Šta je novo?

Samsungov Galaxy Tab 10.1 i 8.9

Sutra planiram da uzmem Galaxy Tab 10.1 u Telenoru.Pratim ovu temu od otvaranja,ajde neko ko ga poseduje da jos jednom iznese utiske i pozitivne i negativne. Prodao sam laptop posto mi se koriscenje racunara kuci svelo na internet,po neki film i malo slusanja muzike.Mislim da bi sa ovom spravicom dobio jos vise na mobilnosti pri koriscenju posto sam cesto na putu, a i onako vec duzi niz godina koristim 3g internet.Koliko u proseku izdrzi baterija,je li gasite uredjaj kada ga ne koristite do sledeceg dana ili prebacite na stand-by.

Ako u telenoru uzimaš , uzmi isključivo preko interneta jer ćeš tako imati dve nedelje fore da ga vratiš ako je feleričan a to ti je 50/50 da jeste.

Jer telenor prodaje bolje reći valja uredjaje sa duplom nalepnicom! Do not buy if seal is broken ili šta već. Originalna samsungova je bela i ona je prelepljena crnom! Slobodno kontaktiraj samsung pa ćeš dobiti potvrdu ovoga.

Ako pročešljaš net videćeš da su takvi uredjaji obično refurbished ili primerci koji su proglašeni DOA tj vraćeni pa zamenjeni.

Telenor jednostavno je jedno 100% razočaravajuće iskustvo što se kupovine ovog uredjaja tiče. Kao firma ima interne propise koji nisu u skladu sa zakonima i totalno neobaveštene i neupućene prodavce koje oni zovu product menadžeri, a menadžere za reklamaciju nemaju,tj oni ne postoje samo call devojčice na hot line-u.

Feleričan uredjaj će ti zameniti samo ako je reklamiran u roku od 72h sve ostalo je zovite servis mi nemamo ništa sa tim, nismo mi proizvodjači niti uvoznici, a deklaracija crno na belo Telenor uvoznik?! Zakon o zaštiti potrošača, raspravite sa baba serom pardon manaGerom za wc papir i internu prepisku.

Dobra strana je da je za čitanje i browsing uredjaj fenomenalan, za gledanje filmova je promašaj jer kako ćeš da držiš pola sata a kamoli sat vremena u istom položaju a da ti ne otpadne ruka pa makar ga naslonio na koleno, stomak, sto... za kucanje je, recimo da zavisi koliki si mazohista.

Lep,tanak,fensi super ako moraš da čitaš i pregledaš dosta dokumenata on the run bez kucanja naravno.

Jer telenor prodaje bolje reći valja uredjaje sa duplom nalepnicom! Do not buy if seal is broken ili šta već. Originalna samsungova je bela i ona je prelepljena crnom! Slobodno kontaktiraj samsung pa ćeš dobiti potvrdu ovoga.

Ako pročešljaš net videćeš da su takvi uredjaji obično refurbished ili primerci koji su proglašeni DOA tj vraćeni pa zamenjeni.
Nisam znao za tu pricu.Je li se to odnosi samo na Galaxy tab ili na sve uredjaje u Telenoru.
U radnji sam juce gledao jedan i kutija je bila prelepljena belom nalepnicom ako si na nju mislio,radnica je pocepala preda mnom da bi mi izvadila i pokazala uredjaj.Ako je preko kutije uredjaja bela nalepnica koja nije pocepana da li mislis da je to ok uredjaj.Ne mogu da ga uzimam preko neta posto u radnji uzimam na drugarov ugovor na 6 rata posto je stari korisnik.

Pazi meni su uvalili 2 komada sa crnom nalepnicom preko bele koja je original i tada to nisam znao a ne bih se ni žalio da uredjaji nisu bili sa felerom, elem od jula ja se natežem sa njima da mi izdaju uredjaj koji je nov i u potpunosti ispravan ali džabe lepa reč za njih je signal da si magarac tako da mi preostaje tužba, a tu ću naplatiti svaki dinar zamajavanja koje će se razvući na godinu dana.

Ako je bela nalepnica to je original!

Preko neta isto možeš da uzmeš sa aneksom na 6 meseci ali opet stiže drugaru na adresu.

Poslednja izmena:
Zasto? Pa i Samsung bi uradio isto da su ti patenti njihovi. Sve je to danas normalno.

patent na pravougaonik?!?

aha... a upotreba prstiju za koriscenje je samo rezervisano za Apple?
svi koji oce da koriste Samsung tablete moraju ko Igoritza da se sluze drugim ekstremitetima?!?

Kao sto rece thepace komentari su ti smesni stvarno.
Da si pravnik i da se razumes dovoljno pretpostavljam da ne bi pisao ovakve gluposti.
Ovo je vec treci put! Treca zemlja... Da su ih tuzilu u jos 10 epilog bi bio isti.
Zna se vrlo dobro danas sta je patent i koliko je to kompanijama bitno. Svaka povreda istih mora da se kazni.

a sto ih nisu tuzili svuda? nego samo u tri zemlje? sto ih ne tuze u USA? nemoj da si ti smesan.... narocito za americke patente...

Polako ovo je tek pocetak, ne nameravaju da stanu koliko vidim.

Edit: I bas me zanima kako komentarises to sto se Samsung svim silama trudi da banuje telefon koji jos nije izasao, zbog dizajna antene? To je u redu jel da?

Poslednja izmena:
ajde moderatori, pobrisite ovo... nema veze sa samim tabletom, a i ne zivimo u Australiji...

Da treba da pobrisu tvoje postove.
Konverzacija je tekla sasvim normalno dok nisi poceo da komentarises. I ako nema veze sa tabletom sa cime ima?

nema veze sa samim uredjajem o kome je ova tema... ovo je vise za trendove/vesti... a i nisam ja zapoceo diskusiju.

a sto ih nisu tuzili svuda? nego samo u tri zemlje? sto ih ne tuze u USA? nemoj da si ti smesan.... narocito za americke patente...

Ko kec na deset:

(Reuters) - A U.S. judge said that Samsung Electronic's Galaxy tablets infringe Apple Inc's iPad patents, but added that Apple has a problem establishing the validity of its patents in the latest courtroom face-off between the technology giants.

U.S. District Judge Lucy Koh made the comments in a court hearing on Thursday, but has yet to rule on Apple's request to bar some Galaxy products from being sold in the United States.

Apple and Samsung are engaged in a bruising legal battle that includes more than 20 cases in 10 countries as the two jostle for the top spot in the smartphone and tablet markets.

Earlier on Thursday, an Australian court slapped a temporary ban on the sale of Samsung's latest computer tablet in that country.

Apple sued Samsung in the United States in April, saying the South Korean company's Galaxy line of mobile phones and tablets "slavishly" copies the iPhone and iPad.

Apple then filed a request in July to bar some Samsung products from U.S. sale, including the Galaxy S 4G smartphone and the Galaxy Tab 10.1 tablet.

Mobile providers Verizon Wireless and T-Mobile USA have opposed Apple's request, arguing that a ban on Galaxy products would cut into holiday sales.

Apple must show both that Samsung infringed its patents and that its patents are valid under the law.

Samsung attorney Kathleen Sullivan argued that in order to defeat an injunction bid, Samsung need only show that it has raised strong enough questions about the validity of Apple's patents.

"We think we've clearly raised substantial questions," Sullivan said at the hearing on Thursday in a San Jose, California federal court.

Apple attorney Harold McElhinny said Apple's product design is far superior to previous tablets, so Apple's patents should not be invalidated by designs that came before.

"It was the design that made the difference," McElhinny said.

Koh frequently remarked on the similarity between each company's tablets. At one point during the hearing, she held one black glass tablet in each hand above her head, and asked Sullivan if she could identify which company produced which.

"Not at this distance your honor," said Sullivan, who stood at a podium roughly ten feet away.

"Can any of Samsung's lawyers tell me which one is Samsung and which one is Apple?" Koh asked. A moment later, one of the lawyers supplied the right answer.

Additionally, at the hearing Koh said she would deny Apple's request for an injunction based on one of Apple's so-called "utility" patents.

She did not say whether she would grant the injunction based on three other Apple "design" patents.

Koh characterized her thoughts on the utility patent as "tentative" but said she would issue a formal order "fairly promptly."

"It took a long time to make that distinction," Koh said.

After the hearing, Samsung spokesman Kim Titus said Apple's injunction request is "groundless."

Apple spokeswoman Kristen Huguet said, "It's no coincidence that Samsung's latest products look a lot like the iPhone and iPad ... This kind of blatant copying is wrong, and we need to protect Apple's intellectual property when companies steal our ideas."

The case in U.S. District Court, Northern District of California is Apple Inc v. Samsung Electronics Co Ltd et al, 11-1846.

http://www.reuters.com/article/2011/10/14/us-apple-samsung-lawsuit-idUSTRE79C79C20111014

