Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Jesi li siguran Darko? Pazi ja sam do oktobra imao Beogridov net a Beogrid je njihova cerka firma ...pokusavao da trazim d3go uz doplatu i ne moze, silver paket nema d3go i na kraju uzeh trio gold. Cudilo bi me stvarno ako su po pitanju d3go usluge susretljiviji prema ljudima na tudjem netu nego prema onima na njihovom. Ne bunim se nego se cudim ako je tako.
Naravno da sam siguran, koristim isti.

Hmmm i kod mene je identicno. Stb i tv su kabovima vezani za telekomov ruter a laptop i telefon se kace na wifi. I tv uvek radi a download se prilagodjava tome, bas danas sam skidao nesto sa torenta nijednom mi secnulo nije... Ne znam o cemu se radi.

Radi se o uploadu, uvek mora da se ostavi malo i za d3i da bi servis normalno funkcionisao. Ako se uploaduje punom brzinom onda dolazi do seckanja. Zato kad se koristi torrent obavezno se limitira upload bar malo.

Upload nisam ni spominjao, komentarisao sam download jer su neki rekli da pri downloadu secka. Za upload se podrazumeva.

Pa ako skidas najvecom brzinom ti istovremeno i uploadujes dosta, onda moze da se desi da mozda mora i download da se ogranici. Kod mene na sbb netu ne mora, mozda na adsl-u nije tako, koja ti je upload brzina?

1mbit. Bilo sta kada krenem da uploadujem maksimalnom brzinom obavezno krece seckanje TV. Medjutim sta god downloadovao nikada se nije desilo da slika zastuca. Zavisno koliko povuce TV ostatak je raspoloziv ostalima.

~Gledanje ovoga naslova nije moguce preko mreze na kojoj se nalazite~
Kakva je ovo glupa fora da ako ne gledam D3 GO preko sbb internetae pola kanala ne moze da se gleda na laptopu? Stvrano sramota, uopste ne razumem zasto postoji to ogranicenje? Sramota, ako sam platio za uslugu kakav je to nacin da je uskracuju?

Dobio sam objasnjenje da na D3GO usluzi provider interneta blokira kanale a ne SBB :trust: U zavisnosti kod kog provajdera imate net i uzmete D3i bice vam blokirani kanali koji nisu u ponudi tog internet providera, tipa TARGO, necete imati SK kanale itd...

Ako je ovo istina dugujem izvinjenje SBBu za prethodne postove.

Pozvali su me iz SBBa da pitaju kako sam zadovoljan sa d3i uslugom pa sam rekao da je d3i u redu a d3go ne rade svi kanali. Oni su tvrdili da bi trebalo svi kanali na D3GO da rade ako provider na kom imam internet ne blokira kanale koji nisu u ponudi. Cinjenica je da ne rade svi kanali na D3GO a da li blokira SBB ili Targo je ono sto pokusavam da utvrdim :)

Blokira SBB narvno.

E ovako, posle nekoliko dana upoznavanja i testiranja D3i usluge, sledeći su zaključci:
- Plus paket sigurno neću uzeti, tj. uze bih ga isključivo zbog radio stanica, TV kanali u toj onudi su mi potpuno nepotrebni
- uzeo sam drugi STB i povezao bežično uz pomoć nano rutera TP Link, radi perfektno. U drugoj prostoriji na STB-u se izmeri brzina 5-7 Mbps i sasvim je dovoljno za HD kanale
- inače imam 20/1 ADSL i na oba TV-a u isto vreme idu HD kanali bez problema i seckanja, ali kada stavim da se skida neki fajl, komp preuzme svu brzinu pa je normalno da secka sliku kad mi se skida fajl brzinom 2 MB/s
- MTV Live HD secka bez ikakvog razloga i to sam već i ranije pročitao i očekivao
- RTS HD na D3i je za mali procenat lošiji nego isti kanal na mojoj kablovskoj TV PTT KDS
- Sport Klub HD je mnogo bolji od običnog Sport Kluba, ali i dalje se da primetiti razlika u odnosu na bolju sliku RTS HD (PTT KDS-a) kada prenosi ligu šampiona na primer
- podrška SBB-a je katastrofalna, 6 dana im je trebalo da uključe HD paket, a 7 dana da skontaju kako da uopšte uključe TV kanale na drugom STB-u
- i dalje mi ostaje 20 dana da odlučim da li da zadržim SBB ili ne, nadam se da ću da uočim jasniji razlog za plaćanje ili neplaćanje 1.730 din mesečno.

