Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Koje rutere imate vi što imate taj problem? I koji firmware je na STB?
Ja sa ZTE H168N nemam nikakvih problema, VDSL takođe. Između rutera i STB (Albis 8083) je Linksys neupravljivi/dumb switch. Na ruteru određena MAC rezervacija IP adrese za STB.
Na matorom ADSL ruteru (Huawei HG530, nije imao IP rezervaciju) se problem sa vraćanjem iz standby dešavalo dosta retko, kad nestane struje ili dođe do prekida neta... pa bude konflikt oko lokalnih IP adresa.

Treba mi pomoć, imam telekomov ruter sa VDSL paketom 50/2
Ruter sam stavio u bridge mode i prebacio ga u PPPoE režim i na njega povezao moj Apple time capsule. Po ovome telekom ruter je u bridge modu i sve u kuci mi ide preko mog apple rutera na koji sam povezao SBB D3i sa kojim imam sledece probleme:

Uvece nakon sto ga stavim u standby, ujutru nece da se upali ( ne reaguje na daljinski ) moram da ga resetujem vadjenjem kabla za napajanje.

U toku rada sam se iskljuci resetuje.

Menjao sam D3i uređaj i opet imam istu situaciju

Jel neko imao ovakav ili slican problem i kako ga resiti?

Sa svim ostalim uređajima u kuci koji koriste mrežu nemam nikakvih probelma i sve funkcionise kako treba.

Evo, pisao sam vec u prethodnim postovima kakva mi je postavka i problem. Nedavno sam uradio i rezervaciju IP adrese na osnovu MAC ali nema poboljšanja.

U pitanju je bridge-ovan MTS ruter HG 630

Poslednja izmena:
Kod mene je takođe bridgeovan HG630 povezan na mikrotik ruter i urađena je rezervacija IP adrese po MAC. Rezervisane su adrese van DHCP opsega. Imam dva D3i prijemnika. Za njih je stavljen najviši prioritet saobraćaja i nisam nikada imao bilo kakvih problema. Između rutera i D3i prijemnika imam još po dva najobičnija gigabitna sviča.

Na mom ZTE kršiću ne radi rezervacija IP adrese van DHCP opsega :D Namešten mi je DHCP da dodeljuje adrese počevši od 192.168.1.25 (kompovi i mobilni ručno setovani na 2,3,4,5... još u doba starog Telekom rutera koji nije imao MAC rezervaciju) i kad sam uneo da za D3i risiver rezerviše 192.168.1.24 risiver dobije po restartu prvu slobodnu IP adresu iz DHCP opsega :D Promenio rezervaciju na 192.168.1.66 i tako radi.

Kod mene je takođe bridgeovan HG630 povezan na mikrotik ruter i urađena je rezervacija IP adrese po MAC. Rezervisane su adrese van DHCP opsega. Imam dva D3i prijemnika. Za njih je stavljen najviši prioritet saobraćaja i nisam nikada imao bilo kakvih problema. Između rutera i D3i prijemnika imam još po dva najobičnija gigabitna sviča.

Evo upravo sada sam setovao na novu rezervisanu IP adresu koja je van DHCP opsega pa ću ispratiti sa dali ima poboljšanja i javljam.

Je l' ima neko od D3i korisnika da je pretplaćen na ovaj HBO paket,
znači bez Cinemaxa?
Ako ima, je l' mu funkcioniše ona opcija 72h unazad, kao što su i obećali.
Meni su uključili 1.4. iza ponoći taj paket ali ne vidim ni na jednom od kanala
da postoji opcija vraćanja, kao što ima recimo na Foxovima, SK itd....

Ne bi me čudilo da su pustili premotavanje HBO HD kanala samo na D3, da ne radi na D3i i na D3Go. Neko je ovde na forumu spominjao da sad i Nickelodeon kanal je dobio 72h funkcionalnost a ja to nemam ni ja D3i ni na D3Go...

Malopre sam im na tviteru SBB Supportu napisao poruku.
Očekujem da sutra odgovore. Tj. već danas.
Vrlo je verovatno da tu opciju ima samo D3 korisnici a ne i D3i.
Mislim da taj HBO paket za D3 korisnike košta 490 rsd,
a za D3i korisnike 450 rsd.
Pre par godina i na nesretnom Open IPTV sam imao bar HBO OD.
Ako nema te opcije, moraču istrpeti ovaj mesec da platim tih 450 rsd pretplate,
i da se više ne pretplaćujem.
Ne vredi ti u ovoj zemlji ništa na pošteno.
Normalno bi bilo da Game of Thrones gledam legalno sa adekvatnim prevodom,
ali te naprosto poslovanje i sitnosopstveništvo ovdašnjih biznismena tera
da kao i sva sirotinja i gologuzija te i takve sadržaje pronađemo već na negde besplatno.

Odgovor koji sam dobio od SBB operatera je ovaj:

" Na D3i platformi, usluga CUTV na HBO kanalima nije dostupna i za sada neće biti nikakvih promena po tom pitanju. U sekciji Vesti na našem sajtu, gde se i nalaze najave za HBO kanele i novi HBO3 kanal, nigde nije navedno da je usluga CUTV na pomenutim kanalim dostupna na D3i platformi. Svakako ukoliko dođe do nekih izmena korisnici će biti blagovremeno obavešteni."
 Druga je stvar što sam ja bio glup, nepromišljen i očigledno nepismen.
Nema naravno ni HBO On Demand.
HBO GO je pre 2 godine u tadašnjem Open IPTV Telekoma Srbije bio dostupan samo HBO Premium korisnicima.

Ništa, ovu pretplatu za april ću da platim, i da otkažem za naredne mesece.
Omiljene sadržaje sa HBO koje sam mislio da gledam legalno i nadajući se i uz opciju 72h unazad,
moraću da potražim na dostupne alternativne načine, kao i sva ovdašnja gologuzija.

Korisnicima D3i usluge ne preporučujem da se pretplaćuju na bilo koji HBO paket. To je bacanje para.
Nemate nijednu dodatnu uslugu.

Poslednja izmena:
Da se samo nadovežem, meni nije jasno zašto ne radi hbo go van njihovog kablovskog interneta, ja sam baš zbog toga i uzeo premium paket?!

Čemu konstantno vređanje korisnika P2P programa (razmena podataka putem torenata) pogrdnim imenima 'gologuzija' i 'sirotinja'?

nickpop, vređaš ljude bez razloga, bio bi red da se izviniš ljudima koje napadaš, a nisu ti ništa krivi!
Ako misliš da si bogat pošto si spreman da platiš 450 RSD mesečno pretplate za HBO, to ti ne daje pravo da vređaš druge.

Poslednja izmena:
Meni je krivo što sam ispao glup, odnosno nepismen.
Brzoplet, šta li.
Mislio sam da se podrazumeva da imaš catch up tv, ili HBO On Demand.
Ne znam možda nekome nije ništa 450 rsd. Meni i jeste kad se na sve to nakarikaju sve druge "vazdušarine" (internet, D3I, mobilni...).
Znači pokušaš da budeš u nekim legalnim tokovima.
Kupiš uslugu, i naravno uvek se bar u ovdašnjem društvu ispostavi da je bolje, jeftinije, korisnije nelegalno.
Strimuj Got sa torrenta, i nadaj se bar kakvo takvom pristojnom prevodu.
Tako je skoro sve u ovom društvu.
Ko je plaćao redovno račune za struju, gas, tv pretplatu, grejanje, komunalne usluge, taj je zapravo namagarčen.
Oni što to nisu redovno plaćali ili nisu uopšte nagrađeni su reprogramiranjem ili čak otpisivanjem dugova.

@Dr.Veks
Ja sam gologuzija i sirotinja.
To je poenta.
Uvek bio.
Te izraze koristim jer nas tako vide korporacije, gazde, sitne gazdice, munđosi raznih fela.
Skorojevići koji su do pre par godina pripadali istom društvenom sloju kao i ja i najveći deo nas.
Izraz je preoštar, ali je precizan.
Najviše je nas gologuzije u Srbiji.

Poslednja izmena:
Tražio sam 26.03. da mi puste HBO premium paket. Rečeno mi da je bolje da mi puste od 01.04.
Evo skoro će 03.04. još uvek ništa.
Ne sposobni su toliko da ne bi mogli da opstanu da nisu monoplisti.
Kakvi su im tek komentari na centrali. Užas.
Kao bivši korisnik Targo televizije mogu da potvrdim da su ovi gori čak i od njih.
Inače sam koncept D3I je ok ali podrška je dno.
Da mogu da biram zaobišao bi ih u širokom luku.

Čekaj, za D3i ne postoji HBO Premium, samo za D3.
Oni u D3 u okviru HBO Premiuma imaju i HBO OD i HBO Go.
D3i ima HBO Cinemax paket koji liči na HBO Premium.
Samo liči po kanalima koji su isti, ali na D3i platformi SBB ne nudi
nijednom HBO korisniku ni 72h unazad, ni HBO GO, ni HBO On Demand,
što je u najmanju ruku ponižavajuće.

Čekaj, za D3i ne postoji HBO Premium, samo za D3.
Oni u D3 u okviru HBO Premiuma imaju i HBO OD i HBO Go.
D3i ima HBO Cinemax paket koji liči na HBO Premium.
Samo liči po kanalima koji su isti, ali na D3i platformi SBB ne nudi
nijednom HBO korisniku ni 72h unazad, ni HBO GO, ni HBO On Demand,
što je u najmanju ruku ponižavajuće.

Čudno ako je tako, jer mi je na centrali to ponuđeno kao opcija. Čak mi je rečeno da to košta 720 dinara i rečeno mi je ću moći da koristim sve te opcije uključujući i HBO GO.
Do sada sam 5 puta zvao ali mi kako nije objasnio zašto nisam dobio paket a već sam ranije koristio HBO na D3i

Moja poruka koju sam napisao ovde nekoliko postova gore odmah nakon rasprave sa SBB Supportom.
Odgovor koji sam dobio od SBB operatera je ovaj:

" Na D3i platformi, usluga CUTV na HBO kanalima nije dostupna i za sada neće biti nikakvih promena po tom pitanju. U sekciji Vesti na našem sajtu, gde se i nalaze najave za HBO kanele i novi HBO3 kanal, nigde nije navedno da je usluga CUTV na pomenutim kanalim dostupna na D3i platformi. Svakako ukoliko dođe do nekih izmena korisnici će biti blagovremeno obavešteni."

Druga je stvar što sam ja bio glup, nepromišljen i očigledno nepismen.
Nema naravno ni HBO On Demand.
HBO GO je pre 2 godine u tadašnjem Open IPTV Telekoma Srbije bio dostupan samo HBO Premium korisnicima.

Ništa, ovu pretplatu za april ću da platim, i da otkažem za naredne mesece.
Omiljene sadržaje sa HBO koje sam mislio da gledam legalno i nadajući se i uz opciju 72h unazad,
moraću da potražim na dostupne alternativne načine, kao i sva ovdašnja gologuzija.

Korisnicima D3i usluge ne preporučujem da se pretplaćuju na bilo koji HBO paket. To je bacanje para.

Ovde je i screenshots D3i paketa i tu vidiš da ne postoji HBO Premium paket.
Samo HBO paket i HBO Cinemax

16040210244790422.png

Ovde je ponuda D3 paketa gde postoji HBO Premium,
u okviru kojeg postoje i 72h unazad, HBO OD i HBO GO.

160402102813379234.png

Poslednja izmena:
Čudno ako je tako, jer mi je na centrali to ponuđeno kao opcija. Čak mi je rečeno da to košta 720 dinara i rečeno mi je ću moći da koristim sve te opcije uključujući i HBO GO.
Do sada sam 5 puta zvao ali mi kako nije objasnio zašto nisam dobio paket a već sam ranije koristio HBO na D3i

Evo iz prve ruke da ti potvrdim, ja od oktobra imam premium paket i nemam nijednu dodatnu opciju i nemam HBO GO!

@DeVLAX
Nemaš, zato što na D3i ne postoji HBO Premium.
Samo HBO Cinemax što je slično, ali skroz različito!
Pogledaj screenshotove iznad.
Na D3i platformi nema u okviru bilo kog HBO paketa ništa od dodatnih usluga.
Nema 72h unazad, što odnedavno imaju korisnici D3 kablovske, nema ni HBO GO, HBO On Demand.

Još jednom ću ponoviti i boldovati da se drugi ne zeznu kao ja.

Poslednja izmena:
Druže hbo premium je paket koji sadrži: hbo, hbo comedy (sada hbo 2), cinemax, cinemax 2, hbo hd, hbo 2 hd, hbo 3 hd, cinemax hd i cinemax 2 hd, tako da d3i ima premium paket bez opcija hbo go i vraćanje unazad koje je počelo pre 10tak dana!

O, ne nema.
D3i nema HBO Premium pobogu.
D3i platforma ima HBO Cinemax paket.
HBO Premium imaju samo korisnici SBB D3.
Sadržaj kanala isti je i u HBO Premium i u HBO Cinemax.
Razlika je u tome što HBO Premium ima HBO GO, HBO OD, 72h unazad, a HBO Cinemax nema te dodatne usluge.
U D3i nećeš imati mogućnost uskoro za to.
Pogledaj pobogu, pismen si pa uvidi razliku.

Poslednja izmena:
O, ne nema.
D3i nema HBO Premium pobogu.
D3i platforma ima HBO Cinemax paket.
HBO Premium imaju samo korisnici SBB D3.
Sadržaj kanala isti je i u HBO Premium i u HBO Cinemax.
Razlika je u tome što HBO Premium ima HBO GO, HBO OD, 72h unazad, a HBO Cinemax nema te dodatne usluge.
U D3i nećeš imati mogućnost uskoro za to.
Pogledaj pobogu, pismen si pa uvidi razliku.

Slažem se sa napisanim stim što potvrđujem da sam se na centrali predstavio. Samim tim su mi ušli u potrošački profil i tako ponudili umesto HBO paketa, HBO premium koji očigledno ne postoji za D3i. Čak su mi rekli cenu od 720 koja je validna za D3 a ne D3i. Ja sam pretpostavio da je sajt ne ažuriran. Međutim to nije moj glavni problem. Ono zbog čega se bunim je to da mi 3(tri) dana od dogovorenog termina nisu pustili ništa. Da li ovo čita neko sa SBB-a?
Korisnički servis im je dno dna.
Slažem se da se ne isplati ništa više plaćati.
Pozdrav

Meni su pustili HD tek posle kontaktiranja preko sajta

Pre toga sam barem 3x zvao

Uređaj za D3i nema izlaz za antenski kabl, da li postoji mogućnost da ga povežem sa televizorom koji poseduje samo antenski kabl?

Pokušaj da nađeš neki stari npr video rekorder pa kroz njega...

Imam i s video, da li bi radilo ako uzmem scart-s video kabl ili činč-s video i da li bi uspeo tako i zvuk da povežem?

Ja takodje imam problem sa jutarnjim paljenjem ( nece da se upali iz standby ) i jos uvek nisam resio taj problem. Svaki put vadim napajanje i resetujem uređaj jer ne postoji drugi nacin da pokrenem uređaj. Ko ti je IP? Ja sam kod telekoma , VDSL paket 50/2

Ja sam kod Telekoma i imam taj problem.Kada pukne net ili nestane struje jedino pomaže vađenje napajanja iz uređaja.

Ja sam mislio da im je sistem dovoljno pametan da preuzme bandwidtha onoliko koliko im je potrebno da ne secka ali cim se neko nakaci na wirelles i pocne nesto da skida, odmah pocinje seckanje na tv-u. D3i je povezan na hg630 i paket je telekomov 10mbps. Jel moze nekako da se podesi prioritet da d3i uzima onoliko bandwidtha koliko mu treba da nesmetano radi i to naravno samo kada je aktivan ?

I ja bih to voleo nekako da rešim ali sada gledam opcije u HG532e i ne vidim nikakvu opciju da se tako neka stvar konfiguriše.
Koji ruter bi imao tu opciju a da ne košta kao levi bubreg?

Poslednja izmena:
@ shamanNS

Ne moze ni preko neke aplikacije ?

Nazad
Vrh Dno