Pozz drugari, hajde ja cu malo da dopunim, ispravim i potvrdim neke vase komentare.
Ono sto bih prvo voleo da naglasim je da sam imao/imam prilike da koristim oba (ipad2 i tab 10.1) u isto vreme. Od taba se ne odvajam cak i kada idem na posao, kolega svaki dan sa sobom nosi ipad2 koji sam imao prilike da koristim na par dana kod mene. Tako da uvek mogu da vrsim uporedne testove
Vecina ovde na forumu znaju koliko volim android i da pravim theme za sgsii i za tab. To ne znaci da sam fanboy, jednostavno android mi vise odgovara zbog nekih stvari. E sad fluidnost i sam rad na ipadu su daleko bolji od taba. Na ipadu sve radi glace i nekako lepse, to stoji i to je tako. Lagao bih ako bi rekao da nije. Ulazenje u appse, rotiranje ekrana, skrolovanje je fluidnije. Ono sto bi napomenuo je da tab isto fino radi ali ne tako. E sad ako stavite jedan od custom romova sa xda dobijate daleko bolji user experience nego out of box. Opet nije na nivou ipada, ali u ovom slucaju razlike su minimalne. Takodje, treba imati u vidu da je stock Honeycomb daleko bolji, nego rom sa toucwizom. Pitanje, zasto android nikada nece biti tako "glatak" kao iOS, lezi u cinjenici sto apple razvija system samo za jedan uredjaj, a android pokrece bezbroj modela.
Zasto sam se odlucio da kupim tab umesto ipada, je zato sto iOS nedostaju neke stvari, a jedna od njih su widgeti i customatization. Widgeti cine veliku razliku u odnosu na iOS. Jednostavno oni predstavljaju android. Meni su oni ono sto mi se mnogo svidja. Npr ako na homescreen stavite samo ikonice kao na ipadu, onda vam je skrolavnje isto ka na ipadu. Onaj ko ovo vise preferira i koji voli bezgranicne mogucnosti izgleda glavnih ekrana, onda izbor pada na tab.
Sto se tice tegre, stoji da ima ogranicenja, ali ima par appsa koje mozete skinuti i one ce vam omoguciti npr pustanje filmova u 720p high bitrate bez ikakvih kompresovanja. Aplikacije, igrice su na strani apple i to je tako. Imaju vise kvlitetnijih od honeycomba trenutno. Tacno je da Srbija nije u ljubavi sa marketom, ali ako se druzite sa mnom na lak nacin mogu vam pojasniti kako da dodjete do svih placenih aplikacija, a da to nije market enabler
Ono sto mi se posedno svidja na tabu je ekran i trajanje baterije
Verdict:
Ako vas ne zanima bilo kakvo naemstanje, cackanje onda je za vas ipad. U suprotom glas ide tabu
Sent from Galaxy Tab 10.1 powerd by dark AOSP