Šta je novo?

Samsungov Galaxy Tab 10.1 i 8.9

@Gizmor

Posto bench mobile ekipa krece od sutra da se aka sa Tab 10.1, da li si mozda istrazivao da li moze da se zameni touchwiz originalnim HC launcher-om, jer je bila najava da je opcioni update na touchwiz?

Hvala

Znam da ima ROM, nego mozda ima fora da se skine original Google launcher pa da se koristi umesto Samsungovog...

Znaci ipak pade u Lelenoru? Ja cu lepo da koristim uporedo Ipad i ovo "plasticno" cudo pa da vidim sta mi bolje lezi, mada Apple je u prednosti zbog godinu dana koriscenja :)

Samo obavezno palite BELI ekran i pregledajte da nema prasine u njemu ovi u Telenoru ga salju u servis pa tek onda na osnovu misljenja servisa preduzimaju naredni korak... :S: 3 dana star a vec u servisu :D

Ako si citao par mojih postova iznad, za wifi only verziju ima pure hc romovi, a za ovu 3g ne jos, posto se tek pojavila.

BTW MOJ JE!!!

Ajd nek je sa srecom :) Sta je problem sa 3g modelom i custom romovima, ne radi 3g?

Pa cenim da je rom za wifi only i 3g verzije isti, samo je 3g ukljucen/iskljucen u build.prop

@Gizmor

Posto bench mobile ekipa krece od sutra da se aka sa Tab 10.1, da li si mozda istrazivao da li moze da se zameni touchwiz originalnim HC launcher-om, jer je bila najava da je opcioni update na touchwiz?

Hvala

Mislim da neće imati druge alternative osim flašovanja Pure Honeycomb rom-a na svoju ruku, kada se bude pojavio. Problem je što je TouchWiz duboko usađen u firmware, nije dovoljno samo zameniti launcher.apk i reći to je to. Brdo grafičkih elemanata koji su prisutni svuda, gde nema šanse sve to zameniti ručno sa pure honeycomb fajlovima u sistemu i očekivati da to posle funkcioniše.

Eventualno će se možda pojaviti samo paket koji će se flešovati preko recovery-a i posklanjati TouchWiz elemente, ali opet sumnjam, ceo firmware je prilagođen da ima TouchWiz, mislim da mu ne gine flešovanje celog novog pure Honeycomb-a.

@Caesar

Uzeo si ga u Telenoru na kraju a :) . 10GB paket jel?

Poslednja izmena:
@caesar

Ako nije samo build.prop, lako se pocupaju i ostali fajlovi; nije to bog-zna-sta, siguran sam da je kernel isti pa nema potrebe za kompajliranjem modula/drajvera. U najgorem slucaju potrebno je ubaciti ppp/chat skripte i to je sve (vec video na transformeru koji cak i nema 3g model).

Da sam na tvom mestu ja bih zab'o taj wifi klot 3.1 rom i cackao bih dalje :) Mozda ti ovaj link bude od pomoci - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1151097

Videces da zip arhiva nije nista specijalno, sadrzi par skripti i to je otprilike sve.

Poslednja izmena:
@caesar

Ako nije samo build.prop, lako se pocupaju i ostali fajlovi; nije to bog-zna-sta, siguran sam da je kernel isti pa nema potrebe za kompajliranjem modula/drajvera. U najgorem slucaju potrebno je ubaciti ppp/chat skripte i to je sve (vec video na transformeru koji cak i nema 3g model).

Da sam na tvom mestu ja bih zab'o taj wifi klot 3.1 rom i cackao bih dalje :) Mozda ti ovaj link bude od pomoci - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1151097

Videces da zip arhiva nije nista specijalno, sadrzi par skripti i to je otprilike sve.

Krenuo sam redom da citam. Iskren da ti budem ne bih da s****m nesto, posto iz raznih postova na xda vidim samo "HELP", "HELP".

Pretpostavljam da je lako kao sto pricas, ali ne videh nijedog tamo da je stavljao wifi only rom na 3g verziju. Takodje, pratim neki guide za root i instaliranje CWM na 3g verziji, ali link sa root exploitom je broken!?

Nije bas toliko jednostavno kao na telefonima...nigde ne zurim. Prvenstveno sam ga uzeo zbog filmova i surfa, tako da cu citati i malo sacekati dok se nesto ne pojavi...

@Caesar

Uzeo si ga u Telenoru na kraju a :) . 10GB paket jel?

Da sa tim paketom. Jedino sto me smorilo je sto nigde nemaju belu varijatnu, pa sam morao da uzmem tamno sivu. Jedine bele koje su imali su one koje su izlozene. Doduse sad mi se slaze sa telefonom :)

Ako se upustite u pricu da instalirate pure HC rom, molim te me obavesti. Trenutno, koliko sam citao, ne postoji nijedan CUSTOM ROM za 3g verziju (p7500), a kamoli cist HC bez crapwiza.

Koliko vidim tamo na xda ovi sto imaju pure HC, se pale na tw romove...

Unapred hvala

Da sa tim paketom. Jedino sto me smorilo je sto nigde nemaju belu varijatnu, pa sam morao da uzmem tamno sivu. Jedine bele koje su imali su one koje su izlozene. Doduse sad mi se slaze sa telefonom :)
Ima i belih...sledeci put se javi pa ti nađem i beli :D

trebao si preko e-shopa da odradis kupovinu belog :p (plus kad ti zadje prasina pod digitizer imas 2 nedelje da zamenis za novi ovako ko meni pravac servis posle 2 dana :d smrdi mi da cemo se gledati Telenor i ja preko Prvog osnovnog suda u Bg )

*** sad je gotovo. Lep mi je sivi. Uklopio sam ga u svoj profil :)

Izvin'te me, ali kako se tab kaci na pc kao mass storage? Ne uspeva mi. Kad iskljucim usb debug pise mi MTP initalization, kad ga ukljucin nista se ne desava...u cem' je caka?

Sent from Samsung Galaxy S II powered by Gingerbread Special Edition

zna li neko market za prodaju dodataka za tablet pc kod nas, futrole itd...

*** sad je gotovo. Lep mi je sivi. Uklopio sam ga u svoj profil :)

Izvin'te me, ali kako se tab kaci na pc kao mass storage? Ne uspeva mi. Kad iskljucim usb debug pise mi MTP initalization, kad ga ukljucin nista se ne desava...u cem' je caka?

Kako misliš ništa se ne dešava? Treba da ti izbaci tu poruku MTP Initialization , onda sačekaš malo valjda da ti Win7 nađe drajvere prvi put, instalira ih i dobiješ poruku MTP Connected. Inače ga vidi kao portable media plejer u windowsu, ali svejedno mu pristupaš normalno. Treba malo da sačekaš posle poruke da je connected, ne prepozna ga win7 istog trenutka kad to izađe, nekih 10 sekundi treba da prođe posle zvuka onog da je priključeno do pojave u my computer. Auto play izbaci sto godina kasnije, tako da nemoj da ga čekaš.

Caesar ... jel imas 64bitni win ili 32bitni ?
Proveri da li ti je ukljucen usb debugging .... Ako jeste, iskljuci ga, pa opet probaj da ga nakacis preko usb na pc, pa javi ;)

Ja sam xoom kacio na 32bitni i sam je instalirao drajvere i normalno se mountovao kao usb, dok je na 64bitnom bila igranka bez prestanka,htc, samsung, xoom drajveri :D vise se nije znalo gde sta koga cega kome cemu :D

A evo sta kaze supercurio na tvoj problem :)

Honeycomb tablet cannot be mounted as mass storage, for the simple reason there is no more real sdcard formated in Fat32.

/dev/block/mmcblk0p4 /system ext4 ro,relatime,barrier=1,data=ordered 0 0
/dev/block/mmcblk0p5 /cache ext4 rw,nosuid,nodev,noatime,barrier=1,data=ordered 0 0
/dev/block/mmcblk0p8 /data ext4 rw,nosuid,nodev,noatime,barrier=1,data=ordered 0 0
/dev/block/mmcblk0p1 /efs ext4 rw,nosuid,nodev,noatime,barrier=1,data=ordered 0 0
/dev/fuse /mnt/sdcard fuse rw,nosuid,nodev,relatime,user_id=1023,group_id=102 3,default_permissions,allow_other 0 0

Everything is in Ext4, and sdcard is "emulated" via fuse.
That's why Honeycomb tablets use MTP instead, which I agree sucks.

Poslednja izmena:
Matori hvala na ovom pojasnjenju. Uspeo sam da ga nakacim na x64 win7 i sve je ok. To je bila samo moja konstatacija da je to sr**e. Npr na poslovnom laptopu ne mogu nista, jer kad proba da instalira drajvere, ne moze, jer imamo zabrane...

smanji svetlinu ekrana i doziveces cudo, to je prvo sto sam skontao za dva dana. Bitno je takodje da mu ne hvatas cosak gde je antena kako ne bih cesto gubio signal. Sa svim ovim solidnih 6,5 do 7h rada sam imao.

FINALY ROOTED P7500!!!

THE BASICS

BOOTLOADER MODE

Turn device off. Then hold down power + volume down button (the button closer to power button) until you see two icons appear then let go. Left icon (box) is recovery and right icon (Android robot) is Download. Use Vol. down to navigate then vol. up to select.

DOWNLOADING MODE

Just tap volume up when you have highlighted the android robot icon. You should see downloading appear under the icon.

RECOVERY MODE

Vol. up/down to navigate up or down and power button to select.

This is what you use to install ROMs/KERNELs and even themes for your specific roms when they become available. Just highlight the box icon and hit Vol. up. What we are doing now is replacing the stock recovery on your device with Clockwork Mod Recovery which allows you install unsigned ROMs/Kernels/Updates. When in recovery mode you can also back up whatever current ROM you have on your device so if you install a new ROM and something goes wrong you could always use recovery to restore. Whenever you install a new ROM it's advised to always wipe the device using cwmR to ensure a more stable install. Install new ROMS will also mean you will be losing all the apps on your device. It will look like you have a brand new device after the install unless its an update.zip for whatever rom you are currently on and the developer of that rom supports it.

RETAIL 3G VERSION
[GTP7500]

1. Turn off tab

2. Restart in recovery mode

3. Choose install zip

4. Then reboot

rooted already

For CWM

1. After install root install rom manager from market.

2. Flash in ClockworkMod from rom manager

3. Done.

ROOT EXPLOIT

KAKO DA SKALIRATE APPS KOJE NISU OPTIMIZOVANE ZA HONEYCOMB

1. Skinite sa marketa SPARE PARTS app
2. Pokrenite app i prvo odcekirajte, pa onda odmah cekirajte COMAPATIBILITY MODE opciju
3. Restartujte vas tablet
4. Pokrenite app i odcekirajte COMAPATIBILITY MODE opciju
5. Restartujte vas tablet
6. DONE!

smanji svetlinu ekrana i doziveces cudo, to je prvo sto sam skontao za dva dana. Bitno je takodje da mu ne hvatas cosak gde je antena kako ne bih cesto gubio signal. Sa svim ovim solidnih 6,5 do 7h rada sam imao.

Haha, Cezar da smanji, haha
Kod njega je min 100% :D

Nazad
Vrh Dno