Šta je novo?

SBB D3 GO - Televizija u pokretu

Problem je nekompatibilnost drajvera ili šta god kad nešto ne radi, pogotovo kad neko kao Amlogic ne koristi standardni Android Media API nego nešto svoje pametuju.
Znači nije da ti uređaji "ne valjaju" već koliko para toliko muzike. ARM arhitektura je slabašna j ne može da se poredi za najslabijim kompovima. Pride što ova čuda se greju kao furune pa kreće spuštanje brzine procesora... a i suština je da za video reprodukcija zavise od grafičke i ako program može da koristi nju sve je OK pušta i 1080p HD bez problema ali čim procesor je taj koji radi decoding onda jeeedva pušta 720p video. Npr Netflix HD je na mom čudu totalno negledljiv jer ne koristi GPU decoding.
Znači problem sa uređajima je grejanje samo tako (greju se i box i stick varijante) i to što pogotovo stick varijante imaju jako lošu WiFi antenu pa time i slab prijem signala.

Nisu džabe tako jeftiniji ***. Znači ista verzija XMBC i reprodukcija istog 1080p videa i imaš situacija da moj Nexus 4 diže temperatura sa nekih 28 na 35 stepeni a da Kinezu temperatura se vrti 65-70-80 stepeni. Al u mobilnom je Qualcomm SoC a ne furuna iz Kine, Rusije...

*** ja ne mogu da ti testiram D3Go aplikacije pošto sam već zauzeo sva 3 uređaja i iskoristio sam onu max jednu zamenu uređaja u 30 dana pošto sam reinstalirao Windows i morao da menjam/brišem uređaj na MojSBB portalu.

^ Hvala veliko na objašnjenju! Juče sam prvi put ušao u D3 GO svet (čak sam pogešno pisao 3D GO, haha), prvi put probao app na tabletu i kompu, prvi put gledao Android Box-ove -- za mene sve novo, mislio sam i jednostavnije, previše cimanja oko uređaja od $30-40.

- Najpre, ima li dobre duše iz BG koja može da mi pozajmi svoj Android box ili stick na 48h da probam (ostavim LK i depozit, šta god). Ovo najviše zbog toga što bi to isključivo koristila moja majka u godinama. Ako ona s time ne može da se snađe ili kaže da neće, sve pada u vodu (mora biti vrlo jednostavno). Ona trenutno ima analognu SBB TV i ne zna za bolje a i ne vidi dobro (na ekranima 32" i 42"). Imam utisak da ce joj se dopasti kad joj pustim (tablet žična demonstracija joj se dopala), a da ce me posle par dana gadjati tim novim daljincem i uvesti sebi lepo svoju televiziju natrag. Nije ovo za svakoga. :D

- Sama D3 GO app nudi vrlo malo podešavanja, i to mi je najveća zamerka. Recimo, želim da napravim listu svojih omiljenih kanala i da mogu da ih "vrtim" u krug. Ovde može samo SBB raspored, koji je nepregledan zbog velikog broja kanala koji, koliko sam video, moraju da se skroluju, čak ne može direktno broj kanala da se ukuca (zapravo, i nema brojeva kanala). Možda Android Box može da se programira da na taster "1" na daljinskom bude RTS1 HD, i slično, ali ne verujem. Ovo je baš veliki minus ako ne može i verovatno ruši ceo "projekat".

- Max streaming brzina koju dobijam je 2,5Mbps (piše) -- na HD ekranu kompa (iz browser-a), ali i sa tableta (koji nije HD) . To nije dovoljno ni za HD Ready (720p). Zapravo, D3 GO usluga i nije namenjena za velike ekrane, koliko mogu da vidim. Paralela -- Netflix zahtevi:

0.5 Megabits per second - Required broadband connection speed
1.5 Megabits per second - Recommended broadband connection speed
3.0 Megabits per second - Recommended for SD quality
5.0 Megabits per second - Recommended for HD quality

- Radi mi na tabletu koji je rutovan i ima Xposed i Gravity Box. Skinuo sam juče poslednju ver.

- Jeste bilo velikih zalbi na neke modele da se mnogo greju. Nisam josh video zalbu da AML pravi losh video, sa te strane su ih svi hvalili. MXQ sam proguglao shta je, to je Android TV box koji moze da instalira OpenELEC. Cool, nisam znao da to moze!

- Vidim da neki rade na RK procesorima a neki na AMLogic. Moj tablet je quad RK3188 iz 2013. i na njemu D3 GO leti. RK čipovi koji se danas prave još su moćniji. Takođe, ako radi na tabletu, telefonu, ne razumem zašto ne bi radilo na Android box-u ili stick-u, kad je unutra isti hardver (kažete da ima puno žalbi)?

- Igrao se s D3 GO app na RK3188 tabletu juče. Fino radi, ne puca, smooth streaming, baterija lepo trajala, nije se grejao, nije sekcao. Ne znam kakav mu je GPU, ne razumem se (u vezi sa time da video reprodukcija zavisi od grafičke). Vidim da D3 GO kasni bar 1min za stvarnim programom i kad puštam nešto od "72h unazad" nikad ne kreće tačno emisija, već nekoliko min gore-dole.

* * *

To su prvi utisci, nigde mi se ne žuri, tako da je opušteno. Hvala još jednom! :smoke:

72h unazad nije vezano baš za emisije, nego za vreme u koje je trebalo da počne, pa se zbog toga ne slaže. Takođe, ako emisija traje duže nego što je predviđeno programskom šemom, onda moraš da pustiš narednu emisiju, da bi video kraj prethodne.

^ Ovo je sasvim jasno i očekivano za kanale koji se ne drže programske šeme. Međutim, FOX, NG i slični kanali koji puštaju samo serije/emisije -- veoma se drže. Do sada sa "72" nijednom nisam "ubo" početak serije/filma/emisije, već mar min gore-dole, nekad i više. Ništa strašno. ;)

Inače, vidim da D3 GO streaming kasni oko 1min za redovnim programom (gledajući i po satu na Studiju B ili Pinku).

Sve ovo je moje otkrivanje D3 GO sveta. ,)

D3go nije pravljen za boksove,pa samim tim moraš da imaš neki Air Mouse kontroler,jer bez njega nema niti skrolovanja niti gledaj odloženo.Air Mouse nije za starije lljude,niti je za njih D3go sa ovakvim interfejsom.
Imam komšiju starijeg čoveka pa znam to kako ide.

Hvala! Drugim rečima, nema rešenja za pustanje programa na TV-u putem D3 GO usluge, a da je to elegantno, svakodnevno resenje?

Za ljude preko 35, ne :D Mislim upotreba D3Go je ista mobilni, komp i mlađima nije problem. Sa Android Box varijantom jw malo kao trapavija navigacija jer ti treba ili WiFi miš ili ove mini tastaturice sa ugrađenim trackpad-om. Ali rutina je ista, pokreni app/ otvori sajt i izaberi program. Za finu elegantnu "hoću da mi je SportKlub 1 na tasteru 9, i da mogu da 'šaltam' kanale u krug na dugme" *** treba ti risiver, znači D3i ili D3.

Odnesi ti kevi tvoj D3 risiver (kad već ima SBB kablovsku?) a ti se zezaj sa D3Go i Android-om :D :D

Hvala! Drugim rečima, nema rešenja za pustanje programa na TV-u putem D3 GO usluge, a da je to elegantno, svakodnevno resenje?

Ima resenja zapravo za ceo ex yu paket sto podrazumeva sve kanale ovdasnjih kablovskih i IPTV sistema. Placa se i podrzava LG,Samsung i Android TV (Sony,Philips...). Imas cak i EPG za te kanale.

D3go nije pravljen za boksove,pa samim tim moraš da imaš neki Air Mouse kontroler,jer bez njega nema niti skrolovanja niti gledaj odloženo.Air Mouse nije za starije lljude,niti je za njih D3go sa ovakvim interfejsom.
Imam komšiju starijeg čoveka pa znam to kako ide.

Moderni LCD tv aparati koliko znam imaju dva daljinska gde je jedan touch screen i sluzi za smart funkcije tv-a, a drugi je klasican za uobicajna podesavanja tv-a

Ima resenja zapravo za ceo ex yu paket sto podrazumeva sve kanale ovdasnjih kablovskih i IPTV sistema.

To su oni za 7€ mesečno? Imaju li srpski titl? Sport klub (SBB-ov)? Ako ovo nije pravo mesto, moze PP. Hvala!

On topic: da li je D3 GO app je jedini način da se pristupi strimu SBB kanala (znam da nije), ali da radi preko UniFi mreže bez ograničenja (kanala i protoka)? :smoke:

Poslednja izmena:
To su oni za 7€ mesečno? Imaju li srpski titl? SK? Ako ovo nije pravo meeto, moze PP. Hvala!

Nije za 7€ ovi su jeftiniji i imaju sve kanale koji se na Balkanu prenose na kablovskim i IPTV sistemima. S' obzirom da uzimaju njihov strim imaju sve u originalu kako se prenosi kod operatera (sa titlom ili bez zavisi od dostupnosti kod operatera)

On topic: D3 GO app je jedini način da se pristupi strimu SBB kanala (znam da nije), ali da radi preko UniFi mreže bez ograničenja (kanala i protoka)?

Na sbb internetu jedino i radi bez ikakvih ogranicenja posto je to njihova app.Drugi provajder gde radi 99% kanala (ali ne i svi) je 3G/4G MTS internet

Moderni LCD tv aparati koliko znam imaju dva daljinska gde je jedan touch screen i sluzi za smart funkcije tv-a, a drugi je klasican za uobicajna podesavanja tv-a
Smetnuo si sa uma da taj smart daljinac služi samo za kontrolu televizora a ne i android boksa koji je čoveku potreban za D3GO.
Samo Air mouse sa odličnim žiroskopom može da upravlja D3go aplikacijom.U toj varijanti i uz veštu ruku upravljanje može biti daleko bolje nego preko infra red daljinca na d3 ili D3i uređaju.

@velbek:
Jasno, ali je to veeeelika potrosnja (streaming), a MTS nema neograniceni mobilni paket (jos troškova), sem za njihovu MTS TV GO app (za MTS TV korisnike). I uvek mogu da blokiraju taj set IP adresa.

Meni na 3D GO kad idem preko Telekom ADSL-a ne samo da ne radi SK, vec jos puno kanala, uključujući i FOX.

Poslednja izmena:
Zato sto koristis pogresnu kombinaciju.
Milion puta je već rečeno sta treba na telekom adsl-u ,da bi ti radio sk i fox.

^ Znam, ono prvo da se zakači preko mobilne mreže, pa da se prebaci na WiFi, čitao sam. Ali, to nije elegantno rešenje. :(

Usput, ne koristim Telekom ADSL za D3 GO, već samo kažem kako radi D3 GO sa Telekomom. Koristim UniFi i sve radi. I nema dodatnih troškova. :)

Offtopic pitanje: koja je dobra Android app koja pušta video strimove sa neta, gde isti mogu da se postave na pozicije 1, 2, 3 - kao na daljincu i da ta app lepo radi na Android Box-u, odnosno uz daljinac koji ide uz Box? Naravno, konfigurisanje i sve ostalo ne mora da ide preko daljinca, već preko BT tastature i miša, recimo.

Poslednja izmena:
Smetnuo si sa uma da taj smart daljinac služi samo za kontrolu televizora a ne i android boksa koji je čoveku potreban za D3GO.
Samo Air mouse sa odličnim žiroskopom može da upravlja D3go aplikacijom.U toj varijanti i uz veštu ruku upravljanje može biti daleko bolje nego preko infra red daljinca na d3 ili D3i uređaju.

Ne moras koristiti android box napisao sam gore sve mogucnosti moze da zavrsi i smart tv.

@velbek:
Jasno, ali je to veeeelika potrosnja (streaming), a MTS nema neograniceni mobilni paket (jos troškova), sem za njihovu MTS TV GO app (za MTS TV korisnike). I uvek mogu da blokiraju taj set IP adresa.

Meni na 3D GO kad idem preko Telekom ADSL-a ne samo da ne radi SK, vec jos puno kanala, uključujući i FOX.

Da potrosnja je velika ali tako je kako je. Preko ADSL-a nece. Zapravo najveci broj filtriranih IP adresa je za ADSL dok iz nekog razloga to nisu uradili za mobilni internet

Poslednja izmena:
Offtopic pitanje: koja je dobra Android app koja pušta video strimove sa neta, gde isti mogu da se postave na pozicije 1, 2, 3 - kao na daljincu i da ta app lepo radi na Android Box-u, odnosno uz daljinac koji ide uz Box? Naravno, konfigurisanje i sve ostalo ne mora da ide preko daljinca, već preko BT tastature i miša, recimo.

simple TV

'^ Vrlo bitno - za sada! Mogu svakog trena. I ode SK, FOX...

'^ Vrlo bitno - za sada! Mogu svakog trena. I ode SK, FOX...

Ako gledamo iz tog ugla onda na taj nacin postoji uvek mogucnost i za obrnuto tj. da se dogovore i lepo puste i jedni i drugi svoje aplikacije da se mogu koristiti na bilo cijem internetu. Samo da znas kad odes u inostranstvo i koristis aplikaciju tamo jedino ti radi ovih 5-6 nacionalnih besplatnih kanala cak ni domaci koji idu preko kablovske ne rade. A Telekom je jos gore napravio em sto njihova aplikacija je upocetku radila kod svakog internet provajdera, a to su sada promenili i radi samo preko telekom interneta em sto su svojim korisnicima koji koriste samo MIX pakete ukinuli sve kanale osim onih 10-tak (nacionalne, pink2,pink3,studio b, b92 info) koje su ostavili.

Da li si ti tu tvrdnju za MTS TV Go proverio u praksi?
Pošto evo koliko vidim radi najnormalnije sa Telenor 3G netom. Imam Telekom VDSL kući i baš i nemam mogućnost da proverim na bilo kom drugom ne-3G internetu osim TotalTV ADSL-a (sa kog se npr na D3Go mogu gledati svi kanali, za razliku od svih drugih ADSL provajdera).
Naravno ovo je nalog korisnika IPTV-a (znači Multiscreen usluga) a ne MTS Mix paketi varijanta.

Jedino ako i MTS je izabrao isti pristup kao SBB, da sa bilo koje nacioalne 3G mreže rade svi kanali kao i u okviru njihove broadband/home varijante.

Poslednja izmena:
Ja imam MTS MIX varijantu i nece da radi osim na MTS internetu. Moguce da kod multiscreen verzije dozvoljavaju jer vec im placate i za IPTV. Ovo na MIX varijanti je besplatno i verovatno zbog toga ne daju kao sto nemamo ni dodatne pakete kanala osim onih koje sam u prethodnom postu pobrojao. D3GO radi kod svih provajdera ali su za neke kanale blokirali pristup ako nemas njihov internet (kablovski, adsl ili eternet kod beogrida, fiber u nekim delovima beograda, UNIFI).To je sbb uradio prostom filtracijom IP adresa

@velbek23: Opet iznosiš malčice netačne informacije ili barem nepotpune. Koristim obe usluge (D3i plaćam pa imam D3Go, MTS TV GO je ujakov nalog :p zato što ćale neće da menja staru IPTV opremu), znam kako koja radi. D3Go na kompu limiti su odrađeni na osnovu IP adresa. D3Go za Android nije u pitanju (samo) IP whitelist/blacklist. Lako demonstrirano u praksi da je na Android aplikaciji restrikcija odrađena na fazon "if connection type = WiFi >>> block". Da je u pitanju (samo) whitelist-ovanje opsega MTS, Telenor i VIP IP opsega ti bi mogao te kanele da gledaš kad se sa mobilnim/tabletom konektuješ na WiFi hotspot drugog mobilnog/tableta koji tako deli svoju 3G konekciju. A u tom slučaju nećeš moći da gledaš SportKlub i ostale, zato što telefon koristi WiFi. Džabe što je MTS/Telenor/VIP IP adresa. Kao što ni za komp/browser plugin nemaš te iste kanale kroz WiFi hostpot jer je tu taj 3G IP opseg blacklisted. Različit set restrikcija i provera za mobile vs PC.

Vrh Dno