Šta je novo?

SBB D3 GO - Televizija u pokretu

Više ne mogu da se prate blokirani kanali preko d3go, konkretno mislim na kanale iz regiona za vreme prenosa utakmica LŠ, da li bi radilo sa nekom starijom verzijom android aplikacije?

Mislim da se to blokira negde u SBBu i da tako blokirano stigne do korisnika. Verzija aplikacije ne bi trebalo da igra ulogu.

Verovatno blokiraju na osnovu ip adrese. BH kanali RTRS i Ftv prenose utorkom LŠ i verovatno mogu da se gledaju samo sa neke BiH ip adrese.

Instilarajte niki vpn i onda ce raditi. Ovo je prvi put da kodiraju, videćemo da li će nastaviti.

Citam niz postova iz marta, vezano za nemogucnost gledanja televizije u d3go, sa Xposed framework-om na sistemu, pa evo mog resenja od sinoc:

Vec neko vreme ne koristim Xposed zbog d3go-a, a volim Xposed k'o 'leba. Posto sam skontao da d3go toliko malo (citaj: nikako) koristim na telefonu, kazem sinoc: "Bole me usi za d3go", i uzmem i instaliram Xposed. Aj kad sam ga vec instalirao, krenem da razmisljam kako bih mogao sakriti Xposed od d3go-a i potrazim resenje na poznatom linku:

http://www.lmgtfy.com/?q=how+to+hide+xposed+framework#

Tako nadjem Xposed modul pod imenom MinMinHide koji omogucuje da se selektivno odredjena aplikacija sakrije od neke druge odredjene aplikacije. Sakrijem XposedInstaller app od d3go app i whoala: kod mene d3go radi!

Telefon: Xiaomi MI 4i
Android OS: LP 5.1.1
Rom: Ressurection Remix
Xposed Framework: v84 arm64
d3go app: 4.8.8.15, regularna aktuelna V sa GPlay-a

Htedoh da napravim screen record, pa da vam okacim, ali mi onda izbacuje onaj issue oko security police, a to verovatno ima veze sa tim sto su onemogucili screen record, pa rekoh sebi: " Ne pipaj vise kad radi."

Eto, probajte, proba se ne placa :) , mislim da je ovo laksi nacin nego stalno editovati AndroidManifest, kad izadje nova V.

P.S. Izvinjavam se ako je neko vec napisao ovo, nisam citao ceo topic :)

Poslednja izmena:
Manifest se edituje kad hoćeš da koristiš stariju verziju D3Go (tipa imaš root a želiš da gledaš Fox kanale, ili hoćeš adult kanale) jer proverava app pri startovanju na serveru koja je najnovija verzija aplikacije i nema korišćenja ako se ne poklopi verzija.
Probaću kasnije u toku dana ovo za Xposed, sad me mrzi.

Ja imam Xposed na tabletu i D3 GO i sve savršeno radi bez ikakvog petljanja. Iz prve. Zašto, kako, ne znam. :)

66192973.jpg

@stiw47: Heh na mom Nexusu su neki gremlini definitivno :D Kad sam tek instalirao Xposed i taj modul za sakrivanje i probao D3Go pustio je RTS1, a onda sam instalirao GravityBox i zatim restartovao telefon i od tad neće da radi kad je kao sakriven Xposed Installer app sa tim MinMini čudom (ručno sam zaustavio i Google App [pošto je Google Now Louncher] i Launcher app pošto opcija unutar aplikacije ne izaziva re-draw Homescreen-a na GNL). Al eto sad kad znam(o) da D3Go app proverava samo pristustvo Xposed Installer aplikacije (a ne proverava očigledno prisustvo framework fajlova na sistemskoj particiji :D) probao sam sa TitaniumBackup-om da freeze-ujem Xposed Installer i onda radi D3Go bez problema :D
Otkad to pušta i Fox kanale na root-ovanim uređajima? Sećam se da kad sam prvi put instalirao ovu poslednju D3Go verziju da je izbacivao ono "android error 47" ili kako već beše za sve Fox kanale... ostalo je radilo.

Sad kad sam hteo da postavim slike za traženu tvrdnju gore, ipak sam uvideo da sam vraćao tablet na factory settings (zaboravio) i da nisam ponovo instalirao GravityBox i Xposed. Izvinjavam se!

Inače, nekad me 3D GO app, iako sam tabletom u startu nakačen na UniFi zeza i izbacuje istu grešku #47 pri svakom puštanju bilo čega, a onda posle jednog ili par reseta tableta sve proradi. Ne mogu da provalim do čega je. Tablet je čist, KK Android, par apps i ništa više. No, nije strašno. ;)

Ma sad proverih i gremlini. Rad, sto bi rek'o nas narod "s' mene na ustap". Mda ne radi ni kod mene sad, a sinoc radilo. Ali dodjosmo do toga da proverava samo prisustvo XposedInstaler.apk, pa kad nam se gleda d3go, mozemo freeze sa TB.

P.S To sam bas i mislio za edit manifesta, jer ako se koristi stara verzija koja ne proverava Xposed, mora joj se prepraviti manifest svaki put kad na GP izadje nova verzija, ili nisam dobro razumeo?

P.S2, tj. Edit: koja ludnica, samo sto napisah ovo, odem opet u d3go, kad on pusta Fox Life sa sve aktivnim Xposed Framework-om, MinMinHide modul mi je ukljucen. Ne znam, odustajem od umaranja mozga, bacam se dalje na vratolomije sa Zooper-om na Android Box-u :p

Screenshot_2016_04_28_01_48_28.png

Nije jos zavrseno, radovi u toku, izvin'te za off :) :

Screenshot_2016_05_07_23_01_25.png

Poslednja izmena:
Da li neko ima preporuku koji android boks da uzmem na kome rade D3go kanali u SD i HD rezoluciji?

Ima sigurno boksova koji rade dobro.
Prijatelj ima neki Allwinner H3 i tu SD i HD kanali rade, ali samo na Max 1.4 mega,meni treba box da SD kanali idu sa 2.5 ,a HD sa 3 mega.
Jedan kolega sa foruma mi je rekao za jedan android koji radi ono sto meni treba ali to kosta 200 usd,znači ima boksova koji rade dobro ali treba naci kineza do recimo 80e koji daje od 2 do 3 mega strima jer je samo takav strim prava zamena za d3i boks.

Poslednja izmena:
Ti što "valjaju" nisu klasični box-ovi već su kao gaming/konzola varijante, koji ne koriste krš Amlogic/Rockchip/MediaTek SoC već Qualcomm (npr Razer Forge TV) ili nVidia Tegra (nVidia Shield Androida TV) . I ne koštaju džabe više.

Ali sve je to bacanje para na duže staze, nema leba od ARM arhitekture x86 je zakon.

Poslednja izmena:
ja imam ovakav box, i rade SD kanali na 2.5mbita (TV Prva) a HD na 3mbita (SK1 HD), sad sam proverio
ezcimkk.jpg

po cpu-z ispod "haube" je rockchip rk3066 (4 x ARM Cortex A9 @ 1.42GHz, rev.r3p0, Mali-400MP GPU, 1GB RAM)
box povezan UTP kablom, wifi ugasen.

D3GO aplikacija instalirana sa google play store, nista yani krek itd... sve radi prilicno brzo, i bez ikakvih problema...

Sale99
Negde si pogresio.
Rk3066 je dual core a ne quad core.Proveri još jedanputa.
Mislim da je to RK3188.
Koji je model boksa,posto u to kućište pakuju bar 10 različitih hardvera?Gde si ga nabavio?
Koji je android OS ,4.2.2 ili 4.4.2?

Poslednja izmena:
da, greska je u pitanju, jeste rk3188 ;) OS je 4.4.2., ispod na nalepnici pise "model Q7, 1GB/8GB"
kupio na aliexpressu pre 2 i po godine za oko 60$+PDV

Poslednja izmena:
Odlično.
Kupio si ga pre više od dve godine,zaista se dobro drži taj hardver.
Da li ti D3go radi dobro u smislu da nema nekog trzanja slike i tome slično.
Sada koliko vidim prave taj boks sa 2gb rama.

Sale, kako upravljas D3GO kanalima, jer sama app nije "za daljinski" vec za dodir (kanali nemaju numeraciju). Nikada nisam imao Android Box, koristim D3GO na desktopu i tabletu i radi sjajno, i voleo bih i na velikom TV-u, ali da upravljam daljincem, a ne tabletom. Kako si to rešio, koliko je izvodljivo?

Pricali smo o tome pre nekog vremena i slozili se da je prekomplikovano. :(

Uzmeš air mouse i pevaj,sve leti i pršti.

Na desktopu i tabletu ne možeš da imaš sklubove, foksove i još neke ,kao što možeš da ih gledaš na androidu,pod pretpostavkom da nemaš sbb net.Zato meni otpada sve što nije android u klasi koju ima Sale.
Bilo bi zgodno da napravimo neki spisak D3go podržanih android uređaja.
Neka se javi još neko sa android boksom i neka napise koji max strim ima za SD i HD kanale.

Poslednja izmena:
Sale, kako upravljas D3GO kanalima, jer sama app nije "za daljinski" vec za dodir (kanali nemaju numeraciju). Nikada nisam imao Android Box, koristim D3GO na desktopu i tabletu i radi sjajno, i voleo bih i na velikom TV-u, ali da upravljam daljincem, a ne tabletom. Kako si to rešio, koliko je izvodljivo?

Pricali smo o tome pre nekog vremena i slozili se da je prekomplikovano. :(

Koristim ovu tastaturicu:
is14lDB.jpg

ali nije bas najsrecnije resenje...

Evo jedan klip gde se vidi kako sve to radi...
https://drive.google.com/open?id=0B00Qa6-K39m0T1hyQ0duMEFPck0

Za D3go ide samo air mouse,tač pad nije rešenje.
Air mouse jedini radi dve funkcije jednim pokretom,bez ograničenja u veličini podloge kojom se upravlja kao sto je to kod tač pada.
Dugme ok simulira odakle kreće vitlanje,odnosno simulira pritisak prsta na tač ekran,pokret rukom u levo ili desno skroluje sadržaj ekrana isto kao kretanje prsta nakon pritiska na tač ekran.
Rukovanje sa dobrim žiroskopom je puno brže i bolje od infra red daljinca na D3i uređaju, kome treba večnost za pretragu gledaj odloženo ili za skrolovanje kanala od vrha do dna liste.

Poslednja izmena:
Primetio sam da nemam hbo kanale na d3go. Jel to normalno ili je samo kod mene tako?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Koristim ovu tastaturicu:
is14lDB.jpg

ali nije bas najsrecnije resenje...

Evo jedan klip gde se vidi kako sve to radi...
https://drive.google.com/open?id=0B00Qa6-K39m0T1hyQ0duMEFPck0

Imam ovu tastaturu i ne preporucujem je. Manje vise sto je osetljivost touchpad-a losa, nego sto je od pre nekog vremena pocela sama sebi da menja layout na nedelju-dve :wtf: npr. ja pritisnem taster 'M', a ona otkuca '[', ja pritisnem taster 'BACKSPACE', a ona otkuca ']' i sl. Sreca pa mi slova, brojeve, F-ove, alt-ove, ctrl i space nikad nije izbrljavila (samo slovo 'M'), ali znaci interpunkcije - totalni haos. Prvi put kad se desilo, editovao sam na box-u /system/usr/keylayout/Generic.kl da unosi input onako kako blesava kineza salje signal, sacuvao i prekstio u Vendor_0603_Product_0002.kl, (posto su joj to vendor i product), ali posle par nedelja pocela je da brljavi opet na malo drugaciji nacin.

Burazer mi upravo javio, koji je inace iz Vukovara, da su mu ukinuli Eurosport 1 i 2, i to taman pred RG. Zanima me ako mu dam moj nalog od D3 GO da gleda na jednom uredjaju (meni ostaju i dalje 2), da li ce tamo u Vukovaru moci da prati kanale isto kao da je u Srbiji, prvenstveno me zanima Eurosport u ovom trenutku?

Nazad
Vrh Dno