Šta je novo?

Samtec MPD-305HD

Ja imam blue seriju, a ubacivao sam i HITACHIjev HDD pale se ko ludi!!!!!!!!

Kod meme je bio GREEN 750 ... i ista stvar...jaaako loše odrađeno hlađenje-NIKAKVO...

Hm, kod mene je GREEN 500, i ponekad umem i po nekoliko dana da ga ne gasim, ali nemam problem sa pregrevanjem. Doduše HD jeste vruć, ali vruće je već od 50oC što zavisi od subjektivnog osećaja, a ta temperatura spada u granice normalnog rada (0..60oC).

Šta znam meni je bio vruć na dodir...sad moguće je da je temp ok ali sigurno nije zdravo za HDD ....sve u svemu više nije kod mene tako da nemam više tih problemčića :)

Nije lose da se nekad malo odigne donji deo, staviti ga na knjige i to ....:d

Ciao svima,
ja sam kupio ovaj uredjaj prosli mesec i uglavnom sam zadovoljan - slazem se da ima mana i da nije savrsen - ali popunjava rupu u odredjenom setup-u u kuci....

Ono sto je moj problem zadnjih dana je da ne mogu nikako da pokrenem torrent download kroz torrent klijenta koji ide preko http-a...Pre toga je ok radio....

Odem na ono Add new torrent izaberem fajl, i on radi neko vreme i time-out je...

Svasta sam pokusavao i da zaustavim sve 3 aplikacije sa samog uredjaja (ko ga ima zna da ima 3 - samba, unicgi i bt klijent), i da ga iskljucim iz struje...

Ima li neko neku ideju? Ima li neko ideju gde naci uputstva za tweakovanje busy boxa?

Ume li neko da reši ovo pitanje i pitanje situacije kad Transcode Server odjedanput ne radi i u log file-u piše: "Connection closed by peer 0"

Hm, kod mene je GREEN 500, i ponekad umem i po nekoliko dana da ga ne gasim, ali nemam problem sa pregrevanjem. Doduše HD jeste vruć, ali vruće je već od 50oC što zavisi od subjektivnog osećaja, a ta temperatura spada u granice normalnog rada (0..60oC).

Ne znam da li vaši već imaju ugađen mali cooler-ventilator sa strane, ali kod mene ga nije bilo. Sobzirom da je HD koji sam ugradio malo starije generacije, učinilo mi se da je jako topao, pa sam mu sinoć ugradio mali 4 cm prečnika cooler-ventilator koji tačno odgovara mestu sa strane. Upaliću ga popodne i neću ga sigurno gasiti do ponedeljka.

Tek sam ugradio tako da još uvek ne znam da li će rešiti problem grejanja, videćemo

Ovaj Transcode Server čas radi a čas ne. Nekada je ok a onda odbija da transkoduje fajlove i u event log-u piše:
"Start listening on port for name service socket 8080.... '15'
Received Command: 'DataConnect' '0'
Start listening on port 8084.... '0'
Failed to receive data ('connection is closed') '0'
Connection 1 (Command) closed by peer '0'
StopServer 1() '0'"
U čemu je problem ako neko zna i kako se rešava, takodje Bit Torrent ne šljaka, što rek'o pobor "Odem na ono Add new torrent izaberem fajl, i on radi neko vreme i time-out je...", isto ne vidim rešenje, pomoć....?

'"
U čemu je problem ako neko zna i kako se rešava, takodje Bit Torrent ne šljaka, što rek'o pobor "Odem na ono Add new torrent izaberem fajl, i on radi neko vreme i time-out je...", isto ne vidim rešenje, pomoć....?

Samo formatiranje HD iz samog uređaja pomaže. Za sada ja znam samo za ovo rešenje, a voleo bih da neko postuje rešenje i bez formatiranja.... 500GBy je prilicno za čest backup, pa formatiranje....... Uvoznik?

Važnije pitanje je problem sa Transcode serverom jer kad on ne radi uredjaj nije baš full funkcionalan. Torrente je ionako bolje skidati sa računara. Dakle problem nije u firewall-u već u samom MPD-305 ili mreži. Ovaj problem je imalo dosta ljudi na net-u, ali ne videh rešenje nigde

Važnije pitanje je problem sa Transcode serverom jer kad on ne radi uredjaj nije baš full funkcionalan. Torrente je ionako bolje skidati sa računara. Dakle problem nije u firewall-u već u samom MPD-305 ili mreži. Ovaj problem je imalo dosta ljudi na net-u, ali ne videh rešenje nigde

Nažalost, mogu i ja da potvrdim istu situaciju sa Transcode serverom. Pokušao sam na nekoliko načina da prevaziđem taj problem, ali potpuno bezuspešno. Jedine rezultate koje sam postigao (ako se tako mogu nazvati) je da primenom nekog firmware-a od oktobra (na sajtu je recimo datum od 14.09.2009. - to je septembarski) dobio sam da Transcode Server radi stabilnije, ALI PROBLEM sa oktobarskim je da neradi nista od BIT TORENTA, SAMBE i slicnih paketa, jednostavno u firmware-u ih nema, i nisam usepeo da ih instaliram. Eto, ukratko.

Taj firmware na sajtu Sampro-a je iz oktobra (14.10.09) i nema uticaja na Transcode, bar u mom slučaju, a BitTorrent ne radi od kad sam instalirao firmware to je tačno. Dakle nema rešenja dok se ne pojavi Transcode Server 1.28....

Taj firmware na sajtu Sampro-a je iz oktobra (14.10.09) i nema uticaja na Transcode, bar u mom slučaju, a BitTorrent ne radi od kad sam instalirao firmware to je tačno. Dakle nema rešenja dok se ne pojavi Transcode Server 1.28....

Obrati pažnju da je firmware na sajtu postavljen 14.10.09, ali da datira izrada od 15. 09.09. Ja imam neki noviji (izrađen oktobra, ali nije još postavljen na sajt), i problem imam samo sa njim oko BIT TORRENTA, dok imam najbolja iskustva sa verzijom od 15.09.09. i sa njim mi rade i BT, i SAMBA, ali ne i Transcode server.

A što se tiče Transcode Servera 1.28, imaš na donjem linku 1.29 verziju, koju ja nisam uspeo da nateram da radi:http://avedia.com.au/download/TranscodeServer129.msi

Obrati pažnju da je firmware na sajtu postavljen 14.10.09, ali da datira izrada od 15. 09.09. Ja imam neki noviji (izrađen oktobra, ali nije još postavljen na sajt), i problem imam samo sa njim oko BIT TORRENTA, dok imam najbolja iskustva sa verzijom od 15.09.09. i sa njim mi rade i BT, i SAMBA, ali ne i Transcode server.

A što se tiče Transcode Servera 1.28, imaš na donjem linku 1.29 verziju, koju ja nisam uspeo da nateram da radi:http://avedia.com.au/download/TranscodeServer129.msi

Ja ga instalirah (1.29) i radi!!! za sad, javiću sutra da li radi i dalje, jer je i 1.27 prvo radio pa ništa. U svakom slučaju hvala, ovo je svakako naprednija verzija čak može da se pristupi i samom uredjaju (mada se meni "učukao" window kad sam hteo da uđem u HDD na Sambi), a vidi se i IP adresa uredjaja. Onaj 1.27 je bio go kao pištolj. Nego treba mi tvoje mišljenje za Samba server, on je prilagođen za Linux, pa možda to stvara neke potencijalne probleme?

Poslednja izmena:
Nego treba mi tvoje mišljenje za Samba server, on je prilagođen za Linux, pa možda to stvara neke potencijalne probleme?

Po meni, Samba, nemože da pravi probleme. Naime, Samba je recimo protokol po kome su prilicno davno Linux/Unix sistemi mogli da pristupaju Win i ostalim operativnim sistemima, čime je napravljen odličan most i kompatibilnost sa korisnicima koji ne koriste isti OS. Kako sam MPD-305 plejer radi upravo pod Linuxom, logično je da se upravo Samba i koristi za potrebe umrežavanja uređaja u Win mrežu (odnosno protokole). Nadam se da nisam promašio temu :)

Ono gde samba "pravi probleme" to je Windows 7 OS, koji po "defaultu" ne dozvoljava pristup uređaju, pa je potrebno tweak-ovanje. Ali to je neka druga priča.

Što se tiče zaglupljivanja, imam utisak da se nešto desi sa ext3 particijama koje se nalaze na formatiranom HDu (formatiranje koje je izvedeno iz samog uređaja), i one su vidljive ako se HD zakači na neki od Linux OS-ova. Tu se inače drže instalirane btpd, unicgi i samba aplikacije. Sam Firmware se drži u internom flashu 16MB, ostalo na te dve particije oko 150MB x 2 ako se dobro sećam. Treća particija je NTFS i tu se drže korisnički podaci (filmovi, BT downlaods, muzika itd....)

Nista i dalje....

2 pobor
Da li si uspeo nešto da uradiš po ovom pitanju zaglavljivanja? Imam isti problem, a već mi je HD prilično krcat, pa ne bih odmah da potežem formatiranje.

Inače uređaj radi Ok, ako pogasim sva tri servisa (btpd, sambu, unicgi). Ukoliko su uključeni, pristupam kroz web interfejs do uređaja ali kada dodam torent, tu se uređaj "zatupavi", i naravno posle toga imam glavljenje uređaja, ili ako kliknem na power-off, on nikada ne ugasi plavu lampicu. Pomaže samo čupanje kabla.

Otkad ne koristim ovo sa torrrentom sve radi ok, nisam i dalje provalio kako da sredim ovo - ali kapiram ako ima neke particije - da znaci mogu one da se pobrisu - daj samo neki linuxas da kaze kako.....

E da sa Windows 7 se bori i zeza :) Ali moze ponesto i kroz njega da se uradi...

A sto se tice Transcode-a, ja odgledao ceo film natenane i posle toga nije radio transcode - resetovao masijnu i sve ponovo cool....

Ako neko nadje resenje za ovo sa Torrentima, neka vice - da nije toga meni bi uredjaj bio savrsen...

Ako neko nadje resenje za ovo sa Torrentima, neka vice - da nije toga meni bi uredjaj bio savrsen...

Uff, taman sam se pomirio sa određenim stvarima, kad ono evo novog problema. Uređaj je od pre par dana počeo relativno često (u slučajnim terminima) jednostavno se zaglavi pri reprodukciji AVI-ja, i na ekranu TVa ostane samo prikaz u plavoj, zelenoj ili nekoj drugoj boji. To se dešava jako često, u proseku i po nekoliko puta u par sati gledanja. Naravno "magični" power-down, power-up čupanjem kabla pomaže.

Da li neko ima slične probleme, jer ukoliko nema, moraću da menjam uređaj, obzirom da mi ovo liči na hardverske probleme.

P.S. Materijal koji je gledan nedeljama je pre toga radio kako treba, tako da nesumnjam na AVI.

Transcode server definitivno ne funkcioniše, sem za pristup uređaju preko mreže. Ima li ko isti problem i da li ga je neko rešio?

Uff, taman sam se pomirio sa određenim stvarima, kad ono evo novog problema. Uređaj je od pre par dana počeo relativno često (u slučajnim terminima) jednostavno se zaglavi pri reprodukciji AVI-ja, i na ekranu TVa ostane samo prikaz u plavoj, zelenoj ili nekoj drugoj boji. To se dešava jako često, u proseku i po nekoliko puta u par sati gledanja. Naravno "magični" power-down, power-up čupanjem kabla pomaže.

Da li neko ima slične probleme, jer ukoliko nema, moraću da menjam uređaj, obzirom da mi ovo liči na hardverske probleme.

P.S. Materijal koji je gledan nedeljama je pre toga radio kako treba, tako da nesumnjam na AVI.

Jesi li imao HDD u uredjaju kada ti se ovo desavalo?

OMG! Nakon procitane ove teme, uveren sam da ne postoji dobar multimedijalni plejer za takve pare.
Za sada se čini da jedino QNAP NMP-1000 može zadovoljiti naprednog korisnika. Samo treba izdvojiti te $...

Samtec je, BRE, odlican :)))

Da budem iskren, meni je ovo najbolji player koji sam mogao da kupim za ove pare. Ne kazem da je cena opravdala "los" kvalitet, vec naprotiv - kvalitet uredjaja je stvarno dobar. Sama prednja maska uredjaj je u boji piano black finish, inace je uredjaj mat crne boje. Diodice su neon plave.

Uredjaj pusta DivX filmove sto je meni licno najbitnije. Standardno ne pusta MKV fajlove (moguce preko transcode servera koji se nalazi na PCu umrezenim sa Samtecom), ali pusta recimo HIGH Diefinition AVI fajlove u full rezoluciji 1900x1080.
Meni mi se prilicno svidja jer svaki film poseduje preview koji doduse moze da se iskljuci (kad se iskljuce poneke opcije, kao sto je taj preview - kretanje po meniju je veoma, veoma brzo).

Subtitlovi su idealne velicine i vrlo su laki za citanje sa podrskom za sva nasa slova.

Jos jednom tvrdim da je player stvarno odlican - po meni bolji od WD Playera. Ako niste preterano zahtevni, pustanje muzike, slika i filmova sa titlovima je za svaku pohvalu.

Ako zelite da vas player ima sve mogucnosti koje pruza Samtec-MPD305HD...
- Interni HDD
- Externi HDD
- USB Disk
- USB WiFi
- USB Hub
- Movie Player (DivX na prvom mestu)
- Mp3 Player
- Photo viewer
- Subtitles (sa podrskom YU slova)
- Transcode server (preko koga moze da se pusta MKV)
- Bit Torrent Client
- LAN
- itd.

...onda verujem da je ovo pravi pogodak. Ako zelite nesto vise (kao sto je recimo internet streaming, podrsku za MKV itd) mislim da je Popcorn A110 takodje odlicno resenje (ali cena od 250 eur je za mnoge smrtnike kao sto sam ja, stvarno visoka).

Takodje sam cuo da ce Samtec izbaciti nove modele po nesto visoj ceni nego sto je cena modela MPD305HD. Ja sam kupio 2 komada - za sebe i tastu po jedan.

Moj zakljucak...

Veoma lak za koriscenje - sta reci kada ga i tasta koristi. Player veoma lako ide i na stare i na nove televizore. Ja sam prvo vezao na LCD gde je slika bila odlicna, ali sam ga prebacio u spavacu sobu gde imam stari CRT TV... pa mi je gledanje filmova idealno pred spavanje !!!! :))))

:banana:

Koliko korisnika u ovoj temi koji su na forumu "od juče" :) Ima i drugih načina za reklamiranje proizvoda, ovo je baš providno...

Meni je nekako lakse da progutam i ovakve reklame, nego kad neko kupi neku glupost, pa iz petnih zila pokusava da "odbrani" kako je super...

Mnogo su gore druge vrste reklama... kada prodavac "podmiti" clanove sa vise kredibiliteta i staza davajuci sample uzorke, besplatne uredjaje na recenziju i tako to... Cak se ide do toga da to evolvira u novu vrstu marketinga... toga se treba plasiti :) Ja sam na tako nesto naseo kao naivcina teska :)

OMG! Nakon procitane ove teme, uveren sam da ne postoji dobar multimedijalni plejer za takve pare.
Za sada se čini da jedino QNAP NMP-1000 može zadovoljiti naprednog korisnika. Samo treba izdvojiti te $...

Za te pare se moze kupiti AzBox koji ima isti chip, a uz to dobijete i satelitski receiver ;) Doduse nema 1gb net, ali zato ima integrisan WiFi... a mozes da ugradis i jos jedan tuner (DVB-T ili DVB-C)...

Poslednja izmena od urednika:
+1 za tvoj post Falcon

Ako ne pusta DTS zvuk u MKV fajlu Samtec (ili kako god se zove) je ****, pre godinu dana bi bio interesantan konkurent WDTV Gen1 ali sada ne. Ne zelim da ulazim u to kako przi hardove jer ni jedan otvor za hladjenje nema i koliko je ruzna plastika.

- Transcode server (preko koga moze da se pusta MKV)
HAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHa, jel treba da ga cekam da transkodira, nemam strpljenja 2min kokice da se spreme a player cu da cekam. MKV i DTS su danas de facto standard i obavezni (required) su za HD player.

Jedino sto je interesantno za Samtec koliko je niza dilerska cena uredjaja u odnosu na daleko superiorniji WDTV (Gen2) dok je u maloprodaji cena prakticno izjednacena. "Visak" ne ide na kvalitet vec na reklamu u flajerima (dobio u sanducetu naravno sa jos drugih proizvoda), bolju poziciju unutar radnje (i WDTV i Samtec se mogu kupiti u CT u DC) ali je Samtec mnogo lakse uociti gde i kako su ga pozicionirali.

Sve mi lici na pricu pre par godina o guranju Xwave DVD/DivX playera kada za sicu vise ima Pioneer DVD/DivX koji je savrsen (inace i dalje ga imam Pioneer DV-470)!

Dakle pamet u glavu i nemojte traziti specijalitet kuce jer ce te dobiti nesto bajato od pre par dana :)

Poslednja izmena:
Ja podpisujem da MKV ne može ni na koji način da pusti....hard se greje i do 70 stepeni!!!

Poslednja izmena:
Ja podpisujem da MKV ne može ni na koji način da pusti....hard se greje i do 70 stepeni!!!

Prijatelju, kaže se poTpisujem (gramatička forma poznata kao palatalizacija), a ostalo je manje više tačno. Transcode server ne radi ni pod razno, a grejanje nisam merio. Inače nemam drugih primedbi na rad uređaja. Meni je zamenio DVD/CD/VHS u solidnoj meri (imam ga nešto manje od mesec dana), i radi sasvim dobro. Nisam upoznat sa cenama drugih plejera, ali kažu da su od duplo pa naviše skuplji. BiT torrent takođe ne šljaka ali to inače nije zadatak ovog uređaja. Dakle, koliko para toliko solidne muzike!

Lapsus linguae :D

Da, redovno. WD 500GB GREEN

Jel si uspeo nesto sa problemima da uradis?

Ja imam relativno losu vest...Covek koji je odlican Linuxas se poigrao kod mene telnetovan na uredjaj. I software (barem kod mene) uopste ne reaguje kako bi trebao (da ne nabrajam ali nece da gasi procese, ne reaguje na resete i killove itd...)...On naravno ne poznaje bas ovu konkretnu verziju - ali mi se kune da neke od stvari koje je probao moraju da rade...E sad i on mi kaze da probam da kopiram fajlove negde pa ponovo format harda itd - sto mi je besmisleno i necu raditi ...

Ovaj uredjaj lagano ide u zonu impulsivne kupovine koja je promasaj na duze staze (posle 5 torrenta prestao da radi klijent i stvarno se greje ceo uredjaj - mada nemam pojma stvarno na koliko i sta je normalno)...Meni treba ovako nesto - ali cu ocigledno morati da platim to malo vise - ili sto bi nas narod rekao - ko ne plati na drumu...

Zna li neko da li taj popcorn ima da se kupi ili se samo reklamira? Jer kolko vidim na satu proizvodjaca oni isporucuju sa zakasnjenjem jer ne mogu da postignu?

falcon i I_L_I_J_A: po meni vrlo nekorektna oba posta, clanovi kao vi koji su ovde oduvek ne bi trebalo da se smeju ljudima koji imaju problem ili ih mere po duzini kolko su na forumu....dobija se osecaj da su novi clanovi nepozeljni..ruzno...npejcic je covek daleko korektnije ovu temu pokrio nego jedan moderator i jedan VIP member...

Ali to sam samo ja i nije mnogo bitno jer sam od juce....

Nazad
Vrh Dno