Šta je novo?

Samsungov Galaxy Tab 10.1 i 8.9

Mislim da je najbolje da kreneš da čitaš XDA Forum .

Zvanični update je izašao za 8.9 WiFi verziju, nema veze da li je za Ameriku ili ne. Možeš da ga skineš ovde http://www.hotfile.com/dl/169458139/5cca4ab/P7310UELPB_P7310XARLPB_XAR.zip.html

Hvala za forum, vidim da ce biti dosta materijala sto mi se dopada.

Sto se tice updatea, vec sam naisao negde na slicnu formu, ali sam bio zbunjen jer sam ocekivao update kroz "etar" (Setings-about phone-update i td.)
Da li ovo radim preko PCa ili skidam direktno na tablet i pokrecem?

Koji je model (ove dve veličine) trenutno najbolje uzeti? Po kojim cenama mogu da se nabave uopšte? Gledao sam prodavnice i ne daj bože provajdere i ono je užas.

ja sam svoj dobio iz Svajcarske. Tamo je na popustu bio 222CHF ili ti 185€.
Mislim da kod nas nema ispod 400€ regularna kupovina.

Moj stav je da je bolji ovaj 8.9
Platforma je ista a manji ekran pa samim tim i "sitnija tacka".
Upravo sam ga updateovao na 4.0.4 i tablet je postao bar 30% brzi.

Iskreno 10.1 sam samo par puta drzao u ruci i nekako mi je isuvise veliki.
Mislim da bi 7.7 inca bilo bas taman, ali i ovaj 8.9 je i vise nego sto sam ocekivao ;)

Nemam pojma, meni desetka deluje ok, jer mi treba za čitanje, a i ako bih kucao nešto na njemu tasteri bi uzeli pola ekrana (što opet, može da se reši sa tastaturom, ali pričam u običnoj verziji). On i jeste za kućnu upotrebu i putovanje i meni to baš i treba, ne bih ga nosio u džepu i po gradu, za to nemam potrebe. 8.9 mi je baš minimum, ne bih hteo ispod toga da idem.
Koji model imaš?

Poslednja izmena:
Ja imam ovaj P7310 16GB WiFi. Imam ga tek par dana doduse, ali mi je extra spravica. Imao sam pre toga neke Prestigio, NetCat Archos.. modele u rukama i nisu ostavili Bog zna kakav utisak na mene. Doduse jedan Prestigio, onaj sa odnosom strana 4:3 je bio i ok.
Koristio sam iPad 1 neko vreme dok sam bio u Svajcarskoj, tako da mi je sve posle njega izgledalo bezveze...
... do ovog Samsunga.
Izgleda da se ja ne lozim toliko na performanse, vec na ekran, jer to mi je prvo merilo da li mi je tablet ok ili ne.
To dva ili vise/manje jezgara mi nije toliko bitno, jer sve sto radim na njemu, on odradi bez poteskoca, tako da sam tu miran.

PS. da citanje je jedna od glavnih preokupacija... doduse ja sam prebacio 100inak svezaka Zlatne Serije i redom iscitavam i prisecam se detinjstva ;)

Pa da, ja se bavim "amerikancima", koji su malo veći od ZS, pa mi zato deluje sve ispod 8.9 malo. :)

Moze li neko da mi kaze zasto mi pise : telephony feature is unavailable on this device :( ( Vip-ova kartica je unutra )

Mogu ja - 10.1 i 8.9 modeli ne podržavaju (barem zvanično) mogućnost telefoniranja. Kako bi to bilo omogućeno, treba uraditi ovo

Ničim izazvano su mi ubacili jedan 10.1 pre par minuta u ruke u firmi, sa 3G. Mislim da je najobičniji P7500 sa 16Gb, kupljen u Telenoru pre par meseci.

Da li je neko voljan da mi sažvaće u 2 rečenice šta činiti? Proveo sam dosta vremena čitajući ovu temu i XDA, ali nisam izvukao nikakav zaključak. Na P1000 već dve godine srećno gura Overcome, ali koliko mi se čini oni imaju HB, nisu prešli ni na ICS, a o JB da i ne govorim.

@Gizmo, ti si pohvalio JB. U kom statusu je trenutno tvoj tablet i koji JB voziš? Funkcionalnost ni minimalno ne sme biti narušena, jer je službeni tabić, mora pre svega da pegla Exchange, Teamviewer i jedan specijalan klijent za firmu. :) Tnx.

Svi tapnuli 10tku? :-D

Stavio sam neki stock ICS sa JB animacijama (i zove se JB ROM iako nije). Dobar je skroz. JB kroz CM 10 izgleda da nema punu funkcionaknost još uvek pa nisam hteo da rizikujem. Sve u svemu zanimljiva sprava skroz, uopšte nije za baciti - pored mene kolega pegla ipad2, pa se da uporediti. Ja sam očekivao manje, moram priznati.

Stavi slobodno zvanični ICS, može da se nadje na xda, izuzetno je ispeglan.

Ovo sad što sam stavio je u osnovi zvanični sa JB animacijama. Vrlo zadovoljan zasad. Kapiram kada CM10 zaživi malo ozbiljnije biće prilike za novo podmlađivanje.

Ako bude i najmanjih problema, čini mi se da je italijanski zvaničan rešenje, pošto naš ne postoji?

Uzeh juce Samsung Galaxy Tab 2 10.1 Wi-FI only 16 Gb..i sve je to OK kad progutam da nema 3G jer ga platih svega 300 evra...u Nemackoj...e sad zezancija je doci dio adaptera a druga vaznija stvar(a mene bar :))-moze li on da otvara RAW(NEF-NIkonov "sirovi" format...?)pretpostvljam da moze sa adekvatnim playerom...?pregledacem kakogod...? Videh Raw Vision to deluje OK...?ako iko ima neka iskustva bio bih zahvalan...TNX

Uzeh juce Samsung Galaxy Tab 2 10.1 Wi-FI only 16 Gb..i sve je to OK kad progutam da nema 3G jer ga platih svega 300 evra...u Nemackoj...e sad zezancija je doci dio adaptera a druga vaznija stvar(a mene bar :))-moze li on da otvara RAW(NEF-NIkonov "sirovi" format...?)pretpostvljam da moze sa adekvatnim playerom...?pregledacem kakogod...? Videh Raw Vision to deluje OK...?ako iko ima neka iskustva bio bih zahvalan...TNX

Pogledaj u temi za Tab 2, mozda su se dotakli toga

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?292911-Samsung-Galaxy-Tab-2-P3110

Ljudovi, jel uspeo neko da puni tab sa punjacem za mobilni telefon, ugasio mi se tab, a kod druga sam, nisam poneo svoj i pokusavam da ga punim punjacem za Galaxy nexus.. Ali nece da mi pokazuje da puni, moguce da je izvukao sve bateriju pa dok se dopuni malo.. A mozda i nece uopste, sta mislite?

Na koji ti to konektor kačiš i kako očekuješ da se puni? :)

Na koji ti to konektor kačiš i kako očekuješ da se puni? :)

Imam usb za tab, ali nemam punjac.. I usb sam ubo u punjac za nexus.. Ali nece da pokaze da puni jer se ugasio zbog prazne baterije, postoji li sansa da se napuni ovako? makar malo.. Evo vec 15 min nece da pokaze nista.. :(

Jel imao neko slican problem sa ulazom u recovery, naime recovery sam fleshnuo iz Odina, u *.tar formatu i kad probam da udjem dobijem ovo..

http://tinypic.com/r/zycy7k/6

Sta bi mogao da radim? Na njemu je ICS 4.0.4 stock..

Ne valjda ti Recovery. Probaj neki drugi da flešneš.

Ja već nekoliko meseci koristim modovani stock ICS sa JB animacijama (JellyBean se zove na XDA). Toplo ti preporučujem da njega staviš. U svakodnevnom radu je CPU na 1200MHz, radi ko bombona (čak i na 1700 radi ali nisam hteo da rizikujem, dugo je radio samo do 1504 bez ikakvih problema).

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1813651

Poslednja izmena:
Ne valjda ti Recovery. Probaj neki drugi da flešneš.

Ja već nekoliko meseci koristim modovani stock ICS sa JB animacijama (JellyBean se zove na XDA). Toplo ti preporučujem da njega staviš. U svakodnevnom radu je CPU na 1200MHz, radi ko bombona (čak i na 1700 radi ali nisam hteo da rizikujem, dugo je radio samo do 1504 bez ikakvih problema).

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1813651

Hvala na preporuci, ali ako bi mogao da mi das neki link racoverya koji radi, probao sam par njih i no go..

Uvek sam do sad radio na isti nacin, na svakom samsungu, ali ocigledno da se ovaj nesto buni.. Znaci kad flashujem recovery samo .tar fajl ubacim u odin i to je to..

Poslednja izmena:
Probaj neki iz uputstva za stavljanje tog ROM-a, meni radi kako treba. To je prvi custom ROM koji sam stavio i prezadovoljan sam. I tako je community dosta tanak za njega, ko ne želi da eksperimentiše sa CM9 i 10.

Probaj neki iz uputstva za stavljanje tog ROM-a, meni radi kako treba. To je prvi custom ROM koji sam stavio i prezadovoljan sam. I tako je community dosta tanak za njega, ko ne želi da eksperimentiše sa CM9 i 10.

probao sam sve zivo recovery-e i ne i ne i ne.. Probacu da flesnem neki drugi kompletni stock rom za njega preko odina, pa da probam onda..

Nema ti druge, spljeskaj ga na fabriku.

Nema ti druge, spljeskaj ga na fabriku.

Vratio sam na 3.2 pa onda ubacim recovery i tad recovery ok radi, znaci flesnem iz njega onaj rom koji si mi ti preporucio, kad eto opet problema.. Kad zakljucam tab i pri ponovnom otkljucavanju ekran pomesa boje, bude kao na onim starim konzolama kad naglo izvuces disketu.. :) Jel se desavalo to nekom uopste ili je ovaj moj totalno drugciji od drugih.. :D

Kapiram da bih se setio da mi je onako poludeo ekran. Jesi li siguran da imaš P-7500?

Kapiram da bih se setio da mi je onako poludeo ekran. Jesi li siguran da imaš P-7500?

P7510 - wi-0fi only i stavljao sam wi fi romove... i to ne jedan nego vise, znaci kad je na ICS-u ludi recovery, kad je na HC i flesnem neki drugi rom, ludi posle lock screena.. . :D neverujem.. :mad: :smash:

vidi ovako, ja sam imao slican problem na 8.9 (P7310).
To je bila neka fora sa verzijom ICSa koju sam ubacio (USA verziju).

Morao sam onda da ubacim 3.2 USA pa tek onda ICS i sve je proradilo kako treba.
Imas ovde o tome
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=31043643

Sto se tice recoverija i meni se to jednom desilo, ali sam iz ODINA ubacio recoveri sa pocetka ove teme

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1406137

i sve se sredilo.

Napominjem da je ovo za P7300/P7310 modele, ali dajem primer jer mozda je isti problem.

Idi do sobe za P7500 verovatno ima recoveri za tebe tamo, dok za flickeri screan (ono sa bojama kao na konzolama kako ti kazes) onaj thread 100% resava problem ;)

vidi ovako, ja sam imao slican problem na 8.9 (P7310).
To je bila neka fora sa verzijom ICSa koju sam ubacio (USA verziju).

Morao sam onda da ubacim 3.2 USA pa tek onda ICS i sve je proradilo kako treba.
Imas ovde o tome
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=31043643

Sto se tice recoverija i meni se to jednom desilo, ali sam iz ODINA ubacio recoveri sa pocetka ove teme

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1406137

i sve se sredilo.

Napominjem da je ovo za P7300/P7310 modele, ali dajem primer jer mozda je isti problem.

Idi do sobe za P7500 verovatno ima recoveri za tebe tamo, dok za flickeri screan (ono sa bojama kao na konzolama kako ti kazes) onaj thread 100% resava problem ;)

Znaci ako sam skapirao dobro, prvo mi predstoji ubacivanje USA verzije 3.2, pa onda recovery, pa custom rom.. Jesam upravu?

Nazad
Vrh Dno