Šta je novo?

Sandy Bridge officijelni thread

Sve je ovo lepo....samo mi jedno nije jasno....sta mislite da potencijalni kupci nasih i5/i7 CPU-a i P55 i X58 plocha stoje u redu i da cemo ih prodati za neku iole pristojnu lovu - tesko.
Bice ovo jedan surovo skup prelazak na novu platformu....

Ima mnogo drugih koji su preskocili i5/i7 i koji ce preci direkt na Sandy.

Sve je ovo lepo....samo mi jedno nije jasno....sta mislite da potencijalni kupci nasih i5/i7 CPU-a i P55 i X58 plocha stoje u redu i da cemo ih prodati za neku iole pristojnu lovu - tesko.
Bice ovo jedan surovo skup prelazak na novu platformu....

Bolje sačekaj Bulldozer.

Ja bih cekao, ali Bulldozer dolazi tek naljeto. :(

Bolje sačekaj Bulldozer.

Evo ja bih cekao buldozer da imam i JEDAN konkretan dokaz da ce "valjati" (biti brzi od sadasnjih i5/7) a posto nemam i nema ni jedan argumenat koji pokazuje da njegovu snagu odlucio sam da kupim sandy bridge cim izadje...

Evo ja bih cekao buldozer da imam i JEDAN konkretan dokaz da ce "valjati" (biti brzi od sadasnjih i5/7) a posto nemam i nema ni jedan argumenat koji pokazuje da njegovu snagu odlucio sam da kupim sandy bridge cim izadje...

Pa onome ko ima čak i Kentsfield/Yorkfield se ne isplati da prelazi na SB u zavisnosti od toga za šta koristi računar, kamoli Lynnfield i Bloomfield, X4/X6. Može samo da dobije čekajući BD ili makar prve preview-ove i procurele rezultate.

Poslednja izmena:
Pa onome ko ima čak i Kentsfield/Yorkfield se ne isplati da prelazi na SB u zavisnosti od toga za šta koristi računar, kamoli Lynnfield i Bloomfield, X4/X6. Može samo da dobije čekajući BD ili makar prve preview-ove i procurele rezultate.

Kakve rezultate???, molim te uozbilji se!
i5/i7 a da ne pricamo Sandy Bridge RAZGUZUJE AMD i c2q uzduz i popreko u svemu onom sto je bitno da imas CPU snagu (rendering, multimedija, kompleksnije igre)

Kome treba internet PC nek kupe E3300 + ploca za 60e i mirni su

Poslednja izmena:
Ja takodje čekam Sandy Bridge. Nekako sam uspeo da izdržim bez i5/i7 generacije ali sam u dosta navrata bio ograničen CPU snagom.
U mom slučaju prelazak direktno na SB predstavlja preporod.

Tebi pogotovo, jer imas dualca jos uvijek. Ja sa quada prelazim, a napredak je veliki, kod tebe je to jos vise izrazeno. :)

Srecnici u UK vec mogu da se pocaste sa retail Sandijem i P67 plocama ispod tezge, a kod nas jos nigde nema najava o bilo kakvoj dostupnosti pomenute platforme ni sad nit za januar.
Elem, covek lepo kupio 2500K + Gigabyte GA-P67A-UD5 turio pod Megahalema @1.35V i bam - 4.8GHz stabilan. Max. temp 56C. Prelepo. :)

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=264003

MSI prvi na nasem trzhistu...ploche od 95 do 150e.....
MSI P67S-C43
MSI P67A-C45
MSI P67A-GD55
MSI P67A-GD65
eto...samo od CPU-a ni traga ni glasa...

ako neko ima info gde mogu da nabavim 2600k ispod tezge nek mi baci poruku na pm :)

Opako izgleda Asrock, steta sto su mu bele boje lock mehanizmi za memoriju i graficke.:smash:

Ima Asrock Fatal1ty, i sve ostale kontrolere x2 ;)
Ovu plocu sam vidio i ranije, stvarno je odlicno izgleda, jos bolje bi izgledala bez ovog Fatality brendiranja. 10xSATA. :d

Koliko vidim, layout je stvarno odlican. Svi SATA portovi sa strane, lijepo razmaknuti slotovi za graficke, ne pretjerano glomazni pasivci, a obzirom da je ploca Asrock, imaju i LGA775 rupe, sto mi je super zbog jer imam stari Mugen 2 koji ne ide na LGA1156/1155.

Ali sigurno necu kupit ovu plocu samo zbog IDE porta, jer mi je przilica IDE, radije uzet SATA przilicu...

Ako neko sazna da ima u Srbiji 1155 CPU-a neka javlja odmah....hvala unapred :)
Ovo je stvarno zesca fora....ploca u ruci a CPU tek za dve nedelje....totalna glupost...

Poslednja izmena:
Meni da se javi takodje ja sam prvi rekao da kupujem i5 2500K! :)

Zatreba, sad ce da ispadne da treba neki krs P2 da drzim pri ruci kad mi zapadne da radim backup sa pata diskova :(
Za kontroler ATA ne dam >2000
Uzmes neki ATA to SATA konverter.;) Ja nisam hteo da batalim Pioneer 108, i pored toga sto mi ploca ima PATA kontroler, smarali me PATA kablovi.:p

Srecnici u UK vec mogu da se pocaste sa retail Sandijem i P67 plocama ispod tezge, a kod nas jos nigde nema najava o bilo kakvoj dostupnosti pomenute platforme ni sad nit za januar.
Elem, covek lepo kupio 2500K + Gigabyte GA-P67A-UD5 turio pod Megahalema @1.35V i bam - 4.8GHz stabilan. Max. temp 56C. Prelepo. :)

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=264003

Wow, izgleda stvarno da sa dobrim kulerom 4,8GHz neće biti neki veći problem, sjajno...to je 600-800 više od nekog sadašnjeg standarda ,) lepo. Ali ja ću ipak najverovatnije sačekati Buldozer, ili bar neke preliminarne rezultate da vidim šta ima da kaže pa onda kupujem SB ili BD.

Nazad
Vrh Dno