Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Verovatno su zaboravili da postoje D3i serveri :d Ako su uopšte na istoj lokaciji.
Kontam proradiće kad dođe struja, posle 16h?

• Like
Reagovanja: M J
Ne rade ni svi EON kanali. Npr. National Geographic, Discovery, SK od 7 do 10, Fox SD kanali... Cinestar kanali, samo premijum rade... Uglavnom većina onih važnih kanala što su u SD ne radi, samo HD (oni koji postoje)

Poslednja izmena:
  • Like
Sta bi se desilo, kada bi neki starogledalac, odlucio da doda, neki od paketa,kojih nema u onoj cuvenoj, upokojenoj, pretplati od 1.090 dinara?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja sam na toj 1090 din pretplati i dalje i trošiću je dok ne ukinu, a onda se odjavljujem.

Inače su me i iz korisničkog servisa i preko maila tokom juna/jula ubeđivali da sam aktivirao HBO 16.05. na 'pogrešan način' i u skladu sa time, uredno su mi ga naplaćivali iako traje akcija 'besplatno svima' sve dok nisu dobili pisamce od Ratela.
Tad su se naprasno setili da im je 'zadovoljstvo korisnika' bitnije pa su stornirali i dali dodatna 3 meseca HBO gratis, ali tako da ga zaista ne plaćam.

Dakle, može da se doda na MojSBB portalu i da ti naplate, a da li će da radi, to već ne znam.
Meni ne radi, rootovan Box + EON app + 'sigurnosne provere zbog kojih na nekim uređajima ne rade svi servisi'.

Dobra stvar je jedino što sam imao pristup svim OnDemand filmovima u video klubu, bar dok je trajalo, sad izgleda i ta 3 meseca gratis istekoše naprasno.
Pretpostavljam da su ih računali od datuma kada sam se 'prijavio', a ne od datuma isteka akcije 15.08. do kad je i inače svima bilo besplatno.

Ukratko, banda obična... ali bar odgledah Chernobyl free jedne večeri umesto da (za malo) platim preko Amazona. :d

Beogrid-Sbb, 61. blok - I dalje bez televizije (D3i) , a net I telefonija funkcionisu.

Ovo je stvarno sramota da placam d3i kucu sa dva risivera i da oni ceo dan ne rade, imam eon aplikaciju gde do malopre sk nije radio, radnim danima me nema kuci jer radim, vikendom jedino gledam nesto, fudbal its a sada to ne mogu, stvarno sramota od firme sbb

Jedino nedeljom pogledam malo TV ,malo fudbala i naravno ne radi . Zadnji put sam palio d3i sinoć i box je sav šlogiran ništa od slike . Jel su uspeli oni to da poprave konačno ?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ne rade još svi kanali, ali generalno radi. Stanje od jutros oko 6:30.

Neko je poredio kvalitet slike D3i vs Mts,kakav je rezultat?

Neko je poredio kvalitet slike D3i vs Mts,kakav je rezultat?
Ja sam poredio pošto imam sva 3 provajdera MTS, D3i i Radijus vektor (sada Supernova). D3i mnogo brže menja kanale i slika je bolja tj. nikada ne secka i ne koči i nema pixelizacije

Послато са Redmi Note 5 помоћу Тапатока

Pa ne koči ni MTS, niti ima pikselizacije

Zna li se sudbina D3i servisa od naredne godine? Nastavlja sa radom ili? Od SBB-a nista me ne bi cudilo, da tri dana pred gasenje izdaju saopstenje da svi predju na EON :d

Do pre par meseci su sklapali ugovore na godinu dana. Do tada imaju obavezu da ga drže, a posle...

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Meni je ugovor za D3i odavno istekao. Prošlog meseca mi je crkao STB D3i. Zatražio sam da mi pošalju novi, i poslali su. Nisu me ni pitali da li želim da pređem na EON. Sigurno ne bih.

Sto ne bi presao? Cena ili ponuda kanala, kvalitet slike? Meni je takodje davno istekao d3i ugovor ali i dalje cepam sve za crvenu, mada, ako bi ga koristio kao eon van mreze, samo kao app, odkacio bi se boxa, daljinskog, kablova...

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Kao prvo, dali su mi novi novcijat zapakovan D3i STB. Zapakovan, nekorišćen sa svim mogućim kablovima i potpuno drugim daljinskim, mnogo boljim od starog. Risiver se nikad dosad nije restartovao, za razliku od starog, koji je promenom na neki kanal samo se zarcneo i restartovao.
Kao drugo, ne želim da plaćam za neispitano sokoćalo 3500 dinara koje još nije ni testirano. Mnogi se žale da se greje, da daljinac troši baterije ko lud, da se restartuje, kada se premotava, ne vidi se slika, već moraš nasumice premotavati...
Kao treće, imam EON na Web-u, nemam smart televizor i nisam neko ko voli te novotarije. Imam savršen daljiinac za komp koji kontroliše sve Kodi funkcije, PotPlayer funkcije, menjanje monitora za TV kad hoću da gledam film... Sve to ležeći pomoću daljinca i dobre stare kartice Winfast Leadtek i savršenog softvera za daljinac. Za mene je to više nego smart.
Kao četvrto, EON smart box nema činč, samo HDMI, pa ne mogu da ga povežem sa TV karticom. A to mi dobro dođe. Opet zbog ležanja i savršenog daljinca.

• Like
Nismo se razumeli, ja sam mislio na eon van mreze, samo smart tv app, bez boxa. Okej, kapiram razloge, ja se razmisljam da predjem samo na smart tv app da se odkacim, kao sto rekoh, od boxa, daljinca, kablova. I ja imam taj noviji stb, odlicno radi, samo me zanima da li postoji razlika u kvalitetu slike stb - smart tv app.

Spominju neki loš deinterlace. Sad ne znam da li se to odnosi na aplikaciju ili na smart box. Čini mi se na smartbox. Koliko se sećam, neko je spomenuo da preko Smartboxa gleda instaliranu aplikaciju upravo zbog deinterlace-a. Što se vidi naročito na sportskim kanalima.

Novi OTT only Eon Box takođe koristi Amlogic SoC :p (ako je tačna ona specifikacija koja se pojavila pre par meseci)

Pitanje je da li taj novi box koristi interlaced stream ili ne.... ili su problema rešili "elegantno" tako što su stavili da koristi progressive stream kao smartphone app?

• Like
A jel uporedjivao neko smart tv eon app i d3i sto se kvaliteta tice? Ili i to takodje zavisi od soc-a tv-a?

• Like
Novi OTT only Eon Box takođe koristi Amlogic SoC :p (ako je tačna ona specifikacija koja se pojavila pre par meseci)

Pitanje je da li taj novi box koristi interlaced stream ili ne.... ili su problema rešili "elegantno" tako što su stavili da koristi progressive stream kao smartphone app?

Па ово је да не поверујеш, њега неко треба мало да научи лепим манирима. Кад ми ово пише имам осећај као да је неки мргуд који је натеран на нешто што не воли. :S:

Pa kad imaš :d Tvoj je još funkcionalniji, ima tjuner. Ako tjuner podržava i DVB-T2 možeš ga iskoristiti ako ti treba nekad da gledaš sport na RTS bez kašnjenja (van Eon app naravno).

A i taj stari je kao imao ~10 meseci "optimizacije" a za novi će prva tura korisnička da budu zamorčići.

Da li se kod vas dešava pikselizacija na pojedinim kanalima na D3i? Pre svega mislim na AMC, Sundance, TV 1000, Cinestar, Happy... Mislim, nije to velika pikselizacija, ali na svakih 10 sekundi se pojave kockice ili ponekad štucne zvuk. Drugi kanali koji su u vlasništvu SBB: SK, Fox, Nova i sl... rade bez problema.

Zvao sam tehničku podršku, oni me ubeđuju da je kvar kod mene i da ništa ne mogu učiniti. Korisnik sam D3i od samog njegovog početka i nikad se ovo nije dešavalo. Ponekad bi bilo problema sa AMC i Sundance, ali brzo bi otklonili. Sad kažu da se obratim mom provajderu. Svašta!

Preko WEB-EONA i Android aplikacije nema tih smetnji.

Molim vas, pogledajte. Pa ako imate sličan problem, javite tehničkoj podršci. Jer kažu da dosad niko nije imao primedbe. A počelo je dda se dešava nakog one havarije, negde pre 3-4 dana.

Pa kad imaš :d Tvoj je još funkcionalniji, ima tjuner. Ako tjuner podržava i DVB-T2 možeš ga iskoristiti ako ti treba nekad da gledaš sport na RTS bez kašnjenja (van Eon app naravno).

A i taj stari je kao imao ~10 meseci "optimizacije" a za novi će prva tura korisnička da budu zamorčići.

Ne može tjuner da se koristi, /dev/dvb je zaključan samo za EON App, a ako je u OTT režimu neće hteti da aktivira tjuner. Bez root pristupa ne može da se iskoristi tjuner, čak ni na recikliranim (ukradenim, nevraćenim isl. ) boksevima koje ljudi prodaju.

@Packy, имам и ја спорадично тај проблем. Управо након оног испада је почело да се дешава
Могу да потврдим да се то дешава и на каналима Discovery ID, 24 Kitchen, National Geographic итд.
С тим што ја немам проблема са звуком.

Проблем је до њих.

Pozovi 19900 i traži da te spoje s tehničkom službom. Mene su odbili. Kažu: "Kod nas je sve u redu, niko dosad nije prijavljivao problem." Ako bude još neko zvao, možda se smiluju i pogledaju u čemu je problem. Meni su iznosili banalne nebuloze: problem je u mom internetu i slično. Ja njima kažem kako na EON Web TV nema tih problema i da njihovi kanali tipa SK HD, Fox HD, Nova S HD... rade savršeno, samo oni koji nisu u njihovom vlasništvu imaju ovaj problem. Ostao sam bez odgovora. Jedino su mi tražili da im dam broj mobilnog pa će mi javiti ako nešto urade. Mogu da čekam do svetog Živka.

Kao prvo, dali su mi novi novcijat zapakovan D3i STB. Zapakovan, nekorišćen sa svim mogućim kablovima i potpuno drugim daljinskim, mnogo boljim od starog. Risiver se nikad dosad nije restartovao, za razliku od starog, koji je promenom na neki kanal samo se zarcneo i restartovao.

Поздрав. Да ли би могао да окачиш неку слику тог новог STB-а и даљинског? Унапријед хвалаcheers

^ Ma samo je daljinac drugačiji u odnosu na onaj originalni duguljasti.....

I verovatno je umesto Albis 8080 dobio Albis 8083 koji ima "čak" 512 MB RAM-a pa manje trokira od starijeg modela.

Nazad
Vrh Dno