Konacno je u cetvrtak uzet beli Galaxy tab 10.1 iz Telenora. Posto je bilo prica na forumu oko nalepnica na kutiji, moja je bila zalepljena na dve bocne strane sa belim Samsungovim nalepnicama koje je radnica prekinula ispred mene kako bi otvorila kutiju i popunila garanciju. Nisam stigao mnogo da ga isprobam posto sam u petak otisao na put u Tursku, ali sam u subotu vece imao priliku da se malo igram sa Ipad 2 u jednom trznom centru u Istanbulu. Jedan pored drugog su bili Galaxy tab 10.1 i Ipad 2 i mogu vam reci da se nimalo nisam pokajao zbog izbora tab-a. Jedina prednost Ipad-a je po meni ekran koji je za nijansu lepsi od Samsunga, cak i kolega koji je bio sa mnom i koji je isprobao oba tableta prednost je dao Samsungu.
Kakva je situacija sa torbicama za Samsung,po internetu nisam video nista odgovarajuce.
P.S.U Istanbulu nisam nista nasao od dodatne opreme za Galaxy Tab 10.1, osim jedne torbice koja je cak bila univerzalna. Sve je podredjeno Ipad-u i Iphone-u, za Apple ima sve zivo da se kupi dok je za ostale mnogo slabija ponuda.

Baš me zanima, jel si uopšte dobio neku donaciju sa xda, ili se svi stisli?

valjda je dobijao za SGS2, a za Tab ce se Cezar izjasniti :)
BTW, Cezare - lupio sam ti Thanks

Ti prvi romovi su bas losi. Ovaj sto ja imam je odlican nema laga, ali nije official za nas nego za Poljsku. Svi ovde na forumu znaju koliko ja volim Android, ali on za tablete nije tako optimizovan kao iOS za ipad2. Imao sam ipad2 na nekoliko dana i sad imam tab na kome sve radi ok, ali ne toliko glatko kao na ipad2. Dok npr igre isto rade, skoro da i nema razlike. E sad mene smara sto ja ipadu nisam mogao nista da cackam i menjam, ali to sam samo ja...

Sent from Galaxy Tab 10.1 powerd by AOSP theme

Mozes da menjas i na iOS-u (ja imam iphone 4 doduse), ako si mislio na teme i tako to....sa JB-ovanim mozes sta hoces....

^ Caesar
Jos jedno pitanje, posto si imao prilike da koristis i ipad2...ja sam probao od koleginice gt 10.1 (telenor - default rom), i od kolege ipad 2.....ipad 2 je mnogo glatkiji, npr kada se rotira tablet, ono je pesma na ipad-u....igrice, mnogo veci izbor boljih naslova....mana i jednom i drugom nedostatak usb-a....razmisljam se sta uzeti...cekanje na novi model je i cekanje na nove cene (~800€)...

Pozdrav.

^ Caesar
Jos jedno pitanje, posto si imao prilike da koristis i ipad2...ja sam probao od koleginice gt 10.1 (telenor - default rom), i od kolege ipad 2.....ipad 2 je mnogo glatkiji, npr kada se rotira tablet, ono je pesma na ipad-u....igrice, mnogo veci izbor boljih naslova....mana i jednom i drugom nedostatak usb-a....razmisljam se sta uzeti...cekanje na novi model je i cekanje na nove cene (~800€)...

Pozdrav.

android tablet je u skoro svemu inferniorniji u odnosu na ipad2. jedina prednost androida je otvorenost fajl sistema. ako ti je to potrebno android je logican izbor, igrom slucaja meni je to bilo presudno.

ipad ima mnogo tecniji rad i to je svakom ko nije android fanboy apsolutno jasno. izbor aplikacija je takodje veci na ipadu. ono sto posebno moram da naglasim nijedan tegra2 uredjaj ( u sta spadaju svi top android tableti koji su trenutno u ponudi) nije sposoban da pusti 720p/1080p encode. pre nego sto n00bovi skoce a vec je pominjano potrebno je rekompresovanje uz izmenu odredjenih parametara koji uticu na kvalitet slike, ali naglasak je na pojmu rekompresovanje ;) , ipad2 sve to pusta bez problema

takodje vec sam jednom pomenuo android market i zemlja srbija od skoro vise nisu u ljubavi tako da od placenih aplikacija nema nista , ranije koriscene metode tipa market enabler vise ne daju rezultate

kvalitet ekrana na sg tab 10.1 je skroz ok, koriscenje na dnevnom svetlu nije problem, boje su prenaglasene kao i na svakom samsung proizvodu, ukupan odziv interfjesa je ok, stabilnost sistema takodje

Da potpuno dobar post!!!