Da se nadovežem, pošto su mi utisci otprilike isti:
- tek kad sam namestio QoS highest priority na STB, nije štucalo pri downloadu, inače sam na 24/1Mbit Orion 'Premium' netu
- SD kanale nisam ni pogledao, uglavnom mi stoji N1 HD ili neki od SK kanala ili neka od radio stanica
- podrška, citiram: 'pa što ste čekali 10 dana da nas zovete opet kad nismo uključili za dva-tri?'... no comment
- kilava promena kanala i onaj UI smaraju za medalju...
- ...kao i gašenje na 4h - samo odjednom primetim da mi je neka tišina u stanu i pomislim kako nešto nije u redu sa netom, a u stvari se STB sam ugasio

Sve u svemu - nemam pojma šta ću, da bih otkazao Radijus Vektor moram stanodavca da cimam, a ako se rešim i fixne IP koja mi ne treba više, imam otprilike isti mesečni trošak uz bolju ponudu kanala.
Slika je OK, i tako kad gledam nešto, 90% je to neki SportKlub, a tu nemam nikakve zamerke na HD. RTS jeste malo muljav, ali tu i tako nema ništa pametno. :)
Samo me plaši pouzdanost Orion linka u celoj priči.

Dobio sam objasnjenje da na D3GO usluzi provider interneta blokira kanale a ne SBB :trust: U zavisnosti kod kog provajdera imate net i uzmete D3i bice vam blokirani kanali koji nisu u ponudi tog internet providera, tipa TARGO, necete imati SK kanale itd...

Ako je ovo istina dugujem izvinjenje SBBu za prethodne postove.
Lažu. Oni "blokiraju" programe u zavisnosti od mreže sa koje dolaziš.

Oni blokiraju. Na mts mobilni su svi otključani, pa ako neko ima neograničen net (a naravno da nema) može da gleda do mile volje. Na Telekomu su gotovo svi zaključani.

Ja nemam takvo iskustvo. Meni na Telekom 3G nisu hteli da rade baš svi.

Porucio sam D3 i. Treba mi pomoc, ne znam sta stize od opreme... Korisnik sam iptv(box paket) . Da li mogu na jednom tvu da prikljucim D3i a na drugom iptv? Sta mi je potrebno od opreme? jos jedan ruter,lan kabl... ? Da li se risiver od d3i povezuje sa telekomovim modemom ili ...?
hvala unapred.

Lan kablom (stize u pakovanju) vezujes d3i na telekomov ruter. Na ruteru treba da bude aktivan DHCP (obavezno) i upnp(pozeljno).

Sto se tice skracene ponude kanala na D3 GO jer korisnik nema SBB-ov net, oni mi odgovaraju da je to zato sto su pojedini kanali ekskluzivno rezervisani za SBB mrezu i ne mogu raditi na drugim mrezama, tako da opet odgovaraju na moje pitanje u krajnju ruku delimicno! Sto lepo nisu napisali koji su to kanali ekskluzivno rezervisani za SBB mrezu, odnosno ne mogu raditi na drugim mrezama? Takodje, zasto tu informaciju lepo ne navedu na sajtu, nego ja moram da to cedim iz njih kroz nekoliko poruka/poziva, ispada da je to neka tajna?

Ja i dalje do kraja nisam skontao sta ima prednost, TV ili net. Prvo je bilo reci da prednost ima TV, a onda se javljaju ljudi koji kazu da je obrnuto??? Da li sam dobro razumeo tu problematiku kad kazem da je u pitanju upload, odnosno da njega treba ograniciti?

Zato sto d3go dobijas free i bolje da nista ne napisu jer se neki odluce za d3i kad dobiju nesto besplatno...marketing na koji se ne mozes zaliti jer si dobio free...

Pa i nije baš "free" - piše da je prvih 12 meseci bez naknade, a posle se plaća.

Uzeh pre 2-3 dana D3i i konačno je moj Gundig LCD dobio smisao :) Koristim rezoluciju 720p na TV-u jer trenutno imam 5/1Mbps internet ali očekujem u toku sledeće nedelje da bude 10/1 pa ću prebaciti na 1080p. Radi on solidno i na 1080 sad ali kad pustim detetu nešto na youtube počne malo da secka. Za sada sam prilično zadovoljan kvalitetom slike ali to nije ni čudo obzirom da sam do sada koristio Kopernikus kablovsku koja je potpuno analogna i nema konzistentan kvalitet slike na svim kanalima. Zapravo retko koji kanal i ima skorz čistu sliku :D Da ne pričam o ostalim stvarima, znate i sami.
Jutros i sinoć sam imao manji problem sa uključivanjem jer mi je izbacio samo poruku: "ništa nije pronađeno". Nakon resetovanja STD-a sve radi. Pretpostavljam da je došlo do neke zabune u komunikaciji između adsl rutera i STD-a. Ima li kakvog rešenja tome? Iako sam dosta dobar poznavalac kompujterskog hardvera slabo se razumem u mreže. Da li bi poziv eunetu, preko kojeg imam adsl, i neko podešavanje rutera možda moglo da reši problem?
Druga stvar koja me muči je to što imam još 2 matora TV-a u kući ali mi SBB omogućava samo jedan dodatni priključak pa ne znam ni sam šta da radim. Gledao sam i Telekomovu ponudu ali je izbor kanala daleko lošiji po meni, pa mi u suštini ostaje opcija da plaćam kablovsku 1200 + D3i 990. Što nije jeftino ali ima i svoje prednosti u slučaju da mi jedan od 2 provajdera ne radi (a raspali Kopernikus često ima problema) a imam i veći izbor kanala sveukupno samo što je skupa opcija. Ima li neko pametnije i jeftinije rešenje od ovoga?

Prijatelj ima BeotelNet wifi internet brzine 5MB, nabavio je D3i i nikako nemoze da dobije sliku na TV-u. Uredja Albis STB 8080 "vidi" internet konekciju i pokaze da je brzina od 4.30 do 4.85MB - nikad ispod 4MB, koliko je deklarisano da treba. Moze li neko da mi kaze u cemu je problem tj. sta je sa slikom... Neki od ponudjenih besplatnih video sadrzaja otvaraju se, ali ne i kanali ciji nazivi se samo izlistaju. Meni je takodje zanimljiva ova kombinacija, jer koristim isti net...

koja je procedura za raskid ugovora d3i polako mi ističe promo period... zvao telefonom dosta čekao i odustao...

Ja sam otišao po opremu ličnu, u Kralja Petra, tamo sam im je i vratio. Jedina razlika što sam išao na sprat da potpišem ugovor i preuzmem opremu, a dole sam ga (u korisničkom servisu) raskidao.

Dobar je taj promo period.

Poslednja izmena:
Zašto odustaješ, šta ne valja? Razmišljam da uzmem to pa na šta da obratim pažnju? Hvala na odgovru

Samo me zanimalo kako izgleda već imam ugovor za megabox... da može da se uzme samo hd paket po pristojnoj ceni do npr 800 din uzeo bi ovako mi ta egzibicija baš i nije potrebna....

Što se tiče blokiranja kanala,probajte sledeće.Počnite sa mts mrežom ili bilo kojom drugom mobilnom mrežom,pa pa kad se učita kanal,na prmer SK ili drugi,prebacite na wi-fi.

Vrh Dno