Šta je novo?

Samsung Z Fold 4/Flip 4

Da li neko kupovao fold/flip dok je bila promocija za sat?

Kupio sam devojci flip 4 pre 2 meseca, registrovao uredno na Samsung members, dobio potvrdi mejl, u kojem je takođe bilo da će se javiti nakon pregleda dokumentacije i od tada ništa.

Samsung podrška mi dala kontakt od one xyz agencije, ali tamo niti se ko javlja, niti odgovara na mail.

Da li neko kupovao fold/flip dok je bila promocija za sat?

Kupio sam devojci flip 4 pre 2 meseca, registrovao uredno na Samsung members, dobio potvrdi mejl, u kojem je takođe bilo da će se javiti nakon pregleda dokumentacije i od tada ništa.

Samsung podrška mi dala kontakt od one xyz agencije, ali tamo niti se ko javlja, niti odgovara na mail.
I ja isto cekam taj sat, napisali su mi ovi iz xyz da jos nisu poslali, rok za slanje je 15 decembar. Necemo valjda poslednji dan dobiti.😁

I ja jos uvek cekam sat, ali mi ovi iz Samsunga nisu dali mejl niti kontakt telefon nijedne agencije, vec kazu budite strpljivi, do 15.og decembra cete dobiti obavestenje 🤔

Uskoro bih trebao da uzimam Fold 4 pa da se pripremin unapred, jel preporucujete neku masku za ovaj telefon i odakle je najbolje uzimati? Ima onih Spiegen na Aliju ali su jake cene i tamo.
I takodje, jel ste stavljali dodatno zastitno staklo na unutrasnji ekran? Znam da ima svoje i da Samsung preporucuje da se ne dira, ali da li stavite nesto preko toga?

Imam loše iskustvo sa tim maskama sa Alija. Imao sam jednu za prošli telefon, kopija Spigena, tvrda plastika, nije videla silikona i ni nalik (kvalitetom) originalima koje sam imao ranije.

Sada imam onu Samsungovu koja ima izmenjiv dodatak sa olovkom i kick standom i nije loša. Blaga razlika u visini između standa i ostatka leđa pruža dobar grip. Umetak za olovku još bolji, samo može i da nervira nekad.

Kao manu nalazim samu plastiku, koja je prijatna na dodir, nije kliska, ali je suviše i tvrda, pa kad stavljam telefon na tvrdu podlogu zvuči kao da ne pazim i da ga ispuštam sa 5cm.

Koristim samo leđa, ne koristim prednji deo. Ček, pisao sam već o ovome, naći ću staru poruku.
Preporuke za Samsung Standing Cover sa olovkom. I ležište za olovku i uložak sa nogarem pružaju dovoljno uporišta kada se telefon drži. Gornji deo kejsa skoro pa i ne koristim, ne da mi se da ga lepim, jer ga skidam često zbog debele desne usne (swipe sa strane da njim nekada hoće da bude problem).

Ne koristim ništa ni na vanjskom ni na unutrašnjem ekranu od zaštita. Ajd na vanjskom bih i mogao, ali se sa unutrašnjim ne bih igrao.

Imam loše iskustvo sa tim maskama sa Alija. Imao sam jednu za prošli telefon, kopija Spigena, tvrda plastika, nije videla silikona i ni nalik (kvalitetom) originalima koje sam imao ranije.

Sada imam onu Samsungovu koja ima izmenjiv dodatak sa olovkom i kick standom i nije loša. Blaga razlika u visini između standa i ostatka leđa pruža dobar grip. Umetak za olovku još bolji, samo može i da nervira nekad.

Kao manu nalazim samu plastiku, koja je prijatna na dodir, nije kliska, ali je suviše i tvrda, pa kad stavljam telefon na tvrdu podlogu zvuči kao da ne pazim i da ga ispuštam sa 5cm.

Koristim samo leđa, ne koristim prednji deo. Ček, pisao sam već o ovome, naći ću staru poruku.

Ne koristim ništa ni na vanjskom ni na unutrašnjem ekranu od zaštita. Ajd na vanjskom bih i mogao, ali se sa unutrašnjim ne bih igrao.
Hvala drug👍
Jel to ova, posto mi se cini da sam 2-3 modela izguglao kad sam to ukucao

Prilozi

• Screenshot_2022-12-11-21-34-29-382-edit_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-12-11-21-34-29-382-edit_com.android.chrome.jpg
    67.9 KB · Pregleda: 67
Hvala drug👍
Jel to ova, posto mi se cini da sam 2-3 modela izguglao kad sam to ukucao
Nije, ova je oko 60ak EUR, jer dolazi sa olovkom. Ček...

Ova...
https:// amazon .de/-/en/Smartphone-Including-Replacement-Protective-Shockproof/dp/B0B5RGPSCD

000887.png

Zelena ispade najskuplja na kraju. 😅

Pitanje u vezi Z Fold 4.

Da li "ponekad" prilikom otklapanja ekrana cujete neko pucketanje?

Ja cujem samo ponekad, obicno kada je ekran preklopljen malo duze, i samo pri prvom otklapanju kao neko pucketanje da se cuje. Sumnjam i na masku, ali nisam siguran ko proizvodi taj zvuk 🙂

Ja čujem zvuk koji bih pre opisao kao mljackanje, jeste izraženije sa maskom na leđima, nego bez nje.

Na Fold su taj zvuk pravile četkice, i meni se isto čulo, ali nije bilo problema, barem kod mene.

Vlasnici z flipa 4.
Kako vas sluzi? Mjenjali bi ili ne.. Smara li vas otvaranje/zatvaranje, fotografirate li i zadovoljstvo iste?

Najbolji telefon koji sam imao i posle cigle osveženje/promena koje jedino flip/fold može da donese. Kamere su ok. Menjao bih ali za flip 5🤣.

Prilozi

• 20221105_145411.jpg
    20221105_145411.jpg
    295.8 KB · Pregleda: 55
  • 20220619_133855.jpg
    20220619_133855.jpg
    516.6 KB · Pregleda: 54
  • LRM_20220619_152834_shot_2.jpg
    LRM_20220619_152834_shot_2.jpg
    401.3 KB · Pregleda: 53
  • 20220722_152039.jpg
    20220722_152039.jpg
    460.6 KB · Pregleda: 62
Takodje, imam isto misljenje kao sto je rekao @Antara
Prezadovoljan sam za Foldom u svakom pogledu! (iako sam bio malo skeptican pre kupovine, ali pored Flip- 4 koji koristi supruga, shvatio sam da bi mi Fold legao 😀 )

Koristio sam S22 Ultra i Z Fold 4 do pre neki dan, ali je S22 Ultra odlozen - ide na prodaju...ne bih mogao vise da se vratim na klasicne telefone. (tako mi se bar cini za sada)

Да ли неко зна како се пали блиц у селфи моду на главној камери?

Mislim da su iz nekog razloga isključili takvu opciju.
Vlasnici z flipa 4.
Kako vas sluzi? Mjenjali bi ili ne.. Smara li vas otvaranje/zatvaranje
Ovo oko smaranja za otvaranje/zatvaranje je dobro pitanje. Ko je navikao da tipa "svakih 30 sekundi" šalje nekakve poruke ili prosto ima potrebu da stalno proverava neke aplikacije, mislim da bi brzo došao do toga da je smoren stalnim otvaranjem i zatvaranjem Flip modela. Bolje onda da se drži klasičnih telefona ili eventualno Fold modela. Ukoliko u budućnosti stave veći i korisniji spoljni ekran na Flip modelu, možda će to biti nekakvo rešenje i za takve korisnike.
Ja konkretno ne koristim telefon na takav način, pa mi otvaranje i zatvaranje ne predstavlja nikakav problem, naprotiv.
Promeniću ovaj Flip4 za Flip5 ili Flip6, zavisno od promena koje donesu. Klasične telefone sada ni ne razmatram.

Mene najvise zanima kakva je kamera kod Filp 4?
Planirala sam da uzmem S23+, ali sada nesto gledam i ovaj model, interesantan mi je.

Videla sam par komentara gde pisu da kamere na Flip i Fold modelu nisu nesto, tj da su losije od S serije, pa zato pitam. Al kapiram da je kamera bolja od trenutnog Note 10 koji imam.

Mene najvise zanima kakva je kamera kod Filp 4?
Planirala sam da uzmem S23+, ali sada nesto gledam i ovaj model, interesantan mi je.
Solidne u daylight, a krš u low light recimo u stanu kao i svaki samsung. Mada se može desiti da ubode jednu dobru od 100.

Nazad
Vrh Dno