Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Narucio sam D3i da probam mesec dana, e sada sta sam imao u planu ja inace imam sim karticu koja onako manje vise skuplja prasinu preko MTS-a na kojoj ima 20 GB Interneta mesecno,na njoj je signal super kod mog ujaka i planiram da taj D3i povezem preko modema u kojem se ubaci sim kartica i preko lana poveze na D3i kako bi to radilo kada istekne tih 20 GB me interesuje sta vi mislite o ovoj ideji ?

Hvala na savetu :)

Nikako ne bi radilo. Treba ti konstantan protok od 5-10mbps. A i tih 20 GB ce ti trajati dan - dva zavisno koliko gledas i da li su u pitanju sd ili hd kanali.

Nikako ne bi radilo. Treba ti konstantan protok od 5-10mbps. A i tih 20 GB ce ti trajati dan - dva zavisno koliko gledas i da li su u pitanju sd ili hd kanali.

Pa tako sam i nekako mislio ali ok nista me nekosta da probam 1 mesec imam fore pa ako nemozew da se gleda kada istekne tih 20GB onda cu da vratim :(

a ti si siguran da njihov STB ima HDMI CEC?
Jesam.

kao sto rekoh, svaki strim njih kosta.
Pa će zbog toga da mi gase STB na svaka 4 sata?

OTT kao i telefonske centrale, nije projektovan da svi mogu gledati istovremeno HD strim 'punom brzinom'.
Otkud ti to za telefonske centrale? A da OTT ne može da se poredi sa DVB-om ili dobrim IPTV-om to stoji.

Narucio sam D3i da probam mesec dana, e sada sta sam imao u planu ja inace imam sim karticu koja onako manje vise skuplja prasinu preko MTS-a na kojoj ima 20 GB Interneta mesecno,na njoj je signal super kod mog ujaka i planiram da taj D3i povezem preko modema u kojem se ubaci sim kartica i preko lana poveze na D3i kako bi to radilo kada istekne tih 20 GB me interesuje sta vi mislite o ovoj ideji ?

Hvala na savetu :)
U zavisnosti od strima SD/HD (4 ili 8 Mbps), tih 20GB ćeš istrošiti za 5,5-11 sati gledanja. Eto, mesec dana ćeš moći da gledaš televiziju dvadesetak minuta dnevno, ali samo ako ne prebacuješ na HD kanale. :S:

Uz to, ne verujem ni da ćeš imati preko 3G-a konstantan toliki protok, bez obzira na kvalitet signala.

Šta bi se desilo kada bi se nekako izvukao strim is onog plehanog srxxa i stavio na neki kršten iptv boks koji ima opciju mac changera???????

Jesam.

Pa će zbog toga da mi gase STB na svaka 4 sata?

Otkud ti to za telefonske centrale? A da OTT ne može da se poredi sa DVB-om ili dobrim IPTV-om to stoji.

pa sta, nemaju svi televizori taj CEC.
gasice ti kad god oce, moze im se.
zato sto i telefonska mreza nije projektovana tako da mogu svi telefonirati istovremeno.

pa sta, nemaju svi televizori taj CEC.
Možda i nemaju, ali nisam siguran ni da im je potreban. Ne znam kako bi STB odreagovao na gašenje TV-a ako mu je uključena opcija CEC - to nisam testirao. Pretpostavljam da bi moglo nekako da se to implementira i bez vremenskog ograničenja gledanja jednog kanala. Meni je to neozbiljno.

gasice ti kad god oce, moze im se.
Samo oni neka gase - ja im vratio STB i ostao na DVB-C kod Ikoma. :)

zato sto i telefonska mreza nije projektovana tako da mogu svi telefonirati istovremeno.
Možda i nije, ali se ne sećam kada sam čekao da dobijem signal niti da mi je ikada (neki ozbiljan) telefonski operater isekao vezu posle nekog vremena (mada mislim da VIP to radi).

Ja koristim HDMI CEC, tj ni ne koristim daljinski od TV-a uopste. Izludjuje me to da moram 2 daljinska da koristim tako da ako i kada(a retko kada) mi trebaju smart funkcije tv-a onda koristim daljinski za TV, a za gledanje same TV preko D3i, iskljucivo njihov daljinski. TV se pali/gasi kada i STB. Dakle ako ugasim STB ugasice se i TV. Isto tako ako uzmem daljinski od TV-a i ugasim TV, ugasice se i STB.

A ako staviš TV na sleep? Probaj - baš me zanima.

Upravo probao, da, isto. Kad kazem sleep, tj kad dodje vreme za gasenje TV automatski gasi i STB.

Na ovoj slici sve što je obeleženo plavom strelicom ima 72 sata unazad. http://postimg.org/image/tb5zru95p/

HD na kojima nije dostupan titl ili audio prevod (Eurosport) su: Shorts, Discovery i Dis Scince, Animal P, Nat Geo, Nickelodeon, Food network Trace, MTV, Hustler (mada ti ovde i ne treba, valjda :)).

Hvala puno na odgovoru. Kako si dosao do one slike sa 72h unazad, svaka ti cast. Da li se zna hoce li se jos neki kanal u skorijoj buducnosti dodavati na ovu listu, i od cega to zavisi? Mogli su makar neki HD kanal dodati?

Sto se tice titla/audio prevoda, zao mi je sto nema na Discovery x2, Animal Planet i NG. Nije mi jasno zasto ta 4 kanala imaju prevod na SD, a nemaju na HD? Isto pitanje kao i za 72h unazad, odnosno da li se zna hoce li neki od ova 4 kanala dobiti prevod u skorijoj buducnosti, i od cega to zavisi, od sbb-a ili samog kanala?

I na kraju, pitanje vezano za D3 GO, da li se on moze pokrenuti (i ako moze, na koji nacin) s obzirom da nemam sbb-ov net?

@OwerLord Što se tiče slike to je printscrean D3GO, mnogo lakše nego da pravim spisak. ;) Broj kanala će svakako rasti sa opcijom 72 sata unazad, kako će birati koji će baš kanal dobiti ovu opciju to samo SBB zna.

Prevod za Discovery kanale zavisi i od SBB-a i od Disc, titl postoji čak su ga jedno vreme i pustili ali su ga isključili jer mislim da je Disc tražio još para za prevod na HD kanalima. Kada će se i ovo srediti to samo oni znaju, jer se SBB-u verovatno nije isplatilo da da para za nešto što koristi mali broj korisnika.

Da ali isto tako moraju da budu svesni da ako hoce dodatnu uslugu da ponude onda ona mora biti kompletna. A ne HD paket bez prevoda na nekim kanalima i bez 72h na istim. Ja prvi cu isti da odjavim ako se to nastavi tako. Cemu HD kanal ako moras da gledas SD verziju zbog prevoda ili 72h unazad.

@OwerLord Što se tiče slike to je printscrean D3GO, mnogo lakše nego da pravim spisak. ;) Broj kanala će svakako rasti sa opcijom 72 sata unazad, kako će birati koji će baš kanal dobiti ovu opciju to samo SBB zna.

Prevod za Discovery kanale zavisi i od SBB-a i od Disc, titl postoji čak su ga jedno vreme i pustili ali su ga isključili jer mislim da je Disc tražio još para za prevod na HD kanalima. Kada će se i ovo srediti to samo oni znaju, jer se SBB-u verovatno nije isplatilo da da para za nešto što koristi mali broj korisnika.

Da ,to je sve istina ali im onda treba zabraniti da puštaju reklame na onim kanalima gde nema prevoda a ima besomučnih reklama.To je čist bezobrazluk.Ja ću im vratiti box 29 dana i preći ću na 13e gde imam sve te i još više HD kanala.I ovako imam 6 tjunera na jednom mestu i sam ću da pravim svoj sistem za gledaj odloženo.

Poslednja izmena:
Ajd i ja da pitam trenutno sam na Box4+kablovska sto me izadje oko 5000 mesecno a iptv mi vise ne treba jer samo LS gledam a koliko sam cuo i ona ce od sledece godine na SK. Sad bih da napravim kombinaciju Telekom Adsl, mobilni ugovor na 50%, fiksni telekom i sta za televiziju? Imam dva tv-a jel mi onda treba 20mb protok kod telekoma? D3i bih uzeo osnovni + hit paket + dodatni stb i to je valjda 1600din? Ne treba mi 72h unazad i ostale gluposti. Jel bolje da uzmem to ili totaltv? Tj sta manje kosta? Prema nekim mojim racunicama ovo bi me kostalo oko 4300 mesecno. Nije velika usteda ali je usteda. A i plus sto gledam uglavnom sk i fox-ove kanale.

Poslednja izmena:

Znas li mozda kakva je situacija kod D3 GO, da li se on moze pokrenuti (i ako moze, na koji nacin) s obzirom da nemam sbb-ov net?

Da ali isto tako moraju da budu svesni da ako hoce dodatnu uslugu da ponude onda ona mora biti kompletna. A ne HD paket bez prevoda na nekim kanalima i bez 72h na istim. Ja prvi cu isti da odjavim ako se to nastavi tako. Cemu HD kanal ako moras da gledas SD verziju zbog prevoda ili 72h unazad.

Da, to sve stoji. Da li je identicna situacija i na D3?

Da ,to je sve istina ali im onda treba zabraniti da puštaju reklame na onim kanalima gde nema prevoda a ima besomučnih reklama.To je čist bezobrazluk.

Dobro je Putin resio taj problem: http://www.telegraf.rs/vesti/1163509-putin-zabranio-reklame-na-televiziji-i-uslovio-drustvene-mreze

74 strane, ima li neko da odradi krsten test ove usluge?

@OwerLord Može da se pokrene D3GO na bilo kom netu, samo što ti neće raditi svi kanali. Postojala je ideja u SBB-u da se omogući bar na jednom nalogu (od tri koje daju) da rade svi kanali na svim net provajderima, ali su očigledno od ovog odustali.

Ako nemaš net onda je total jeftiniji jer se za prenos slike koristi satelit dok se kod d3i prenos vrši putem interneta.

Kod oba imaš rentu za drugi risver sad pogledaj na sajtu koja je jeftinija mada mislim da su cene slične.

Total ima jako siromašnu ponudu kanala dok d3i ima jako veću ponudu i izbor kanala.

Imam telekom adsl 10mb mada po vasoj prici moracu da predjem na 20mb zbog dva risivera. Malo im je sajt konfuzan te iznajmljivanje hard diska te ovo te ono.

Imaš ovde sve do tančina pojašnjeno i nacrtano.Ako ti sbb kaže i napiše da je minimalni potreban protok od 4 mega i onda benchmark napravi svoj test i potvrdi te navode onda nema šta da razmišljaš.Na dva mesta ako gledaš hd kanal u isto vreme ostaće ti slobodno ispod 2 mega jer na onih tvojih 10 mega imaš overhead.Tv ima prednost u odnosu na net zahteve.U svakom slučaju što jači net imaš to je bolje:D

D3i ima baš pregledan cenovnik svih dodataka na jednom mestu i lepo piše da je cena drugog prijemnika 290 dinara mesečno.Cena za to isto kod Total TV-a je 356 dinara mesečno + obavezna telefonska linija.

D3i je puno bolji izbor a cene su jako slične kao Total tv stim da odprilike za istu ili sličnu cenu dobiješ puno više kanala.

Molim administratora da na početku ove teme stavi izdvojen test, kako bi ga svako lako pronašao i pročitao bez čitanja svih 70 strana.Takođe tu treba da budu i druge teme koje se stalno i stalno ponavljaju tipa:broj kanala,kanali sa prevodom,kanali koji imaju gledaj odloženo,kako napraviti wi-fi konekciju.....

http://www.benchmark.rs/artikal/test_sbb_d3i_-_sam_izaberi_svoju_internet_televiziju-3031/1

Poslednja izmena:
TV kanal uvek ima prioritet,Tv kanali će raditi normalno.Tebi ostaje 1.5 mega slobodno ali samo ako gledaš dva HD kanala u isto vreme.Ako si do 1km od centrale moćeš imati još oko 4 mega više.

Poslednja izmena:
Vrh Dno