Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2024) [nije tema za EON box i aplikacije]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li treba da se odjavi promocija na sbb nalogu ili bilo gde hbo premium koji je bi aktivan do 19- og januara. Koristio sam za to vreme njihovu Hbo max aplikaciju ?

U toku je priprema nove uredbe RATEL-a po kojoj više neće biti moguće ograničavanje gledanja nekog sadržaja ako mu prisupate sa nekog drugog provajdera. Što je logično i normalno jer svi mi, koji smo pretplatnici kod odredjenog provajdera, imamo zakupljen slot za pristup internetu.Odredjenom sadržaju , konkretno ovom ograničenom sadržaju na SBB-u pristupamo mi a ne naš provajder. Napokon će se ovi iz SBB-a morati prestati tako bahato i banditski ponašati.

To znači da će se i iris tv moći gledati preko sbb-a i drugih provajdera?
Kod sbb-a si bar mogao sve druge kanale da gledaš, a kod irisa ne možeš nijedan

A kako će se rešavati pristup MTS televiziji koja zapravo i ne ide preko interneta?

Cisto da znate, ja kuci imam sbb paket i preko eona gledam move smart (supernova ili to mts) kanale koji nemaju nikakav blok. Sve radi u fullu.

Naravno, supernova radi na svim mrežama, to je opštepoznato

Da li treba da se odjavi promocija na sbb nalogu ili bilo gde hbo premium koji je bi aktivan do 19- og januara. Koristio sam za to vreme njihovu Hbo max aplikaciju ?
Nigde nije pisalo da se treba odjaviti. Prethodnih godina isto nije trebalo, sami su gasili. Meni i dalje rade, kad pokusam u sbb aplikaciji da ugasim taj dodatak, nista se ne desi.

Juce bili monnteri iiz sbb posle 3 odlaganja i zakazivanja. i instaliraj oni kabal, dodje modem i 2 eon stb. elem na starom vox 32" ful hd tv eon radi odlicno,ali na novom lg 4h 43" tv kad su povezali eon stb javilo se samo ton bez slike. sve ostalo ima ,cak i aplikacija eon radi na tv normalno,alil risiver zeza sa slikom. i instaler u tom trennutku kaze ovaj box izgleda ne valja i donese nov i svatno nov proradi.... i tako bilo 1 dan... juce popodne ugas ise bocx i tv odemo u setnju kad se vratimo ukljucimo opet ima ton nema sllika...iz mene erupcija besa... ubacim u drugi hdmi u tv i proradi. do ovog gasenja... i onda zovi podrsku teta kaze resetujte risiver resetujemo i opet ćorak, i kao poslaćemo nase ljude u roku od 24 ččasa. Ima li neko ovakvih iskustvava i rešenja...

Videćemo, za Total tv mi je još u decembru stigao račun za januar uvećan za nekih 100 din. čini mi se.

Za pravna lica je bilo za novu godinu nešto 100-200 dinara povećanje cena. Nisam siguran, a nemam sada način da proverim.

Takođe bih zamolio da mi se javi SBB agent (ako ga ima) radi eventualnog produžetka UO za EON Premium.

Kakva su Vam iskustva sa ovim novim NE1611B Ruterom?
Zamenili su mi jutros onaj beli aktualni ovim i sve box-ove zamenili novim na kojem je "kao" otkljcan wifi.
Sve lepo radi, izvlaci max 600/60 ali kao da mi igrice online malo seckaju i ping je visi i ako troz cmd kad pingujem ip,
isto je kao sa starim ruterom. Mozda malo vise varira ping, ali nije strasno.
Mozda treba vremena da se sve malo slegne?

Odlicno :)

Nisam se davno bavio Sbb-ovim parametrima, ali cini mi se da nesto nije kako treba.

Prilozi

• Screenshot 2024-01-27 144434.jpg
    Screenshot 2024-01-27 144434.jpg
    96.5 KB · Pregleda: 154
Onaj Technicolor beli je šljaka kao lud kod mene par godina. Bolji je od Ubee.

Meni su sada kada sam presao na EON Premium paket dali ruter Huawei HG 8145V5, ne znam kakav je, radi za sad. Medjutim nisam zadovoljan box-om, u pitanju je KSTB6020 bez wi-fi a, aj sto su korisceni nego mnogo tromo rade, seckaju, saplicu se bukvalno, totalni krs. Da li postoje neki bolji SBB box-ovi sada, da zovem da mi zamene 😇

za EON box postoji posebna tema pa videti tamo

Meni su sada kada sam presao na EON Premium paket dali ruter Huawei HG 8145V5, ne znam kakav je, radi za sad. Medjutim nisam zadovoljan box-om, u pitanju je KSTB6020 bez wi-fi a, aj sto su korisceni nego mnogo tromo rade, seckaju, saplicu se bukvalno, totalni krs. Da li postoje neki bolji SBB box-ovi sada, da zovem da mi zamene 😇
Ima. Slikacu ti sutra tačan naziv modela. Ako se setim :). I radi samo na lan kabal.

Ovaj je najnoviji.

Prilozi

• IMG_0038.jpeg
    IMG_0038.jpeg
    26.3 KB · Pregleda: 146
Mozda si pomislio da se salim, ali cisto da ne bude zabune, kod mene UBEE radi besprekorno :) i zaista nema razloga da ga menjam.
To je pržilica, pipneš ga, on vreo. Nije mi bilo svejedno, i spakujem ga u rek orman, na usis da sav hladan vazduh direktno duva na njega. I radio je neko vreme, onda je samo počeo random da zabada, da smanjuje brzine postepeno i par dana nije prelazilo 20mbs, onda od jednom nije mogao ni do 6-7 da dobaci.
Prvi poziv na call centar, istog dana dolaze monteri i donose neki cga beli, odmah pun protok...
Možda nije ni do modema, možda su nešto menjali na mreži i više ne može taj jadni ubee da radi. Ali ovaj cga mozeš rukama da pipaš kao bilo koji normalan uređaj, nije kao da si ga iz rerne izvadio, zato sam se zezao da je ubee super za grejanje 😂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno