Ali i pored ispravnih kor imena i lozinke za pristup, i svim podešavanjima u OS, da napomenem da koristim Windows7.
moze li neko da mi pomogne da ovo sredim?
Eto, ovo je ukratno, ukoliko imate pitanja, pokušaću da odgovorim na njih, koliko mi to vreme dozvoli, i naravno znanjeBilo bi mi drago da ako ima zainteresovanih za "tweak"-ovanje pokušamo nešto da odradimo na ovu temu, jer ja nisam dobar poznavaoc linuxa.....
Bez obzira na sva negodovanja (u temi) ovog uredjaja, prekjuče sam SamTec MPD-305HD pazario na "Slaviji" za 8,1 kdin i mislim da vredi svaku paru.
Što se tiče audio i video formata koje čita, skoro u potpunosti zamenjuje prosečne DVD Rekordere, naročito što odlično čita i reprodukuje VOB tj. prekopiran originalni DVD na interni HD (opciono) ili sa USB ili mreže. Novim update-ima firmware-a valjda će biti podržani i još neki formati...
"Pretraga po vrsti fajlova Da bi se pretraga olakšala, postoji pet funkciskih tastera na daljinskom upravljaču All, Music, Photo i Movie, čime je put do željenog fajla znatno olakšan."
-Ja videh samo 4![]()
"Plejlista Ova opcija Vam omogućava da pravite liste željenih fajlova. Izaberite folder na hard disku, pritisnite SELECT da bi izabrali fajlove, zatim pritisnite CONFIRM za potvrdu.."
- .. što ne nastaviše sa opisom, probao sam da napravim "plejlistu" al nisam uspeo da vidim nikakvu listu da bi selektovao pa Confirm-isao ;(, gi me a Hint.
Linux ne znam, ali volim da "tweak-ujem"?
Dali HD zahteva neki posebni format? Zbog Linuxa? Ili što je neki stari Matrox u pitanju?
Prvo sam ubacio HD iz PC-a (NTFS) za probu, pa sam ga posle formatizovao iz SamTec-a, pa sam vratio HD u PC, kad ono! svi file-ovi tu i rade, kao da format nije odradio. Vide se na pc-u, svašta? posle kopiranje radio samo na SamTec-u, sve je ok, ali čudno.
Recimo pozicioniraš se u neki folder sa MP3 muzikom (mora biti na internom HDu), i zatim klikneš na SELECT, i čekiraš željene pesme, svaku sa SELECT, kada završiš klikneš na CONFIRM. Tada plejer pravi plejlisu kojoj pristupaš iz osnovnog menija PLAYLIST. Da stvar bude još udobnija, to je običan ASCII fajl koga možeš i sam menjati a nalazi se u root-u samog HD-a, kome pristupiš kroz LAN ili USB....
Ono sto je moj problem zadnjih dana je da ne mogu nikako da pokrenem torrent download kroz torrent klijenta koji ide preko http-a...Pre toga je ok radio....
Btw, koji je poslednji firmware? Skinuo sam onaj sa sajta "uvoznika" 15.09.09 i misleći da je taj najnoviji izgleda pregazio svoj noviji (možda i grešim), koji je postavljen 14.10.09 na sajt, to me prevarilo.
Hm, da li si obratio paznju na moju preporuku, da u BT folderu ne drzis vise od 3 foldera u kojima imas torrentom download-ovane fajlove? To moze biti problem, a ako to ne uspe da ti resi ovaj problem, onda probaj da preformatiras (iz samog uređaja) HD.....
Ovim sam resavao svakojake probleme kada je u pitanju BT.
Nasao na netu da bi trebao da radi i bez harda, ni to nece kod mene, izgleda da je 100% neispravan. :wall::wall::wall::wall::wall::wall:
Nasao na netu da bi trebao da radi i bez harda, ni to nece kod mene, izgleda da je 100% neispravan. :wall::wall::wall::wall::wall::wall:
Updateovao firmware - i nece...Ko ima iskustva sa telnetom i ovim BT klijentom? Mora da ima neki nacin da ga obrisem i ponovo instaliram sa firmware...?
2 pobor
Da li si uspeo nešto da uradiš po ovom pitanju zaglavljivanja? Imam isti problem, a već mi je HD prilično krcat, pa ne bih odmah da potežem formatiranje.
Inače uređaj radi Ok, ako pogasim sva tri servisa (btpd, sambu, unicgi). Ukoliko su uključeni, pristupam kroz web interfejs do uređaja ali kada dodam torent, tu se uređaj "zatupavi", i naravno posle toga imam glavljenje uređaja, ili ako kliknem na power-off, on nikada ne ugasi plavu lampicu. Pomaže samo čupanje kabla.
Vidljiv je.
Ali da kazem, ja juce rekoh da odgledam film, i pustio ga sa harda, kad negde na 2/3 poceo je da prijavljujeneku gresku, ja onda krenem da da zavrsim film preko externog harda, opet neka greska.
Ja tada otvorim uredjaj, izvadim hard, koji se upalio, ali bukvalno, prava mala ringla, posle toga opet pustim film, ali preko externog HDD-a, i sve prodje bez problema, kasnije sam odgledao jos jedan film, sve je proslo bez problema , takodje.
Znaci, treba mu zesce omoguciti da se hladi! Pali se kao zmaj!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari