Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Ja vratih d3i, nije za mene suvise je los za mene.
Prijatelju kom sam dao na probu svoj koji sam dobio na probu odgovara tako da ce on uzeti a pored svega jos sam probao GO uslugu i na rutovanim telefonima ne radi, i programi koji sluze za skrivanje rutovanja ne rade tako da nisam uspeo da vidim kako izgleda varijanta GO na SBB mrezi.
Dobra im je zamisao i sve ali moraju jos mnogoooo da se potrude da to valja bar za mene.
Ovo je moje misljenje i moje iskustvo, ali ono u cemu su dobri to je kvalitet kanala i kvantitet kvalitetnih kanala, steta sto IPTV TS nema sve ove kanale, u svakom slucaju je bolji ZA MENE od d3i + ono zasto sam megabox i uzeo najvise je Disney Junior. kojeg jedini u Srbiji imaju.

Sad mi ostaje catv i IPTV i imam sve kanale koji mi trebaju, sve sportske kanale+ Arene u HD varijanti, decije i naucne kanale, HBO HD kanale i naravno Dzej(PINK kanali koji mi ne trebaju).
Steta sto IPTV nema Foxove kanale i SK kanale(zato sam ostavio catv), ali ne moze u Srbiji sve da bude idealno, zar ne?

D3i nema alternative,odnosno nema tog domaceg operatera koji ce na jednom mestu objediniti najveci broj kanala,hd kanala,gledaj odlozeno i tv za poneti.Svaka kritika ovakve ponude je tesko cepidlacenje.
Mana ima ali su one daleko manje od svih ostalih provajdera zajedno.
Poredio sam sve d3i hd kanale sa satelitskim i razlika takoreci nema i tu je za mene sve receno.
D3i sam za sebe ima najvise,nema samo i samo slabasnih arena ali njih svako moze dokupiti preko fiksnog telefona za 200 din mesecno.

Poslednja izmena:
Toliko mana ima ovaj D3i da jedva čekam da mi istekne ugovor za TS IPTV,
i da nastavim samo da koristim SBB D3i.

IPTV radi savršeno , samo mu fale SK i Fox kanali, a D3i ima njih, ali nema Arene, imaju mnogo bolji meni, ali su im uređaji očajni. Prvi koji sam dobio, pokvario se 1. dana, drugi je radio 4-5 meseci i pokvario se, a 3. radi već 2 meseca, ali svaki dan bar jednom mora se restartovati. A što je najgore kada se pokvari moram brzom poštom da šaljem, pa onda oni da mi pošalju drugi, a to je par dana bez tv-a (pogotovu ako je vikend), umesto da imaju u svojim poslovnicama, pa kada su već kvarljivi, da ljudi mogu da odu do poslovnice i da zamene odmah.

IPTV radi savršeno , samo mu fale SK i Fox kanali

Upravo to kazem da ima bilo bi neuporedivo IPTV vs D3i.
Inace gledao sam u njihovom showroom-u bas se vidi razlika izmedju D3i i Total TV, drasticna razlika za oko sokolovo koje imam dok mom caletu od 70 godina slika ista.
Meni je problem jer sve vidim svaku kockicu pikselizacije i sve .
Zato je ok kad neko ne vidi razliku ja sam tamo video ohohooo razliku izmedju D3,D3i i Totala.
Redosled je sledeci savrsena ali bukvalno savrsena slika jos bolja od IPTV je na totalu, pa D3 koji je u rangu sa IPTV i obda najlosija na d3i.
Ovo pricam sta sam video na samom izvoru sto bi se reklo tj. u samim prostorijama SBB-a.

Kitchen 24 je takodje odlican kanal. Volim da ga pogledam povremeno uz naravno sportklub i fox . Gledam kosarku prevashodno od sporta i arena mi je prosto neuporediva sa sportklubom. Koristio sam iptv 4 godina i licno mi je d3i mnogo kvalitetniji.

