Šta je novo?

Satelitska TV, Risiveri, DVB-S2...

Aha, ok. Mislio sam generalno da se gubi kada si napisao, a ne kod ovog pacha. Moja greška u razumevanju

Ljudi imam veliki problem molim vas pomozite mi . Naime kupio sam Amiko HD8140 T2/C tjuner u AV marketu povezao sam ga preko Kopernikus kablovske preze do LG plazme HDMI kablom , kada odem na INSTALACIJA KABLOVSKE i automacka pretraga izlazi mi faild tj ne pokazuje mi da je pronasao ni jedan kanal ,ako neko zna kako da mi pomogne molim neka napise?

Poludecu vise uredjaj sam platio 6 500 ovi iz av su mi dali neki broj servisa iz subotice gde su mi rekli da zovem prodavnicu , pa sam zvao kopernikus oni kazu da izlaze samo za svoje uredjaje ,a ja sam hteo da uzmem njihov uredjaj ali im je uslov bio da imam i njihov internet ,a pre 2 meseca sam potpisao ugovor sa telekomom . Ne znam sta da radim vise.

A jel imaš digitalnu kablovsku? Ovaj risiver ima samo digitalni kablovski tjuner, pa ako na kablovskoj imaš samo analogne kanale, mrka kapa.
Ako imaš digitalnu kablovsku, onda vidi petljaj nešto oko promene zemlje i sl.
Ujedno, ako u pretrazi imaš opciju skeniranje full i scan mreže, odaberi ovo drugo.

Poslednja izmena:
A jel imaš digitalnu kablovsku? Ovaj risiver ima samo digitalni kablovski tjuner, pa ako na kablovskoj imaš samo analogne kanale, mrka kapa.
Ujedno, ako u pretrazi imaš opciju skeniranje full i scan mreže, odaberi ovo drugo.

Valjda ima radnik iz AV Marketa mi je rekao da uredjaj radi na kopernikusu i da ga je dosta ljudi uzelo . na F1 ima network id Scan

Provider
TP Index
Frequency
Simbol rate
Modulation
Network ID
LCN

------------------------------------------------------------

TAKO MI IZGLEDA KADA UDJEM NA F1, tu imam opcije da podesavam ,ali se uopste ne razumem u to . Inace na tv mi je pre godinu dana valjda od grmljavine crkao ulaz od antene i kada ubacim antenu direktno u tv izbacuje mi da nije povezana ,ostali ulazi rade normalno ,cale je pre par meseci kupio neki mali uredjaj Intex http://www.sk.co.rs/2011/06/sktd15.velika.jpg upravo ovakav i preko njega imam kanale ,ali je slika dosta losa jer je on poceo da brljavi .

Valjda ima radnik iz AV Marketa mi je rekao da uredjaj radi na kopernikusu i da ga je dosta ljudi uzelo . na F1 ima network id Scan

Provider
TP Index
Frequency
Simbol rate
Modulation
Network ID
LCN

------------------------------------------------------------

TAKO MI IZGLEDA KADA UDJEM NA F1, tu imam opcije da podesavam ,ali se uopste ne razumem u to . Inace na tv mi je pre godinu dana valjda od grmljavine crkao ulaz od antene i kada ubacim antenu direktno u tv izbacuje mi da nije povezana ,ostali ulazi rade normalno ,cale je pre par meseci kupio neki mali uredjaj Intex http://www.sk.co.rs/2011/06/sktd15.velika.jpg upravo ovakav i preko njega imam kanale ,ali je slika dosta losa jer je on poceo da brljavi .

http://www.winwin.rs/racunari-i-kom...tuner-intex-usb-tv-fm-it-tv150fm-1164960.html da li bi mi ovaj uredjaj pre pomogao ?

Probaj da ukucas
Freq su: 714, 722, 730, 738 (ako nisu menjali a verovatno ih ima jos)
Simbol Rate: 9600
Modulation: Qam 256
Pa probaj rucno da trazis.

Valjda ima radnik iz AV Marketa mi je rekao da uredjaj radi na kopernikusu i da ga je dosta ljudi uzelo
To ništa ne znači, mnogi ljudi imaju digitalnu na Kopernikusu. Ako je taj Intex isto imao DVB-C tjuner, a imaš sliku, onda imaš digitalnu, ako je analogni tuner, onda je tu možda problem. Eksperimentiši, šta da ti kažem, proveri antenski kabl da se nije iščupao u toj gimnastici, džekovi, konektori... ali prvo moraš da znaš da li uopšte imaš digitalnu tv.

ne taj intex nije dvb-c tjuner ,imam sigurno digitalnu televiziju komsija pred mene isto ima kopernikus i otkljucao je digitalne kanale arene 2-3-4 . probao sam ovo sa frekvencijama i nece izbacuje faild.

Slikaj meni za skeniranje pa okaci da vidimo kako izgleda, ovako tesko da mozemo da pomognemo, ja nikad ni video taj uredjaj.

Kad stavis odredjenog provajdera onda salta frekvencijama tog provajdera koje se ne poklapaju sa kopernikusom pa je ipak bolje rucno skeniranje.

Ono sto sam uspeo da naguglam kopernikus koristi sledece frekvencije:
682,690,706,714,722,720 i 738 i trebalo bi da je simbol 6900 i qam256, probaj dalje da se igras u postavka tunera. Ako tuner radi mora da ti skenira kanale, podrazumevano da je kabl u redu, dalje ne mogu da ti pomogem ali predpostavljam da je samo do postavki tunera.

Poslednja izmena:
Ma jok nista ne pomaze . Moracu da im vratim uredjaj .

Kakve veze sad TV ima, rekao si da si kupio onaj neki Amiko, ako on ima dvb-c tuner sta ce ti u tv-u?

Da ti tv ima dvb-c tuner ne bi ti ni trebao externi risiver.

Ne znam samo pokusavam da shvatim zbog cega ne moze da pronadje kanale ,zvao sam kopernikus da li su mi frekvencije i opet nece nista mi nije jasno imam lg 42pj350 .

Biće na kraju da nemaš digitalnu. Zovi ih opet i pitaj šta imaš od usluga i da li imaš digitalnu. To što komšija ima sve Arene ne znači ništa, one se posebno plaćaju kao i digitalni kanali. Ne znam da li kopernikus kao npr. Ikom daje besplatno neke od digitalnih kanala.

Kopernikus ima digitalu, sve jedno zasticeno ili ne on mora da ih skenira.

dobar dan imam jedno pitanjue moj komsija hoce da uzme wetek i interesuje ga kako radi na njemu zabranjeno voce hvala.

dupli post

Poslednja izmena:
radi....i pod Androidom,i pod OpenElec-om,i pod Enigmom...bas sam ovih dana na PBnigma VX 5.1....odlicno radi,a radi i IPTV sa liste koju sam skinuo,i radi i Kodi koji je ubacen u Enigmu....ima jos neka zatezanja u Enigmi,ali Satelitski deo je sve bolji....
ja licno koristim 'ciefp Settings E2'liste...
evo slicice,kako izgleda N1 HD kanal na IPTV strimu u okviru liste....
10xwv9w.png

Pozdrav,
Da li je neko uzimao test liniju za cs od kineza sa Alija? Interesuje me da li to radi kako treba? Pisano je ranije u ovoj temi al ne nađoh da je neko podelio iskustvo. Pobao bi i sam ali nemam adekvatan risiver, ali imam u planu da kupim...

a sta sa tim Linijama dobijas,sto nema sa ovim koje mi uglavnom ganjamo?

@6pack
Jeftinije je. Oko 20 dolara za godinu dana. U opisu navode satelite koji imaju naše kanale.

Dajte neki link da vidimo!

Evo ja ću testirati ako mi pošaljes test

Aj javljajte :)
Ako imas mogu i ja teatirati.

Poslednja izmena:
Vrh Dno