Šta je novo?

Samsungov Galaxy Tab 10.1 i 8.9

Sto se tice tegre, stoji da ima ogranicenja, ali ima par appsa koje mozete skinuti i one ce vam omoguciti npr pustanje filmova u 720p high bitrate bez ikakvih kompresovanja.

ovo se izgleda odnosilo na tebe

pre nego sto n00bovi skoce a vec je pominjano potrebno je rekompresovanje uz izmenu odredjenih parametara koji uticu na kvalitet slike, ali naglasak je na pojmu rekompresovanje ;)

I mogao bi da me odusevis sa tim pristupom svim placenim aplikacijama a da nije market enabler :D

Ja niti sam noob niti skacem na bilo koga. Lepo sam napisao out of box ne moze da pusti, sa dice playerom moze bez kompresovanja. Out of box pusta samo 720p low bitrate na tabu, ne znam sta je tu nejasno...ipad2 to pusta out of box. Dal sam ja nesto slagao?

Sent from Samsung Galaxy S II powered by Gingerbread Special Edition

Ja niti sam noob niti skacem na bilo koga. Lepo sam napisao out of box ne moze da pusti, sa dice playerom moze bez kompresovanja. Out of box pusta samo 720p low bitrate na tabu, ne znam sta je tu nejasno...ipad2 to pusta out of box. Dal sam ja nesto slagao?

Sent from Samsung Galaxy S II powered by Gingerbread Special Edition

meni dice player nije pustio nijedan film koji sam mu dao, u najboljem slucaju zvuk trokira

Imas temu na xda o dice playery i sampleovima hd clipova avatar, meni je pustio normalno 720p high bitrate

Sent from Galaxy Tab 10.1 powerd by dark AOSP

Pusti mi link ako te ne mrzi. Meni nijedan high profile 4.1 nije pustio a i na zvanicnom sajtu pise da ne moze da ih pusti

2. Tegra 2 based phone can not play H.264 high profile clip.

Ovo ti je iz drugog posta

Ti avatar klipovi su mp4 sto je ocigledno nesto atipicnog formata odnosno rekompresovano. Skini neku seriju ili film u mkv formatu i probaj da pustis i bice ti sve jasno. Ocigledno da ti ova funkcija nije toliko bitna pa nisi ni probao

2. Tegra 2 based phone can not play H.264 high profile clip.

Ovo ti je iz drugog posta

Ti avatar klipovi su mp4 sto je ocigledno nesto atipicnog formata odnosno rekompresovano. Skini neku seriju ili film u mkv formatu i probaj da pustis i bice ti sve jasno. Ocigledno da ti ova funkcija nije toliko bitna pa nisi ni probao

edit: samo da dodam da sam kupio dice player ( to je jedini put da sam uspeo da prevarim android market) tako da JESAM probao

Tegra 2 ne pušta visokoprofilni HD materijal, koliko puta sam pisao to u testovima Honeycomb tablet-a... To jednostavno nema veze sa plejerom, nije softver u pitanju, već hardverski problem i kompatibilnost Tegra 2 procesora sa visokim profilom H.264 video materijala. Tegra 3 neće imati taj problem.

Čudi me da ne znaš ovakve stvari Caesar-e, a toliko vremena provodiš na xda forumu.

Poslednja izmena:
Tegra 2 ne pušta visokoprofilni HD materijal, koliko puta sam pisao to u testovima Honeycomb tablet-a... To jednostavno nema veze sa plejerom, nije softver u pitanju, već hardverski problem i kompatibilnost Tegra 2 procesora sa visokim profilom H.264 video materijala. Tegra 3 neće imati taj problem.

Čudi me da ne znaš ovakve stvari Caesar-e, a toliko vremena provodiš na xda forumu.
Iskren da ti budem, ne bavim se formatima, niti me nesto preterano zanima. Tu temu sam citao i probao neke od tih klipova i pricao sam na osnovu njih. Nisam ni gledao kojeg su formata samo sam ih probao...neke stvari ne znam, one koje me zanimaju, njih znam :)

Jedno pitanje, da li postoji neka aplikacija preko koje bih mogao da vidim mrezne diskove (wifi), i da preko tableta pristupam filmovima, muzici, tj da vrsim manipulaciju sa fajlovima u oba smera?

Es file explorer i rock player

Interesantno je sto pomenuti kombo moze i da streamuje video fajlove sa ftp servera, cak i premotavanje radi bez prethodnog kopiranja celog fajla

Imam problem kada hocu da prebacim fajlove sa kompa na tablet....u prvoj iteraciji mi to podje za rukom, a onda kada kasnije pokusam to da uradim, kaze mi da ne moze da prebaci fajlove na tab :"The device has either stopped responding or has been disconnected"....naravno, sve vreme je nakacen na usb....mogu da uradim samo kada se nakacim, i posle toga nista?

Imam još jedan problem kada hoću da download-ujem fajl sa neta, koristim dolphin HD, krene da skida i ništa ne uradi tj skine 350B i to je sve i napiše download complete?

Nije mi upljen usb debug

Ok, probaću sa operom, hvala ti ;-)

Prvo da se zahvalim opera radi
Imam još jedan problem, kod kuće imam macbook pro, tek je to problem da uvežem, instalirao sam keis ali ga uopšte ne vidi kao disk

Koji je torrent klijent koristite, a da nema ograničenje za download, kao što ima tTorrent?

tTorrent ima ogranicenje u brzini u besplatnoj verziji (ne skidam tormente sa tableta, tako da nisam siguran na koliko, ali mislim da je na 200-250KB/s) u besplatnoj verziji, a koliko sam video, i ostali. Placene verzije nemaju, bilo nabavljene legalno, bilo na "alternativne" nacine.

Da, imam free verziju tTorrent i ograničenje na 250kb

ne kapiram uopste zasto bi iko pokusavao da skida sa tableta/telefona torente, kao sto sam gore pomenuo streamovanje sa ftp-a jako lepo radi, pustim da se skine torent sa seedboxa i onda ga gledam na tabletu

Vrh Dno