Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Malo sam proučio odredbe SBB-a iz Opštih uslova.
Evo šta piše u članu 3 Opštih uslova za D3i kuća:
Za vreme trajanja minimalnog perioda korišćenja usluge, Pretplatnik nema pravo na privremeno isključenje usluge D3i Kuća na sopstveni zahtev. Minimalni period od 12 meseci za Pretplatnika koji već koristi D3i uslugu, računa se od dana potpisivanja Zapisnika o opremi za prijem dodatnog digitalnog prijemnika. Minimalni period od 12 meseci za novog Pretplatnika koji se istovremeno uz korišćenje usluge D3i opredelio i za ovu pogodnost, računa se od dana proteka Try&Buy perioda u kome je uslugu koristio bez naknade shodno odredbama člana 2. ovih Opštih uslova.
Tako znači da mora da se koristi drugi uređaj minimum 12 meseci od dana preuzimanja.

Poslednja izmena:
Ovo bi trebalo da je konvertor. Što se tiče navedenih konvertora, za te pare, pa i manje postoje konvertori kod nas u radnjama za koje znam pouzdano da su ljudi uzimali, ia da im šljaka sve ok. Ono što mene buni je sledeća kontradiktornost u opisu:
The product only applies to notebooks and desktop computers with HDMI interface.
It does not support large voltage output devices,Audio output,DVD,HD player,
Set-top box etc.
Range of application: suitable for with HDMI interface equipment (such as notebook, millet box, set top box, etc.), through a VGA line and with VGA interface display devices (such as monitors, televisions, etc.).

Realno dok ga ne isprobaš nećeš znati jel radi ili ne. Moje mišljenje da nešto za tako malo para ne može da radi ali možda, ko zna...
A što se tiče kontradiktornosti, nije samo opis takav već i slika iz koje možemo zaključiti da je to konverzija VGA>HDMI a ne HDMI>VGA

Ja ne bih uzimao ništa jeftinije od ovoga

hdmi2vga.PNG

Poslednja izmena:
Identično izgleda kao onaj iz win wina za dva soma, znam čoveka koji koristi preko tog kabla iz win wina.

To što izgleda identično uopšte nije garancija da radi, znaš da kinezi kopiraju sve. Meni je tako niska cena sumnjiva, e sada nije toliko visoka pa da ne rizikuješ, možda ja grešim i dobiješ pravi konvertor za tako male pare.

U principu sve se pravi u Kini. U svakom aslučaju, kao što reče ne rizikujem puno. Nije mi samo jasno u opisu šta podrazumevaju pod large voltage uređajima. Nekako mi je logično da su to uređaji koji se napajaju na 220v bez adaptera, što nema veze sa konektorom za sliku.

HDMI konektor nema pinove za analogni RGB signal (za razliku od DVI konektora), tako da mi nije jasno za sta se uopste koriste ovi jeftini pasivni hdmi to vga adapteri.

Nije samo kabl, poseduje i konvertor iz digiatalnog u analogni signal. Znam čoveka koji je tako povezao risiver sa monitorom.

Pa logično je da mora postojati elektronika za konverziju iz digitalnog u analogn signal. Želja mi je bila da testiram takvo nešto, ali nisam našao vremena.
Sent from Tunguzija.

Da li se zna da li ce ove godine biti pusteni kao i prosle godine u decembru i cini mi se do polovine januara HD kanali free?

Ja narucio i kazu stize ti u utorak, znaci danas. Zaboravio sam da pitam kako mi stize? Jel to ide peske, avionom, biciklom ili nekom kurirskom sluzbom?

Da li se zna da li ce ove godine biti pusteni kao i prosle godine u decembru i cini mi se do polovine januara HD kanali free?
Ukoliko me sećanje služi, prošle godine je bio otključan HD paket za sve korisnike od 15. decembra do kraja januara. Slično je bilo i one godine pre toga. A kako će biti ove godine, videćemo... :)

Ja uzeo sa hd paketom, bez tog ne bi ni uzimao. Slika je bas lepa, ne moze da se poredi sa kds-om iz proslog veka.

Malopre sam se prijatno iznenadio kada sam video da su uveli opciju gledaj ispočetka na sve HBO HD i Cinemax HD kanale

@DeVLAX: Ja sam se neprijatno iznenadio kad je to (sećam se da je bilo za HBO kanale, za Cinemax nisam siguran) pre ko zna koliko meseci dodato za D3 a za D3i šipak, tako da... meh. Ne plaćam te paketi niti ću ih ikad plaćati niti gledam Nickelodeon kanal koji takođe na D3 ima a na D3i nema 72h ... ali me nervira ta veštačka diferencijacija između podvarijanti u osnovi iste platforme (naročito to što Eurosport kanali nemaju na D3i mogućnost biranja engleskog komentatora, a sama HLS specifikacija to i tek kako podržava).
Neka se jave kad dodaju opciju za sve HD kanale, i kad aktiviraju funkciju snimanja.

Sledeće godine potpuno prelaze na HD, tako da treba očekivati opciju za sve HD kanale, a snimanje ko zna možda nas iznenade!

Priče za malu decu. Prelaze na HD only verzije kanala samo za one za koje sa satelitskih transpondera skidaju SD verzije da naprave mesta za još HD kanala.

Znaš kad će naši nacionalni, kanali susednih država, Pink XYZ i ovi kanali tipa Cinemania, Diva... (= polovina kanala SBB ponude) da počnu da emituju HD sadržaj...
Dodaće verovatno 20+ tupavih muzičkih i random video klip kanala da mogu da se hvale kako imaju 60,70, ... HD kanala, najviše u regionu bla bla. Krš kanale u Start a ono što neko bi gledao u dodatni paket.

Juče dobio račun na poleđini bilo ovo.
Neće biti do kraja januara kao prošle godine, već do 15.01.

161210010326742655.jpg

Poslednja izmena:
15. decembar, i dalje zakljucani programi :)

Sent from my HTC One using Tapatalk

Vrh Dno