Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

" D3 GO TV sadržaj možete da gledate i van SBB mreže uz bilo koju internet konekciju, ali pojedini kanali će biti rezervisani ekskluzivno za SBB mrežu" Izgleda da opertareka neka nova,pa ni ona ne zna bas sve ili je u pitanju nesto drugo...npr navlacenje da se uzme d3i i kao dobijate d3go ali precuti se da svi kanale ne rade van sbb mreze pa kada uzmes i vidis oni ti kazu e *** sto niste procitali pravila...

Sve je to muljavina, jedno pišu, drugo pričaju a treće se događa.Ako nešto ima, onda ima, ako nema, nema nego sve mora "ako je ovako a nije onako oda nešto treće, samo zbunjuju i varaju i korisnike i sebe.

Na telekomu rade domaći kanali, hrvatski,bosanski i Universal (zanimljivo). Ko ima mts 3g i gigabajte za bacanje, može da gleda sve kanale, osim Universala (zanimljivo). I to je to.

Ja sam uzeo na probu d3i 5. marta i do sada sam primetio da je slika losija nego na TS IPTV, nema nekako taj sjaj i te boje, malo je mutna, mracna, a i na HD kanalima nije bas nesto za pohvalu... Jel to samo kod mene ili ???
Ali dajem prednost d3i zato sto nema da secka, koci itd, desi se jednom u 3 dana da se restartuje stb sam od sebe i da se upali, ali to je opet mozda to telekoma posto mozda zeza njihov net. Primetio sam isto da slika kasni 30 sekundi u odnosu na program koji ide preko antene :)
Sve u svemu, najverovatnije cu zadrzati ali me zanimaju i vasa misljenja.

Uzeo sam juce na probu D3i cisto da vidim kako ce da funkcionise, ponajvise sam ga uzeo zbog spor kluba i Premier lige. Koristim IPTV vec dugi niz godina i ono sto sam na prvu loptu primetio je da iptv ima bolji kvalitet kanala. Koristim HD paket jako dugo i ono sto sam primetio je da HD na D3i ne moze da pridje IPTV-u jednostavno. Razocarao sam se kvalitetom sport kluba da budem iskren... Interesuje me koristi li neko HD paket na D3i i ima li razlike u kvalitetu(prvenstveno mislim na SK). Na Areni Sport je drasticna razlika izmedju SD i HD kanala, kakva je situacija na D3i?

Postoji razlika samo što kvalitet slike na SK HD kanalima poprilično varira, a SD verzije su im među najgorim SD kanalima u celom osnovnom paketu.

Uzeo sam juce na probu D3i cisto da vidim kako ce da funkcionise, ponajvise sam ga uzeo zbog spor kluba i Premier lige. Koristim IPTV vec dugi niz godina i ono sto sam na prvu loptu primetio je da iptv ima bolji kvalitet kanala. Koristim HD paket jako dugo i ono sto sam primetio je da HD na D3i ne moze da pridje IPTV-u jednostavno. Razocarao sam se kvalitetom sport kluba da budem iskren... Interesuje me koristi li neko HD paket na D3i i ima li razlike u kvalitetu(prvenstveno mislim na SK). Na Areni Sport je drasticna razlika izmedju SD i HD kanala, kakva je situacija na D3i?
Pa zar D3i nije IPTV, tj TV preko interneta (IP)?

Nije.
Za IPTV imas posebnu infrastrukturu razvijenu...

Ja ne znam jel isti D3i gledamo, slika je za klasu bolja nego na Vektor i Ikom digitalnoj sa kojom sam u kontaktu.

Ja sam uzeo na probu d3i 5. marta i do sada sam primetio da je slika losija nego na TS IPTV, nema nekako taj sjaj i te boje, malo je mutna, mracna, a i na HD kanalima nije bas nesto za pohvalu... Jel to samo kod mene ili ???
Ali dajem prednost d3i zato sto nema da secka, koci itd, desi se jednom u 3 dana da se restartuje stb sam od sebe i da se upali, ali to je opet mozda to telekoma posto mozda zeza njihov net. Primetio sam isto da slika kasni 30 sekundi u odnosu na program koji ide preko antene :)
Sve u svemu, najverovatnije cu zadrzati ali me zanimaju i vasa misljenja.

Slika ne može biti lošija od one na Ts-U,možda koristiš drugi HDMI port na televizoru čija setovanja nisu ista kao za onaj gde ti je TS.
Generelano kada se kaže da je neki kanal HD ,recimo SK HD to ne znači da je svaki materijal HD ili da je svaki materijal u vrhunskoj HD slici.
Pogledajte recimo Indijan vels po danu i slika je fenomenalna.Sve zavisi odakle se preuzima HD strim,jer i na satelitu ima razlika u bit rejtu između kanala.

Ja sam poredio RTS HD (posto jedino njega imam otkljuccanog trenutno) i moram da priznam da na IPTV-u ima barem duplo vise detalja. Definitivno nisu isti kanali na ova dva risivera...

A da razlika u kvalitetu između telekomovog iptv-a i sbb-ovog d3i ne potiče od brzine neta? Koliko znam telekom odvoji poseban protok za iptv, dok vam sbb-ov d3i koristi onaj protok koji vam je preostao van iptva?

Ne znam u cemu je fora, telekom odvaja 4Mb za SD, odnosno 8mb za HD kanale, dok D3i koliko sam primetio koristi daleko manje protoka...

RTS HD na Vektoru ne izgleda ništa bolje nego na D3i. Nijanse. Jedino sad ako IPTV ima nešto drastično bolje od oba.

moje iskustvo je totalno suprotno, kod mene je mnogo bolja slika na d3i. oba koristim preko hdmi kabla, hd paket. i mnogo mi je bolja rezolucija,boje sve u korist d3i

Mnogo je bolja slika na hd, uključi paket, pa ćes videti .

Kako mogu da ga aktiviram, odnosno imam li mogucnost za to sa obzirom da imam probni ugovor

Pozovi korisnicki servis i trazi aktivaciju HD paketa. Gratis je sve u trial periodu. Ako budes zadrzavao D3i a ne bude vise hteo HD paket odjavi ga pre isteka trial perioda.

Zovi 19900 i aktiviraj, može i d3 go , napravi nalog , i trazi im id

Poslednja izmena:
Na telekomu rade domaći kanali, hrvatski,bosanski i Universal (zanimljivo). Ko ima mts 3g i gigabajte za bacanje, može da gleda sve kanale, osim Universala (zanimljivo). I to je to.

Da, ali pustis odmah na wifi i sve radi.

Okej, hvala vam ljudi na informacijama.
Ako aktiviram g3go na jednom telefonu, da li kasnije mogu da gledam i preko drugog uredjaja(tableta). Isto pita je i za laptop, da li mogu da koristim na razlicitim uredjajima, ili ako aktiviras na jednom uredjaju onda mozes samo na njemu da gledas?

Poslednja izmena:
Na tri uredjaja

Mozes da gledas na tri uredjaja ali neces moci sve kanale da gledas ako nisi na sbb internetu

Poslednja izmena od urednika:
Ne znam u cemu je fora, telekom odvaja 4Mb za SD, odnosno 8mb za HD kanale, dok D3i koliko sam primetio koristi daleko manje protoka...

D3i ima nekoliko vrsta adaptivnih strimova.D3go HD kanal povuče u piku oko 11 mega što znači da moraš imati jako dobar net i verovatno za dobar D3i moraš imati minimum 10 mega samo za njega,dok za D3i plus sve ostalo trebaš 14-15 mega.Kod mene na 50 mega slika je perfektna.D3i će raditi i na 5 mega neta ali nećeš imati kvalitetniju sliku kao što je imaš na 50 mega.
Za nas koji imamo VDSL,telekomov IPTV je čisto gubljenje vremena osim ako cena nije presudan faktor jer je u mega box-u telekom IPTV sa hd kanalima povoljniji nego VDSL+D3i ali je zato D3i neuporedivo bolji sa daleko većim izborom HD i ostalih kanala.

Poslednja izmena:
Hvala na pomoci. Ovo radi super, jedino je uzasan kvalitet sport kluba preko moba, totalni uzas. Ostali kanali rade odlicno, zanimljiva aplikacija..

Имам Телеком бокс односно брзину интернета од 10 мбс али је рутер подешен на 14мбс због IPTV-а. Када измерим брзину интернета док су укључени канали на D3i ретко и приметим пад брзине. Да ли то значи да и он користи оних 4мбс који су резервисани за IPTV односно да ли ће ми се брзина интернета значајно смањити када откажем IPTV?

Више од месец дана имам D3i и на IPTV сам пребацио само када је требало да одгледам нешто на Арени, то говори о томе где су бољи канали.

Да ли то значи да и он користи оних 4мбс који су резервисани за IPTV

Ne.

односно да ли ће ми се брзина интернета значајно смањити када откажем IPTV?

Ti kad meriš brzinu to traje 10-20 sekundi i zato nevidis da je manja. Pusti neki torrent i ukljici D3i pa da vidiš onda. Ili ce brzina downloada biti manja ili ce D3i ce seckati.

sta fali 10 dana treba mi d3go zbog ultri za decu

marxista ti nemas pojma,pises bezveze,ajde uzmi brzinu od 10 gb podeli za kompjuterom,laptopom,tabletom,telefonima....placam sat trakt 3000 dinara i plus jos d3i koji mi ne daju zbog brzine a ima dosta d3go neiskoriscenih.Imao sam d3go od prijatelja ali prijatelj vise ne koristi sbb zbog loseg interneta i nema vise nalog od d3go inace za tvoj info d3go radi na manjim brzinama od 4gb eto sada si i nesto naucio sto nisi znao.
Kao prvo D3i ti traži mi minimalnu brzinu od 4mb/s. A ti ako imaš Sat-Trakt minimalna brzina kod njih je 10mb/s u najmanjem flat paketu odnosno 10/1 mbps koji košta 1250 din. Znači možeš da koristiš D3i umesto da se --------- ovde za D3Go koji na ovom provajderu neće raditi ili barem neće raditi svi kanali.
Kao drugo ako plaćaš 3000 din za te pare imaš osnovni paket kablovske i možeš uzeti čak 40 mbps net koji košta 2150 din pa onda dobiješ popust na kablovsku i izađe te 720 din. Onda ćeš sigurno imati dovoljno i za D3i.

Vrh Dno