E ovako, posle nekoliko dana upoznavanja i testiranja D3i usluge, sledeći su zaključci:
- Plus paket sigurno neću uzeti, tj. uze bih ga isključivo zbog radio stanica, TV kanali u toj onudi su mi potpuno nepotrebni
- uzeo sam drugi STB i povezao bežično uz pomoć nano rutera TP Link, radi perfektno. U drugoj prostoriji na STB-u se izmeri brzina 5-7 Mbps i sasvim je dovoljno za HD kanale
- inače imam 20/1 ADSL i na oba TV-a u isto vreme idu HD kanali bez problema i seckanja, ali kada stavim da se skida neki fajl, komp preuzme svu brzinu pa je normalno da secka sliku kad mi se skida fajl brzinom 2 MB/s
- MTV Live HD secka bez ikakvog razloga i to sam već i ranije pročitao i očekivao
- RTS HD na D3i je za mali procenat lošiji nego isti kanal na mojoj kablovskoj TV PTT KDS
- Sport Klub HD je mnogo bolji od običnog Sport Kluba, ali i dalje se da primetiti razlika u odnosu na bolju sliku RTS HD (PTT KDS-a) kada prenosi ligu šampiona na primer
- podrška SBB-a je katastrofalna, 6 dana im je trebalo da uključe HD paket, a 7 dana da skontaju kako da uopšte uključe TV kanale na drugom STB-u
- i dalje mi ostaje 20 dana da odlučim da li da zadržim SBB ili ne, nadam se da ću da uočim jasniji razlog za plaćanje ili neplaćanje 1.730 din mesečno.