Ja i dalje verujem da vecina kojom smeta D3i ima crt televizore cim uspevaju da vide svaki piksel i kockicu.Hd doplata im je nepoznanica niti znaju cemu to sluzi.Gledaj propusteno nikad ne koriste jer oni nista ne propustaju slucaju, cim su zaludjeni u brojanju piksela i kockica po staklenom ekranu.

Poslednja izmena:
Meni se isto čini da iptv ima nešto bolju sliku, ali džabe kad ja nemam tamo šta da gledam[emoji5]

Ja i dalje verujem da vecina kojom smeta D3i ima crt televizore cim uspevaju da vide svaki piksel i kockicu.Hd doplata im je nepoznanica niti znaju cemu to sluzi.Gledaj propusteno nikad ne koriste jer oni nista ne propustaju slucaju, cim su zaludjeni u brojanju piksela i kockica po staklenom ekranu.

Blago tebi... ja verujem da ti imas crt.... boze sto trosim tastauru na....

Da si bio nekada u showroom-u SBB-a video bi da tamo nemaju CRT-ove vec LED-ove od po 40+ inch-a tako da ne kapiram bas da li znas o cemu pises.
Da si citao sta sam pisao znao bi ovako verovatno ne znas sta pametno da napises pa pasLu po tastaturi.
Gledaj unazad 72 sata obilato koristim jer dosta vremena provodim van kuce a ima stvari koje volim a ne mogu da ih gledam kad se pustaju, jer nismo svi dokoni i bezposleni kao ti ima nas koji radimo i zaradjujemo a neki od nas i previse, a ne kao ti, od ujutru mrzis sebe a od popodneva citav svet.

Poslednja izmena:
Sve je to jadno u odnosu na civilizovani deo Evrope, a tek sa US nema smisla porediti.

Meni se isto čini da iptv ima nešto bolju sliku, ali džabe kad ja nemam tamo šta da gledam[emoji5]

Da IPTV je bolji i dao sam realano ono sto sam video u SBB i kod mene kuci, ne volim TS cak sta vise ne mogu da kazem da ih mrzim ali ih ne volim uopste i zao mi je sto 3600 din ostavljam njima ali sta da radim kad su odlicni i sto mi je jos vise zao sto propalom PTT-u dajem jos 1100 din.
Ja sam IPTV uglavnom i najvise uzeo zbog klinca koji gleda Disney Jr kojeg NIKO u Srbiji sem njih nema, na ptt gledam SK i fox kanale, a na IPTV Arene bar sto se tice sportskog programa Eurosport gledam na IPTV posto imam u HD-u.
Da IPTV ima SK i fox bili bi bez mana, ali sbbov d3i je dobro zamisljen tu nema govora jedino da dozvole na rutovanim androidima da moze da se gleda GO ali ni to ne daju + ne daju neke kanale izvan njihove mreze, mada se to da vrlo lako resiti ali opet smor.

Opet da ponovim Total najjaci po kvalitetu signala, zatim u ravni D3 i IPTV TS, i na kraju d3i.

Blago tebi... ja verujem da ti imas crt.... boze sto trosim tastauru na....

Da si bio nekada u showroom-u SBB-a video bi da tamo nemaju CRT-ove vec LED-ove od po 40+ inch-a tako da ne kapiram bas da li znas o cemu pises.
Da si citao sta sam pisao znao bi ovako verovatno ne znas sta pametno da napises pa pasLu po tastaturi.
Gledaj unazad 72 sata obilato koristim jer dosta vremena provodim van kuce a ima stvari koje volim a ne mogu da ih gledam kad se pustaju, jer nismo svi dokoni i bezposleni kao ti ima nas koji radimo i zaradjujemo a neki od nas i previse, a ne kao ti, od ujutru mrzis sebe a od popodneva citav svet.
Niti jedan lcd tv nije referentan po pitanju testiranja kvaliteta slike.
,za tako nesto moras imati top kalibrisanu plazmu.
Na takvoj plazmi sam poredio ts iptv i d3i i total i jos toga a ne na led krsu iz tvog showrooma.
Total ima najslabiji bitrate i to je sirotinjski strim sa stravicnim ustedama u protoku.
Ts nije los ali ga d3i sije sa obzirom da je ott a u praksi bi trebao ts iptv da ga pojede za dorucak ali to nije tako.
Dzaba telekomu sto mere u metar rastojanje do korisnika kad ih jedan krs ott albis ubi u pojam.Jedino oruzje kojim se brane nije kvalitet slike vec licemerno sakrivanje zuluma u vidu tel pretplate kroz box paket.
Sbb da ukine onaj plus paket ili rentu za drugi box mogao bi da im otme ogroman broj korisnika.
O raspalom kds-u ne bi trosio reci,oni zive u varljivoj 1968-oj.

Poslednja izmena:
Niti jedan lcd tv nije referentan po pitanju testiranja kvaliteta slike.
,za tako nesto moras imati top kalibrisanu plazmu.
Na takvoj plazmi sam poredio ts iptv i d3i i total i jos toga a ne na led krsu iz tvog showrooma.
Total ima najslabiji bitrate i to je sirotinjski strim sa stravicnim ustedama u protoku.
Ts nije los ali ga d3i sije sa obzirom da je ott a u praksi bi trebao ts iptv da ga pojede za dorucak ali to nije tako.
Dzaba telekomu sto mere u metar rastojanje do korisnika kad ih jedan krs ott albis ubi u pojam.Jedino oruzje kojim se brane nije kvalitet slike vec licemerno sakrivanje zuluma u vidu tel pretplate kroz box paket.
Sbb da ukine onaj plus paket ili rentu za drugi box mogao bi da im otme ogroman broj korisnika.
O raspalom kds-u ne bi trosio reci,oni zive u varljivoj 1968-oj.

Amin.

Dzaba telekomu sto mere u metar rastojanje do korisnika kad ih jedan krs ott albis ubi u pojam.

Nije tacno na tvoju zalost IPTV ako je sve kako treba bolji je od d3i cekaj ajde mi reci jel sam ja lud pa da umesto da platim d3i koliko 990 ili koliko je sa HD varijantom placam nesto sto je losije i sto je skuplje.
Kazi mi molim te jedan racionalan razlog zasto sam se ja odlucio da placam skuplje a losije(po tebi) a nisam se odlucio za jeftinije i bolje?
Ajde jedan racionalan razlog.
Nema ga.
Covece imam oci vidim sliku i vidim razliku u kvalitetu, na d3i je najgora slika tamo bila sto se poklapa sa onim sto je i kod mene kuci, da li total ima mali bitrate ili ne to ne znam ali imam oci i vidim da je isti kanal na tri ista televizora drugaciji za to mi ne treba nikakva skalamerija za testiranje slike, kad je razlika okom uocljiva da je mala razlika pa da se ne vidi golim oko, ali se vidi bar je ja vidim, ti verovatno nebi video posto ne vidis da je IPTV kvalitetniji od d3i.
Mozda ako si imao IPTV nisi imao dobar uredjaj, nisi imao dobru paricu... ima 10001 razlog zasto je to tako, ja sam jako blizu centrale sa savrsenom paricom gde izvlacim na merenju 98Mbit mozda je to razlog zasto je kod mene sa IPTV sve savrseno i posto je kod mene sve u full-u imam predstavu jer sam imao na probu d3i kao i IPTV dok ga nisam uzeo za stalno(megabox) jer sam hteo bas da vidim da li da uzmem iptv ili d3i.
Ok, ti se ne slazes meni je ok i sve super, nismo svi isti nemamo svi iste potrebe, nemamo svi iste oci .... Jednostavno lepota je u razlicitosti :)

Da sam na tvom mestu ja bio bacio taj tvoj tv kroz prozor

Ti opet ne citas, covece televizori su u SBB-u ne mogu da ih bacim.
BTW, cisto sumnjam da bi bacio nesto za sta ocigledno nemas para jer ne verujem da bi bacio TV od 760 EUR(ili ti 92.000RSD) koliko sam ga ja platio!!!
Eh te decije fore... kad sam ja to pricao prodje tome preko 20 godina i malo jace... vidim nista se nije od tada promenilo.

