Šta je novo?

Samsungov Galaxy Tab 10.1 i 8.9

Skinucu P7500XWKL1_P7500XEUKL1_XEU i ubaciti pa da vidim sta ce biti. Samo me interesuje koju verziju i odakle si skinuo CWM za tu verziju jer citajuci po forumima vidim neke verzije ok rade, a neke izazivaju onaj screen rolling, flickering...

Iako je i kod mene taj flash nisam mogao ubaciti taj recovery.tar.md5 sa tog linka, odnosno jesam ali opet slika skace (rolling). Pa sam probao sa teamovercome.net ClockworkMod_Recovery_v5.5.0.4_P75xx.tar koji je prosao OK i dobio sam CWM. Odmah sam pokusao da ubacim CM9 ali opet ni to nisam mogao jer CWM koji sam ubacio uspesno nije kompatibilan sa ovom verzijom CM9. Prilikom instalacije izbacuje assert failed: getprop("ro.product.device") == "p4" || getprop("ro.build.product") == "p4"... Na forumu kao jedno od resenja pominju da mora poslednja verzija CWM-a da se skine tj. ona verzija sa linka sto si mi poslao koja kod mene ne radi. Onda sam jednostavno otvorio CM9 zip i iz fajla updater-script maknuo prvu iniju koda i instalacija je prosla. Sve je ok jedino dok se boot-uje tablet slika opet skace sve dok se jednom ne pritisne power dugme i nakon toga sve radii ok.

Stvarno sam se smorio oko ovoga mada vidim da dosta ljudi ima slican problem koji resavaju ubacivanjem nekog drugog boot-loadera ali sa tim necu da petljam. Neka ga ovako dok Samsung ne izbaci ICS :)

Hvala *P*A*B*L*O*.

Pozz.

A jesi probao, kad si ubacio overcome recovery da preko njega ubacis ovaj pershootov pa da vidish dali slika i dalje skace ?

Mislis da grunem preko overcame-ovog (koji mi je trenutno na tabletu) onaj sa linka sto si me uputio? Sta znam ono je i jedna i druga verzija ista ili bar tako pise.

Ista je verzija po brojevima ali ova pershootova je modovana nek mozesh da instalirash CM9 nightly.

Ta preshotova neće da radi kod mene. Za sada guram onu verziju sa overcama i cm9.

Nego da li može nekako srpska latinčna srpska tastatura da se narikta da ne koristim ovu hrvatsku?

Koliku realnu brzinu mozete da izvucete N150 routerom i SGT ?
Prvenstveno mislim na kopiranje sadrzaja sa kompa na tab preko wirelessa ( AirDroida ) ?

Imam telekomov ADSL sa onim pirelli routerom koji ima samo b/g standarde pa sam malo testirao i cini mi se da ide presporo ?

3x350 MB - WiFi G = 10:47 = 1.63 MB/s

A kad te iste file-ove kopiram preko USB kabla:

3x350 MB - USB = 1:51= 9.45 MB/s

Koliko realno brze mogu da ocekujem kopiranje ako kupim N150 router ? Jednostavno me mrzi da se bakcem sa kablovima a ovako preko AirDroida je bas jednostavno i funcionalno.

Kolika je cena otprilike kod nas polovnog GT 10.1, starog mesec, dva dana???

~300 evra mozda malo manje...

Ako nekome treba imam na prodaju Cellular Line Vision futrolu za Galaxy Tab 10.1. Nova je, nekoriscena, u Tehnomaniji kosta 4.800 dinara, ja je dajem za 3.000.

Koliku realnu brzinu mozete da izvucete N150 routerom i SGT ?
Prvenstveno mislim na kopiranje sadrzaja sa kompa na tab preko wirelessa ( AirDroida ) ?

Imam telekomov ADSL sa onim pirelli routerom koji ima samo b/g standarde pa sam malo testirao i cini mi se da ide presporo ?

3x350 MB - WiFi G = 10:47 = 1.63 MB/s

A kad te iste file-ove kopiram preko USB kabla:

3x350 MB - USB = 1:51= 9.45 MB/s

Koliko realno brze mogu da ocekujem kopiranje ako kupim N150 router ? Jednostavno me mrzi da se bakcem sa kablovima a ovako preko AirDroida je bas jednostavno i funcionalno.

Airdroid je spor. Postižu se veće brzine drugim programima koje ja na žalost ne umem da koristim.

Poslednja izmena:
Da li je moguće da još uvek niko ne pominje Jelly Bean Alpha verzije za naše 8.9 i 10.1 tablete? :)

Znam da se sa svakom novijom verzijom često preteruje koliko je smoother, ali veoma sam ozbiljan kada kažem da sa JB moj 8.9 nije isti tablet. Ogromno poboljšanje glatkoće, brzine i animacija u poređenju sa ICS buildovima. Ja sam prosto oduševljen kako ovo radi sa minimalnim bugovima u Alpha razvoju, mogu da zamislim kako će izgledati kasnije kada se dodatno poradi na njima. Browser leti, ali bukvalno leti, Google Now je mnogo dobra forica, animacije su super smooth u portret režimu. Inače sam potpuno prestao da koristim landscape koji je spor, nepregledan i zahteva držanje tableta sa obe ruke.

Samo mogu da kažem svaka preporuka za Jelly Bean, udahnuo je tabletu novi život i sada mi je iskušenje da ga prodam drastično manje. Definitivno isprobajte i vratite se sa utiscima :)

Poslednja izmena:
Svi prodali svoje tablete, niko ništa ne komentariše i eksperimentiše, kakav je ovo forum? :)

549081_4166041359222_1735909732_n.jpg

:d

Svi prodali svoje tablete, niko ništa ne komentariše i eksperimentiše, kakav je ovo forum? :)

Ja sam moj tablet prodao pre oko dve nedelje. Mozda da je Samsung pre izbacio zvanicni ICS tablet nebi promenio vlasnika. HC se vukao to je bila katastrofa a CM9 je imao nekoliko bugova koji su me nervirali a najveci je bio SOD. Jeste da ga je pershoot resio posle nedelju-dve ali ako kupim uredjaj od 400-500€ ( nebitno) ocu sve da radi out of box i da radi brzo i stabilno. Drugi razlog zasto sam ga prodao jeste to sto sam video da mi je tablet nepotreban. Za 4 i po meseca koliko sam ga imao kuci sam ga koristio ukupno ne vise od 10 sati, vecinom je stajao na stolu. Tablet kuci pored desktopa mi je bio nepotreban. Tablet sam dosta koristio na poslu po 4-5 sati dnevno ali problem mi je bio nosenje od kuce na posao i obrnuto: nije dovoljno mali nek stane u malu musku torbu a da nosim sa sobom jos jednu torbu samo zbig tableta nepada mi napamet. Treci razlog je vezan za drugi i uglavnom nerviralo me to da mi tablet treba bas u tom trenutku kad ga neman sa sobom.

Uglavnom sam odlucio da tablet zamenim za Note posto je dovoljno mali nek ga uvek mogu nositi sa sobom u torbici a dovoljno veliki nek mi zavrsava posao ( pod posao mislim na surf, mail, yt i slicno )

Ja sam moj tablet prodao pre oko dve nedelje. Mozda da je Samsung pre izbacio zvanicni ICS tablet nebi promenio vlasnika. HC se vukao to je bila katastrofa a CM9 je imao nekoliko bugova koji su me nervirali a najveci je bio SOD. Jeste da ga je pershoot resio posle nedelju-dve ali ako kupim uredjaj od 400-500€ ( nebitno) ocu sve da radi out of box i da radi brzo i stabilno. Drugi razlog zasto sam ga prodao jeste to sto sam video da mi je tablet nepotreban. Za 4 i po meseca koliko sam ga imao kuci sam ga koristio ukupno ne vise od 10 sati, vecinom je stajao na stolu. Tablet kuci pored desktopa mi je bio nepotreban. Tablet sam dosta koristio na poslu po 4-5 sati dnevno ali problem mi je bio nosenje od kuce na posao i obrnuto: nije dovoljno mali nek stane u malu musku torbu a da nosim sa sobom jos jednu torbu samo zbig tableta nepada mi napamet. Treci razlog je vezan za drugi i uglavnom nerviralo me to da mi tablet treba bas u tom trenutku kad ga neman sa sobom.

Uglavnom sam odlucio da tablet zamenim za Note posto je dovoljno mali nek ga uvek mogu nositi sa sobom u torbici a dovoljno veliki nek mi zavrsava posao ( pod posao mislim na surf, mail, yt i slicno )

Zato si mogao lepo da uzmeš neki 7-inčni tablet, ako si znao da ga nećeš koristiti toliko kod kuće.

Ortak mi se malo pre javio da je u Svajcarskoj naleteo (bukvalno pre 15ak minuta) na 8.9 WI-FI 16GB za nekih 220CHF (185€)

Nisam pametan sta da mu kazem.
Da li da kupi ili ne?

PS. Nije neki zahtevan korisnik, eto cisto malo mail, malo net i poneka igra :)

Za tu smešno nisku cifru definitivno, nema nikakve trunke razmišljanja o tome. Pogotovo sada kada će ovih dana izaći oficijalni ICS za njega. Mislim ja već imam port ICS-a sa 10.1 modela i radi fenomenalno, plus što imamo još jedan jako dobar Jellybean port, sa kojim tablet prosto leti.

Jedan od najkvalitetnijih ekrana na tržištu, po meni jako dobar form factor, plus sada ovaj upgrade, za te pare je odličan tablet.

hvala Gizmo.
I meni se tako cinilo, jer za cenu nekih Prestigio i NET-CAT modela, dobija se Samsung, ali opet, volim da dodjem ovde i dobijem preporuku od kompetentnih ljudi ;)

Pozz i hvala na infou ;)

PS. nosim se mislju da mu narucim jedan za sebe, jer dolazi uskoro na odmor, a ne ceka mi se ovaj "Google best buy koga neces moci da nadjes lupom i u najavi ce nasi uvoznici da nas deru" :)

Ja sam isto planirao Google Nexus 7, kao da mi bude tablet koji moći da nosim u torbici, a 8.9 da mi bude kućni tablet. Čak i meni to zvuči pomalo kao preterivanje pored S3-ojke koju već imam, ali šta ću kada volem tehniku :)

ma meni samo onih 16GB i nedostatak portova na samom tabletu, malo stvaraju nedomumicu?!

Mada, ovaj moj ZTE SKATE ima 8GB karticu (nasledio je od starog HTCa) i nije ni do pola puna.

Sa druge strane, dobio sam na poklon (od istog ovog ortaka) 3GS (kupio zeni belu 4ku pa mu ovo bilo visak :) ) sa 16GB i nisam ni 7GB zauzeo. :)

Tako da mislim da sam sa 16GB kao neki prosecan korisnik MIRAN.
Jedino ovo oko nemanja hdmi prikljucka i slicno.
Koliko me to sputava???

PS. jos samo Win 8 neku spravicu da nabavim i ja sam pokrio sve varijante :)

Posto sam svoj tab poklonio ocu nisam mogao da isprobam novije romove.

Prvo sam stavio eksperimentalni cm10 i prosto nisam mogao da poverujem da je to u pitanju isti uredjaj koji je neprestano kocio i usporavao (cak me i tata pitao jel to nesto iz ipada ubaceno :) ), mana je sto se povremeno zaglupljivao, baterija nije optimizovana ali jos je sve u beta fazi, uglavnom butter na ovom tabu donece prekretnicu koja ce ga pribliziti korisnickom iskustvu ipada.

Nakon toga sam stavio zvanicni ICS (Italija) i tablet neznatno je sporiji od JB ali nazalost nema one cool animacije pri pokretanju aplikacija i gasenju ali je BRZ i tecan kao da je puter na njemu :). Povrh svega nije dominantna ona darkerska tema koja me strahovito iritira na cm-u ;-) .

Prelazak izmedju pocetnih ekrana se odigrava bez stucanja i konstantnog resetovanja widgeta. Pokretanje aplikacija je isto gotovo momentalno.

Ako se porede cene u normalnim uslovima dakle negde van ove zemlje galaxy sije ipad medjutim kada pogledate zvanicne cenovnike za tab u Srbiji i cenu ipada definitivno je ipad bolji izbor.

Samsung je kompanija koja posle godinu dana od objavljivanja prodaje svoje tada perjanice nije u stanju da pusti u opticaj zvanicni ics a kamoli jb ciji izlazak se ni ne nazire nad horizontom tako da je to veliki minus ali cena od 300 evra zasladjuje tu gorcinu u ustima (stavljanje ics sa xda je pod obavezno).

Prvi put da otkucam nesto duzi tekst na tabu a da se ne iznerviram :) softverskim delom ali zato ova ledja od "papirne" plastike skripe pa skripe.

Sve ovo se odnosi na 10 tacka 1 model, ko je procitao ovo momentalno da ode na xda i da stavi ics zvanicni rom.

hvala na dodatnom infou, samo ja definitivno pazarim ovaj 8.9 za 185€. Cuo sam se malo pre sa ortakom i ide sutra da kupi i meni jedan (sebi je uzeo juce na moj savet).
Cenim da za taj novac, ne moze nista bolje da se kupi. ;)

Naravno, odradiscu odmah ICS jer je ionako ovaj HC na Nemackom, a tu sam tanak. :D

EDIT:
da ne bude zabune oni su bili nekih 444CHF ali su na 50% popusta u toj prodavnici dok traju zalihe i zato je tako dobra cena.
Cenim da se pripremaju za nove uredjaje... Samsung Galaxy Tab 2, Google Nexus, Kindlefire... pa sada ovo rasprodaju.
Dusa me boli sto i nasi tgovci ne rade tako jer bi sigurno raspordali sve sto imaju lagano :(

Poslednja izmena:
Ako nekoga interesuje imam na prodaju novu nekoriscenu futrolu Cellular Line Vision za Galaxy Tab 10.1, prava kozna futrola za tab, nije kao kopije Teracell i slicno.
cover_samsung_galaxy_tab_10_1_p7500_cellular_line_visiongtabp7500bk_.jpgcover_samsung_galaxy_tab_10_1_p7500_cellular_line_visiongtabp7500bk__1.jpg
Cena u Comtrade shop-u je 4.300 dinara ja je dajem za 2.700. Dobio sam je na poklon a visak mi je pa da ne stoji bezveze.

Stigao mi danas onaj Samsung Galaxy Tab 8.9.
Nisam stigao ni da ga testiram, ali ono sto sam na keca primetio, kao sto je Gizmo i rekao, je EKRAN!!!
Ubija na mestu.
Predobar je.
Nego da ne bih gusio, samo par pitanja...
Koji mi forum preporucujete da citam da bih se malo uputio oko ove spravice?
Za telefone sam na Android Srbija i po potrebi MoDaCo, ali na ovom prvom su tableti spomenuti na kasicicu.

Da li je izasao zvanicni ICS da ga updatujem i kako? Vidim pominju u USA, ali da li ja odavde mogu da odradim update ili moram da cekam jos?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno