Posto sam svoj tab poklonio ocu nisam mogao da isprobam novije romove.
Prvo sam stavio eksperimentalni cm10 i prosto nisam mogao da poverujem da je to u pitanju isti uredjaj koji je neprestano kocio i usporavao (cak me i tata pitao jel to nesto iz ipada ubaceno

), mana je sto se povremeno zaglupljivao, baterija nije optimizovana ali jos je sve u beta fazi, uglavnom butter na ovom tabu donece prekretnicu koja ce ga pribliziti korisnickom iskustvu ipada.
Nakon toga sam stavio zvanicni ICS (Italija) i tablet neznatno je sporiji od JB ali nazalost nema one cool animacije pri pokretanju aplikacija i gasenju ali je BRZ i tecan kao da je puter na njemu

. Povrh svega nije dominantna ona darkerska tema koja me strahovito iritira na cm-u ;-) .
Prelazak izmedju pocetnih ekrana se odigrava bez stucanja i konstantnog resetovanja widgeta. Pokretanje aplikacija je isto gotovo momentalno.
Ako se porede cene u normalnim uslovima dakle negde van ove zemlje galaxy sije ipad medjutim kada pogledate zvanicne cenovnike za tab u Srbiji i cenu ipada definitivno je ipad bolji izbor.
Samsung je kompanija koja posle godinu dana od objavljivanja prodaje svoje tada perjanice nije u stanju da pusti u opticaj zvanicni ics a kamoli jb ciji izlazak se ni ne nazire nad horizontom tako da je to veliki minus ali cena od 300 evra zasladjuje tu gorcinu u ustima (stavljanje ics sa xda je pod obavezno).
Prvi put da otkucam nesto duzi tekst na tabu a da se ne iznerviram

softverskim delom ali zato ova ledja od "papirne" plastike skripe pa skripe.
Sve ovo se odnosi na 10 tacka 1 model, ko je procitao ovo momentalno da ode na xda i da stavi ics zvanicni rom.