Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

I kod mene se greška sve ređe javlja.

Послато са ZP952 уз помоћ Тапатока

Zar je počelo i preko D3i da se blokiraju kanali zbog "zaštićenog sadržaja"? Vidim večeras da su blokirani svi kanali koji prenose ligu Evrope.

Evo, pisao sam vec u prethodnim postovima kakva mi je postavka i problem. Nedavno sam uradio i rezervaciju IP adrese na osnovu MAC ali nema poboljšanja.

U pitanju je bridge-ovan MTS ruter HG 630

Ljudi ja jos uvek imam konstantan problem gde se D3i uredjaj zaglupljuje ( nema slike ) vise puta u toku dana kao i problem gde sam uredjaj vise ne reaguje na daljinski vec moram da ga resetujem vadjenjem kabla za napajanje... Kako ovo resiti??
Zvao SBB, i naravno nemaju pojma o cemu pricam i kako da mi pomognu...

“streaming error” - problem sa internet konekcijom. Nema veze sa D3i boksom.

- Proveriti telefonski kabl (od uticnice do rutera) da negde nema prekid.
- Proveriti LAN kabl da negde nema prekid.

poz

Da je u prekidu telefonski kabal pucao bi net na compu,što se ne dešava.Za mrežni prema TV-u isto važi,drugo je obaveštenje na boxu kada nema neta.

Citat:

OTT je takav servis gde se kontent isporucuje u “paketima” od 8 sekundi. Ako je brzina interneta nedovoljna da se na vreme preuzme sledeci paket, mora doci do zamrzavanja slike. STB ima mehanizam da kada do ovoga dodje, on krene da preuzima naredni paket i tako se oporavi, tj ponovo pusti sliku. U medjuvremenu, nakon pet sekundi, na ekranu se pojavi poruka “streaming error” koja govori korisniku da nije do boksa, vec do strimovanja sadrzaja. Oporavak je kud i kamo brzi ako se promeni kanal, jer je time rucno inicirano preuzimanje novog paketa (ovog puta od drugog kanala).

Ovo već objašnjava neke stvari.

Citat:

U narednoj verziji softvera je napravljeno da se boks brze oporavlja iz takvih situacija, pri cemu bi poruka “streaming error” trebalo da se pojavi nakon 15 sekundi od prekida konekcije. Naravno, novom verzijom softvera ne mozemo ubrzati internet kod korisnika, tako da ce do kocenja slike verovatno dolaziti u istoj meri. Ono sto zelimo postici je da prekidi budu manje iritantni, jer ce u slucaju prekida boks imati vise vremena da pokusa da se oporavi pre nego sto prikaze poruku koja korisnika nervira.

p.s. Hvala Srdjanu i Marku iz SBB-a za detaljnije objasnjenje. ;)

Poz

Poslednja izmena:
Znači da čekamo update.

Da. Ne znam kada ce tacno biti!

Meni su rekli da će konačna verzija update-a biti do kraja aprila, tako da očekujem da će uskoro biti pušten svima.
Inače koristim beta verziju tog novog update-a već 3 sedmice i za sada radi ok.

Citat:

OTT je takav servis gde se kontent isporucuje u “paketima” od 8 sekundi. Ako je brzina interneta nedovoljna da se na vreme preuzme sledeci paket, mora doci do zamrzavanja slike. STB ima mehanizam da kada do ovoga dodje, on krene da preuzima naredni paket i tako se oporavi, tj ponovo pusti sliku. U medjuvremenu, nakon pet sekundi, na ekranu se pojavi poruka “streaming error” koja govori korisniku da nije do boksa, vec do strimovanja sadrzaja. Oporavak je kud i kamo brzi ako se promeni kanal, jer je time rucno inicirano preuzimanje novog paketa (ovog puta od drugog kanala).

Ovo bas i nije cela prica. Streaming error se javlja i kao posledica preopterecenja servera, imam ga i ja na Beogridu (citaj SBB fttb mrezi) ali stvarno retko tipa jednom u par dana. Promena kanala trenutno odglavi stb tako da je problem bar za mene nebitan.

Ljudi ja jos uvek imam konstantan problem gde se D3i uredjaj zaglupljuje ( nema slike ) vise puta u toku dana kao i problem gde sam uredjaj vise ne reaguje na daljinski vec moram da ga resetujem vadjenjem kabla za napajanje... Kako ovo resiti??
Zvao SBB, i naravno nemaju pojma o cemu pricam i kako da mi pomognu...

Svi problemi reseni sa novim update-om [emoji3]

Kada je stigao update?Čini mi se da ga juče nije bilo?

Nije bio official već na zahtev jer sam imao ozbiljnih problema sa D3i

Sent from my iPhone using Tapatalk

Citat:

Citat:

U narednoj verziji softvera je napravljeno da se boks brze oporavlja iz takvih situacija, pri cemu bi poruka “streaming error” trebalo da se pojavi nakon 15 sekundi od prekida konekcije. Naravno, novom verzijom softvera ne mozemo ubrzati internet kod korisnika, tako da ce do kocenja slike verovatno dolaziti u istoj meri. Ono sto zelimo postici je da prekidi budu manje iritantni, jer ce u slucaju prekida boks imati vise vremena da pokusa da se oporavi pre nego sto prikaze poruku koja korisnika nervira.

p.s. Hvala Srdjanu i Marku iz SBB-a za detaljnije objasnjenje. ;)

Poz

Hvala puno na objasnjenju, sad je mnogo jasnija situacija. Jos jedan dokaz koliko SBB ima nestrucnu "naprednu tehnicku podrsku" s obzirom da kod prvih 5 poziva niko nije znao da mi kaze sta ta poruka (s-error_streaming_5) konkretno znaci, dok mi je kod sestog poziva receno da zamenim risiver, jer im je to najlakse da kazu, a ja sam bio u fazonu da on najverovatnije nije problem, pogotovo sto sam ga vec jednom menjao, pa necu valjda na bilo koju naznaku nekog problema da ga menjam.

Da li se u ovom trenutku zna kada stize update koji ce malo popraviti situaciju? I kako da ga prepoznam, odnosno kako da znam da li je kod mene vec odradjen update ili nije?

Izvinjavam se što upadam ovako u temu. Drugar iz Holandije je poneo odavde D3i uređaj i sad mu tamo ne radi gomila kanala :)
Koje je najelegantnije rešenje da gleda sve kanale? Plaća uredno, samo želi da gleda sve što plaća :)

Nije lud :D

Sad ozbiljno, da li bi ovo radilo sa VPN izlazom u Srbiji?

Mora da ima vpn sbb iz srbije a tako nesto ne postoji sa velikim uploudom koji je potreban zbog kanala.
Rešenje je da uzme bilo kakav sbb vpn, pa kada se konektuje sačeka par minuta i onda se otkači.Velika verovatnoća je da će nastaviti da gleda bez vpn-a.

Poslednja izmena:
Izvinjavam se što upadam ovako u temu. Drugar iz Holandije je poneo odavde D3i uređaj i sad mu tamo ne radi gomila kanala :)
Koje je najelegantnije rešenje da gleda sve kanale? Plaća uredno, samo želi da gleda sve što plaća :)

Koji mu kanali ne rade i jel ima neka poruka o cemu se radi? Na D3i bi trebalo da je situacija "sve ili nista", nije kao na d3go.

Razmisljam da uzmem ovo jer u mojoj zgradi imam samo kds. Imam beotelnet, 20mb/s pretpostavljam da cu moci sve kanale da gledam? Najbitniji mi je SK.
I imaju li neko resenje ci slot?
Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Na risiveru ćeš naravno moći da gledaš sve kanale koji si platio, na D3Go na kompu sve što valja nećeš moći da gledaš. Nema CI slot varijanta samo STB.

Na TV-u možeš sve da gledaš,na tabletu,kompu i telefonu preko wifi ne mogu svi kanali(oni bitniji kao ni SK).Na mobilnom ima fora da kreneš preko data prenosa podataka pa da pređeš na wifi i tada rade svi kanali.Za comp nema leka.

Vrh Dno