Šta je novo?

Satelitska TV, Risiveri, DVB-S2...

Da li imate problema uveče u prajm tajm vremenu sa sky.de?

Ovi na satopen.cc su počeli da imaju zamrzavanje na 3-4 sek uveče u prajm tajm vremenu. U toku dana sve ok,
što znači da im je server preopterećen u to vreme. Nisam zadovoljan, ali evo, kao što sam inicijalno otkucao krajem
decembra, izdržao je generalno 3 meseca. Videću ovih dana, ali nije dobro :(.

Takođe nikakvih problema nemam sa SkyDe

Sent from my CUBOT_NOTE_S using Tapatalk

Ako neko hoce da mi posalje c liniju koja otvara max tv bio bih mu veoma zahvalan.Samo da nisu one linije od po dan-dva.Hvala svima unapred.
Srećan Vasks svima koji slave.

pa to mora neko da te onda casti..to se placa:)

Mozda nije upucen...nesto sto radi kako treba a da je besplatno i dugotrajno tesko je naci...skoro pa nemoguca misija ali ako cemo posteno...linije se mogu naci veoma povoljno a da lepo rade...nisu za dz ali skoro da sa tim parama ne mozes ni turu pica popiti sa 2-3 drugara.

Послато са Lenovo K920 уз помоћ Тапатока

Eto tako, bas ima jeftinih a solidnih...

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Mozda nije upucen...nesto sto radi kako treba a da je besplatno i dugotrajno tesko je naci...skoro pa nemoguca misija ali ako cemo posteno...linije se mogu naci veoma povoljno a da lepo rade...nisu za dz ali skoro da sa tim parama ne mozes ni turu pica popiti sa 2-3 drugara.

R bas to i meni treba posto mi istice 1. Maja dal moze neko na pm da mi posalje preporuku

kupio sam risiver Clarke Tech naravno S2 i konacno sad posle par godina imam sve moguce FTA kanale,sad mi radi samo astra,jer drugi LNB nije digitalni,pa cu da kupim drugi novi LNB,e sad dal da ga pozicioniram na eurobird 28 il na hotbird 13e,jer oni su najblize pozicionirani do astre
e sad ovaj CS,koliko kanala ima,koliko kosta i posto imam LAN prikljucan na resiveru,koja je namena,kako najlakse da ga povezem na vec postojeci kablovski internet,neznam jer se nikad nisam bakcao sa tim

Poslednja izmena:
Ne postoji digitalni i analogni lnb, svi su oni u mogucnosti da primaju digitalni signal.

Na koju poziciju ces da postavis drugi lnb zavisi od toga sta hoces, ima vise mogucnosti 16E, 13E, 23E ... uz napomenu da ce ti onda trebati diseq switch, da bi okidao na odgovarajuci satelit.
Najcesce su kobimnacije 19E+13E ili mozda 19E+16E, jer na 16E ima dosta kanala sa ovih prostora, itd...

Mozda mozes da posetis neki sajt koji ima spisak frekvencija i kanala pa da pogledas sta bi te zanimalo.

Sto se tvog risivera tice nisam upoznat sa istim pa ne bih da komentarisem o ovom dalje ali u svakom slucaju povezes ga kablom i spojis na router, dodelis mrezne parametre kao i svakom pc-u.

Poslednja izmena:
vec imam diseq swich ,imao sam dva LNB,al jedan neprima signal kanala,nadje kanale,al ih ne pusta,a kad sam stavio drugi sve radi
pa probacu sa ovim 16e to je valjda eutelsat uz astru koja radi,a sto se tice interneta sad imam samo modem kablovski,znaci morao bi uz to i ruter da uzmem

Da, treba ti ruter. Kad sve nabaviš i središ, javi se za liniju.

Послато са LG-H818 уз помоћ Тапатока

Linija se ne isplati za 2 satelita, to je moje misljenje, osim ako ti neko da za dž da se nakacis.

I ja se dvoumim da li da stavljam monoblok za tri satelita ili motor. Sa monoblokom bih imao instant promenu kanala a verujem da bi mi pokrilo sve što mi treba. Imam i onaj ručni pozicioner.
Nego, koja bi bila najjeftinija varijanta za 13-16-19 ili makar 13-19 ali prijem na dva risivera? Vidim takav monoblok je po 5-6 hiljada. Može li da se prođe jeftinije sa nekom sklopkom, holderom i pojedninačnim lnb-ovima?

Poslednja izmena:
OK

Послато са LG-H818 уз помоћ Тапатока

Trenutno nema mnogo smisla ulagati u sat opremu. S obzirom da se sve više paketa zaključava za CS, mnogo bolji izbor je IPTV, samo je teško naći kvalitetan a da nije skup.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Mnogo bolji izbor ali je pretplata za kvalitetnu listu za mesec dana oko 10e a ja recimo uzeo liniju za godinu dana i platio je 8.5 evra, dobra linija da mogu lepo gledati i nase pakete, naravno bez totala i sad da kupis neki uredjaj kvalitniji, platices ga cak i 100 evra. Mozemo doci do zakljucka da je to sve bunar, bure bez dna i kako god hoces nazvati to. Ja sam ulozio u satelitsku opremu oko 150 evra i mislim da ce proci jos dosta vremena da bas satelitska bude neupotrebljiva.

Satelitski risiver se isplati kupiti, ja sam dm800hd klon kupio cini mi se 2008. i radio he do prijr mjesec, neprestano bez greske. Vec dvije godine imam vu+zero i roka sjajno. Slika mi je ljepsa nrgo na iptv, a i dalje ima bas dosta paketa.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Ja pratim sat tv kanale oko 20 godina i nikad ih nije bilo ovako malo. Ko već ima opremu ok je uložiti za dobru liniju ali ako neko počinje od nule, mislim da je iptv zahvalniji. Plus što će budućnost svakako biti u iptv-u.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Slika neuporedivo bolja preko satelita u odnosu na IPTV, plus sto IPTV uzima oko 5-7Mbita downloada cijelo vrijeme tako da neko ko ima slabiji paket neta nije bas sjajno rjesenje.

Sent from mTalk

Hm pitanje sta je buducnost, pogotovu sad sa novim zakonima EU.

Slazem se da je ipak satelitska jos uvek bolja varijanta, neki od razloga:
Fluidnija je slika.
Jeftenije je
Jos uvek solidno dobra ponuda kanala
4k fidovi za utakmice i ostale dogadjaje (ne smem ni da pomislim kolika bi trebala da bude brzina neta za neki 4k stream za IPTV)

I za sam IPTV treba da se ulozi u neki box ili smart tv + godisnja pretpata, dodje to na isto skoro kao i ulaganje za satelitsku racunajuci na godisnjem nivou.

imam ja kablovsku,Vektor,ok je al,kad vec imam godinama tanjir nastelovan,pa sto da neuzmem neki S2 risiver,kad moj stari sto je placen 100 eura nevredi nista,a cak je jedan LNB upotrebljiv,dok drugi je zavrsio u smecu.Ja se bas i nerazumem u CS i te ostale cake,za sad gledam Astru i FTA kanale,pa videcemo,vecina nemackih kanala,srecom rauzmem nesto nemacki,pa cu pomalo i da ucim jezik,nije da nema zanimljivih kanala,al nemoze da se poredi sa linijama,a bice uvek satelitske televizije,napredovace jos
e sad zanima me sto su ovi VU zero,skupi risiveri,verujem da su vrhunski,al sta mogu da rade sve

ako neko zna iptv listu za mag da ima jako dobru sliku na srpskim arenama , neka javi na PM.

e sad zanima me sto su ovi VU zero,skupi risiveri,verujem da su vrhunski,al sta mogu da rade sve

To je jedan od najjeftiniji Enigma2 boxova i za te pare ne moze biti vrhunski ali sasvim pristojan box i radi sve sto treba.

Svasta moze da radi, mozda da se vratis neku stranu u nazad gde sam pisao koje su prednosti linux boxeva da se ne ponavljam.

Najveća prednost satelitske opreme su feedovi, i to će dugo ostati tako

Odoše lagano i Sky UK kanali

Vrh Dno