Jeste odmah sam primetio taj problem ali sam ga rešio nekorišćenim kulerom za procesor...![]()
Ili ko je u mogućnosti da koristi WD diskove, naročito GREEN seriju.
Jeste odmah sam primetio taj problem ali sam ga rešio nekorišćenim kulerom za procesor...![]()
Ili ko je u mogućnosti da koristi WD diskove, naročito GREEN seriju.
Kod meme je bio GREEN 750 ... i ista stvar...jaaako loše odrađeno hlađenje-NIKAKVO...
Ciao svima,
ja sam kupio ovaj uredjaj prosli mesec i uglavnom sam zadovoljan - slazem se da ima mana i da nije savrsen - ali popunjava rupu u odredjenom setup-u u kuci....
Ono sto je moj problem zadnjih dana je da ne mogu nikako da pokrenem torrent download kroz torrent klijenta koji ide preko http-a...Pre toga je ok radio....
Odem na ono Add new torrent izaberem fajl, i on radi neko vreme i time-out je...
Svasta sam pokusavao i da zaustavim sve 3 aplikacije sa samog uredjaja (ko ga ima zna da ima 3 - samba, unicgi i bt klijent), i da ga iskljucim iz struje...
Ima li neko neku ideju? Ima li neko ideju gde naci uputstva za tweakovanje busy boxa?
Hm, kod mene je GREEN 500, i ponekad umem i po nekoliko dana da ga ne gasim, ali nemam problem sa pregrevanjem. Doduše HD jeste vruć, ali vruće je već od 50oC što zavisi od subjektivnog osećaja, a ta temperatura spada u granice normalnog rada (0..60oC).
'"
U čemu je problem ako neko zna i kako se rešava, takodje Bit Torrent ne šljaka, što rek'o pobor "Odem na ono Add new torrent izaberem fajl, i on radi neko vreme i time-out je...", isto ne vidim rešenje, pomoć....?
Važnije pitanje je problem sa Transcode serverom jer kad on ne radi uredjaj nije baš full funkcionalan. Torrente je ionako bolje skidati sa računara. Dakle problem nije u firewall-u već u samom MPD-305 ili mreži. Ovaj problem je imalo dosta ljudi na net-u, ali ne videh rešenje nigde
Taj firmware na sajtu Sampro-a je iz oktobra (14.10.09) i nema uticaja na Transcode, bar u mom slučaju, a BitTorrent ne radi od kad sam instalirao firmware to je tačno. Dakle nema rešenja dok se ne pojavi Transcode Server 1.28....
Obrati pažnju da je firmware na sajtu postavljen 14.10.09, ali da datira izrada od 15. 09.09. Ja imam neki noviji (izrađen oktobra, ali nije još postavljen na sajt), i problem imam samo sa njim oko BIT TORRENTA, dok imam najbolja iskustva sa verzijom od 15.09.09. i sa njim mi rade i BT, i SAMBA, ali ne i Transcode server.
A što se tiče Transcode Servera 1.28, imaš na donjem linku 1.29 verziju, koju ja nisam uspeo da nateram da radi:http://avedia.com.au/download/TranscodeServer129.msi
Nego treba mi tvoje mišljenje za Samba server, on je prilagođen za Linux, pa možda to stvara neke potencijalne probleme?
2 pobor
Da li si uspeo nešto da uradiš po ovom pitanju zaglavljivanja? Imam isti problem, a već mi je HD prilično krcat, pa ne bih odmah da potežem formatiranje.
Inače uređaj radi Ok, ako pogasim sva tri servisa (btpd, sambu, unicgi). Ukoliko su uključeni, pristupam kroz web interfejs do uređaja ali kada dodam torent, tu se uređaj "zatupavi", i naravno posle toga imam glavljenje uređaja, ili ako kliknem na power-off, on nikada ne ugasi plavu lampicu. Pomaže samo čupanje kabla.
Ako neko nadje resenje za ovo sa Torrentima, neka vice - da nije toga meni bi uredjaj bio savrsen...
Uff, taman sam se pomirio sa određenim stvarima, kad ono evo novog problema. Uređaj je od pre par dana počeo relativno često (u slučajnim terminima) jednostavno se zaglavi pri reprodukciji AVI-ja, i na ekranu TVa ostane samo prikaz u plavoj, zelenoj ili nekoj drugoj boji. To se dešava jako često, u proseku i po nekoliko puta u par sati gledanja. Naravno "magični" power-down, power-up čupanjem kabla pomaže.
Da li neko ima slične probleme, jer ukoliko nema, moraću da menjam uređaj, obzirom da mi ovo liči na hardverske probleme.
P.S. Materijal koji je gledan nedeljama je pre toga radio kako treba, tako da nesumnjam na AVI.
Jesi li imao HDD u uredjaju kada ti se ovo desavalo?
OMG! Nakon procitane ove teme, uveren sam da ne postoji dobar multimedijalni plejer za takve pare.
Za sada se čini da jedino QNAP NMP-1000 može zadovoljiti naprednog korisnika. Samo treba izdvojiti te $...
HAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHa, jel treba da ga cekam da transkodira, nemam strpljenja 2min kokice da se spreme a player cu da cekam. MKV i DTS su danas de facto standard i obavezni (required) su za HD player.- Transcode server (preko koga moze da se pusta MKV)
Ja podpisujem da MKV ne može ni na koji način da pusti....hard se greje i do 70 stepeni!!!
Da, redovno. WD 500GB GREEN
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari