Šta je novo?

Samsungov Galaxy Tab 10.1 i 8.9

Dovuci taj iz USA i prodaj ga ovde za veće pare i taman dodaš malo para i uzmeš sa 3G.

Ako uspe da ga prosvera kao svoj, sto bi placao taksu? Sto se garancije tice, istina, ostajes bez nje, ali nisi vezan ugovorom. Ako planiras da radis neko budzenje, ostajes bez garancije svejedno, ali to je vec stvar licnog izbora.

Meni je Transformer ružan kao pojava, ali bitno je da ima Honeycomb i fercera dobro. Taj dock mislim da ne bih nakačio dvaput u životu da bih otkucao nešto, ko putuje i ima takav posao da mu je potrebno kucanje, već ima laptop/netbook. Jedino zbog produžene baterije je koristan taj dock, ništa više. Ja se isto razmišljam da uzimam preko telenora ovaj tanji, cena je ok, samo bih išao na najmanji paket, ne treba mi 30gb.

[YOUTUBE]k2F9yxpQZ40[/YOUTUBE]

dobar review.

Ja sam uzeo nook color u USA krajem januara za 235 eur, i dok ga nisam upalio, plašio sam se da će imati par mrtvih piksela, nand koji će da rikne kroz par dana ili sjeb.. zvučnik...

Srećom, ništa od toga se nije desilo, i evo ga, koristi ga kolega Dimco bez problema...Šta da ti kažem, nije mala kinta, ali možeš da zaradiš 70-100 eur opušteno...Sad, znaš šta bi Del Boy rekao na sve ovo :D

Ma nisam u fazonu da ga preprodajem i ne smeta mi sto nema 3g, ali me garancija malo muci...za 300€ u telenoru ali 2g po 2500din mesecno je mnogo...jos nece moci ni kutiju da mi prosfercuje...

Sent from Samsung Galaxy S II powered by Gingerbread Special Edition

Ma, šta će ti kutija, ionako ćeš ga prodavati nekome ko te zna, i neće ga sigurno kupovati jer ima ful pakovanje i garanciju, nego što ga ti prodaješ koji si ga i koristio...

Ma nisam u fazonu da ga preprodajem i ne smeta mi sto nema 3g, ali me garancija malo muci...za 300€ u telenoru ali 2g po 2500din mesecno je mnogo...jos nece moci ni kutiju da mi prosfercuje...

Ili to ili da platis 3G po ovoj ceni u De :).

Meni je Transformer ružan kao pojava, ali bitno je da ima Honeycomb i fercera dobro. Taj dock mislim da ne bih nakačio dvaput u životu da bih otkucao nešto, ko putuje i ima takav posao da mu je potrebno kucanje, već ima laptop/netbook. Jedino zbog produžene baterije je koristan taj dock, ništa više. Ja se isto razmišljam da uzimam preko telenora ovaj tanji, cena je ok, samo bih išao na najmanji paket, ne treba mi 30gb.

[YOUTUBE]k2F9yxpQZ40[/YOUTUBE]

ja prakticno nikada i ne skidam dock sa transformera :) em sto je kucanje zilion puta lakse em mozes da ga postavis kako zelis bez dodatnih pomagala, sto narocito dolazi do izrazaja kad se gledaju filmovi ili citaju knjige.... da, cak ga i za knjige drzim u lendskejpu, rezolucija i format ekrana su dovoljni za 2 stranice knjige. Jedino ga odvojim kad nesto crtam po ekranu, tada mora da ide u portret mod. U stvari ne znam da li bih mogao da ga koristim bez tastature to bi mi bas bilo tesko smaranje... pretpostavljam ipak stvar navike :)

Kad sam mislio na taxu odnosilo se na pandan pdv-u u New York-u i on se zaracunava na kasi pri placanju i iznosi oko 9%. Tako da ako je nesto 500$ krajnja cena je 545$ ili ti okvirno 380€ u realnosti znatno vise zbog razlike u kursu. Model sa 3g modulom je nekih 40$ skuplji a negde kao i ipad2 sa 3g citavih 100$.
Uzmi telenor ponudu od 10Gb 1200din mesecno i aparat za 45000 pa se svede svo cimanje i rizik za realnu razliku od 50 do 60€ ili ti za 3g model nikakva.Naravno ni ja ne planiram da imam reklamaciju na moj primerak ali isuvise je svedocanstava korisnika kojima su se problemi manifestovali par nedelja nakon kupovine uredjaja.

Sto se boje tice sobzirom da je guma ili neka plastika na poledjini uredjaja bela bi se verujem lakse i prljala.

Ps ta poledjina malo krcka na sredini :) ponekad naravno.

Poslednja izmena:
2GB ti je malo a?

Anyway, stigao mi je 10.1 tanki na test. Dolazi sa CrapWizom. Koliko je bolji pure Honeycomb, ono nema reči.

Nema nikakvog štrčanja ekrana, nema govora o probijanju pozadinskog osvetljenja, laganiji je od 10.1v, browser leti da ono nije normalno, kao da sam na desktopu. Ima jedan dobar gesture ipak, držiš ekran u dve tačke i menjaš ugao tabletu da zumiraš, to mi se jedino dopada kod touchwiz-a. Tablet me je baš kupio za sad, a da mogu da čačkam stavio bih rom bez touchwiz-a, ne dopada mi se ni malo. Javljam ako naiđem na neke bagove ili druge nepravilnosti.

Obavezno javi koliko ti se puta resetovao ;-) meni se par puta desilo, sva sreca pa traje svega 5-6 sekundi pa se i ne primecuje ;-)

Inace sve ostalo je savrseno, cak i 10gb punih a ne dnevnih je malo.

Kako izgleda touchwiz, jel prilagodjen HCu ili su samo zveknuli neki genericki?

Gizmor, matori, sto mi to radis :)

Znao sam da je tanka verzija bolja, jer im je i bio cilj da se takmice sa tom verzijom protiv ipada, a ne sa debelom. Taj gesture su ubacili i na SGSII, tj zove se motion.

Drugar mi izracunao da bi sa sve tim porezom cena bila tacno 540$. To mu dodje 380€, bez kutije i sa garancijom sa kojom ne mogu nista. U Lelenoru izadje 450€ 3G varijanta i za 1200din mesecno imam 10gb neta da uzivam.

Ako ga budem uzimao definitivno ce biti u Lelenoru

Poslednja izmena:
Sad sam se tek smorio ko plovak. Citam XDA i koliko sam shvatio jos nema kuvanih romova za 3g verziju tableta, tj model P7500. Verzija P7510 je wifi only. Gizmor, koju verziju tableta imas i ako te ne mrzi da udjes na about phone u settingsu i procitas koji ti je model?

Hvala

Evo me. WiFi + 3G verzija naravno, pošto smo ovo dobili od Telenora.

Sad lepo ima dugme da lupiš screenshot, ne mora da rootujesh više da bi instalirao screenshotIT, to isto nije loše u TouchWiz-u.

Ja sam ladno primetio da imam zrno prasine ispod ekrana, kao dead pixel samo iznad ekrana a ispod stakla bode mi oci ko cackalica, bacio sam pogled na net a tamo ludilo od zalbi ispada da sam srecan sto imam samo jedno, bice zbogom samsung galaxy.

Sent from my GT-P7500 using Tapatalk

Hvala ti puno za ovo. Trenutno nema nijedan rom za 3g verziju na xda, jer se tek pojavio. Ali ocekujem ih uskoro.

Generalno, neki tvoj utisak, vredi li dati kintu?

Šta znam, meni se dosta dopada, jednostavno je urađen kako treba. Klizi lepo, čak i pored TouchWiz-a, iako bi klizio još bolje da ga nema. Ali opet se razmišljam, to je dve godine obaveza da se plaća, ako se uzima preko telenora, plus ono što daš unapred, nije malo kad sabereš. Ovako da ga uzimam negde posebno mi je previše kinte odjednom. Tablet mi nekako nije baš neophodna stvar pored svog netbooka, ali opet ima svojih čari u odnosu na njega i lep je osećaj kad se zavališ negde, držiš tablet i surfuješ bez cimanja sa mišom za promenu. To je fazon ono, ne može nikako da škodi da ga imaš, čak i ako imaš netbook :)

@annoyer

Ja za sad nisam ništa primetio, nikakvo zrnce. Izgleda da mi se potrefilo da dobijem savršen primerak, posle onog lošeg iskustva sa 10.1v sa odvajanjem ekrana i probijanjem osvetljenja.

Poslednja izmena:
Bio sam danas u Telenoru da se malo poigram sa tabletom.
Utisci : Lep u PM :) Lak, ok ekran, nedostatak hardwerskog home dugmeta mi je par puta zadao muke :p navika je cudo.
Sto se tice sistema, moram priznati da je iOS daleko fluidniji od HC-a na onom primerku u telenoru .... Nisam imao prilike previse da ga iscackam, ali to su mi neki prvi utisci.

Jos uvek se lomim :D

@gizmor
Hvala na pojasnjenju

@pimp
Na iOSu ne mozes da skines file sa 3g veci od 20mb...WTF!!! Pa da je zilion puta bolji od Androida ne bih ga uzeo samo zbog toga. Pa ko su oni da mene ogranice kolika ce biti velicina fajla koju cu ja da skidam, a pri tom imam npr neogranicen 3g u kao u telenoru...daj, pa to je besmisleno

To važi samo za skidanje aplikacija preko iTunes-a i AppStore-a, koliko sam sad pročitao - ne možeš da skineš veću aplikaciju od 20mb preko 3G-a.

ako je za nekog to bitna stvar ima "3G Unrestrictor" na cydia

Ja sam ti davno rekao da ce totalno da te smori. Ista prica bila i kod mene.

To ogranicenje je implementirano u iOS zbog nekih operatera, ne zbog toga sto zli Apple ne da tamo nekome skidanje fajlova vecih od 20mb...

Nazad
Vrh Dno