Šta je novo?

Samtec MPD-305HD

Ako jos jednom procitas moj post ili slucajno koristis pretragu videces da sam uvek korektan prema novim clanovima, i nesebicno delim svoje poznavanje odredjene materije. A da se vratimo na temu, imam problem kada se novi clan ne pojavi sa problemom, komentarom vec hvalospevom (koji citajuci imas utisak da je press release, narocito po nacinu maskiranja mana uredjaja). Bench ima sekciju za reklamiranje, zakupljuje se kao baner na vrhu foruma a ova vrsta marketinga za uredjaj koji je FAIL mi smeta.

Ovo nije prvi forum gde se to desava:
http://hardware.slashdot.org/article.pl?sid=09/01/17/166226

"I recently discovered that Belkin's lead online sales rep, Michael Bayard, has been secretly paying internet users to review his company's products favorably on Amazon.com and other websites like Newegg, whether or not they've ever used the devices. Bayard instructed the people he was paying to 'Write as if you own the product and are using it... Mark any other negative reviews as "not helpful" once you post yours.' Ironically, he was using Amazon's own Mechanical Turk service to hire his fraudsters. Did he honestly think he wouldn't get caught? Are Slashdotters aware of other examples of other such blatant astroturfing on behalf of a large tech company like Belkin?"

Vidis slicnost?

Evo i jos detalja ako te zanima
http://www.thedailybackground.com/2...people-to-write-fake-positive-amazon-reviews/

Prilozi

• 3203099918_6743b52d41_o.jpg
    3203099918_6743b52d41_o.jpg
    73.2 KB · Pregleda: 123
Poslednja izmena:
Verujem da si pomagao, nemoj da se ljutis - ali ovaj post je nekorektan po mom misljenju...Ton ti je podsmesljiv i popujuci (da ne kazem patronizing) i koristis velika slova da smeh upotrebis kao uvredu....Mene je ovo iziritiralo - cak i na korisnom forumu kao sto je benchmark gaji se samozvani nepotrebni elitizam (kolko je ko dugo negde i kolko ko zna i kolko je kome dugacak .............uredjaj)

Eto to mene nervira - podjednako kao reklamiranje, jer i jedno i drugo na duze staze teraju ljude i malo po malo gase forum....A suvise dugo sam okolo da nemam stomak za ovakve stvari vise (ovaj put cu ti oprostiti nehoticnu uvredu koja je jako cesta kod forumasa: "..ako procitas moj post jos jednom ili slucajno koristis pretragu..." - necu da citam ponovo, procitao sam i vrlo dobro razumeo i ne necu traziti tvoje postove da vidim da si dobar covek - nebitno mi je)...

Sto se tice reklamiranja - stvar misljenja i ljudi koji zaradjuju od benchmarka - na njima je da uprate ovakve stvari (isti ip-jevi, serije proizvoda iz necije ponude hvaljeni od istog usera i ovo sto navodis u citatima kao M.O - hvalis uredjaj a negativne postove pljujes)...Pa lepo ako misle da je neko u toj zoni - kick/ban/permban sto bi se rekl staroircerski...

Opet mislim da ovo ne moze ozbiljne korisnike nikako da omete, jer i u ovom postu se lepo vidi koji useri imaju problem i nesto rade sa uredjajem a koji ne...

A imao sam i pitanje u postu prethodnom - eto znas li nesto o popcornu, npr? Da krenemo ispocetka, mozda je bilo na krivu nogu :)

Ako tebi nije smesno da sednes sa devojkom da pogledas film i onda cekate 30/60/120min da samtec 'transcode server' (ne)prebaci standardni MKV (koji svaki drugi HD player od cita) uz obavezan gubitak kvaliteta tokom transkodiranja meni jeste

Moj post o novim clanovima u ovom threadu se nimalo nije odnosio na tebe, da mogu rado bih ti pomogao ali kod ovakog proizvoda nema pomoci. Maltretiraces sebe, prijatelja da se telnetuje i pali/gasi procese, devojci ces objasnjavati kako je transcode server upravo na 59% i cekate 100% da pocne film i na kraju opet neces biti zadovoljan - isto kao da kupis kineski dual-sim "mini" iPhone i cimas ljude a sto ne radi k'o pravi. Pogledaj na Internetu da li se mozda prodaje u ostatku Evrope - ne. Zasto? Zato sto (ispravan) proizvod koji ti se ne dopada ili nije ispunio tvoja ocekivanja mozes da vratis sto kod nas nije slucaj.

Kada ti za 6 meseci pregori hdd jer radio na 70 stepeni i ne uvaze ti garanciju,
ti reci Ilija se nasmejao na forumu velikim slovima i ja sam resio da ga zadrzim

Uzivaj u svom novom playeru
Pozdrav :)

Poslednja izmena:
Jel si uspeo nesto sa problemima da uradis?

Nažalost, pomirio sam se sudbinom :) Nakon dužeg posmatranja mislim da kod uređaja postoji problem u komunikaciji sa HD-om. Uređaj savršeno radi ukoliko materijal pustim kroz LAN. Pošto imam računar koji je uglavnom non-stop uključen ovo mi za sada "čuva živce".

Što se tiče Ilijine opaske da mu treba puno vremena da uradi transkodiranje, nije baš tako. Ukoliko imate korektan računar (u klasi recimo C2D 2GHz) to radi u realnom vremenu, i ne radi se o degradiranju kvaliteta, jer transkoder vrši samo dekompresiju formata, ali ne i downgrade rezolucije. Uostalom sve se ovo može podešavati. Slažem se da je ovakvo rešenje jako nepraktično za svakodnevno gledanje.

Ono što ipak po meni najviše razočarava kod ovog uređaja je pompa od strane distributera da će se raditi na ovim problemima, a koliko vidim od toga nema ništa. Ok, oprostili smo se od MKVa, nema procesorske snage. Ali šta je sa gomilom drugih problema koji onemogućavaju esencijalno korišćenje uređaja.

Da budem iskren, ako se bolje razmisli, mislim da je i distributer stavljen u nezgodnu situaciju jer proizvođač nema više ambicija da radi na ovom "zastarelom" uređaju pa otuda i manjkavost podrške u vidu novih firmware-a i sličnog. Kao dokaz za ovo je skoro identična situacija kod drugih distributera sličnog uređaja (Fantec, Freecom itd....) Naš distributer koliko sam mogao da primetim ima jedan od najnovijih firmwarea u odnosu na ove druge :)

Ja lično prilično razmišljam o WDTV Live-u, cena je oko 120$ u US, ali mi se neka tehnička rešenja ni kod njega ne sviđaju.... idealna kombinacija bi po meni bila SAMTEC hardver koncepcija sa kontrolerom i dekoderom iz WDTV Live-a :))) Svetla tačka na WDTV Live je "nenormalna" comuniti podrška, tako da već ima gomile modovanih firmware-a i nevidim tome kraj......

Za Pop-Corn i slične nemam nameru da dajem 250E pošto je to po meni ipak previše za ovu klasu uređaja, kojih će tek biti u izobilju, jer rapidno se radi na ovom tipu uređaja.

Eto, nažalost, to je neki moj zaključak.

P.S. Inače SAMTEC-a ne štedim, skoro svakodnevno radi i po 12-15 h ;) Nema pregrevanja, niti problema, ako ide kroz LAN.

Potpuno se slazem sa celim tvojim postom i zao mi je sto si i ti i drugi izgubili po 3 nedelje zivota zanimajuci se sa ovim polu-pecenim proizvodom, i iskreno mi je zao sto ocekivanja za ovaj player nece verovatno nikada ispunjena (odnosno nekoga iz marketinga bi trebalo obesiti :D )

Reci da je 2x jeftiniji i pruza mnogo vise od drugih nisu tacne jer WDTV Gen2/Live ga siju u svemu + kvalitetno izgledaju a Gen2 je iste cene.

P.S. Inače SAMTEC-a ne štedim, skoro svakodnevno radi i po 12-15 h ;) Nema pregrevanja, niti problema, ako ide kroz LAN.

