Ako želiš da overclockuješ K procesor i da koristiš gpu na procesoru i dalje ne postoji chipset koji to omogućuje, možeš na H67 chipsetu da koristiš taj "Lucid" software za encoding pomoću grafike integrisane u CPU iako imaš diskretnu grafu na ploči što je jedini benefit tog software-a.
Postoje priče o Z68 chipsetu koji bi trebao da se pojavi u Q2 2011 ali i ako se pojavi mogu misliti kolika će cena ploča bazirana na njemu biti, jel to je onda "all in one"
rešenje koje treba papreno da se plati pretpostavljam.
Sva ta igranka oko chipset podrške jako nervira onog ko planira da pređe na Sandy Bridge. Recimo meni lično ne treba mnogo taj HD3000 na 2500K koji sam planirao
da kupim ali mi je frustrirajuće da platim nešto što ne mogu da koristim a i u situaciji kad recimo prodaš grafičku kartu mnogo je elegantno da koristiš HD3000 do
kupovine nove a na P67 ploči morao bih opet da budžim neku bilo kakvu grafičku da bi uopšte imao grafički interface.
Naravno sad će neko reći, kupi H67 ploču i rešeno ali onda nema overclocka, a priznaćete da je besmisleno kupiti CPU sa tako velikim OC potencijalom uz koji se btw
dobija i bolji cooler od standardnog box-shit-a a ne iskoristiti taj potencijal barem delimično.
Sve u svemu jako loša situacija za kupovinu platforme na duže staze, jedino možda uzeti P67 ploču pa je kasnije prodati i pazariti neku Z68 o kojoj se samo nagađa,
a to je sve u zbiru jako veliki trošak pa se postavlja pitanje zašto ne sačekati i AMD-ovu novu platformu i videti odnose cena-performanse.