja sve orrakluke oko plaćanja i najbolje je a da bi imao sve ali baš sve uzeo sam Eon premium i naravno Supernova 2L paket i sad imam sve kada se na to doda i aplikacija onda se savršenstvo .

Nisi čitao unazad. Želim da ne kasni slika. Sa aplikacijama kasni slika od 20-30 sekunda.

Cisto da znas i da preko satelita kasni slika.

@MilanBre Pa uzmi ko ti brani ako imaš SBB infrastrukturu na adresi stanovanja.
Eon box modeli koje dele "u mreži" korisnicima su "Hybrid", imaju DVB-C tuner i za live režim gledanja TV kanala puštaju DVB-C a za premotano u nazad koriste internet.
A ne moraš ni da uzmeš Eon box ako nećeš uz te Eon pakete već imaš D3 STB-ove i imaš CAM karticu za TV.

Koliko sam razumeo podršku, postoje tehničke mogućnosti.

Uzeću hibrid definitivno.

Eon full duo + dodatni box risiver.

16788797140.png

Nisam u toku, koje su trenutno brzine kod njih, placam im 3750.

za početak, vidi na računu koji paket imaš

DIGITALNI EON FULL DUO

EON PREMIUM DUO vs EON FULL (TRIO)

5000 vs 4250 din
400/40 vs 300/30 Mbps

EON PREMIUM DUO ima 100 Mbps veću brzinu downloada i 10 Mbps veću brzinu uploada, nepotrebne pink i hbo pakete kanala (max standard), dok EON FULL ima nepotreban fiksni i sporiji internet...
Ubrzaj NET doplata za 100 Mbps je 1400 din mesečno što je isto bzvz..

MAX STANDARD koji dolazi uz EON PREMIUM DUO nema 4K UHD, Dolby Atmos, Dolby Vision i HDR 10...
MAX PREMIUM da se doplati je 10€

Bukvalno ne zna čovek šta da uzme :)

Poslednja izmena:
Mislim da je bolje uzeti EON premium Full. Jeste HBO standard ali realno, ima li nešto što nisi odgledao?

Evo ja imam na supernovi standard max i ništa nije strašno, bar meni.

Mislim da je bolje uzeti EON premium Full. Jeste HBO standard ali realno, ima li nešto što nisi odgledao?

Evo ja imam na supernovi standard max i ništa nije strašno, bar meni.
Bukvalno samo brzina neta što je koska na FULL-u - pogotovo upload 30 Mbps je stvarno tanko :(
Fiksni bi scakako ostao u kutiji jer je, u današnje vreme, višak i nepotreban...
A i ovaj telefon ZTE što dele je đubre, bolje da je u paketu MAX Premium umesto fiksnog i mobilnog :D

Ne znam zbog 12 meseci za dinar kada bi se uzeo jeftiniji FULL paket i eventualno posle par meseci da se pređe na bolji/skuplji paket da li bi cimali oko ugovora i nekih dopuna?

Poslednja izmena:
То нико не зна шта ће да одговоре. После тих неколико месеци ако тражиш било шта то може да се третира као раскид уговора и да ти потражују испоручено по пуној цени. А можда и могу да понуде неко пребијање ако тражиш скупљи пакет, мада сумњам да би се то било коме исплатило, попуст вероватно нећеш добити, ниси више нов корисник.

A zašto je bitno ovo?
Cujes komsiju kako se dere, a tebi treba 30 sek da dodje akcija gde smo dali gol.
BTW, ja sam ovo primetio u sopstvenoj kuci pre dosta vremena, jedan tv je zurio u odnosu na drugi koji je isao preko vise kablova i splitera. U pitanu je stari coax sistem sto ide direkt u tv bez prijemnika.
Sa internet uslugom to nije slucaj naravno, ali sa digitalnim prijemnicima mozda jeste.

Тешко да изађеш праву комбинацију. Ја сам се већ навикао, немам комшију који се дере али Софаскор исто тако ревносно обавештава.

Pozdrav ljudi, moja baka je visegodisnji korisnik SBB-a i istice joj trenutni ugovor krajem meseca. Ja bih raskinuo taj ugovor posto vise nije u obavezi i potpisao novi na majcino ime - dakle ista lokacija, vrv i ista opcija (EON full) ali kao novi korisnik. Verovatno cemo sacekati Black Friday za neku dobru akciju.
Samo me zanima procedura tu - da li je moguce sve preko telefona i da li da nakon raskida trenutnog ugovora pozovem ponovo i napravim novi ugovor pa kad dodju majstori sa njima da vidim sta i kako posto bih i menjao lokaciju rutera u drugu sobu pa bi se busilo i slicno ili sve na jednom pozivu. Naravno, ovo pitam da bi se i sve to odradilo u jednom danu da moji ne bi bili bez interneta ako je moguce uopste.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno