Šta je novo?

Satelitska TV, Risiveri, DVB-S2...

Meni su od danas nedostupni svi sky filmski kanali, a od prije neki dan mi ne radi sky 1,2. To je to sto se tice sky UK kanala? :(

Jel vam radi Ddamir subtitle player i koju verziju koristite, meni na db800 hd nesto se poremetilo i ne radi kao pre

Jel vam radi Ddamir subtitle player i koju verziju koristite, meni na db800 hd nesto se poremetilo i ne radi kao pre
Meni taj plugin nikad nije radio kako treba tj znao je cesto da obori box. Imas subsupport ja sam uglavnjom njega koristio, nema toliko opcija kao Damirov ali sasvim pristojno obavlja posao.

Sada nema ni te ocajne SD rezolucije :D

Mada meni nije bas toliko smetalo (tv 48"), gledao sam povremeno njihove filmske kanale a svidjalo mi se sto ima titl na engleskom.

Sta znam ni ja se nisam nesto potresao sa gubitkom, gledao sam samo ponekad SkyUK isto tako mi je bilo gotivno sto imaju titlovano skoro sve, hm moze se ocekivati da ce uskoro i SkyDe krenuti sa uparivanjem, to bi vec bio ozbiljan udarac.

Sada nema ni te ocajne SD rezolucije :D

Mada meni nije bas toliko smetalo (tv 48"), gledao sam povremeno njihove filmske kanale a svidjalo mi se sto ima titl na engleskom.
Da, i ja volim taj titl za gledaoce sa oštećenim sluhom.

Ja na sky uk gledam emisije na dokumentarnim kanalima. Precizan im je raspored i uglavnom prvi emituju u Evropi. Ti kanali još uvek rade, a do kada će...

Na pojedinim kanalima (hbo,cinemax na 16e; bein sports na 19.2e) imam smetnje tipa distorzije zvuka, nema slike, povremeno se pojavi samo titl. Od opreme imam alu antenu 1.25, štapni motor, lnb inverto black ultra high gain 0.2db, kabl do pozicionera oko 30m, pozicioner gbox v3000, risiver amiko 8260+. Više puta sam proveravao kablove i konektore, štelovao antenu (hvatam sve od 39e do 1w). Jedino što je dalo neki pomak je to da kad savijam koaksijalne kablove blizu ulaza/izlaza u/iz pozicionera slika se popravlja ili gubi samo na tim kanalima dok se jačina signala ne menja. Na primer na hbo 1i2 kvalitet signala ne konstantno 90 a nivo (L) 88-89. Nekad svijem kablove, vežem i nemam problem dva dana pa se opet vrati. Šta mislite da bi moglo da bude uzrok ovom problemu?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

DECT fiksni telefon?

Da li imate preporuku za CS kod kineza na Aliexpress (ovi što nude CCCam cline), ali da provereno radi Polaris na 39°E, kroz oscam...

Na pojedinim kanalima (hbo,cinemax na 16e; bein sports na 19.2e) imam smetnje tipa distorzije zvuka, nema slike, povremeno se pojavi samo titl. Od opreme imam alu antenu 1.25, štapni motor, lnb inverto black ultra high gain 0.2db, kabl do pozicionera oko 30m, pozicioner gbox v3000, risiver amiko 8260+. Više puta sam proveravao kablove i konektore, štelovao antenu (hvatam sve od 39e do 1w). Jedino što je dalo neki pomak je to da kad savijam koaksijalne kablove blizu ulaza/izlaza u/iz pozicionera slika se popravlja ili gubi samo na tim kanalima dok se jačina signala ne menja. Na primer na hbo 1i2 kvalitet signala ne konstantno 90 a nivo (L) 88-89. Nekad svijem kablove, vežem i nemam problem dva dana pa se opet vrati. Šta mislite da bi moglo da bude uzrok ovom problemu?

Freq 11637 na 16E verovatno.

Baza kao sto je receno cak ne mora da bude ni u tvom stanu.

Na Enigma2 boxovima se to lako sredi dizanjem lof-a napr za 700, ne znam dali tvoj box to moze ako moze resices problem.

Hvala za ovo, protadili i meni hbo 1 i 2 kada sam pomerio bazu telefona

Sta je to lof? I kako se to pomera?

Da, baza telefona mi je prema pored. Probaću da je pomerimo na drugo mesto čim budem kući.

Freq 11637 na 16E verovatno.

Baza kao sto je receno cak ne mora da bude ni u tvom stanu.

Na Enigma2 boxovima se to lako sredi dizanjem lof-a napr za 700, ne znam dali tvoj box to moze ako moze resices problem.
Druže, ovaj amiko je baš siromašan sa opcijama u odnosu na enigme pa ne verujem da ima to podešavanje..u stvari ja i ne znam šta je to lof. Ako možeš objasni ukratko

Podešavanje gornje i donje frekvencije LNB-a, sa svaku polarizaciju, tj podizanje svake frekvencije za određeni korak

Resio sam problem tako sto sam udaljio bazu telefona.sada je sve ok.
@renne
U podesavanjima u risiveru imam opciju LNB Type i tu mogu da biram izmedju universal-standard-unicable-user. Postavljeno je universal, tu imam dve opcije:
-first frequency postavljeno na 9750
-second frequency stavljeno na 10600
Mislim da su to ta podesavanja lof-a. pokusao sam da ove vrednosti podignem za 700 tj 10450 odnosno 11300 ali tada nemam slike uopste, samo crn ekran a signala ima.

-second frequency stavi sa 10600 na 11300 i onda skeniraj freq 11637 ali za +700 tj 12337 ostali parametri ostaju isti symbol rate, fec itd...

Ne znam te druge risivere samo ove na enigmi, tj kako ce se ponasati ostali kanali sa tog satelita.

odmah da kazem laik sam za satelitsku TV, sta da kupim za vikendicu gde realno je potreba za TV 4 meseca u godini maximalno, od maja do sept. Da li ima free varijanta, koje su cene opreme ??? HVALA

pa antena je oko 40 eura,risiver je polovan dobar isto oko 40 eura,lnb je oko 700 dinara plus kabl i da se pozicionira satelit koji zelis
nabavi sam drugi lnb napravio nosac za njega,nasao otprilike poziciju njegovu tj eurobird 28 stepeni,al nece nikako da uhvati signal,pa al moze neka pomoc,koliko je udaljen 28 od 19 astre

Par cm u desno gledano iza antene ako stojiš. Stavi na neki fta kanal ili tp sa 19°E i pomeraj je polako,trebao bi pronaći Astru bez problema.
Ukoliko ti risiver ima signal meter ili ti satfinder utoliko ćeš lakše pronaći Astru.

astru imam,al sad bi da nadjem hotbird il eurobird,pomerao sam levo desno,cak sam na netu nasao i udaljenost jedan od drugog lnb,al nece

Ih tek sad vidim da ti oces 28.2 e, dakle on ti je devet stepeni na istok, kad stanes iza antene ulijevo pomjeras, ali malo, pratis da ne izgubis signal sa astre, nek ti malo opane, onda okrenes kanal sa 28.2e i lnb taj drugi zaokreci.

Poslednja izmena:
cekaj kad stanem iza antene meni je bio hotbird 13e,e sad valjda je astra 19e a eurobird na desno 28 il ja gresim,sad neznam dal je i istoj ravni malo gore il dole il ja gresim
meni je astra na ruci anteni sad ovaj drugi lnb pomerao samo i pratim signal

Meni u podgorici je istok lijevo kad stanem iza antene, zapad desno. Dakle lijevo ide 19.2e, 28e,39e,42e... Desno 19.2 16e, 13e...

Sent from my MI 5 using Tapatalk

meni je istok isto levo,jer svaki tanjir je usmeren u jednom pravcu bilo gde sad meni sve ide kontra071ebf7e4f534ec3ff3389c7705391dc_orig.jpg
nasao sam ovu sliku cak i sa razmakom izmedju satelita

meni je istok isto levo,jer svaki tanjir je usmeren u jednom pravcu bilo gde sad meni sve ide kontraPogledajte prilog 230214
nasao sam ovu sliku cak i sa razmakom izmedju satelita

tako je kod mene,samo mi nije svaki LNB isti+ jedan mali Tanjir i njegov LNB u sklopku za Polaris na 39e...al sam ga nabudzio i svi sateliti rade..:)

Poslednja izmena:
@pumba1 nema on motor da bi mu govorio da antenu okreće, nego hoće kao na slici da ubaci više LNBova.
E sad ta fotografija je snimljena ko zna gdje. Možda u Engleskoj gdje je i najjači signal sa Astre 28 E, pa tamo je i moguće tako sa malom antenom i dobiti signal sa Astre 28 E.
Ili je to ili ti nisi dobro podesio risiver ili nisi našao satelit Astra 28 E.

Послато са LG-H818 уз помоћ Тапатока

Meni u podgorici je istok lijevo kad stanem iza antene, zapad desno. Dakle lijevo ide 19.2e, 28e,39e,42e... Desno 19.2 16e, 13e...

Svima na sjevernoj polulopti planete Zemlje je tako. [emoji4]

Послато са LG-H818 уз помоћ Тапатока

Pa kako oni ovu sliku naopaku kace :)

Vrh Dno