Poslednja izmena:
Sva priča o tvom oštrom oku (i svi tvoji argumenti) pada onog trenutka u vodu kada si rekao da Total ima bolju sliku od kabl D3-a. Ili su ti podvalili nešto u SBB showroom-u ili si ti pomešao lončiće. Ne znam koje si kanale gledao ali to jednostavno ne može biti realno, jer od Totala nema teoretske šanse da standardni D3 bude lošiji! Poredio više puta, čak i u samom SBB-u. To i oni znaju, kada prođe zamena resivera pa svi kanali pređu na MPEG4, možda bude bolja situacija, ali sad je tako kako je.

Istog sam misljenja. Total ima ubedljivo najgoru sliku od svega navedenog...

Korisno je upoređivanje D3i sa Totalom, D3 kablovskom ili sa IPTV,
ali smo se udaljili od teme.

Ipak ovde prvenstveno diskutujemo o D3i.

Sva priča o tvom oštrom oku (i svi tvoji argumenti) pada onog trenutka u vodu kada si rekao da Total ima bolju sliku od kabl D3-a. Ili su ti podvalili nešto u SBB showroom-u ili si ti pomešao lončiće. Ne znam koje si kanale gledao ali to jednostavno ne može biti realno, jer od Totala nema teoretske šanse da standardni D3 bude lošiji! Poredio više puta, čak i u samom SBB-u. To i oni znaju, kada prođe zamena resivera pa svi kanali pređu na MPEG4, možda bude bolja situacija, ali sad je tako kako je.
Nema druze sta meni da podvali, isao sam da vratim d3i i ispod svakog TV-a pise koja je usluga.
Vidi mozda su oni te nalepnice pomesali ne znam.
SBB nikad nisam imao kao ni Total pa ne mogu da kazem osim onog sto sam video svojim ocima u showroom-u, a d3i sam imao a i video tamo pa sam to rekao.
Nije ni bitno btw koliko se secam bio je cini mi se NG HD.
Znaci nisam pricao o SD kanalima, mozda a i verovatno si ti u pravu ali kazem sta sam video.
A nije ni preterano bitno za temu.

Sto se tice tog kvaliteta u poredjenju sa TS, RTS HD na D3i ne moze da pridje kvalitetu istog kanala na IPTV-u...

Samo mi reci da si na ts gledao ligu šampiona , a na d3i gledao srećne ljude... pa uporedjivao ?

Cini mi se da je bio bolji zivot, al nisam siguran. Meni je sve to isto...

I kazes katastrofalna razlika kad su emitovali Srecne ljude iz "92 na HD kanalu ova dva provajdera???

Mora se porediti Rts Hd kad ima izvorni hd sa onim iz Dvb-t2 mreze,to je jedino merodavno da se proveri svaki iptv ili ott servis ali ne bas na krs dvb- t2 prijemnicima.
Svakome ko koristi iptv ili ott predlazem da nabavi jedan T2 box kao rezervni sistem kad padne net ili kao lek protiv kasnjenja strima ili zbog snimanja i prebacivanja na pc.

Poslednja izmena:
mislim da treba porediti i SD kanale, ima ih verovatno vise nego HD.

Poredi se samo RTS HD kanal jer je rezolucija svih ostalih kanala 720x576 i kao takva nije namenjena niti jednom jedinom LCD ili Plazma televizoru,nećemo valjda za boga miloga porediti kvalitet slike na CRT televizorima.Oni koji imaje takve televizore slobodno neka rade poređenja.

Poslednja izmena:
Vrh Dno