Ja sam pre iphona imao htc desire, rutovao ga, svasta nesto cackao, uzeo iphone i odlucio da je on sve sto mi treba od mobilnog. Isto tako se desilo i sa PC-em, uzeo mbp i video kakvo je win djubre. Zato cu se verovatno odluciti za ipad, bez obzira sto znam da je galaxy odlicna sprava.

android tablet je u skoro svemu inferniorniji u odnosu na ipad2. jedina prednost androida je otvorenost fajl sistema. ako ti je to potrebno android je logican izbor, igrom slucaja meni je to bilo presudno.

ipad ima mnogo tecniji rad i to je svakom ko nije android fanboy apsolutno jasno. izbor aplikacija je takodje veci na ipadu. ono sto posebno moram da naglasim nijedan tegra2 uredjaj ( u sta spadaju svi top android tableti koji su trenutno u ponudi) nije sposoban da pusti 720p/1080p encode. pre nego sto n00bovi skoce a vec je pominjano potrebno je rekompresovanje uz izmenu odredjenih parametara koji uticu na kvalitet slike, ali naglasak je na pojmu rekompresovanje ;) , ipad2 sve to pusta bez problema

takodje vec sam jednom pomenuo android market i zemlja srbija od skoro vise nisu u ljubavi tako da od placenih aplikacija nema nista , ranije koriscene metode tipa market enabler vise ne daju rezultate

kvalitet ekrana na sg tab 10.1 je skroz ok, koriscenje na dnevnom svetlu nije problem, boje su prenaglasene kao i na svakom samsung proizvodu, ukupan odziv interfjesa je ok, stabilnost sistema takodje

Ima istine, ali nije potpuna prednost samo fajl sistem. Za pocetak, widgeti su ono sto dosta izdvaja iskustvo na iPadu i Androidu. Veoma bitno kod widgeta je da ipak uzimaju neke resurse i da sama mogucnost za njih mora da donekle uspori rad, kao i postojanje vise ekrana. Istina, Tegra2 jeste ogranicena sto se tice video dekodiranja, ali to vazi samo za Tegru2 (moj Galaxy Tab P1000 nema nikakvih problema iako je mnogo slabiji). Svako okruzenje ima prednosti i mane. Obavestenja je Apple sredio tek na iOS5, do sada ih nije imao. Tek cemo da vidimo sta ce ponuditi Ice Cream Sandwich, pa cemo uskoro moci da sudimo ko je zapravo pomerio lestvicu i za koliko. Ali i jedna i druga platforma zavise u potpunosti od ukusa.

Pozz drugari, hajde ja cu malo da dopunim, ispravim i potvrdim neke vase komentare.

Ono sto bih prvo voleo da naglasim je da sam imao/imam prilike da koristim oba (ipad2 i tab 10.1) u isto vreme. Od taba se ne odvajam cak i kada idem na posao, kolega svaki dan sa sobom nosi ipad2 koji sam imao prilike da koristim na par dana kod mene. Tako da uvek mogu da vrsim uporedne testove :)

Vecina ovde na forumu znaju koliko volim android i da pravim theme za sgsii i za tab. To ne znaci da sam fanboy, jednostavno android mi vise odgovara zbog nekih stvari. E sad fluidnost i sam rad na ipadu su daleko bolji od taba. Na ipadu sve radi glace i nekako lepse, to stoji i to je tako. Lagao bih ako bi rekao da nije. Ulazenje u appse, rotiranje ekrana, skrolovanje je fluidnije. Ono sto bi napomenuo je da tab isto fino radi ali ne tako. E sad ako stavite jedan od custom romova sa xda dobijate daleko bolji user experience nego out of box. Opet nije na nivou ipada, ali u ovom slucaju razlike su minimalne. Takodje, treba imati u vidu da je stock Honeycomb daleko bolji, nego rom sa toucwizom. Pitanje, zasto android nikada nece biti tako "glatak" kao iOS, lezi u cinjenici sto apple razvija system samo za jedan uredjaj, a android pokrece bezbroj modela.

Zasto sam se odlucio da kupim tab umesto ipada, je zato sto iOS nedostaju neke stvari, a jedna od njih su widgeti i customatization. Widgeti cine veliku razliku u odnosu na iOS. Jednostavno oni predstavljaju android. Meni su oni ono sto mi se mnogo svidja. Npr ako na homescreen stavite samo ikonice kao na ipadu, onda vam je skrolavnje isto ka na ipadu. Onaj ko ovo vise preferira i koji voli bezgranicne mogucnosti izgleda glavnih ekrana, onda izbor pada na tab.

Sto se tice tegre, stoji da ima ogranicenja, ali ima par appsa koje mozete skinuti i one ce vam omoguciti npr pustanje filmova u 720p high bitrate bez ikakvih kompresovanja. Aplikacije, igrice su na strani apple i to je tako. Imaju vise kvlitetnijih od honeycomba trenutno. Tacno je da Srbija nije u ljubavi sa marketom, ali ako se druzite sa mnom na lak nacin mogu vam pojasniti kako da dodjete do svih placenih aplikacija, a da to nije market enabler :)

Ono sto mi se posedno svidja na tabu je ekran i trajanje baterije

Verdict:
Ako vas ne zanima bilo kakvo naemstanje, cackanje onda je za vas ipad. U suprotom glas ide tabu

Sent from Galaxy Tab 10.1 powerd by dark AOSP

Nazad
Vrh Dno