To je super ali imas i HDMI kabal od 20m (po visestruko nizoj ceni od uredjaja) a sa repeaterom mozes i do 60m da ides preko HDMI kabla... pa onda cela stvar pomalo gubi smisao jer ovako komp mozes direktno na TV + bezicna tastatura sa touch padom (preporucujem Logitech Cordless MediaBoard sa USB prijemnikom za PS3 radi savrseno na PCju - upravo sa nje kucam i forum gledam na TVu :) ).
Treba mi HD player, ali da radi sve treba mi i komp od 350e. :bottle:

Poslednja izmena:
Juce sam kupio ovaj uredjaj i posto sam cuo da radi i bez hdd-a ostavio sam tu kupovinu za kasnije.Prikljucio sam uredjaj na televizor i radi bez problema kada je prikacen na LAN kablom, medjutim posto sam takodje video mogucnost bezicnog povezivanja, kupio sam i wireless adapter firme TP-LINK, model No. TL-WN422G. Prikljucio sam ga na mesto usb host porta na samom uredjaju Samtec-a, medjutim kada sam probao da namestim u opciji za setup - Net , on pokazuje da uopste nevidi wireless adapter, pa me interesuje, dali trebam da menjam adapter ili trebam nesto posebno da uradim da bi se povezao sa kompjuterom, ili bezicno povezivanje nije moguce bez hard diska. Na kompjuteru mi je wireless ruter takodje TP-LINK. Pomagajte poludje me ovo?:)

Da treba da promeniš w adapter...tamo gde si kupio uređaj je trebalo da ti kažu da samo jedan model ide u uređaj...ne mogu da se setim koji je poizvođač.

Sad sam negde procitao neki planet WL-U356L on radi, ali kao i drugi mogu, pojma nemam otici cu sutra da vidim... hvala

Sad sam negde procitao neki planet WL-U356L on radi, ali kao i drugi mogu, pojma nemam otici cu sutra da vidim... hvala

Mogu da se koriste WiFi USB adapteri ukoliko su bazirani na Realtek čipsetu. TP-LINK mislim da je na Atheros čipsetu, dakle nemože :(

Ja mislim da su mi rekli da baš Realtec može...ali nisam 100% siguran

Juce sam kupio ovaj uredjaj i posto sam cuo da radi i bez hdd-a ostavio sam tu kupovinu za kasnije.Prikljucio sam uredjaj na televizor i radi bez problema kada je prikacen na LAN kablom, medjutim posto sam takodje video mogucnost bezicnog povezivanja, kupio sam i wireless adapter firme TP-LINK, model No. TL-WN422G. Prikljucio sam ga na mesto usb host porta na samom uredjaju Samtec-a, medjutim kada sam probao da namestim u opciji za setup - Net , on pokazuje da uopste nevidi wireless adapter, pa me interesuje, dali trebam da menjam adapter ili trebam nesto posebno da uradim da bi se povezao sa kompjuterom, ili bezicno povezivanje nije moguce bez hard diska. Na kompjuteru mi je wireless ruter takodje TP-LINK. Pomagajte poludje me ovo?:)

Samo Planet može u Media Player, a u komp. može i Intellinet recimo.

Nažalost, pomirio sam se sudbinom :) Nakon dužeg posmatranja mislim da kod uređaja postoji problem u komunikaciji sa HD-om. Uređaj savršeno radi ukoliko materijal pustim kroz LAN. Pošto imam računar koji je uglavnom non-stop uključen ovo mi za sada "čuva živce".

Tri mesca prođe, ili smo svi razočarani ili je već sve rečeno, ili vam svima fercera ko lud.

I kod mene je problem sa komunikacijom sa Internim HD-om, kud ga i ugradih :smoke: mozda sam imao srece da mi poneki film ne zaglavi, ali uglavnom zaglavi, to se dešava i sa mp3. Nikad se ne zna kad će da zezne stvar.

Koliko sutra zovem uvoznika, da vidim da li ima neki firmware sa kojim lepo radi interni HD?

Ukoliko je ovo samo kod mene problem, mozda je i uređaj neispravan, pa da ga zamenim za drugo "g", ali jako lepo radi i nikad nije pogrešio sa externim usb Hd-om, al ja ga uzeh baš zbog toga što "ima" interni HD, *** ko da ga nema!

Najviše bi voleo da je do firmware-a, pa da ga ne zamenim.

Mozda neki stari firmware-i rade lepo sa internih HD-om?

I ja sam se malo zainteresovao za ovaj plejer prvenstveno zbog cene koja je sada više nego povoljna (ispod 60 evra).
Čitajući vaše postove video sam da ima dosta problema sa radom uređaja.
Zanima me dali je u proteklom vremenu izašao novi firmware i kakvi su utsci sa njim.

Hvala unapred.

player je sad 45eur.

1. Sto se tice SD podrske tu je odlican, podrzava i ISO image DVD filma sa punom funkcionalnoscu (dvd meni i ostalo).

2. Pusta HD rezolucije do 1080p ali SAMO pod uslovom da se radi o MPEG4/Xvid formatu u AVI kontejneru.
Nema podrska za H264 codec i MKV kontejner.
Kada se recimo sa mencoderom konvertuje H264/MKV u Xvid/AVI format, on se moze pustiti na playeru, i to radi odlicno.
Kod:
mencoder video.mkv -channels 6 -ovc xvid -xvidencopts fixed_quant=4:threads=2 -vf harddup -oac lavc -lavcopts acodec=ac3 -o video.avi
Po meni je ovo bolja opcija od tog Transcode servera, jer se dobija ekvivalent po velicini fajla, kvalitetu i rezoluciji snimka. Konvert traje ~60minuta na dual core 2ghz.

3. Ovo je "network player" medjutim ogroman problem sa mreznim performansama.
Naime ispod haube je Realtek Venus Linux kernel, BusyBox, CPU 183Mhz mips 4kec v6.4, 64MB RAM, Realtek ethernet mrezna.
Za pristup mreznom sheru se koristi samba cifs mount, i kada se sa njega pusta materijal, ne dolazi do iskoriscenja kompletne memorije i cpu-a playera, ali iz nekog razloga dolazi do ogromnog packet loss-a na mreznom interfejsu, sto se manifestuje kao maksimalna brzina network transfera od ~100KB/s (1mbit) sa ogromnim varijacijama, sto je smesno, i ne moze se koristiti nizasta drugo osim za fotografije, eventualno mp3. Playeru se lako pristupa preko telneta, kao sto je vec receno u ovom threadu, i ja nisam uspeo nikako da resim ovaj problem etherneta, a i ne vidim nista ocigledno zbog cega se ovaj packet loss desava. Jedino da je ethernet hardverski neispravan, ili je CPU jednostavno prespor, mada opet kazem, ne dolazi do 100% iskoriscenja cpu/ram prilikom koriscenja mreze.
Cak sam na stranim forumima nasao, da se ljudima desava isti problem kod playera marke Freecom MediaPlayer II (radi se o identicnom hardveru kao ovaj samtec, samo je freecom brend), i navodno u pitanju j problem hardverske prirode na maticnoj ploci.

4. Sto se tice wireless USB adaptera, na playeru postoje drajveri samo za Realtek RTL8187 chipset, na kome je baziran taj Planet adapter koji se pominje, ali i dosta drugih (Netgear, trendnet..), pa to proverite obavezno pri kupovini.
Kad nabavim jedan od adaptera baziranih na njemu, ostaje da isprobam mrezni pristup i sa njim, mozda u tom slucaju radi korektno.

5. Ako nekom znaci, u playeru se nalazi cooler za hladjenje internog HDD-a, pretpostavljam da ga od skoro ubacuju, tj. verovatno zavisi gde ga kupite, i od kad stoji na lageru.

Poslednja izmena:
Da li je neko razmisljao kako moze da se pokrene novi servis/daemon tipa DLNA/upnp media server? Postoje mali programi tipa "minidlna" za linux, bilo bi mnogo bolje pokrenuti taj servis na Samtecu nego NeroHome ili slicno na PC-ju. Mozda cak i umesto BT-a. Ima li neko source firmwarea?

nemam iskustva sa DLNA.

softver moze da se instalira preko ipkg package managementa, pa probaj da pronadjes mipsel ipk package za taj minidla.

primer:

mount / -o remount,rw

wget http://weblink/package_mipsel.ipk
ipkg-cl install package_mipsel.ipk

medjutim player ima ~180KB praznog prostora na rootu, tako da bi trebalo naci sta je nepotrebno, pa da se obrise kako bi oslobodilo malo prostora.
ili da odradis instalaciju na interni HDD ako ga imas u playeru.

Poslednja izmena:
MPD 306 nema wirles u sebi izgleda da su napravili gresku u specifikacijama

Nazad
Vrh Dno