Ovo sto koriste trenutak kad je aktuelna digitalizacija zemaljske televizije je stvarno bezobrazno od sbb-a i obicna je obmana zarad jos ponekog dodatnog korisnika.
Sto se tice interfejsa, sad cu malo da brbljam o manama samog interfejsa koje mi smetaju od samog pocetka koriscenja d3i. Najveca mana po meni je lista kanala ili programme list. Na TV-u kad zelim da gledam neki kanal a zaboravio sam na kom je broju, pritisnem lepo dugme LIST na daljinskom i dobijem sa desne strane manji prozor gde lepo mogu da vidim preglednu listu sa imenima kanala koju mogu brzo da skrolujem gore ili dole i nadjem sta zelim. Bez ikakvih nepotrebnih gluposti. Isto vazi i za dvb-t2 prijemnik, pritisnem OK i dobijem listu programa samo u ovom slucaju sa leve strane.
A na d3i interfejsu kliknem OK na daljinskom i sta dobijem? Najobicniju glupost, overlay preko celog ekrana sa 3 reda po 3 screenshot-a trenutne emisije i ikone svakog kanala. Isto vazi i za epg, tu moze malo brze da se skroluje ali i dalje je to sporo. Opet situacija da je interfejs spor zbog ucitavanja nepotrebnih slika koje ja ne zelim. Zar ne bi bilo bolje da screenshot trenutne emisije bude prikazan samo ako sam ja zainteresovan za to, tj. kad kliknem na detaljan info.
Jos jedna zamerka, zasto ne mogu sa jednim tasterom da istovremeno ukljucim/iskljucim opciju. Naprimer, kliknem epg, pogledam sta me zanima, izadjem iz epg menija ponovnim pritiskom na epg dugme. Umesto toga ponovnim pritiskom on samo uradi refresh a ja moram da kliknem na back ili exit.
Uz to, kad se otvori epg meni, nigde ne pise sa kojim tasterom se izlazi iz tog menija. Ovo nije neki problem ali nije ni user friendly. Naravno za nepotreban screenshot emisije ima mesta i na pretek a od vidljivih komandi u meniju tu je samo OK i nista vise.
Isto tako kliknem OK da otvorim tu njihovu "listu" i ako slucajno pritisnem OK jos jednom on umesto opcije gledaj prvo nudi opciju restart koju svakako nisam zeleo. Mozda su mislili da ako ne postave tu opciju kao default, vecina nece imati pojma da je ona tu i da je veoma korisna. Sad se setih, od ove dve opcije, restart i catch-up, koja od njih se placa dodatno? Obe? Ovu jednu su skoro dodali.
Bio je takodje pre i neki malo zesci bug sa kreiranom listom. Kreira se lista i sve ok. Kasnije hocu samo da dodam novi kanal na sam kraj te liste, e pa bar tri puta mi se krsio albis kad sam to pokusavao ha ha. Od onda je bio bar jedan ili dva update-a ali me stvarno nije interesovalo da proveravam da li se to i dalje desava.
Ha ha ha. :d Evo bas dok sam isprobavao sve ovo i dok sam skrolovao malo brze, desilo se da se albis skrsio i da moram da vadim utikac iz struje aha ha ha :smash:. Kakav softver takav mu i hardver :eyebrows:
Inace video sam ranije da taj Zappware-ov software koriste i dva provajdera u hrvatskoj, vip net i jos jedan provajder, ne secam se imena. Sve je isto samo sto oni imaju i opciju za snimanje na lokalni ili online storage ako se dobro secam, mozda jos nesto. Cak koriste i isti albis prijemnik.